Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

август 15, 2022, 08:21:53

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ресторант Лебед, Панчарево превърна сватбата ни в КОШМ  (Прочетена 28053 пъти)
 
Brightside
Новак
*
Публикации: 9


« -: септември 15, 2013, 20:55:20 »

Искам за опиша огорчението и разочарованието си от Ресторант "Лебед", Панчарево, който превърна нашия сватбен ден в една от най-неприятните изненади.

След месеци подготовка, разходи и надежди събитието да мине добре (всички, които правили подготовка за сватба, знаят какво е) въпросният ресторант "Лебед" опорочи и съсипа цялото ни тържество.

Оказа се, че по време на нашата сватба там е организирано друго събитие. В следствие, в градината, където беше сватбения ни ритуал, имаше и друга украса, освен нашата, която както можете да се досетите изобщо нямаше нищо общо с нея. Ефектът беше просто невероятен.

Не направих никаква забележка, за да не придаваме неприятен тон на вечерта.

За съжаление това, се оказа никакъв проблем на фона на това, че в 21.00 ч. в градината вместо магичната и романтична атомосфера, която обещава ресторантът на сайта си, навън вече имаше цял цигански оркестър с барабани, маанета, виене и т.н.

Кумувете ни бяха подготвили изненада - заря, която протече на фона на циганската музика.

Обясненията на управителя бяха, че те са поели ангажимент за нашата сватба да е ангажиран само ресторанта, но не и градината, където имат право да организират всякакви други събития.

С това обаче не приключиха изненадите от страна на ресторанта. След като дойде полиция, заради гостите на тържеството отвън, те бяха допуснати вътре в ресторанта (на втория етаж), въпреки нашите протести. От там те наблюдаваха и коментираха тържеството ни и за финал във времето, в което ние бяхме платили за ползване на ресторанта, те си пуснаха чалга, която се опитваше да заглуши нашата музика и ние бяхме принудени да напуснем по-рано. На молбата ни към сервитьора да се намали другата музика, последва увеличаването й.

Вместо ресторант с приятна атмосфера, получихме враждебно и арогантно отношение, тържеството ни беше съсипано, а гостите ни гледаха със съжаление. За пореден път се оказа, че в България само мутрите и проститутките имат място, и хората не получават това, за което са платили, което обаче е несъизмеримо с разочарованието и ужасния спомен за деня, който трябваше да е от най-щастливите ни.


Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 720


твоя аз съм..


Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: септември 15, 2013, 21:31:37 »

Това звучи ужасно! Искрено ви съчувствам и съжалявам,че така се е получило на сватбения ви ден!  cray Тези хора заслужават да ги пратите на съд, beating за психически тормоз и куп други причини! shok angry Направо не мога да повярвам, че такива хора има и че такъв истински кошмар може да се случи на този толкова важен и чакан ден!   Oh my ...   GROAN
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #2 -: септември 15, 2013, 21:34:14 »

Ужасно БЕЗ ДУМИ!
В Лебед преди 2-3г. имаше доста оплаквания, но в последно време се повиши нивото на обслужване и забележките бяха отстранени. Собствениците на ресторанта не са случайни хора и явно алчността е надделяла. Описаната случка е много грозна, аз на ваше място бих предявил финансови претенции в момента на плащането относно не дотам коректно изпълнения ангажимент.Въпреки оправданията на управителя, в първоначалния ви разговор не фигурира опцията за циганското мероприятие на втория етаж в съвместителство с вашето. Когато има сватби, градината е отворена са свободна консумация, но описаната случка не отговаря на етичните норми, защото в случая пречи на вашето мероприятие. А Лебед не е евтин ресторант, от което следват мнооооооооого неща!
Активен
Lebed_
Регистриран

Публикации: 1


« Отговор #3 -: септември 28, 2013, 12:33:26 »

Отговор от Михаил Димитров - управител на ресторант „Лебед”

Използвам правото си на отговор относно мнение на наша клиентка- г-жа Brightside по повод сватбеното и тържество от 15.09.2013г., както и възможността да изясня протичането на въпросното тържество, за да защитя десетките съвестно работещи хора, стараещи се да доставят удоволствие при посещението на основния работодател на р-нт ‘Лебед” - КЛИЕНТА!

В ресторант „Лебед” са проведени стотици сватбени тържества в годините, откакто той отвори врати след дълъг ремонт. Именно, защото знаем какво означава сватбата в живота на всеки човек, полагаме изключително старание и сили, за да допринесем за радостното протичане. Без да искам да звуча самохвално, единствено с идеята да предам фактите ще спомена, че болшинството резервации за сватби при нас се извършват с един сезон предварително, а това е изключително голяма отговорност, гласувана ни от клиентите, с която ние не можем да си позволим да подходим безотговорно!

Ето и ситуацията по въпросното сватбено тържество и всеки може да направи своите заключения. Уговорката с г-жа Brightside бе сватбата и да се проведе в салона на ресторанта, изнесеният ритуал, Welcome drink и поднасяне на подаръци, като жест от наша страна – в градината, с риск да досадим на клиентите на свободна консумация в градината.
Всичко беше изпълнено по този начин, като ще уточня, че предвиденото време за снимки в градината от 20 минути се проточи от младоженците повече от час и половина. Събитието, подчертавам, протече в основната част на градината, където бе и желанието на клиентката. Welcome drink протече на горната тераса, което разшири площта за удобство на гостите.
Да, в градината имаше резервация за 25 човека по повод Рожден ден, както и отделни резервации, за присъствието на които г-жа Brightside бе предварително информирана. Въпросната компания, наречена от нея с определенията „мутри и проститутки и хора със съмнителна репутация”(на които бяхме принудени да се извиним, след зададения от тях въпрос - как някой ги определи като такива, след като са нормални хора, изкарващи прехраната си с честен труд), представляваше хора, нормално, интелигентно и непредизвикателно изглеждащи, с желание да зарадват с присъствието си Рожденика. Не бихме си позволили да определяме репутацията им, както на тях, така и на г-жа Brightside. За подарък наистина бяха поканили малък оркестър, който свиреше тихо, само за доста отдалечената маса и, за който не бяхме предварително информирани, но позволихме единствено, защото не пречеше.
За кратката заря по повод сватбата, която протече също нямаше договорка, тя беше подарък от кумовете за младоженците, разрешение за което не бе поискано, а за което са необходими съответно издадени разрешителни.
Полиция в заведението не е идвала тъй като не е имало повод. Въпросният патрул е на пост почти винаги в близост до ресторанта, в този ден не е влизал вътре.
А тържеството за Рождения ден бе въведено в малка зала, шумоизолирана и с отделен вход от основния салон със сватбата, поради единствената причина, че в градината стана доста студено. Двете тържества не са си пречили взаимно, а никой не би си позволил в мое присъствие да увеличава музиката, тъй като, като управител не бих позволил това да попречи на сватбеното тържество.
В заключение добавям, заведението работи до 24 ч. Като комплимент бе отпуснат допълнителен 1 час за сватбеното тържество, а младоженците доплатиха още 1 час допълнителен престой. Всички гости се забавляваха до 2.00 ч.и никой не изрази недоволство. Младоженците останаха последни, спокойни поговориха с кумовете и си тръгнаха след доплатения час.
В цялото обяснение на г-жа Brightside се усеща недвусмислено желание фактите да бъдат изопачени и всеки четящ думите ѝ категорично да смята, че дори има опорочаване на тържеството и, та дори и умисъл в това – факт, абсолютно недопустим за мен, имайки предвид, че на това място съвестно изкарват прехраната си десетки работещи. Хора,чието работно място г-жа Brightside с лека ръка оплю и опетни, а чието единствено намерение бе - с труда си да постигнат нейното доволство!
Ако цялото това обяснение натежава на Вас читатели, искрено моля за извинение!
Длъжен съм обаче да представя фактите такива, каквито са и да защитя репутацията на заведението, за която се стараем всекидневно аз и моите колеги в тези трудни за оцеляване за всеки бизнес дни и където е важен единствено КЛИЕНТЪТ!


Забележка: Личните имена са заместени с nickname
« Последна редакция: септември 30, 2013, 21:09:45 от Teo » Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #4 -: септември 29, 2013, 02:55:14 »

Ха сега, 2 различни версии. И къде е истината? Явно някъде по средата smile . Би било добре и двете страни да се разберат. От опита ми с този ресторант бих допълнил, че в действителност ме учуди твърдението за силна музика в градината, това отдавна не се практикува. Но и твърдението за малката зала - да има такава, но май е доста малка. Има отделен вход, но това не пречи на гостите да зяпат от балкона на 2ри етаж smile. Не пречи и като се отвори вратата да се чува шум или музика. Истината - явно единия преувеличава, а другия пести малко от подробностите smile. И все пак - Лебеда не е евтин ресторант, нормално е изискванията (и очакванията) към него да са завишени smile
Активен
veso100
Регистриран

Публикации: 1


« Отговор #5 -: септември 29, 2013, 21:20:51 »

Уважаеми г-н Димитров,

В офертата, която ресторант "Лебед" ни изпрати беше предвидена възможност за изнесен ритуал и наем на арка, така че мисля, че не само за нас е направено такова изключение. Небеизвестен е фактът, че ресторант "Лебед" привлича младоженци именно заради хубавата си градина. Ето и самият текст:

"Възможност за сключване на граждански брак в салона или в градината на фона на езерото.
Прекрасна градина и неповторим изглед за фон на сватбените ви снимки"

В отговор на жеста от Ваша страна да ни допуснете в градината си ние заплатихме предвидената цена за наем на арката на ресторанта и хапки за welcome drink, както бе уговорено.
Въпреки че се бяхме разбрали устно welcome drink-at, сватбеният ритуал и поздравленията да са в централната светла и голяма част на градината, където могат да се съберат 100те ни гости и където беше украсата ни, Вие разположихте масите за welcome drink-a и за подаръците на малката тераса. Вие правилно отбелязахте впоследстие, че това не е било уговорено с Вас писмено в кореспонденция, тъй като ние просто разчитахме на думата Ви, а и действително много е трудно всичко около едно сватбено тържество да бъде изписано в кореспонденцията, за което много съжалихме. Това преразпределение вероятно беше породено от разполагането на още едно тържество на долната тераса. За нас това предизвика неудобството, че (1) 100те ни гости бяха свити на горната тераса, която е трърде малка, и (2) фотографът каза, че снимките от поздравленията са станали тъмни.
Да - бяхме информирани, че ще има други гости и човек от персонала ни каза със заговорнически тон тогава, да не се притесняваме, че тях обикновено по време на сватби ги настанявате в другата част на градината.

Освен това, мисля че за всички е ясно, че няколко маси на свободна консумация, не изместват толкова фокуса от нашето събитие, колко рожден ден с гости, разположени на дълга маса.
Беше уговорено градината да е на разположение за нас от 18.30 до 20.00ч., през което време протекоха welcome drink, ритуал, поднасяне на поздравления и подаръци и снимки с гостите. В 20.00ч. всички гости бяха вътре и тогава влязохме и ние. Всичко това е записано по часове на видео.
Малкият оркестър, който свиреше в градината беше в централната й част и беше толкова тих, колкото може да бъде цигански оркестър с барани и певец (мисля, че има около 150 свидетели на това).
Кумувете бяха говорили с Вас за зарята и дори имаше човек от персонала на място при изстрелването й.
Когато гостите излязоха, за да видят "изненадата" от кумувете първо всички си помислиха, че това е циганският оркестър и това ни накара да се почустваме казано най-меко доста неудобно пред тях. Оркестърът нарекохме цигански, защото съвсем тихо, така че да чуят само 100те ни гости, поздрави булката цитирам: "С хубавата българска песен "Чайе шукарие", и това до известна степен би обяснило раздразнението на булката по повод на ресторанта.

Споделихме с Вас 2 пъти раздразнението си от шумната музика навън, на което Вие първо отговорихте, че ангажиментът към нас е само за вътрешната част на ресторанта, а след като гостите на другото тържество вече бяха на втория етаж и подвикваха отгоре Вие казахте: "Вечерята беше сервирана на време, менюто е това, което поръчахте, ако имате някакви други забележки към обслужването и работата на сервитьорите мога да ви помогна, ако не - няма от какво да сте недоволни".
Извиняваме се, ако сме обидили Вашите специални гости, просто тигрови тоалети и чалга твърде много контрастираха на събитието, което си представяхме и което се опитахме да организираме.
Не бяхме предупредени, че във ВИП залата ще има настанени други гости и къде точно е тази зала, но от горния етаж на ресторанта се чуваше чалга в 1 и 45, а ние както отбелязахте бяхме платили до 2.00ч. По това време бяха останали няколко маси, които бяха най-близките ни приятели. Помолихме един от сервитьорите да се спре чалгата докато тече времето, през което ние сме платили за ползването на ресторанта, след което той изчезна, остана само барманът и музиката секунди по-късно беше увеличена още повече. В този момент ние напуснахме.

Сигурно КЛИЕНТЪТ е много важен за вас, но последните 2 часа на тържеството ни Вие не минахте нито веднъж да видите дали всичко е наред, и дали сме доволни. Не присъствахте на напускането ни, нито на връчването на сметката, нито на следващия ден, когато идвахме.

И точно това, че не излизате от ситуацията "с достойнство" е наистина жалко.

Не се опитваме да изопачаваме нищо. Казваме нашата гледна точка, за това което се случи, като клиент. Надяваме се да е от полза на бъдещи Ваши клиенти. Ако ние подозирахме, че така ще протече събитието ни, нямаше да сме от тях.
Активен
Dimitrov
Регистриран

Публикации: 1


« Отговор #6 -: октомври 04, 2013, 13:19:57 »

Уважаема Brightside,
Искрено съжалявам за недоразоменията помежду ни! Явно е, че имаме сериозни различия в преценката на ситуацията. Отново споменавам, желанието ни бе да останете доволни, като наши клиенти.
С уважение: М.Димитров /Управител/


/Admin: Фамилията е заменена с потребителско име. Потребителят се позовава на правилата на сайта и пожела да не се споменават лични имена/
« Последна редакция: октомври 14, 2013, 09:27:26 от Teo » Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: октомври 07, 2013, 20:27:19 »

Brightside, много съжалявам, че така е протекъл празникът ви. Звучи хем ужасно, наистина. Благодаря, че сподели, спести ми едно разкарване до там. nea
Активен
vokara
Регистриран

Публикации: 1


« Отговор #8 -: октомври 29, 2013, 12:47:24 »

angry
Искам за опиша огорчението и разочарованието си от Ресторант "Лебед", Панчарево, който превърна нашия сватбен ден в една от най-неприятните изненади.

След месеци подготовка, разходи и надежди събитието да мине добре (всички, които правили подготовка за сватба, знаят какво е) въпросният ресторант "Лебед" опорочи и съсипа цялото ни тържество.

Оказа се, че по време на нашата сватба там е организирано друго събитие. В следствие, в градината, където беше сватбения ни ритуал, имаше и друга украса, освен нашата, която както можете да се досетите изобщо нямаше нищо общо с нея. Ефектът беше просто невероятен.

Не направих никаква забележка, за да не придаваме неприятен тон на вечерта.

За съжаление това, се оказа никакъв проблем на фона на това, че в 21.00 ч. в градината вместо магичната и романтична атомосфера, която обещава ресторантът на сайта си, навън вече имаше цял цигански оркестър с барабани, маанета, виене и т.н.

Кумувете ни бяха подготвили изненада - заря, която протече на фона на циганската музика.

Обясненията на управителя бяха, че те са поели ангажимент за нашата сватба да е ангажиран само ресторанта, но не и градината, където имат право да организират всякакви други събития.

С това обаче не приключиха изненадите от страна на ресторанта. След като дойде полиция, заради гостите на тържеството отвън, те бяха допуснати вътре в ресторанта (на втория етаж), въпреки нашите протести. От там те наблюдаваха и коментираха тържеството ни и за финал във времето, в което ние бяхме платили за ползване на ресторанта, те си пуснаха чалга, която се опитваше да заглуши нашата музика и ние бяхме принудени да напуснем по-рано. На молбата ни към сервитьора да се намали другата музика, последва увеличаването й.

Вместо ресторант с приятна атмосфера, получихме враждебно и арогантно отношение, тържеството ни беше съсипано, а гостите ни гледаха със съжаление. За пореден път се оказа, че в България само мутрите и проститутките имат място, и хората не получават това, за което са платили, което обаче е несъизмеримо с разочарованието и ужасния спомен за деня, който трябваше да е от най-щастливите ни.ВЪОБЩЕ НЕ СЕ СЪМНЯВАМ В ИСТИНОСТА НА НАПИСАНОТО ОТ ВАС!
толкова са нагли,как въобще сте им дали пари?!след всичко това!
Активен
Telina
Регистриран

Публикации: 1


« Отговор #9 -: юни 12, 2014, 07:18:34 »

Ресторант "Лебед" ... Омъжих се там на 7ми ( миналата седмица ). Искам да кажа на всяка бъдеща булка, че това място може да превърне сватбата и в Приказка!!!

По повод персонала:
Обслужването беше на изключитлно високо ниво. Всеки от персонала се стараеше тържеството да мине безупречно. Разговаряла съм и с двамата управители и искам да подчертая, че бяха изключително любезни и не е имало никакво разминаване между това, което договорихме, и това, което получихме! Храната беше невероятно вкусна, обслужването превъзходно, обстановката безпогрешна.

По повод мястото:
Ресторанта е много елегантен, а мястото е превъзходно за изнесен ритуал. Аз избрах ротондата и всички гости, както чужденци, така и българи, бяха много впечатлени. Прекрасна градина, чудесна гледка, разкошен ресторант.

По повод на написаните от Brightside неща:
Когато прочетох преди време тези коментари си помислих, че трябва сватбата да е била наистина скучна, за да се обръща внимание на празнуващите рожден ден хора в градината. Не съм присъствала и не мога да кажа какво се е случило, но мога да кажа от собствен опит, че ако една булка е наистина щастлива в сватбения си, нищо не може да я бутне.

Препоръчвам ''Лебед'' с две ръце- това е място за ценители !
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1136


I will love you... unconditionally...


« Отговор #10 -: юни 12, 2014, 15:12:42 »

Aбсолютно съм съгласна с Vivi ... то не че и очернящата булка не е с повече мнения...

За мен от цялата тази тема и изписаното по-горе става ясно едно - всеки ресторант си има плюсове и минуси. Точно за това булките които все още търсим, казваме искаме да усетим "Нашия ресторант" Защото вкусовете и предпочитанията на всеки са различни. Това което би впечатлило мен, не би впечатлило друга булка и обратното.

Резултата от цялата тази работа на потребителите с по - едно мнение е нулев. Единствено вреди на нас бъдещите булки. Независимо положителен или отрицателен коментар е. Идеята на този форум е да дава съвети, и поне за мен да черпя информация, нужна ми по организацията. И 100 души с по 1 мнение да ми кажат "това е най- добрия ресторант" няма да ме убедят ако аз не съм го видяла и харесала лично и обратното (100 души с по 1 негативно мнение няма да ме откажат ако съм решила, че това е мястото) И какво се получава - разни комплексирани хорица се чудят къде да си излеят злобата , щото иначе няма на кой. Дали защото някой от въпросния ресторант ги е подразнил или пък им е приятел, не е ясно.......

Поне като ще правиш реклама (лоша или добра) пък понатрупай мнения и тогава пиши на воля - по достоверно ще е ....

Това което правите (всички гореспоменати с по 1 2 мнения) е напълно излишно , безмислено и откровено глупаво.......
« Последна редакция: юни 12, 2014, 15:16:06 от milenkata » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines