Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юли 05, 2020, 12:06:49

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Последна августовска седмица 26.08 - 01.09  (Прочетена 19901 пъти)
 
scilla
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 859



« Отговор #30 -: август 27, 2013, 12:13:08 »

Страхотно! Не съм готвила сьомгова пастърва скоро, добра идея! А и рибата е толкова лека и хубава храна, особено в тези жеги  good Приятен апетит на всички обядващи!
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 3962



« Отговор #31 -: август 27, 2013, 12:18:57 »

Внимавайте с рибата, ако не можете да я топлите преди ядене! Ние имаме микровълнова печка в офиса и когато ми е много спешно, приготвям рибата тук, в плик. Ръсвам и една подправка за риба.
В момента в един склад до нас има сьомга филе и съм се запасила в служебния фризер.
Машка, ще опитам твоята рецепта задължително. Аз обикновено налагам рибата с черен пипер и сол за 10-тина минути. Имам един скъп специален съд с капак, дето не го помня какви му са покритията и другите многобройни предимства. Слагам малко зехтин и чесън, после бухам рибата да хване коричка от двете страни за 2-3 минути, намалявам котлона, изстисквам половин лимон и захлупвам за още 5 минути. Ако имам мераци, след изваждане на рибата слагам 1ч. чаша заквасена сметана и мнооого магданоз, ситно нарязан, да поври и да стане на сос. Ако пък съвсем ме удари мерак, правя сос от счукани орехи, лимон, зехтин, босилек и чесън. Пробвам разни рецепти, кой каквото ми каже, но в крайна сметка май остават тези, които имат най- прости съставки.
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 859



« Отговор #32 -: август 27, 2013, 12:22:25 »

svekarva, много си права за рецептите с най-прости съставки  good И аз пробвам най-различни неща, но много малко от тях повтарям и потретвам след това, освен ако не са с най-прости съставки и лесно-набавящи се... А относно рибата в плик - не съм пробвала досега! Аз лично донесох микровълнова печка в офиса, тъй като нямаше, а аз имах една излишна и сега всички ѝ се радват... smile Каква е препоръката ти за приготвяне на рибата в плик - колко време, каква риба - само подправки ли слагаш в плика или?
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #33 -: август 27, 2013, 12:50:13 »

иха чудесни рецепти svekarva. баща ми е голя рибар и винаги при нашите има страшно много риба. сега като се прибирам ще взема няколко килограма, че мъжлето ми е с много висок холесторол и наблягаме на попосни неща. Аз за да отбележа днешния рибен разговор обядвах в Nordsee бейгъл с филе от треска smile
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 3962



« Отговор #34 -: август 27, 2013, 13:42:31 »

Мариолка good треската е страхотна риба!
Ами на рибата в офиса слагам само подправка, една от шишенца, така се и казва "подправка за риба". Затягам плика, дупча го на 2-3 места и пускам на макс за 5 минути. Зависи от печката и от рибата колко време. С една вилица я бучкам през плика да видя дали е готова. Вкъщи върху рибата слагам парченце масло или малко зехтин. В плика някога нарязвам един картоф, глава кромид и морков. По принцип търся пликове за микровълнова печка от среден размер. Същите, но с метални кламери се намират по- лесно. Вместо с кламерите, затварям плика с ластик за пачки пари Wink или с конец. Плика с рибата поставям в голяма чиния. Преди дни купих немски костур филе - страхотна риба! Аз не обичам риби, които имат силна миризма и много кости. Гледам да са филетирани: хек, путасу, телапия, леденая. Херинга мариновам домашно, но чакам да стане поне октомври. После, като ме споходи музата, правя "сельодка пад шубай" в няколко варианта.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1821



Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: август 27, 2013, 14:03:59 »

днес явно е рибен ден smile

Аз също много обичам риба, а мъжът ми, макар и много запален рибар, не близва. Само лови шарани и ми пълни и без това малката камера. Основно ги раздаваме на родителите ни, защото аз предпочитам пъстърва или скумрия Wink

svekarva, разбира се, че пише, че бракът е сключен в Париж, Франция  danceg
Активен
katerinaatan
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 205



Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: август 27, 2013, 14:06:29 »

И ние сме на хек с топено сирене-полуфабрикат,че мнооого не ми се готви в топлото. Плюс салата разбира се.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 709



« Отговор #37 -: август 28, 2013, 07:57:36 »

Добро утро  Coffe
Аз наминавам да ви видя само и да се позапиша, иначе ви чета, ама все не ми остава време да пиша.

scilla, изкъртиха ли ви банята? Защото ако не е късно, пробвайте с термо камера, веднага се вижда къде е теча. Иначе фирмите за ВиК си умират да къртят, не знам защо pardon

Сьомголюбителите, знаете ли много популярния начин за готвене на сьомга в миялна smile Аз лично не бих го причинила нито на рибата, нито на миялната, ама... smile
Аз я пека или само рибата или завита във фолио с резене лимон и черен пипер smile

А, свекърва, защо трябва задължително да се топли?

Хубав ден от мен, отивам да се трудя smile
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 593



Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: август 28, 2013, 08:14:16 »

Добро утро и от мен!

Айде и аз да не остана по назад, да споделя опита си с рибата в кухнята. Тъй като прекарах студентските си години в морска държава, а именно Гърция, първите ми опити в готвенето са свързани с рибата. И аз като Свекърва, пробвах какви ли не рецепти, но се оказа, че най- простите са най- сполучливи. Всичко зависи от самата риба  pardon Ние с мъжа ми сме почитатели на ципурата, морския език и октопода, но за съжаление тук прясна такава няма, а вкуса на замразената е коренно различен. Напоследък наблягаме на пъстърва. Правя я с мед и орехи и става много вкусна.
Бях обещала вчера да покажа снимка на тортето дето го творих цял ден. Ама няма да ми се смеете много, поне стана вкусна blush



* DSC03736-001.JPG (61.32 KB, 320x240 - видяно 812 пъти.)
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 859



« Отговор #39 -: август 28, 2013, 09:46:19 »

Alleksia, не съм чувала за термокамера - откъде можем да намерим? И не все още не са ни я изкъртили - през уикенда възнамеряват  girl_impossible

Ali, тортата ми изглежда доста апетитно, направо ми се иска да хапна парче със сутрешното кафе! А относно рецептата ти за пъстърва с мед и орехи - много ми допадна! Ще я пробвам!

Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025



Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: август 28, 2013, 10:23:40 »

Али, много добре изглежда тортата - като домашна  pardon Предполагам, че на вкус също е хубава smile
Днес май продължаваме с кулинарната тема  Torte

И едно кафенце от мен

Активен
mariola85
Гост
« Отговор #41 -: август 28, 2013, 11:14:06 »

Добро Утро на всички smile

Али тортата изглежда мега вкусна smile браво на теб smile

Аз влизам да ви почерпя днес, че имам именден ( по македонски днес е Голяма Богородица) и вече свикнах и двата да ги празнувам smile Мама е ходила на църква днес занесла е погача за мен и ми се похвали че най-накрая ще е " кум" следващата година на празника и ще трябва да се занесе погачи и разни там неща и аз трябва да отида smile  Почерпвам ви с плодчета да се освежим малко smile

Лек ден на всички и прекрасна и прохладна седмица!

Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 3962



« Отговор #42 -: август 28, 2013, 15:18:55 »

Привет!
От вчерашното "захлаждане", днес в Пловдив е ад angry  - още по- гадно топло и задушно.
Аз днес реших да си направя пликчето за пари, че ей я сватбата в неделя вече дошла. Младоженците събират пари за сватбено пътешествие, така им пише в поканата. Хихихи, без да искам, щях да завържа панделката преди да съм оставила съществената част от подаръка  Wink. Нещо нямам мераци за ходене, но дано ми дойде желанието, че все пак е дете, дето ми е израснало пред очите.
За топленето на рибата - ами там разни опасни бактерии се трепят с термообработка.


* IMG_0923.jpg (60.93 KB, 664x499 - видяно 290 пъти.)
« Последна редакция: август 28, 2013, 15:21:01 от svekarva » Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 859



« Отговор #43 -: август 28, 2013, 15:26:32 »

Ах, колко добре се е получил плика!!! Направо страхотен! Браво! Bravo
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #44 -: август 28, 2013, 15:48:26 »

Браво svekarva много добре се е получило, много ми харесват разните печати smile

Ти пък, не ти се ходи, нали не ти е на твое дете ще се барнеш, ще си отидеш, ще си хапнеш пийнеш две три хорца, ще се видиш с приятели smile то те толкова по-приятно когато не е твоята сватба smile
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5  Всички   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines