Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 10:36:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 26 част
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 26 част (Прочетена 207470 пъти)
Desislava
Сватбар
Публикации: 219
Re:БУЛЧИНСКИ РОКЛИ - 26 част
«
Отговор #45 -:
септември 26, 2013, 11:24:41 »
yana_traeva
да гледах тази тема, даже си бях харесала един подобен модел от такъв сайт, но реших да изчакам и да видя на повече места...
Lillly
абсолютно съгласна съм с теб и мисля, че човек не трябва да се "изхвърля" за 1 ден, има доста алтернативи
blackisback
Мнооого мерси за линка
супер философия, ти хареса ли вече нещо
Активен
Desislava
Сватбар
«
Отговор #46 -:
септември 26, 2013, 11:27:33 »
Цитат на: yana_traeva в септември 26, 2013, 11:09:37
blackisback да знаеш че има вариант да е върнеш и да ти възстановят парите или да е замениш за друга
това пак е вариант
Ооооо това е доста полезна информация , хубавото е, че можеш на живо да пробваш модели и ще имаш база за сравнение
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #47 -:
септември 26, 2013, 11:32:43 »
всичко можеш да направиш само да направиш връзката с китайката
можеш и да промениш от нея стига да става де
и аз много се чудих за рокля от там направо е вземах хаха ама изчаках отидах в Асеновград и намерих моята
както се казва, нищо не и коригираха освен дължината просто нямах тарпение хахах, да чакам да ми я пращат след това по мойте размери никви такива, тя е корсет отзад и може да е стегнеш колко искаш
оххх нямам тарпения момичетааааа остават 2м и 25 дниииииии така мина бързо времето от когато го решихме че.... хаха
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #48 -:
септември 26, 2013, 15:14:11 »
Цитат на: Desislava в септември 26, 2013, 10:28:01
Мисспанда
, браво, ето още едно доказателство, че всеки намира своята рокля и не трябва излишно да се притеснява
Аз да споделя казаха ми за роклите на Проновиас, отидохме в магазина, момичето беше изключително любезно, не нахално и натрапчиво с мнение и съвети и с доста професионален поглед за материи, модели и пр. както и би трябвало да е в магазин който продава такъв клас рокли...не каза, че е рано както пишат другите, напротив посъветва ме да пробвам от рано, за да съм наясно с модела, защото може модел който иначе не бих харесала да ми седи страхотно и обратното
Това което е прекалено според мен бяха цените на роклите, да от известни дизайнери и страхотни материи са, но се чудя има ли смисъл една булчинска рокля да струва колкото половин сватба, но не знам и колко би струвала по поръчка...
имаше естествено и намалени рокли м/у 500 и 1500 лв. от по-стари колекции, вие какво ще кажете ?!?!?
ето и едно линк-че на това което ми хареса
http://www.pronovias.com/wedding-dresses-2014/collection-fashion-laren
Аз искам само да споделя,че не съм сигурна още дали ще е тази роклята ми,която капарирах,но просто се радвам,че има избор и за мен.
В последствие с времето ще видя какво ще се случи! Иначе роклите от тази фирма, за която ти говориш,много ми харесват,но знам,че са ми извън бюджета. Просто няма да мога да си ги позволя,но ей така бих отишла да ги разгледам просто и да се насладя макар и визуално само на красотата им! Страхотни са им нещата според мен,а пък и са точно типа, който аз искам!
Искам само да попитам- какво мислите за рокля шита по поръчка? Смисъл при шивачка-показвате й снимка на роклята и искате такава? какво мислите са този вариант?
Извинявам се ако въпроса ми е неуместен..
«
Последна редакция: септември 26, 2013, 15:17:50 от misspanda
»
Активен
Lorenna
Сватбар
Публикации: 229
«
Отговор #49 -:
септември 26, 2013, 16:30:30 »
Цитат на: Desislava в септември 26, 2013, 10:28:01
Мисспанда
, браво, ето още едно доказателство, че всеки намира своята рокля и не трябва излишно да се притеснява
Аз да споделя казаха ми за роклите на Проновиас, отидохме в магазина, момичето беше изключително любезно, не нахално и натрапчиво с мнение и съвети и с доста професионален поглед за материи, модели и пр. както и би трябвало да е в магазин който продава такъв клас рокли...не каза, че е рано както пишат другите, напротив посъветва ме да пробвам от рано, за да съм наясно с модела, защото може модел който иначе не бих харесала да ми седи страхотно и обратното
Това което е прекалено според мен бяха цените на роклите, да от известни дизайнери и страхотни материи са, но се чудя има ли смисъл една булчинска рокля да струва колкото половин сватба, но не знам и колко би струвала по поръчка...
имаше естествено и намалени рокли м/у 500 и 1500 лв. от по-стари колекции, вие какво ще кажете ?!?!?
ето и едно линк-че на това което ми хареса
http://www.pronovias.com/wedding-dresses-2014/collection-fashion-laren
Прекрасна е роклята
Силно ти стискам ти палци да успееш да се сдобиеш с нея!
А в Парадайс център ли мери рокли? Караха ли те да мериш с ръкавици? Питам, защото ако не си ходила в Сватбения център, отиди. Там случайно мерих една рокля на Проновиас, за която специално сложихме ръкавици (и аз, и момичето, което ми я облече). Чак тогава разбрах, че е Проновиас, защото като избирах рокли за проба в магазина бях набелязала определен модел, гледах да меря такъв модел и само ходех и сочех, без да питам какви са като марка, защото бях убедена, че в Сватбения център са си само техни рокли
Обаче не, поддържат наличност на рокли Проновиас. Как избират моделите, които да вземат, не знам, също не знам дали имат каталог, както и от коя колекция са роклите. Но според мен си струва да се разходиш и да видиш, ако искаш. Може и да попаднеш на някоя не чак толкова ужасно скъпа рокля Проновиас. Зависи и какъв ти е бюджетът за рокля, ако е например 800лв, обезателно иди ги виж. Тази, която видях, беше на първия етаж (без прозорците), близо до пробните. Мислех, че там са им абитуриентските само, но не-и булчински имаше. За жалост не помня има ли твоя модел рокля, или поне подобен, защото пак казвам, не знаех, че имат Проновиас (ако знаех ги очакваше по-сериозен разпит
). Тази, която мерих, беше бая скъпа, 1750лв
Обаче не беше само тя и момичето каза, че имали Проновиас на доста нормални цени около 600лв, което сравнено с другите им цени, не е хич зле. Успех!//
«
Последна редакция: септември 26, 2013, 16:43:59 от Lorenna
»
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #50 -:
септември 26, 2013, 16:33:16 »
Миспанда, моята абитуриентска беше такава: отидох със снимка и като ми я дадоха после, ми се доплака. Изглеждаше евтина и понеже не бяха намерили плат на точки, бяха лепили точките
И не ми бяха казали.
Десислава, да, харесала съм си
Около Нова година ще поръчваме.
Активен
Desislava
Сватбар
«
Отговор #51 -:
септември 26, 2013, 17:39:58 »
Lorenna
непременно ще отида до там да пробвам, за ръкавиците не знам, защото не я пробвах...
Миспанда, внимавай с роклите по поръчка, защото често дори ако модела е същия материята е определяща и има вероятност да се разочароваш...успех !
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439
«
Отговор #52 -:
септември 26, 2013, 18:15:02 »
В Брайдъл Фешън мен не са ме карали да слагам ръкавици, но долкото знам, ако си с някой ярък лак като червен, ще те накарат, за да не остане по роклята.На мен по тоя повод единия път ми дадоха чорапи.
В Сватбения център едва ли има рокли Проновиас по 600лв. Те предлагат роклите на White one и по мой спомен започваха от 1200лв за най-семплите модели.
Активен
damira
Любопитен
Публикации: 34
«
Отговор #53 -:
септември 27, 2013, 02:51:52 »
В "Сватбен център" роклите не са на Проновиас, а на White one - най-ниския клас рокли от групата made in China. Явно продавачките там са излъгали Lorenna, както и моята братовчедка преди 2 месеца, но тя си купи нейната все пак от Bridal Fashion - истинска на тази марка. Ако на етикета не пише Проновиас, няма какво да им вярвате на тези продавачки. Смешни са направо. Днес всички сме грамотни и гледаме сайтове, адреси и сме информирани. А ако наистина има намаления в Bridal Fashion, където е единственото място в България за рокли на Pronovias и една рокля може да се купи за 1000 - 1500 лева - то си е направо супер оферта. Цените на този клас рокли в чужбина са от 1500 евро нагоре. Но все пак си зависи от бюджета. Успех!
Активен
armince
Новак
«
Отговор #54 -:
септември 27, 2013, 07:58:48 »
Да се включа и аз по темата.Моята сватба мина преди месец.Роклята си взех от Bridal Fashion, като си я капарирах още февруари месец.Искам да ви кажа, че са истински професионалисти.Аз си взех роклята от магазина на Оборище, но самите корекции си ги направих началото на август месец в Парадайс.Всички до един са много добри и си разбират от работата.Изключително търпеливи са, на мен ми се наложи да направят 3 пъти корекции, всеки път като отивах вече да я взема се оказваше, че съм отслабнала пак, а аз държах заради модела на роклята да ми се подчертае на максимум талията, но в крайна сметка роклята заспа по мен.Като си избирах роклята гледах и намалените им модели, но нищо не харесах, защото те получават от всички рокли по 1 бройка и те хубавите свършват явно още с пристигането.Аз имах късмета, че тъкмо бяха получили новата колекция и си харесах от колекцията на Enzoani, понеже на Pronovias роклите започват от 4000 лв нагоре.Голямо удоволствие беше за мен, че самата рокля се мереше за първи път от мен
беше първата, която мерих и тя си и остана РОКЛЯТА.По принцип съм си от Пловдив и винаги съм си мислела, че ще си купя рокля от Асеновград, но последните години съм в София и нямах време да пътувам за проби и т.н. Иначе в последствие, когато си търсех воал попаднах по препоръка на един магазин в Асеновград - Версай . Роклите бяха много красиви и наистина по качество на материали и изработка се доближаваха много до моята.Жената дори сподели, че вече шият и за Франция.Е не си купих воала оттам , но пък вече знам къде има хубави рокли
на добри цени.Воала си взех от La Sposa Варна, големи професионалисти са и там.Само по телефонни разговори разбраха какво ми трябва и ми изпратиха с куриер.Сега когато сватбата мина и всичко приключи искам да ви кажа, че каквато и рокля да сложите, ще се чувствате най-красивата, нали все пак такава е идеята
Може би единствено не се хвърляйте и не се пускайте с 2 метра шлейф, защото от моя не остана нищо
и постоянно все се намираше някой да ме настъпи по роклята
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #55 -:
септември 27, 2013, 08:47:23 »
misspanda, моята е шита по картинка - харесах модел в интернет, харесах 1 модел и в съответната фирма в Асеновград. Комбинирах ги, добавих мои си идеи, дизайнерката добави и нейни и се получи. Изработка, модел, кройка... всичко беше перфектно. Същото се получи и с роклята на майка ми за нашата сватба. Но шиенето на булчински рокли (както и на абитуриентски) не е залък за всяка уста. Не от всяка пръчка става свирка и не от всяка шивачка става дизайнер. Може да звучи грубо, но шиенето на булчински рокли е специфично - най-малкото заради материите. Изискват се специфични машини, опит в работата с фини материи, дантели, опит с кроенето на официални рокли и тн. След като мина моята сватба, на близките ми си препоръчвам индивидуалния шев. Спокойно можеш да се довериш да ти шият роклята, но преди това се изисква по-старателно проучване
Активен
tweety_pks
Ентусиаст
«
Отговор #56 -:
септември 27, 2013, 13:15:27 »
И аз искам да дам едно положително мнение за Bridal Fashion. Първоначално мислех въобще да не ходя до там, тъй като бях изчела доста негативни мнения от сорта на това, че пробите се плащат и са много нелюбезни. Но... в действителност всички са много мили (и нормално в предвид стойноста на стоката, която трябва да продадат
). Освен това имат много голямо разнообразие от рокли - дават ти три огромни каталога само с налични модели. В действителност хубавите им рокли са страшно скъпи, защото каквото и да си говорим, тези които се предлагат при тях в ценовия диапазон от 500 до 1000 лв. не стават (поне за мен са прекалено от 90-те). Аз също много се чудих дали съм склонна да дам толкова пари за една рокля за един ден (въпреки, че тази която харесах беше доста под бюджета, който аз лично за себе си на "теория" си бях определила и който гаранция никога не бих похарчила за такова нещо
). След дълго премисляне, реших, че и аз като повечето момичета имаме само две възможности да се видим в изискана и красива рокля: на бала си и на сватбата. Тъй като за бала си навремето не исках да натоварвам родителите си с покупката на много скъпа рокля, реших, че сега когато вече се издържам сама, ще отделя нужните средства за да сбъдна мечтата си и да бъда принцеса за една нощ
.
А относно шиенето... проучвах и този въпрос. Две са причините поради, които се отказах. Първо - нямаше да ми излезе много по-евтино... Още преди да знам, че ще се омъжвам, бях решила, че искам да се омъжа в рокля, която е цялата от дантела и с шлейф..... Много са ми романтични такъв тип рокли
Та се бях видяла с една дизайнерка (шивачка, но ми бяха казали, че ако ме чуе така да и казвам мигновенно щяла да ме изгони, та голям страх брах при нея
) Та тя ми беше казала, че за такъв тип рокля щели да и трябват около 5-6м дантела и щяло да трябва да взема от хубавата дантела, чийто метър е 120лв. Та сметнете 5-6м х 120лв = 600лв./720лв.
и това е само за дантелата. От там като се прибави и някаква подплата и шев, който обикновенно е около 50% от стойноста на плата...... та то излизаше същото, но пък качеството пак нямаше да е същото.... Другата и по-важна за мен причина беше, че в моята глава щях да си представям роклята по един начин, а накрая нямаше да е същата (никога не е същата...) и щях да бъда разочарована, за почти същите пари.... Та моят съвет е ако може да си харесате нещо наготово взимайте......
Знам, че роклите на Bridal Fashion са наистина много скъпи и не всеки има възможност да си ги позволи, за което ми е мъчно, защото според мен всяко момиче заслужава да има възможност да се види поне веднъж в такъв тип рокля.... Но пък от друга страна съм сигурна, че за всеки я има онази специалната рокля с която да се чувства като принцеса.....
Знам, че постът ми стана много дълъг и много се извинявам... До сега почти не съм писала в този форум и това е едно от малкото ми мнения, но пък всеки ден в продължение на месеци черпих идеи и вдъхновение от тук. Благодаря Ви
и Успех!!!
И за да не съм съвсем досадна и
ето това беше моята рокля:
http://bluebyenzoani.com/Enzoani/Gertrude.html
«
Последна редакция: септември 27, 2013, 13:20:47 от tweety_pks
»
Активен
armince
Новак
«
Отговор #57 -:
септември 27, 2013, 15:05:20 »
tweety_pks роклята ти е прекрасна.Според мен няма значение дали роклята струва 500 или 5000 лв, по- важното е как се чустваш в нея.Все пак аз се радвам , че успях да си позволя такава рокля, тази е моята рокля м/у другото
http://bluebyenzoani.com/Blue/Floro.html
.Сега като се замисля, не съм много сигурно , че бих дала отново толкова пари.Истината е , че не ме интересуваше колко ще струва - 200 или 2000 лв, просто си търсех моята рокля.А тази беше първата , която мерих изобщо
Активен
tweety_pks
Ентусиаст
«
Отговор #58 -:
септември 27, 2013, 15:14:54 »
armince много ми харесва и твоята рокля. Тези със паднала талия са ми много любими също, но на мен не ми отиват, защото в областта около корема и паласките много ме описват, а на мен там ми е слабото място
. Като се замисля и аз незнам дали бих дала отново толкова пари. Честно казано известно време даже се чувствах много гузно.... толкова, че чак реших в никакъв случай да не си взимам рокля за преобличане. Бях си казала, че колкото и да ми е неудобно ще остана с нея докрай... Че по едно време и копчето за прибиране на шлейфа ми се къса, та стана още по-некомфортно за танцуване на хора... Уж щях да я закачам с безопасни игли ама се разсеях и така си останах... Мъкнах си шлейфа я на рамо, я под ръка... абе картинка бях
Активен
armince
Новак
«
Отговор #59 -:
септември 27, 2013, 16:05:22 »
и аз така бях, цяла вечер си мъкнех роклята.Иначе при мен модела не позволяваше да се прибира шлейфа, но от Бридъл Фешън измъдриха вариант, при който се събираше шлейфа с едни ленти.Съответно шлейфа си прибрах, когато влизахме вече в ресторанта, но от много настъпвания след час лентите се скъсаха и се разхождах с шлейф в ръка.НО пък май в това си има чар, все пак не сме булки всеки ден, нали?
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
30