Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

август 15, 2022, 09:03:55

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба в ресторант "Петър I" - Пловдив  (Прочетена 12319 пъти)
 
generals
Регистриран

Публикации: 1


« -: септември 14, 2013, 21:02:13 »

Здравейте бъдещи младоженци!
Избрали сте си за вашия сватбен ден ресторант "Петър I" (резиденция Стария град) в Пловдив? Нашата сватба беше преди 10-тина дни там. Наред с хубавите неща имаше и такива , които се опитаха да развалят прекрасния сватбен ден.
Но нека, преди да бъдем реалисти, споделим хубавото:
- прекрасно местоположение на ресторанта, съчетано с невероятна гледка
- уют, стил и лукс в украсата
- възможност за изнесени ритуали /гражданско и венчавка/, като лицата, които ги извършиха     бяха осигурени от ресторанта и се справиха перфектно
- съдействие от страна на собственичката при организацията и въпроси свързани и с най-дребните детайли
Всичко това не ни даде основание и за секунда да се усъмним, че нещата няма да бъдат на ниво.
Но ето и реалността:
- В сайта на ресторанта пише, че побира над 100 човека и това наистина е така, но за целта ползват допълнителна заличка, почти изцяло отделена от основното помещение. Все едно са на частно парти smile . Помислете си кого ще сложите там ...
Иначе капацитета на ресторанта само в основната зала по наша преценка е не повече от 75 човека - 60 на долното ниво, 5 на булчинската маса и 10 на една допълнителна.
Дори и при това разположение дансигът е за не повече от 15 активно танцуващи, а при хората се пригответе да сте на няколко плътни редици, които се въртят една около друга.
Въпреки споделените ни притеснения със собственичката, отговорът беше: Няма да е тясно. Всичко ще е наред. Има място.
Клиент не се изпуска, нали? smile
- Въпреки че бяхме платили пълни куверти за служебните си гости /фото, видео, DJ - и/ не им беше сервирано всичко!!! За съжаление го разбрахме към края на сватбата и не успяхме да реагираме!
- Имахме предварително заявено вегетарианско меню, което бе осигурено след 10 минутно увещаване на "главната сервитьорка", която си твърдеше че няма такова в списъка и ако остане "нещо" на края ще го направят. Поискахме да говорим със собственичката, но се оказа , че тя си почива и не трябва да я безпокоим!!! Лошото не е самата грешка, а липсата на желание за съдействие  и бавна реакция! След сватбата посочихме в е-mail до управителката този пропуск, но отговорът беше , че никъде не сме го поръчали. А имаме е-mail, изпратен до нея, в който това меню изрично е упоменато и можем да го препратим на всеки заинтересуван!
Така че, уважаеми младоженци, бъдете пунктуални! Пишете им нещата с Големи Букви и по възможност по няколко пъти smile Уверете се, че са го разбрали. Накарайте ги да повторят. Защото не обичат да четат. Или причините са други ... smile
- По време и след обяда сервитьорите отсъстваха от масите и се наложи "по-близките гости" да ходят да ги издирват за допълнителни поръчки.
- На поръчка от наш гост е било отговорено: "Знаете ли , че се плаща?", което е пълно безобразие!
Изрично им бе казано, че допълнителните заявка са неограничени и се поемат изцяло от нас!!!
- Към края на сватбата помолих "главната сервитьорка" да разчупят питата и да я разнесат по масите, при което чух: "То няма кой да я яде". След настояване от моя страна все пак бе направено. По-лошото е, че собственичката заяви, че това не било тяхна работа! Странно ... за какво ли са там сервитьорите?
- Порции и торти не бяха сервирани на хора, които в момента отсъстват от столовете си! Наложиха се допълнителни обяснения и издирвания, за да установят дали все пак не са го сервирали!!!
- На служебните гости не беше сервирана торта. Отговорът им беше : "Сигурно е свършила!"
След моето настояване да проверят, откриха 1/3 от тортата и я сервираха! Професионалисти, нали?
- След сватбата си взехме внесения алкохол. Празни бутилки така и не ни бяха представени. Амбалажът се изхвърлял на момента smile. /Ето къде са били сервитьорите през цялото време!/
- Не ни беше представена подробна разбивка на допълнителната сметка. Само касов бон. Оказа се че такива искания уважават единствено в деня на сватбата. След това нямате право да знаете за какво сте платили допълнително!
Като цяло обслужването в ресторанта не отговаря по никакъв начин на имиджа и реномето му!
А той е един от най-скъпите в Пловдив и очакванията са за ако не перфектно, то поне за професионално отношение. Не се намираме в кварталното заведение, нали?
Уважаеми младоженци, пожелаваме Ви невероятен сватбен ден! Нашият беше такъв! И сватбата мина на един дъх!
Пишем горните редове, за да не се налага да се превръщате в "пъдари" в този специален момент. Вярваме, че вече знаете какви неразбории Ви очакват и ще можете да ги предотвратите.
Пишете отзиви! Търсете си правата! Сезирайте институциите! Предупреждавайте!
Сама така можем да ги накараме да ни осигурят онова, за което си плащаме и България да върви напред!
Щастлив семеен живот!
Вили и Симеон
[email protected]
12.09.2013
Активен
Melinia
Ентусиаст
**
Публикации: 94« Отговор #1 -: септември 25, 2013, 14:15:56 »

Здравейте,

и нашата сватба беше в същия ресторант. Несъмнено ресторанта е доста впечатляващ и гостите ни останаха доволни, но това което на мен не ми допадна е, че там сватбите са като на конвейер - петък, събота и неделя нова сватба и когато сутринта слязохме от апартамента никой не ни забеляза, тъй като вече се готвеха за поредната сватба. Не ни предложиха кафе или закуска и макар че седнахме на една от масите, пак ни подминаваха. Да не говоря за невъзможността изобщо да се спи в сватбения апартамент поради шума от генератора на р-т Пълдин. Но както ни обясниха - най-вероятно не сме спали от емоции smile.
Като цяло сервитьорите се справяха добре със сервирането и отсервирването, като изключа, че точно на сватбената маса бяха забравили да сложат студени мезета, но това чак после го установихме.
Не ми направиха добро впечатление и когато се опитваха да "сглобят" етажите на сватбената торта и когато не успяха просто сложиха четирите етажа един върху друг под предлог, че тортата била прясна и не можели да я закрепят на стойката.
И за финал ще кажа, че понеже 4-5 души наши гости стояха до по-късно, без музика и при отсервирани други маси ни начислиха overtime.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines