Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 18:31:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 181047 пъти)
Nine
Ентусиаст
Публикации: 146
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #60 -:
юли 30, 2013, 13:05:19 »
Благодаря ви! Не знаех, че парната баня и сауната са забранени добре, че ви попитах така щях да се навра вътре и да си кисна там..... А в морето мога ли да се къпя? Началото на септември ще ходим за малко поне там да се изкъпя
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #61 -:
юли 30, 2013, 13:24:54 »
забранени са заради високите температури там...както и не са препоръчителни прекалено горещите душове
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #62 -:
юли 30, 2013, 15:03:22 »
С морето няма проблеми. Само внимавайте, ако има силно вълнение, да не се разбиват вълните в коремчетата и не се излагайте на силно слънце. Ние вече две моренца направихме и всичко е ок.
Действително са забранени сауната, парната баня, горещите душове, прекаленото нагряване на тялото като цяло. Даже, ако случайно настинете, в никакъв случай да не киснете краката в морска сол и гореща вода (доста популярен бабин лек). Ако се вдигне температура, е разрешен парацетамол и температурата трябва да се държи под 38 градуса. Дано не се налага де.
Момичета, искрено ви съчувствам за гаденето. Гледайте да пиете повече течности в такъв случай, че в тези жеги има опасност от обезводняване.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #63 -:
юли 30, 2013, 15:34:13 »
Здравейте, момичета и честита ви тема! Пожелавам ви да станете прекрасни майки!
Повечето вече са писали за горещите душове. Аз дори доста време не смеех да ходя на педикюр, заради по-дългото киснене на краката в топлата вода. Забравете и солариумите! Аз в басейн не бих влязла заради склонност към всякакви бактерии в този момент. Крампите също са причина да се избягват дълбоките басейни. Забранени са също джакузита. Акушерки са ми казвали също да не си галя корема - ефектът е същият и може да се предизвикат контракции. А при температура има още един бабин лек, който не е препоръчителен - компресите с оцет и вода.
За гаденето много ви съчувствам! Аз се облекчавах с лимони, много лимони... Навън ми беше по-добре, стига да не ми се налагаше да съм около много хора.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #64 -:
юли 30, 2013, 16:55:55 »
Цитат на: Alichka в юли 30, 2013, 15:34:13
Акушерки са ми казвали също да не си галя корема - ефектът е същият и може да се предизвикат контракции.
Извинявай, но това е пълна глупост.Да за докосване на зърната и гърдите ясно, ама корема да не галиш?Връзката с матката каква е?
Активен
Alichka
«
Отговор #65 -:
юли 30, 2013, 17:10:50 »
Казват, че се контрахирала матката. Не знам до колко е вярно! =]Аз за себе си избягвам да го правя, а пък и не ми е приятно други да го правят. Давам да се слага ръка, но не и да ме галят - някакси прекалено ми навлизат в личното пространство.
Другото, което пак акушерки са ми казвали, от 4-я месец никакво стискане. Малко да усетя, че ми се ходи до тоалетна, да ходя. Иначе пак дразнело матката. И това не знам до колко е вярно, ама то по принцип стискането не е полезно.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #66 -:
юли 30, 2013, 17:32:15 »
Понякога се чудя тия акушерки къде и какво учат.Не всичките, ама има такива дето са...
Матката контрахира като се пипат гърдите, и за това се и препоръчва да се кърми, защото чрез сукането детето автоматично помага на матката да се свива.Галенето по корема го прави всяка бременна, мъжът и, приятели понякога.Това е едно от най-естествените неща.
Въобще организма функционира на база жлези, хормони, а не на база бабини деветини.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #67 -:
юли 30, 2013, 18:41:08 »
Не мога да си представя да не си галя корема. Просто ми е невъзможно.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #68 -:
юли 30, 2013, 20:31:46 »
На мен също ми казваха да не си пипам много корема,защото матката контрахира.Даже като лежах в болницата и като минеше акушерка и ме видеше с ръка на корема все ми се караше.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #69 -:
юли 30, 2013, 20:40:18 »
Фийбс, така е но ти имаше доста проблеми.При една нормално протичаща бременност, въобще да не се пипа корема на мен ми идва в повече, може да не съм права, но така мисля.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #70 -:
юли 30, 2013, 20:44:41 »
Цитат на: магито в юли 30, 2013, 20:40:18
Фийбс, така е но ти имаше доста проблеми.При една нормално протичаща бременност, въобще да не се пипа корема на мен ми идва в повече, може да не съм права, но така мисля.
Е да ,много ясно че не става въпрос да не си пипа въобще корема:)Може би по скоро да не се опипва и да не е постоянно.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #71 -:
юли 30, 2013, 20:47:05 »
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #72 -:
юли 31, 2013, 09:17:42 »
Цитат на: магито в юли 30, 2013, 20:40:18
При една нормално протичаща бременност, въобще да не се пипа корема на мен ми идва в повече, може да не съм права, но така мисля.
Това е мнението, което и аз споделям. Според доста психологически книги именно галенето на корема и говоренето на бебето създава връзката между майката и детето още на тези ранни етапи от бремеността.
Активен
Alichka
«
Отговор #73 -:
юли 31, 2013, 13:58:03 »
Маги, изскрено ме разсмя с отговора ти за жлезите
Странното беше, че това с галенето ми го казаха различни хора и в различни периоди от време.
Разбира се всеки има право да си прави каквото си иска - аз корема не го галя, но за сметка на това пък си подстригвам косата, гримирам се и си лакирам ноктите. Много хора ще ме заклеймят сигурно, но според мен е по-пагубно лошата храна в сравнение с лака за нокти например
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #74 -:
юли 31, 2013, 14:22:05 »
Аличка
, на теб може да ти е смешно, но аз от първо лице мога да говоря как една нищо и никаква малка жлеза като щитовидната може да ти види сметката на целия организъм.И капка смях няма в мен.
Колкото до боядисване, лакиране и т.н. аз също се боядисвам, дори сега съм за боядисване и ще си купувам боя, лакирам се чат пат и т.н.Както се казва опитвам се да открия златната среда лично за себе си.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...