Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 00:37:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 180667 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #315 -:
октомври 18, 2013, 09:11:15 »
ane_li_a
още една девойка в отбора, супер
Честити розови гащи.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #316 -:
октомври 18, 2013, 10:34:21 »
ane_li_a
, честита ти принцеса. Да ти е жива и здрава!...И приятно пазаруване на всичките красоти, които има по магазините за момичета.
Seagirl,
виж как съм усетила, че имаш контракции, затова ти е предписан магнерота. Хапчето малко запича, така че хапвай повече фибри, супички. Стискам палци бързо ще се размине болката!
Nine
, по време на първата си бременност и аз се филмирах за какви ли не неща, защото преди нея имах един спонтанен аборт и от всичко се плашех. После имах една ситуация, в която реших, че имам бучка под мишницата, съответно рак на гърдата и вече се бях простила с цялото си семейство, а се оказа врастнало косъмче и малка пъпчица. Разказвам ти всичко това, за да те насърча да не си предписваш сама диагнози само, защото на някой друг това се е случило, било то и член на семейството. Положителното мислене и нагласи са голяма част от лечението на всякакви неразположения. Всичко с бебчето ще е наред. Опитвай се да се разсейваш с някакво хоби например. А каквито и притеснения да имаш - винаги можеш да ги обсъдиш с лекаря си, няма глупави въпроси, така че...горе главата.
sabeva_07,
да не се преуморяваш, че се докара с контракции? Стискам палци бързо да преминават!
Моето кръвно по принцип е 90/60, но сега е 100/70, понякога дори 120/80. Няма нищо необичайно в това. Все пак количеството кръв в организма ни значително се е повишило.
Хубав уикенд на всички и много положителни мисли!
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #317 -:
октомври 18, 2013, 14:18:39 »
Scarlett може и да е от умора да, само преди 5 дни се пренесохме в новото ни жилище.То багажи, то подреждане, чистене, направо съм преуморена вече.Пък и все пак имам 5 годишен син на който също трябва да се обръща внимание и така.Напоследък и сънят ми не е спокоен, не спя дълбоко изобщо а иначе съм изморена.Не знам какво ми става.Добрата новина е че приключихме с багажите и подреждането и вече се отдавам на пълен релакс, докато дойде бебка.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #318 -:
октомври 18, 2013, 15:05:00 »
Моето кръвно по-принцип е ниско, по време на бременност е все 120-70 и понякога не се чувствам добре, защото е нетипично високо за мен.
Болки и преди и сега си имам. Преди пиех от 4-ти месец Магнерот, като последните 3 месеца дозата беше 3*2.+ Но-шпа. Имах чувството че оставям цялата си заплата в аптеката. А истинско втвърдяване усетих чак в 7-ми месец, и въпреки честите контракции, преносих.
В тоалетната ходя на всеки 15 мин, а нощем по 3 пъти.
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #319 -:
октомври 22, 2013, 08:39:03 »
Добро утро, дами, как сте днес?
Малко затихна темата и реших да се включа. Другата седмица сме на ФМ и нямаме търпение с мъжа ми да видим бебока по-подробно. Иначе тъй като съм значително по-добре сутрин и не усещам чак с такава сила повечето миризми, които досега ме влудяваха, малко по-малко започнах да се превръщам отново в себе си.
В неделя си направих страхотен маникюр, който да ми поддържа настроението цяла седмица
Маникюрът ми е хоби, но от 3 месеца бях преустановила лакирането и сега ми се отрази много положително. Чак мъжа ми реагира, че отдавна не бил виждал лаковете по масата и значи нещата отивали на добре
Сега съм планирала и една промяна в прическата, за която отдавна нямах смелост, но най-после мисля да осъществя.
На работа всичко е нормално, разбрахме се с шефката, че ще работя до НГ, след това януари отпуска, а пък от 05.02 така или иначе ми почва 45 дневния и така.
Пишете как сте и какво правите. Пращам ви много усмивки от слънчева Варна
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #320 -:
октомври 24, 2013, 09:43:02 »
Аз се завръщам от ЖК.Ще имаме девойка на 100% и доктора от ЖК-то я видя
Иначе аз съм добре, тя също.При мен проблема е че съм качила повечко килцата и трябва да регулираме храната и разходките.Притеснителното е че съм с ниска плацента и трябва повече да внимавам и да не се товаря.Но има много време да се качи плацентата, иначе ако остане така до края ще се раждаме секцио.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #321 -:
октомври 24, 2013, 11:25:04 »
Маги, аз бях с ниска плацента с Михаил. Наистина не се претоварвай и ще ти споделя моя доктор какво ми каза, специално да внимавам - да не се протягам да взимам неща от високо, да не се навеждам много много и никакво тежко, ама никакво. То, това с плацентата, май е много често срещано, но все пак излишната предпазливост на никого не е навредила.
Иначе много се радвам, че сте добре с девойката, все така да е.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #322 -:
октомври 25, 2013, 08:00:22 »
Роксан, благодаря за съветите и успокоението.Аз работя на бюро и се притеснявам дали това не затормозява матката и бебето и сигурно пречи на плацентата, ама като бях при доктора се уплаших и забравих да питам каквото и да е.
Активен
ane_li_a
Ентусиаст
«
Отговор #323 -:
октомври 25, 2013, 09:01:50 »
Магито и на мен са ми казвали, че работата на бюро влияела по този начин. И аз работя на бюро и имах болки в корема и се си мислех, че е от това, но доктора каза, че всичко е наред и са чревни болки а аз доста често ям салата зеле с моркови, сега я спрях и болките ги няма. Така че не знам има ли много връзка работата на бюро, но с малко повече почивка и пазене всичко ще бъде наред
и ще се появи една малка, здрава и хубава принцеса
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #324 -:
октомври 25, 2013, 10:20:07 »
Маги, при теб явно нещата не са сериозни, защото аз въпреки, че се пазих много имах 5-6 пъти леки зацапвания. Но това беше до 18 седмица и после всичко се нормализира. Лично аз вече, бидейки бременна и втори път мога да направя съпоставка. Сега плацентата ми е висока и се чувствам съвсем различно. Предишният път ме преболяваше ниско долу, когато се преуморя, наведа и т.н. Понякога и от седене да стол се чувствах некомфортно, но в повечето случаи това усещане беше при стоене права и сядах или лягах. Убедена съм, че докторът ти е много добър и той би ти дал болничен ако имаше проблем. Ще видиш, че ще се вдигне, знам че до 32 седмица се "предвижва" пасивно нагоре плацентата, имаш страшно много време.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #325 -:
октомври 25, 2013, 14:27:15 »
Да права си, лекарят ми е добър и ако имаше проблем щеше да реагира веднага.Май аз се шашнах прекалено
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #326 -:
октомври 25, 2013, 22:24:16 »
Маги, честити панделки!
Толкова се радвам, че сте добре с госпожицата
Искам да споделя и моя опит с ниска плацента.
И при мен видозона в 20 седмица показа ниска плацента. Като цяло акушерките ми казаха, както и на теб да не се товаря и да спра да тичам (аз тичах всеки ден да хвана влака за работа). Изрично ме питаха дали съм имала зацапване. Никога НЕ съм имала.
В 28 седмица ми разрешиха да летя със самолет. Никакъв проблем.
В 34 седмица ми направиха допълнителен видеозон (тук има само 2 разрешени през цялата бременност). Тогава ми казаха, че съм на границата, но ме пускат да раждам нормално и не се налага секцио.
Леа винаги съм я носила ниско. Ужасно ниско. Много често беше напречно разположена. Като влязох в 9-ти месец всеки казваше, че ще родя всеки момент....
Като родих истината излезе наяве - Леа беше с ужасно къса пъпна връв. Тя не е могла да се качи нагоре.
- 37 седмица
Моите адмирации, че продължаваш да кърмиш.
«
Последна редакция: октомври 28, 2013, 17:12:06 от fiibi_bg
»
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #327 -:
октомври 25, 2013, 22:56:04 »
Да, и аз Михаил сега осъзнавам колко ниско съм го носила. Сега корема ми имам чувството, че стига до брадичката. Усетих какво е да те ритат в ребрата, да не можеш да дишаш и да ти се връща храната като си легнеш. При първата бременност не можех да си вържа обувките, сега обувам и моите, и на детето. Anichka, стана ми интересно това за пъпната връв. Прекрасна си на снимката.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #328 -:
октомври 26, 2013, 08:20:07 »
Ани, благодаря много за включването.И моята госпожица е легнала напречно към момента, знам че се върти усещам я дори вече, но това с напречната поза ме изненада
И да корема ми е ниско, това ми го казаха и други хора, но да е здрава и да ритка, аз ще се пазя.Пиши как сте с Леа, липсвате
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #329 -:
октомври 28, 2013, 10:48:02 »
Маги, честити розови гащи
Пази се и внимавай и всичко ще е наред.
Активен