Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 13:55:31

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март  (Прочетена 180927 пъти)

flyin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: август 08, 2013, 18:43:19 »

Момичета, страхотни сте, много ви благодаря! Ето малко статийки от мен (на английски са, съжалявам  blush ), събирам си доста за възпитанието, защото има един куп неща, с които сме израснали и с които ние самите сме възпитавани, а практиката доказва, че има и по-добри решения:

http://singingasongofsixpence.blogspot.jp/2012/08/10-tips-for-new-moms.html?m=1

http://www.ahaparenting.com/_blog/Parenting_Blog/post/Obedience_Why_Do_You_Have_To_Tell_Them_Five_Times/

http://www.parents.com/toddlers-preschoolers/discipline/tantrum/tantrum-tamers/?rb=Y#page=4

Seagirl, и аз я прочетох тази книжка, добра е, но малко се изнервих, че преводачите и редакторите не си бяха направили труда да сложат бележки за лекарствата - кои са еквивалентите в БГ. Както и да е, когато ми се налагаше да се притеснявам за това (изкарах грип точно по време на органогенезата), реших просто да не взимам абсолютно никакви лекарства и да карам на чай и цитрусови плодове. За капак се оказа, че не е трябвало да пия чай от лайка, ето статията, която прочетох тогава - http://life.dir.bg/news/bilki-bremennost-podpravki-14457286?nt=5
Момичета, внимавайте с билките, дори след най-"опасните" месеци пак трябва да внимаваме.

m0onlight, много ти благодаря, миличка!  kiss2
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: август 08, 2013, 19:56:13 »

Маги, радвам се, че са ти харесали сайтовете. Даже в първия има един разказ и от мен:  blush

http://www.podkrepazakarmene.com/nasheto-nachalo-566.html

Scarlett, мила, направо тръпки ме побиха от вашия разказ и ме накара да се замисля каква огромна роля играе търпението, доверието в собствените умения и постоянството при кърменето, страшно много ти благодаря  good Дано всичко е наред и аз успея да се насладя на това, когато бебо се появи (май не съм казала, 5ти февруари ми е за сега терминът).
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #122 -: август 08, 2013, 21:12:06 »

Благодаря ви за материалите. Изтеглих си ги и ще ги разгледам подробно.

Аз сьщо имам огромен сбор от материали (сьщо сьбирани откьде ли не, но които са ми направили все пак добро впечатление). Проблемьт е, че не са систематизирани, протсто е като един кош, в който е нахвьрляно всичко.

Интересувам се, защото нали и ние смятаме след време да имаме второ дете. Засега изчакваме да видим как ще се наредят нещата, но повече от три години няма да се забави, защото после ставам на 40.

Пак благодаря
 give_rose give_rose give_rose

ПП. За вьзпитанието препорьчвам горещо книгите на Томас Гордон, който е работил сьс светила като Карл Роджьрс и Ейбрахам Маслоу и който е номиниран три пьти за Нобелова награда за мир. Мисля, че са преведени и на бьлгарски.
Препорьчвам сьщо "Твоето компетентно дете" на Йеспер Юл.
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: август 09, 2013, 08:35:52 »

Ехаа, и аз се присъединявам към благодарностите за споделената информация, ще е от полза  god

m0onlight, благодаря много за пожеланията give_rose И на теб лека бременност, само положителни емоции и щастливо здраво бебче на финала  smile

Flyin, за лекарствата си права и на мен ми направи впечатление. Аз също се надявам да не ми се наложи да пия каквито и да е хапчета. Истината е, че съм доста притеснена в момента, защото колежките ми на работа се оплакват от летния грип, който протича с повръщане и диария, дори вече ги повтаря. Засега съм добре, но косата ми настръхва да не го лепна това чудо, защото и без това хапвам в момента, но колкото да се каже, че се храня. Общо взето съм изтощена и един такъв вирус.....Личната ми лекарка ми препоръча един път седмично Осцилококцинум, защото винаги в колектив имало някакви зарази и за всеки случай да взимам. Обмислям да послушам съвета.
Пожелавам ви хубав ден и да се чувствате добре  girl_wink

Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: август 09, 2013, 15:47:59 »

Seagirl, аз заради такъв летен вирус изкарах 3 дни в болницата на системи angry Пазете се много, че наистина в момента върлува със страшна сила. Поддържайте колко е възможно по голяма хигиена, избягвайте близък контакт с чужди дечица и яжте повечко плодове. Поне така ми заръча лекарката, когато ме изписваха. Всяко лято картинката с вирусите се повтаря и аз винаги съм намазала, но сега заради бебчо се понаплаших и се опитвам да следвам заръките на докторите.
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: август 09, 2013, 18:18:46 »

Seagirl, когато боледувах юни месец, реших да се доверя на препоръка и да взема хранителна добавка Биозин Мама. Това е подсилваща хранителна добавка на основата на Lactoferrin и има доста добри положителни ефекти:
http://apteka.framar.bg/30017026/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-30

Пих го само два дни, защото наистина не ми се рискува чак толкова с хапчета, и сега съм си го запазила, ако случайно (не дай си, Боже) пак лепна нещо. Прегледай мненията и прочети, може да ти е то полза, ако прецениш да го вземеш.

