Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 18:24:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ (Прочетена 169617 пъти)
Vikito_19
Сватбар
Пол:
Публикации: 265
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #270 -:
май 29, 2014, 21:53:39 »
milenkata
, честито
Радвам се, че толкова много ти е харесало и вече имаш "твоето място".
Активен
vstambolska
Сватбар
Публикации: 260
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #271 -:
юни 01, 2014, 22:02:29 »
Здравейте момичета ! Много съм щастлива , че днес с моя човек избрахме ресторант !
Спряхме се на "Акорд".Днес ходихме до там , успяхме да го видим украсен за сватба.Разговаряхме с управителя и така .
По - горе бях питала за други два ресторанта , но когато ги показах на мъжлето , все нещо не му харесваше , а днес след като излязахме от ресторанта каза: "Това е нашия ресторант!" Сега остава само да го капарираме и мъките с това приключват !
Ако някой иска повече инфо за него нека пише на лично.
Активен
Miele
Сватбар
Пол:
Публикации: 219
Fatina
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #272 -:
юни 01, 2014, 22:18:52 »
Да се похваля, че и ние се спряхме на Акорд
Вчера с кумовете ходихме да го видим украсен за сватба и аз се влюбих пак в мястото
А на излизане кумът каза:"Това е вашият ресторант"
Сега остава да го капарираме
Единствено ми е тъжно, че мечи не го е виждал още, ама той каза, че се доверява на мен и на обективното мнение на кума
Ооооо наистина съм сууууупер щастлива
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #273 -:
юни 02, 2014, 05:44:28 »
Вчера бяхме на сватба в Централ Форум. Впечатленията са ми доста противоречиви и ще гледам да ги споделя достатъчно обективно, за да са от помощ на бъдещите булки:
+ дълъг дансинг
+ вкусна храна
+ сговорчив управител
+ впечатляваща атмосфера около масата на младоженците
- не добра вентилация, получи се доста "задушевно"
- не добро осветление особено в малкия салон
- захабен под
- за големи сватби, в които ще се използва и малката зала, няма видимост и има много колони
- две сватби в един ден
Активен
Nelka88
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 108
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #274 -:
юни 05, 2014, 11:13:22 »
Вчера бяхме в Акорд и като цяло ми хареса, но ме притеснява дали ще събере 120 души. Според човека, с когото говорихме и 140 е ок, но не знам... Можете ли да ме посъветвате дали са ми основателни притесненията, били ли сте там на по- многолюдна сватба?
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 568
Ние можем и знаем как... !!!
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #275 -:
юни 06, 2014, 09:40:12 »
Цитат на: Nelka88 в юни 05, 2014, 11:13:22
.......... дали ще събере 120 души..........
Няма проблем за 120 души
Активен
nenuphar
Новак
Публикации: 10
РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #276 -:
юни 06, 2014, 13:11:22 »
Здравейте момичета, и ние избрахме Акорд, даже си го запазихме за следващата година:)
Мисля че най трудната задача е свършена:)
Активен
vstambolska
Сватбар
Публикации: 260
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #277 -:
юни 07, 2014, 00:11:32 »
Цитат на: nenuphar в юни 06, 2014, 13:11:22
Здравейте момичета, и ние избрахме Акорд, даже си го запазихме за следващата година:)
Мисля че най трудната задача е свършена:)
Nenuphar коя дата сте ?
Активен
nenuphar
Новак
Публикации: 10
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #278 -:
юни 09, 2014, 15:18:55 »
30-ти Май.
Активен
rozata
Новак
Публикации: 13
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #279 -:
юни 09, 2014, 20:26:09 »
Здравейте, момичета, имаме запазена дата
и ресторантът е Акорд
Много съм доволна
и сега вече е следва веселата част - организацията, която изобщо не е лесна, ама ще трябва да се справя
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 878
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #280 -:
юни 11, 2014, 11:31:12 »
Момичета, мисля че вече е време да погледнете на избора на ресторант от една друга гледна точка, на която виждам, че никоя от вас не обръща внимание. Не е важно само ресторанта да изглежда добре. Има и други важни неща. Голяма част от ресторантите в желанието си да намалят цената на кувертите и за реализацията на по-голяма печалба често прибягват до употребата на ниско качествени, имитиращи продукти. Също така полуфабрикатите, които последните 10тина години масово заляха ресторантите много улесниха работата на готвачите, но за сметка на нашето здраве.
Парчето сирене в предястието с отровно бял цвят от 5м. си личи че е имитиращ продукт с неясно съдържание. Дори парче сапун в чинията би стояло по-добре. Растителната "сметана" за която кравата нищо не знае, че са я издоили и която ползват за направата на топли и студени сосове, заливки и т.н.
Тортите са направени от инстантни смеси които са чиста химия и отново растителната "сметана", която не знам защо така се нарича след като на нито една опаковка производителя не рискува да напише сметана. Всъщност този продукт е направен от нещо като течен маргарин (хидрогенирани мазнини, емулгатори, изкуствени аромати, бои и т.н.), който не става за ядене и по никакъв начин не може да бъде сравняван с истинската сметана. Като добавим и месните заготовки, под формата на разни хапки и филенца, тумблирани и инжектирани със всякаква химия, включително и хормони картинката се оформя доста зловеща. Да не забравя и готовите салати тип кьополу, снежанка, руска и подобни, често част от предястието, които не се правят на място, а се купуват готови и са пълни с консерванти, от които само миризмата те отблъсква.
Това което всички ние избягваме да купуваме в супермаркетите като усърдно четем етикетите и пробираме нещо по-читаво из между боклуците, в края на крайщата го ядем в ресторантите на петорни цени. С други думи плащаме си солено, за да ни тровят, нас и нашите гости.
Пиша тези неща понеже виждам, че малко от вас се интересуват от тази гледна точка, а за мен тя е много важна. Много по-важна от това колко точно екзотично ще звучи името на ястието, с което ще се нахраним и ще почерпим нашите близки и роднини.
Не всички ресторанти имат тази практика но за съжаление в по-голямата част от тях нещата стоят по този начин.
Вместо да правите предварителни дегустации, за които да давате излишни пари направете една обиколка из кухнята и хладилниците (ако ви разрешат), огледайте хубаво продуктите и си направете изводите.
УСПЕХ
«
Последна редакция: юни 11, 2014, 11:34:30 от AIVEN
»
Активен
tinycat
Професор
Пол:
Публикации: 487
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #281 -:
юни 11, 2014, 11:37:38 »
AIVEN, калкулацията на куверта в ресторанта не включва само хранителните продукти. Факт е ,че като ядеш навън нямаш никакъв контрол над храната , която ти се сервира. Може и в най-изискания ресторант да позлват яйца и мляко на прах, растително масло и тн. Никоя булка не гледа да си спести от храната на гости, не затова се предпочитат евтините куверти. Така е в ресторантьорството, дори в скъпите ресторанти си имат заготовки, такъв е процесът на работа, освен ако не ти се чака над час за една пържола с картофи.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 878
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #282 -:
юни 11, 2014, 13:21:12 »
Не ме разбирайте погрешно. Аз не съм против ресторантите а против търговският им подход към клиента и лошите търговски и готварски практики. Не съм против заготовките, напротив. За 100 човека не може да се сготви без заготовки. Има разлика обаче, когато вземеш готови хапки без месо и ги хвърлиш във фритюрника, пълен с хидрогенирана мазнина, и когато готвачите сами си нарежат месото, панират го и на другия ден само го изпържат, но в слънчогледово олио или зехтин. Не съм съгласен че нямаш контрол над качеството. Не е необходимо да си професионалист, за да усетиш миризмата на консервант в кьополуто. Куверта може да е скъп и пак да ти набутат боклуци. От друга страна куверта може да не е скъп, макар и по-скромен но с качествени продукти. На пример, знам ресторант в който хапките в предястието са от месо, гъбите с Рокфор са наистина с Рокфор и четиристепенния куверт е под 30лв. Как в едни ресторанти може а в други не може?
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 647
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #283 -:
юни 11, 2014, 13:23:54 »
Цитат на: tinycat в юни 11, 2014, 11:37:38
AIVEN, калкулацията на куверта в ресторанта не включва само хранителните продукти. Факт е ,че като ядеш навън нямаш никакъв контрол над храната , която ти се сервира. Може и в най-изискания ресторант да позлват яйца и мляко на прах, растително масло и тн. Никоя булка не гледа да си спести от храната на гости, не затова се предпочитат евтините куверти. Така е в ресторантьорството, дори в скъпите ресторанти си имат заготовки, такъв е процесът на работа, освен ако не ти се чака над час за една пържола с картофи.
Активен
Desislava
Сватбар
Публикации: 219
Re:РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
«
Отговор #284 -:
юни 11, 2014, 13:24:58 »
Цитат на: AIVEN в юни 11, 2014, 11:31:12
Момичета, мисля че вече е време да погледнете на избора на ресторант от една друга гледна точка, на която виждам, че никоя от вас не обръща внимание. Не е важно само ресторанта да изглежда добре. Има и други важни неща. Голяма част от ресторантите в желанието си да намалят цената на кувертите и за реализацията на по-голяма печалба често прибягват до употребата на ниско качествени, имитиращи продукти. Също така полуфабрикатите, които последните 10тина години масово заляха ресторантите много улесниха работата на готвачите, но за сметка на нашето здраве.
Парчето сирене в предястието с отровно бял цвят от 5м. си личи че е имитиращ продукт с неясно съдържание. Дори парче сапун в чинията би стояло по-добре. Растителната "сметана" за която кравата нищо не знае, че са я издоили и която ползват за направата на топли и студени сосове, заливки и т.н.
Тортите са направени от инстантни смеси които са чиста химия и отново растителната "сметана", която не знам защо така се нарича след като на нито една опаковка производителя не рискува да напише сметана. Всъщност този продукт е направен от нещо като течен маргарин (хидрогенирани мазнини, емулгатори, изкуствени аромати, бои и т.н.), който не става за ядене и по никакъв начин не може да бъде сравняван с истинската сметана. Като добавим и месните заготовки, под формата на разни хапки и филенца, тумблирани и инжектирани със всякаква химия, включително и хормони картинката се оформя доста зловеща. Да не забравя и готовите салати тип кьополу, снежанка, руска и подобни, често част от предястието, които не се правят на място, а се купуват готови и са пълни с консерванти, от които само миризмата те отблъсква.
Това което всички ние избягваме да купуваме в супермаркетите като усърдно четем етикетите и пробираме нещо по-читаво из между боклуците, в края на крайщата го ядем в ресторантите на петорни цени. С други думи плащаме си солено, за да ни тровят, нас и нашите гости.
Пиша тези неща понеже виждам, че малко от вас се интересуват от тази гледна точка, а за мен тя е много важна. Много по-важна от това колко точно екзотично ще звучи името на ястието, с което ще се нахраним и ще почерпим нашите близки и роднини.
Не всички ресторанти имат тази практика но за съжаление в по-голямата част от тях нещата стоят по този начин.
Вместо да правите предварителни дегустации, за които да давате излишни пари направете една обиколка из кухнята и хладилниците (ако ви разрешат), огледайте хубаво продуктите и си направете изводите.
УСПЕХ
Адмирации за това, което си написала !
Това беше една от основните причини да се спрем на нашия ресторант, огромно впечатление ни направи това, че управителят още на първата среща ни покани в кухнята, разказа ни за нещата с които работят, показа ни хладилника с тортата, чакаща за сватба след 2 часа...т.е. ние видяхме всичко в процес на работа! Другият плюс беше, че сами можем да изберем менюто и съответно продуктите за хората с по-особен режим на хранене...и наистина бяхме убедени, че това е мястото, въпреки, че капацитета му беше с около 20 човека по-малък от първоначалните ни "поканени", човек винаги прави компромиси с нещо и 100% съм съгласна, че това не би трябвало да е здравето!
Много хора могат да кажат "това е само за един ден", но за съжаление повечето от тях не се замислят какво слагат всекидневно на трапезата си...
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИТЕ - 12-ТА ЧАСТ
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines