Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 05:54:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 180768 пъти)
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #225 -:
септември 18, 2013, 12:26:40 »
Scarlett, аз реших да отида на ФМ в 20 г.с. Сега обмислям при кой специалист. Много препоръчван е доц. Балевски, но това висене за записване на час от ранни зори нещо не ми се нрави, но ще видим. Ти при кой ходи на ФМ?
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #226 -:
септември 18, 2013, 13:18:56 »
Доц. Томова, но трябва да си запазиш час от сега. Става по телефона.
Активен
ane_li_a
Ентусиаст
«
Отговор #227 -:
септември 19, 2013, 21:33:38 »
Здравейте, аз тия дни не ви бях чела, че стягаме сватба и не остана и малко неприятни неща се случиха, но ние с бебо сме добре. Ходих на ранната фетална морфология и там всичко е наред. Аз бях при д-р Сигридов и съм много доволна. Беше много внимателен и огледа всичко.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #228 -:
септември 20, 2013, 11:14:46 »
ane_li_a,
като гледам от подписа ти, изглежда Големият днес е утре. Късмет и много слънчеви емоции.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #229 -:
септември 20, 2013, 12:30:03 »
Ха утре се навършват 5г от както се оженихме и ние
Прекрасен ден беше
А аз другата седмица във вторник съм на ЖК и вече нямам търпение да отида.Искам да видя колко кила съм качила, обиколката на корема колко е станала и разни такива неща, а и да видя бебо
о и пол най-накрая да разберем.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Фе
«
Отговор #230 -:
септември 21, 2013, 04:10:16 »
Здравейте момичета - пиша посред нощ, защото пак съм болна. Аман! С тази бременнност обирам всичките бацили, които се появят. Ще се върна пак да прочета за вашите бабини лекове, че ха дано за уикенда да се оправя.
Засега ми предписаха два вида капки - едни на Веледа и едни други, на които нямам особено доверие по това, което пише в листовката + хомео гранули. Но изпих от вчера два долипрана, защото иначе съм не-човек.
Хич не искам да го пия този долипран...
Гледам обсъждате сутиени и дрехи - за сутиените реших да ги купя по-добро качество и определено си заслужава, особено ако после кърменето е дълго. При мен още не е спряло и определено си възвърнаха стократно инвестицията.
Иначе не съм изобщо по дрехите - досадно ми е да избирам, да се контя, да търся комбинации. Най-обичам рокли - нахлузваш сутрин и и не му мислиш - та сега търся такива дето да стават и за кърмене, че ако (да чукаме на дърво) всичко е нормално, ще са само те в гардероба доста дълго време.
А_не_лиа - днес изглежда е заветния ден - пожелавам ти да мине прекрасно!!!
Маги - честита ви пет годишнина!
При мен иначе прегледите не са нищо особено - повече говорим, акушерката мери само матката - всеки път коментира "А! добре расте!" (разбирай повече от нормално, но като кажа, че беше така и първия път и казва "ОК"). Мери кръвно и после "по живо по здраво". Даже и изследванията за токсо не иска да ги прави редовно - щяла да назначи някой ден. Никой не ти казва как върви за възраста си, дори и на ехограф - само "изглежда наред това бебе". Изобщо политиката е минимална информация, да не вземе да се притесни майката.
М/ду другото ще правите ли някаква подготовка за раждане?
Аз имам 8 (или 6 беше, ще извините бременната ми разсеяност) поети от здравната каса, като мога да избирам между доста различни и определено понякога екзотични - софрология, йога, хаптономия, хипноза... Според акушерката ми няма нужда от нищо : "Изхождам от принципа, че знаете как да раждате". Струва ми се логично, но също толкова колкото думите на една позната - "Да си виждала някой, който ходи да бяга маратон, без да се е подготвил?". Та в дилема съм дали да надвия собствения си мързел...
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #231 -:
септември 21, 2013, 10:01:14 »
Добър ден момичета
как сте?
Миналина да се оправяш, ей много е гадно с тези болести.Колкото до подготовката ние в БГ нямаме такива неща дето ти разправяш.Ако отидем на училище за бременни или нещо подобно това ще е, курсове на йога.Общо взето малко са възможностите.
Имам въпрос, появиха ми се две сухи петна на лицето, аз съм в шок.Моята кожа е мазна а сега чак се и бели, не знам какво да правя, крем за лице не съм ползвала до сега, заради спецификата на кожата ми.Дайте съвет, моля!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #232 -:
септември 21, 2013, 10:41:26 »
магито
, аз също не ползвам кремове. Опитай с изцедено кисело мляко или преварен зехтин. Не е лошо и да хапваш малко краве масло, за по- лесно усвояване на каротин и витамин А. Пази се от слънцето /то и не вярвам да се печеш де/и нали знаеш...всичко ще мине след някой друг месец.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #233 -:
септември 21, 2013, 11:14:04 »
Да всичко ще мине, вече си викам сама, то е нормално нали съм бременна
Виж краве масло много обичам ям го ей така
та ще си хапвам от него и ще пробвам с преварения зехтин, че не мога да се гледам в огледалото така.
Благодаря Свекърва!
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #234 -:
септември 21, 2013, 13:28:47 »
Здравейте на всички
ane_li_a, весела сватба и щастлив и дълъг семеен живот, изпълнен с много любов
Маги, честита годишнина, наздраве и за много много годишнини напред! Много здраве, любов и разбирателство в семейството
Minalina, скорошно оздравяване
И аз го имам този проблем с кожата, с тази разлика, че на мен по принцип ми е суха кожата, особено зимата и сега ми се лющи по цялото тяло, мажа с овлажняващи млека за тяло, но ефекта е временен. Дори на ръцете така изсъхва, до болка, вече си ходя с крем за ръце в чантата......но бели кахъри.
Иначе вече хапвам и дори успях да си възвърна 1 кг.
Да ви питам още ли пиете фолиевата киселина?? Аз от утре според последните изчисления, трябва да влизам в 4-я месец и се чудя до кога още. Лекарката нищо не каза, а аз пропуснах да питам, в четвъртък ще ходя пак, за да обсъдим резултатите от кръвните изследвания и дано не забравя да я питам.
Приятен уикенд на всички
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #235 -:
септември 22, 2013, 21:41:16 »
Здравейте и от мен,
Аз спрях фолиевата в началото на месеца, както ми каза лекарят. Тогава бях в 18та седмица.
В сряда съм на втора ФМ, нямам търпение да видим пак нашия младеж, който днес не се спря
Дано всичко е наред, иначе аз се чувствам много добре, имам много енергия, само където като прекаля с усилията, кръстчето ми яко се обажда
Маги, честита годишнина! Анелия, честита сватба!
Да бъдете имате много щастлив семеен живот, изпълнен с прекрасни моменти с детето/децата
Активен
ane_li_a
Ентусиаст
«
Отговор #236 -:
септември 22, 2013, 21:56:42 »
благодаря много за пожеланията, сватбата мина чудесно.и аз сега влизам в 4 месец но ми казаха да продължа с фолиевата
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #237 -:
септември 23, 2013, 10:02:22 »
Добро утро, момичета!
Ех, колко много сте изписали, с удоволствие прочетох всичко.
Първо честито на
младоженката,
дълъг и щастлив семеен живот, изпълнен с много усмивки и къща, пълна с детски смях.
Маги
, честита ви пета годишнина и на вас! Ха, и нашият семеен живот вече стана на 5 години, но годишнината ни мина през март тази година. За петната по кожата първото, което ми хрумва, е да мацнеш малко от Palmers върху тях, от който слагаш на коремчето, нали е доста овлажняващо. Моята кожа е много суха и редовно мажа с хидратантни кремчета. Знам само, че по време на бременността не е хубаво да се ползват кремчета против бръчки, хидратантните са ок. Дългото излагане на слънце без защитен крем също не е добре, може да се появят кафяви петна. Но каквото и да има, повтаряй си, че е временно, все пак сме бременни. То едни хормони, едно чудо...
minalina,
бързо оздравяване на теб! Много са неприятни тези болести, особено като не можеш едно свястно и силно хапче да изпиеш, но бабините лекове аз много ги уважавам. Ти още кърмиш по-голямото си дете, така ли? Тогава не забравяй да приемаш малко повече калций и млечни продукти. Ние с моят син се разделихме с кърменето, когато бях бременна във втория месец. Три години мисля, че бяха повече от достатъчно. Отгледах си Крали Марко, сега чакам номер две.
Фолиевата киселина мисля още да не я спирам, въпреки че понякога я позабравям честно да си призная. Аз вземам още и аспирин протект и селен заради щитовидната. Така ще я караме май до деветия месец.
Хубав ден на всички!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #238 -:
септември 23, 2013, 14:36:10 »
ane_li_a, честита ви сватба, много дълги години съвместен живот, любов и щастие.
Скарлет, браво на теб за кърменето, надявам се и аз да успея, за сега съм на 100% сигурна, че ще опитам, дано и упоритостта ми не ми изневери.
Ние утре сме на преглед по ЖК и чакам с нетърпение да видя малкото човече и вече да ми потвърдят пол.Сега само зяпам, но взеха да ме сърбят ръцете за покупки.Харесала съм легло, количката е ясна, но нищо не съм взела все още.То не че нещо ще бъде тематично розово или синьо, абсурд, просто и аз не знам защо изчаквам.А вие почнахте ли да пазарувате?Макар че като гледам повечкото от вас ще са мами за втори път, но все пак има и такива като мен дето всичко ще се купува за първи път.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #239 -:
септември 24, 2013, 09:57:55 »
Маги,
успех на прегледа днес и после да се отчетеш задължително.
За покупките, спомням си, че с Иван пазарувах първите неща, когато го усетих да рита. Имало някакво поверие, че трябвало да му купиш тогава шапка, че да се родило с главата напред. Дрън-дрън де, но тогава му купих реално комплекта за изписване. И после се отприщих на едно пазаруване, ела да видиш.
Сега още нищо не съм купила, но често оглеждам чужбинските сайтове и мисля да си поръчам някои дребни неща, като дрешки за изписването например. Но като цяло си имам всичко от баткото и не мисля да се хвърлям в големи разходи, въпреки че Иван беше лятно бебе, а сега живот и здраве ще имаме зимно. Пък и както се казва, сега поне знам кое действително ще ми трябва и кое не.
А вие почнахте ли да мислите имена за бебетата вече?
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...