Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 23:49:26

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дреболийки - 19  (Прочетена 150863 пъти)

Feli
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: юни 03, 2014, 10:49:37 »

blackisback, много е хубава! Готова си я взе и после я украси ли? Вътре какви са листата, има ли надпис "Книга за пожелания" или нещо такова?
От къде си я купи и имаше ли други цветове? Трябва ми в жълто, кремаво или зелено Wink
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: юни 04, 2014, 05:52:19 »

Feli, украсата аз си я правих. Вътре на втория лист пише книга за пожелания и има орнаменти. Листата са бели и дебели. Според мен са по 120 гр. Други цветове имаше, взех я от безистена на Пиротска, който е първият от дясно, като тръгнеш от Халите към Женския пазар. Мен ме беше страх някой да не ми я купи, та я капарирах предварително.
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: юни 04, 2014, 08:13:17 »

Ех, защо си мисля, че на снимки съм виждала книги с редове...!? crazy
Вчера обиколих Пиротска и видях само едни мънички с бели листа, но не ми се ще да са бели, защото повечето хора не умеят да пишат на бял лист /освен тези, които са писали теми за университети biggrin/ Ще стане много грозно, ако един ред е нагоре, друг надолу... хаха
Да ви попитам момичета, някоя от вас да е купувала карвинг свещи за ритуала в църквата, а не традиционните ритуални свещи? На мен много ми харесват и се чудя дали да не е нещо по-интересно  smile
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: юни 04, 2014, 09:37:02 »

Не съм купувала картинг свещи за ритуала, но съм взимала за подарък, макар и 'дебела'. Не виждам какво пречи да си вземеш, ако ти хареса. Стига да намериш тук. Мисля, че онзи ден докато обикаляхме с една приятелка, мернах някакво подобие, но убий ме - не се сещам къде...знам, че обикаляхме по Пиротска в София...

А за книгата...какво като са криви редовете? Реално ще я отвориш 3 пъти в живота си ;-) Пък и като знам - всички ще пишат на по една страница...не знам дали е толкова болка за умиране 2 криви реда.

Аз моята книга я купувах навремето готова, заради темата на сватбата, та беше с редове (мисля). Да ти кажа - за 6 години я отворих веднъж, след сватбата, да прочета кой какво е написал. Половината даже не си бяха направили труда... pardon
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: юни 04, 2014, 12:00:30 »

П.С. Ето едни такива свещи

http://rumbor.com/wedding_candle19.htm
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: юни 04, 2014, 12:10:19 »

Да, точно за такъв тип става въпрос  smile Аз намерих няколко сайта, от които може да се поръча. Много се свежи и различни. На нас ни трябва и трета, която да е по-голяма, така че би станало чудесно - цветно и забавно, хехе  danceg Но ми се искаше да прочета отзиви за подобни майстори на свещи, ако някой си е купувал...
Активен
formite
Професор
Публикации: 341

« Отговор #51 -: юни 04, 2014, 14:05:03 »

Тези от вас, които са си правили сами късметчетата за хвърляне- с каква големина рязахте тюла. Дали квадрат със страна 15см. е добре?
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: юни 04, 2014, 14:14:08 »

Моите бяха 11 на 11. Пробвах и с по-големи, но ми се видяха големи.
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: юни 04, 2014, 14:25:29 »

Аз още не съм стигнала до късметчетата, но гледах големината на стари, които съм си хващала от сватби. Бяха около 15/15 см. и аз смятам така да ги правя, за да имат ефект отгоре. Ако искаш опитай с една бройка и ще прецениш дали ти харесва или не  smile
Активен
Sunshine87
Сватбар
Публикации: 270

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: юни 04, 2014, 14:32:19 »

Аз на око режа и после подравнявам в горната част ако стърчи много. Да питам Вие каква монета слагате-2-5 ст или 10?
Активен
bride_varna
Сватбар
Публикации: 256

« Отговор #55 -: юни 05, 2014, 15:32:41 »

Момичета,аз току що приключих с изработката на жартиера. Реших да е бял,но да има нещо синьо по него,за да спазя традицията булката да носи нещо синьо на сватбата.  Bravo Ето го и него...може да не е кой знае какво,но поне си го направих с кеф.

* IMG_8554c.JPG (67.9 KB, 457x305 - видяно 304 пъти.)
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: юни 05, 2014, 16:04:43 »

Мнооого е хубав! Какви материали използва, че на мен сега ми предстои? smile
Явно си добра шивачка  Wink
Активен
bride_varna
Сватбар
Публикации: 256

« Отговор #57 -: юни 05, 2014, 16:35:47 »

Ами да ти кажа,аз само заших двата края на дантелката ли каквото е там...беше 3 и нещо метъра (предполагам,че има някъде и по-евтино,магазина като цяло беше скъп),аз взех половин метър и розички си взех и ги приших smile Всичко на ръка,че нямам машина... Излезе ми под 3 лв жартиера.  good
П.С учила съм средното в такова училище хаха  crazy ама нищичко не помня,не съм хваща да шия оттогава....пълен аматьор съм,ама каквото се е получило това. Важното е ,че е с желание.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: юни 05, 2014, 16:37:15 »

Ох, и аз трябва да шия. Бях забравила biggrin  Ето един много готин урок по темата
https://www.youtube.com/watch?v=9_JRJi1Y9Wc
Активен
Desislava
Сватбар
Публикации: 219

« Отговор #59 -: юни 05, 2014, 16:56:24 »

в тази връзка, къде се продават ластици или ластични дантели още по-добре?  huhhuh.gif
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: