Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 05:42:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 26 част
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 26 част (Прочетена 207375 пъти)
Melinia
Ентусиаст
Публикации: 94
Re:БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 26 част
«
Отговор #75 -:
октомври 01, 2013, 09:14:17 »
Аз ходих 5 поредни седмици до Асеновград докато намеря Роклята
, но си струваше. Пробвах общо около 15, като имаше 2-3 рокли, които мерих по 3 пъти за съпоставка. Направих си снимки с роклите и ги гледах в нас на спокойствие. В крайна сметка избрах тази, която аз исках, а не която ме убеждаваха роднини и приятели. Успех!
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #76 -:
октомври 01, 2013, 09:40:59 »
Lillly
- не си на мое място и не на всички им е лесно. Да аз ги разбирам слабите момичета,но мен никой не ме разбира. Не,нямам паника в мен не знам защо мислиш така.
Може да им висят,но от 20 модела те ще облекат всички,а аз 2-3. Защо не си зададеш въпроса -защо няма примерно повече големи размери отколкото по-малки? Ами в този смисъл го наричам дискриминация, защото на мен ми се случва цял живот и навсякъде където отида. За това сега не ми се говори и не е тук мястото,но просто знай,че не си права да казваш нещо за мен,за това което мисля,без да ме познаваш. Не избрах първата рокля, която ми стана,а петата сигурно сега не съм сигурна. Но беше последната,която пробвах и тя ми стоеше най-добре и е г/д това,което търся. Не знам как се тръшкам и мрънкам ама явно нямам право да споделям тук нищо.. Всички пишат тук и какво ли не спорят и т.н дето не е полезно с нищо за сватбата,а пък аз съм писала нещо за сватбени рокли и вече се оплаквам. Не съм доволна от това,че не мога да кажа - Да това е моята рокля на 100%! А не че роклята е грозна.. Ама кой може да ме разбере??
mariola85
- мога да кажа,че съм съгласна с теб. Но аз лично съм по-притеснена за роклята отколкото за другите неща. Ресторант вече си намерих и почти сме уредили всичко. За другите неща просто трябва да отида един ден и да си запазя датата. Мисля,че има още малко време за това. Фотографи../видео съм си избрала. И общо взето ми се нареждат тези неща,но с роклята, на която аз държа много ми е най-трудното нещо покрай сватбата. За всеки е различно. Няма как да очакваме при всички да е едно и също.
Lorenna и blackisback
- обмислям вариант да се пробваме в края на седмицата да отскочим до Асеновград може би с влака. Ще го измислим някак макар да сме заети и да имаме работа. Но Асеновград си остава трудна дестинация за мен. Дори да избера рокля от там колко пъти ще трябва да ходя на проби и т.н. Едно ми е тук в София, друго е чак там. Ама все пак ще пробвам. Не очаквайте на всички да им е удобно да се разказват до там.
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #77 -:
октомври 01, 2013, 09:54:24 »
Разбира се, че може да си изкажеш мнението или "да си изплачиш мъката", но аз не обичам думи от типа "никой не ме разбира, аз съм най-зле". Няма стандартни хора, аз например съм много висока и много трудно си намирам дънки, панталони, които да ми стигат под кокалчето.
Смятам, че ако знаеш какво търсиш ще го намериш, просто няма да е много лесно. Винаги има вариант и да си ушиеш по поръчка. Аз разбирам, че е трудно, но трябва ли да се самосъжаляваме?
Всъщност би било полезно да постнеш снимка на модела от който се интересуваш, така ще помогнеш и да другите дами с твоя проблем. Има доста добри модели и за по-пълна фигура.
Като търсиш в Гугъл "plus size wedding dress", излизат доста изображения с подходящи рокли. Ако искаш помощ или съвет трябва да си по-конкретна.
«
Последна редакция: октомври 01, 2013, 10:00:26 от Lillly
»
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #78 -:
октомври 01, 2013, 10:26:51 »
Цитат на: Lillly в октомври 01, 2013, 09:54:24
Разбира се, че може да си изкажеш мнението или "да си изплачиш мъката", но аз не обичам думи от типа "никой не ме разбира, аз съм най-зле". Няма стандартни хора, аз например съм много висока и много трудно си намирам дънки, панталони, които да ми стигат под кокалчето.
Смятам, че ако знаеш какво търсиш ще го намериш, просто няма да е много лесно. Винаги има вариант и да си ушиеш по поръчка. Аз разбирам, че е трудно, но трябва ли да се самосъжаляваме?
Всъщност би било полезно да постнеш снимка на модела от който се интересуваш, така ще помогнеш и да другите дами с твоя проблем. Има доста добри модели и за по-пълна фигура.
Като търсиш в Гугъл "plus size wedding dress", излизат доста изображения с подходящи рокли. Ако искаш помощ или съвет трябва да си по-конкретна.
Не се чувствам най-зле,защото има и момичета над моя размер. Не казвам,че и те трябва да се чувстват зле или пък аз или пък която и да е друга булка. Всяка иска да се чувства добре и красива на сватбения ден. Аз не се самосъжалявам ,а просто се притеснявам адски много за роклята. Защото според мен е доста трудно да си намериш и да си харесаш най-вече. Аз не съм останала без надежди,че ще я намеря. Аз искам също да намеря своята рокля и просто съм малко притеснена дали ще стане.
Ще покажа няколко модела каквито ми харесват и искам такъв тип рокля!
http://www.jjshouse.com/A-Line-Princess-Sweetheart-Court-Train-Chiffon-Lace-Wedding-Dress-With-Ruffle-Flower-S-002024458-g24458
http://www.jjshouse.com/A-Line-Princess-Square-Neckline-Chapel-Train-Satin-Lace-Wedding-Dress-With-Lace-Sashes-Crystal-Brooch-002000125-g125
http://www.jjshouse.com/A-Line-Princess-Strapless-Chapel-Train-Satin-Tulle-Wedding-Dress-With-Lace-Beadwork-002012149-g12149
http://www.jjshouse.com/A-Line-Princess-Strapless-Court-Train-Organza-Satin-Wedding-Dress-With-Ruffle-Lace-Beadwork-002000385-g385
http://www.missesdressy.com/dresses/designers/mori-lee/bridal-by-mori-lee/1913
-тази много ми харесва
http://www.missesdressy.com/dresses/designers/mori-lee/julietta-by-mori-lee/3133
http://www.missesdressy.com/dresses/designers/mori-lee/julietta-by-mori-lee/3104
и изобщо много хубави са всичките!
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229
«
Отговор #79 -:
октомври 01, 2013, 10:41:07 »
Цитат на: misspanda в октомври 01, 2013, 09:40:59
Lorenna и blackisback
- обмислям вариант да се пробваме в края на седмицата да отскочим до Асеновград може би с влака. Ще го измислим някак макар да сме заети и да имаме работа. Но Асеновград си остава трудна дестинация за мен. Дори да избера рокля от там колко пъти ще трябва да ходя на проби и т.н. Едно ми е тук в София, друго е чак там. Ама все пак ще пробвам. Не очаквайте на всички да им е удобно да се разказват до там.
Много добре те разбирам, че не искаш да се разкарваш и ти е неудобно. Аз съм с малко дете, за еднодневна разходка дотам ще ми трябва почти двуседмично организиране
Но карай да е весело, реших се все пак да отида. Ако отида преди теб, ще питам в магазините, които посетя, за големи номера мостри и ще ти пиша после. Роклите, които си показала, са супер, фаворит ми е тази:
http://www.jjshouse.com/A-Line-Princess-Strapless-Chapel-Train-Satin-Tulle-Wedding-Dress-With-Lace-Beadwork-002012149-g12149
Красота
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439
«
Отговор #80 -:
октомври 01, 2013, 10:44:40 »
misspanda, звучиш като човек, който се самонавива и излишно драматизира.Не се обиждай, говоря като страничен наблюдател. Роклите, които си показала са хубави и седят чудесно. Аз лично не проумявам едри булки с рокли с преливащи телеса отвсякъде, но се срещат и такива. Както и обратният вариант. Мисля, че недостатъците трябва да се прикриват. Ако успееш да постигнеш визия от снимките, ще си супер. Относно размерите, не се плаши. Аз съм 178см 62 кг и нямаше рокля, която да мога да закопчая по всички родни софийски магазини и в Асеноград. Когато се насочих към чуждите марки се оказа, че почти всичко ми става и ми седи добре. Имаш предостатъчно време за гледане, проби и поръчка в твоя размер. Отиди в Арети, по мой спомен има рокли в големи размери и в показаните от теб силуети.Успех!
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #81 -:
октомври 01, 2013, 10:48:25 »
misspanda
, разбира се, че ще стане. Аз смятах, че няма да намеря модела, който искам и за това когато я видях 1:1 не можах да повярвам.
Искам да те поздравя за хубавия вкус, много ми харесват роклите и моята беше А линия. Имаш в предвид, че дали ти подхожда тази рокля зависи от фигурата ти. Предполагам, че го знаеш.
Например, ако си тип ябълка (пълнееш по корема и кръста) този модел не е подходящ.
След като си пробвала все пак рокли, значи положението не е толкова трагично, а просто трябват търпение и по-здрави нерви. Всички искаме да сме неотразими в сватбения си ден и това е напълно постижимо!
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #82 -:
октомври 01, 2013, 11:19:55 »
Миспанда, не очаквам да ходиш в Асеновград, опитвах се да помогна по някакъв начин
Всеки от нас тук се съобразява с тялото си, когато избира рокля, така че не се чувствай най-неоправданата тук. Аз също не съм от най-пропорционалните и имам фигура на пясъчен часовник.
Впрочем мислите ли, че на такава фигура отива А-line рокля?
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #83 -:
октомври 01, 2013, 12:06:57 »
Мила, пясъчен часовник е най-добрата фигура! Всеки се бори за подобна симетрия. А-линията подчертава тънката талия (който я има)
Ето информация за типовете фигура:
http://www.thefashionistyle.com/2012/04/tying-knot-in-style-tips-for-finding.html#ixzz2gSnPmkDR
http://yoursomethingnew.ie/womens-body-types/
«
Последна редакция: октомври 01, 2013, 12:09:58 от Lillly
»
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229
«
Отговор #84 -:
октомври 01, 2013, 12:14:20 »
blackisback
, ставаме два часовника
А-линията е перфектна за този тип фигура (когато мерих рокли, се убедих в това). Мерих такъв тип:
http://www.milanoo.com/Ivory-Off-The-Shoulder-Beading-Organza-Bridal-Wedding-Dress-p258384.html
, това са ми любимият вид рокли, както и такива:
http://www.milanoo.com/A-line-Strapless-Beading-Embroidery-Lace-Satin-Wedding-Dress-p20092.html
и
http://www.milanoo.com/Nice-White-Strapless-A-line-Embroidery-Sweep-Satin-Wedding-Gown-p32568.html
Всичките стояха идеално
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #85 -:
октомври 01, 2013, 12:24:38 »
Благодаря ви, насърчихте ме! И за линковете също. Аз чакам да сваля малко килца, за да пробвам. Притеснява ме, че ханшът ми е широк.
Редактирам се, за да покажа роклята, която съм набелязала
http://bridal-expressions.com/products/product_2957.jpg
И тъй като ще поръчвам онлайн, а там има табличка с размери и обиколки, излиза, че талията ми е за един размер, а ханшът за друг. Не знам до колко е проблемно за този тип рокли.
«
Последна редакция: октомври 01, 2013, 12:29:44 от blackisback
»
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #86 -:
октомври 01, 2013, 12:30:51 »
Щом си часовник няма какво да те притеснява. Това означава, че си еднакво широка и в раменете и в ханша и изглеждаш симетрично.
Аз съм круша, т.е. раменете ми са тесни, а ханша по-широк. Рокля А-тип или тип принцеса перфектно скриват по-широкия ханш или по-пълни бедра, като подчертават тънката талия. Горната част на роклята пак е субективно от размера на бюста
Пясъчните часовници имат хубави бюстове и общо взето могат да си позволят почти всичко
blackisback
, роклята е мечтаааа, моята беше точно такъв тип!
Според мен издължения корсет, който свършва по кръста, не е подходящ за ниски жени. Разбира се всеки има различен вкус
«
Последна редакция: октомври 01, 2013, 12:33:23 от Lillly
»
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #87 -:
октомври 01, 2013, 12:36:50 »
Лили, аз не съм никак ниска
Даже се притеснявам, че като се кача на някакви по-високи обувки, ще съм по-висока от момчето ми.
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #88 -:
октомври 01, 2013, 12:52:58 »
Ами издължен корсет е като на снимката предложена от Лорена:
http://www.milanoo.com/Nice-White-Strapless-A-line-Embroidery-Sweep-Satin-Wedding-Gown-p32568.html
, т.е. корсета не свършва на кръста а по-надолу. На снимката, която ти си посочила не е такъв. Тъй като издължения корсет прави торса по-дълъг смятам, че не отива на ниските жени, но пък по-добре подчертава талията.
Щом не си ниска и имаш хубава фигура, всичко би ти подхождало и вече зависи от твоя личен вкус
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #89 -:
октомври 01, 2013, 15:01:21 »
Цитат на: Lillly в октомври 01, 2013, 10:48:25
misspanda
, разбира се, че ще стане. Аз смятах, че няма да намеря модела, който искам и за това когато я видях 1:1 не можах да повярвам.
Искам да те поздравя за хубавия вкус, много ми харесват роклите и моята беше А линия. Имаш в предвид, че дали ти подхожда тази рокля зависи от фигурата ти. Предполагам, че го знаеш.
Например, ако си тип ябълка (пълнееш по корема и кръста) този модел не е подходящ.
След като си пробвала все пак рокли, значи положението не е толкова трагично, а просто трябват търпение и по-здрави нерви. Всички искаме да сме неотразими в сватбения си ден и това е напълно постижимо!
Пробвала съм а-линия и ми седи добре поне според мен и хората,които ме видяха.
Навсякъде където отида ми казват, че това е моя тип рокля. А ето снимка на която съм с една рокля,която пробвах в Сватбения център София
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...