Едит - Роксан ми напомни сега - имам "Твоето компетентно дете" на Юл, както и "Изкуството да бъдеш родител" на д-р Фицхю Додсън. Веднага щом мина литературата относно грижата за новородено, ще ги метна и тях, имам усещане, че после няма да ми се чете особено biggrin
Ето една интересна статия, на която попаднах преди малко:
http://www.purvite7.bg/articles/view/2371/7_greshki_pri_obshtuvaneto_s_decata.html?rc=55
« Последна редакция: август 09, 2013, 18:45:08 от flyin » Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ

« Отговор #126 -: август 09, 2013, 18:26:59 »

Ина, благодаря за споделената литература. Намерих си "Трениране на успешни родители" на Гордън, ще потърся и на другия автор.  smile
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: август 10, 2013, 16:38:50 »

Много полезна и разнообразна информация сте дали, момичета - признавам си, че сейвнах повечето от нея blush И аз се ориентирам към търсене /в интернет или книга/ за отглеждането smile
Биозин мама и аз съм пила, когато върлуваха пролетните вируси, а иначе и сега си хапвам мноооого плодове /и преди много ги обичах, но сега просто ги обожавам/.
Seagirl, беше споменала, че на 20.08. си на преглед - къде? Защото и аз съм на преглед точно тогава smile Аз ходя в Майчин дом
Поздрави на всички мами и се пазете give_rose
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: август 12, 2013, 13:41:46 »

Здравейте момичета smile

Надявам се сте имали хубав уикенд. Благодаря за препоръките, аз наблягам и на мед с лимон, понася ми добре.
Мунче, на 20.08, но в Еквита съм аз, вече нямам търпение, само седмица остана, предполагам и ти много се вълнуваш.

Сега се боря със суеверие, искам да отида на фризьор, косата ми е ужас вече..ама не та не, не трябвало. Не знам за вас, обаче аз със сигурност това чудо няма да го спазвам...до март месец ще стана като братовчеда То.  crazy 

Почивайте и се пазате, че големи жеги тия дни angry Поздрави на всички!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: август 12, 2013, 14:41:48 »

Аз вчера се боядисах, по-натам ще отида и да се подстрижа малко, че ми е за оформяне косата, аз съм на черта до раменете и просто си иска поддръжка.Хич и не смятам да спазвам разни суеверия аз лично.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #130 -: август 12, 2013, 17:35:08 »

Seagirl, имай предвид, че след раждане косата, ако може да говори, ще пищи истерично!!! Редовното подстригване е изключително важно по време на бременността. Сега ще ти е хубава, по-гъста и лъскава, ама след това... girl_impossible
Аз също си се подстригвам и боядисвам. Е, имаше един период, в който бях пуснала малко повече интелект, ама след това отново коригирах нещата Makeup
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
Публикации: 607

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: август 13, 2013, 11:17:53 »

И аз не съм спазвала.Косата след раждането започва да пада,аз имах чувството че не ми остана коса.Сега ми расте една буйна и здрава коса,но имайте в предвид ,че след раждането организма е в стрес и каквото и да правите,не може да се предотврати,хормонално е.Отминава от само себе си ,аз пих какви ли не ципури,еми не спря косопада,но сега вече нямам този проблем.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: август 15, 2013, 15:09:25 »

Нещо последните дни никакви ви няма, сигурно се дължи на жегата и почивките smile Вие мислите ли да ходите на море или планина или вече сте ходили?
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: август 15, 2013, 20:18:52 »

Ние със сигурност тази година няма да посетим морето, правим изтощителен основен ремонт, който освен с много нерви е свързан и със доста финанси.За това ще се лишим от това удоволствие.Догодина живот и здраве.А иначе вчера в голямата жега бях цял ден с ужасно главоболие. Не знам случвало ли ви се е? След като от сутринта до 16.30 не ми мина реших да се обадя на доки и той ме посъветва да взема аналгин или беналгин една таблетка, но аз се притесних за бебо и взех 1/2 и след 30 мин. чудо главата ме отпусна. Но след това почнаха едни болки в стомаха като при гастрит та така до 23 часа, абе с две думи вчера денят ми беше ужасен.
Но добрата новина е че днес се събудих като нова.Вие вече усещате ли бебчетата? На мен понеже ми е втора бременност мисля че от 2-3 дни насам усещам много леко побутване и то все следобед.На 90% си мисля че е бебо, тъй като първото го усетих нямах 16 седмици.
Това е от мен, лека вечер и гуш по коремчетата!
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: август 15, 2013, 21:42:27 »

АЗ ходих няколко пъти на море и ще продължавам да ходя . Единствения ми проблем е че в по обяд не мога да дишам, тогава се покриваме. На планина ще ходим към края на месеца. Ама аз вече казах че съм много спокойна и понякога забравям че съм бременна.
Не пиша много защото сме на  гости, близо до морето smile
sabeva_07, мен като ме напече слънцето ме хваща главата, Парацетамол е разрешен и е слабичък, става за главоболия.
Бебе още не усещам.Предния път го усетих 20-21 седмица.
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: