Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 20:26:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: 90 дневната диета! - 3  (Прочетена 118916 пъти)

svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #135 -: февруари 19, 2013, 09:27:18 »

Елдата и киноата в разделното хранене ги определят като специална група, те са и житни и варива. Спокойно може да се прави брашно от елда и после хляб. Намирала съм паста от леща в магазините за здравословна храна, би трябвало и от елда да става.
Да, определено диетата разчита на шок в метаболизма. Само да има човек и здрав стомах за шокиране. Аз много добре си зная защо не се свалят килограмите при мен, просто си мрънкам за съчувствие. След отстраняването на всичките ми женски работи и напредналата възраст от почти 59 sad, е напълно нормално всичко да става бавно и трудно. Последната ми екстра е цепенето на устните. Явно с намаленото количество мазнина в храната, не успявам да усвоя витамин А.
Активен
Dara88
Ентусиаст
**
Публикации: 93

« Отговор #136 -: февруари 19, 2013, 09:49:42 »

Свекърва, защо не наблегнеш на млякото в белтъчния ден, вместо на месото (ако това ядеш, извинявам се предварително), то е полезно и за костите, за косата и др. Прави две закуски с плодове, за да приемаш повече витамини.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: февруари 19, 2013, 10:06:30 »

Царевично брашно или пълнозърнесто-но само от диетичен щанд също е вариант.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #138 -: февруари 19, 2013, 10:28:38 »

ех Свекърва, защо си ми далече да ти дам дробче, точно това имам за обяд, дробчета и сърца в малко доматен сос. Вземи си изпържи, само с едно ядене и ще изобилстваш от витамин А.
На Тон взеха да му се чупят ноктите (обикновено са толкова здрави че няколко нокторезачки чупех), сега го пълня с витамини, магнезий - калций и цинк.

Свекърва за жените и мъжете над 50-те е хубаво да се приемат горните витамини като екстра, ако искаш ще питам майка кое купува в Бг(то е микс от тези витамини)

иначе Тон е свалил още 1кг - той направо би рекордите, а още храната не сме намалили като количество, хапваме си подобаващо.
Вече е 99кг, официално е под 100-те кила, голяма радост е
за 20 дни - 5кг

аз, да и аз съм свалила 500грама, но още по хубавото че онова килограмче което варирах като горница също е изчезнало, тоест сега съм 96кг, свалила съм за 20 дни 3,9кг

Мишел, не е срамно да искаш нещо толкова много и си готова на всякаква цена да го постигнеш, но да си провалиш здравето и стомаха ти не е добре (как ще се храни бебето тогава), организма може точно тогава да отхвърля (пепел ми на езика), за да може да се възстанови от терора който му нанасяш.
Това е режим мила, как да се научим да се храним правилно, обръщаме го в наша полза, хапваш си вкусно и подобаващо и същевременно отслабваш. С времето ще намалиш и порциите, не може така драстично, не е добре за теб и организма ти, особено ако искаш да забременееш, за това се иска здрав организъм.

За това е темичката, оплаквай се, радвай ни с хубави резултати, но не стой гладна.
много момичета тук във форума сме минали точно като твоите емоции, не се притеснявай да споделяш.
Нас също не си не притеснила, ще те подкрепяме и се надявам в най скоро време да ни зарадваш и с най прекрасната новина
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: февруари 19, 2013, 10:31:48 »

Offtopic Ох добре че не ми се прияжда.
Фиби те мъжете свалят доста по бързо от нас.Моя мъж хапваше повече от ме ни свали доста повече кг като я правихме диетата.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #140 -: февруари 19, 2013, 10:55:07 »

Момичета, витамин А е маслоразтворим витамин- усвоява се само с мазнина.  Wink, това е проблемът. Слагам мехлеми, ще се справя. То затова е нужен диетолог, ама ние нали всички всичко знаем......Преди да започна, ходих при моето Джипи и имам много допълнителни неща, които пия: Калмацин, витамин Д,  Ленено масло, мултивитамини. Няма да се гътна, споко и благодаря за загрижеността smile. heart Липсва ми теоретичната основа на диетата, ще потърся книгата, за която говори Дара88. michelle , ти си ми надеждата, ти и професионално знаеш много повече от нас.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #141 -: февруари 19, 2013, 11:06:12 »

Така е, повечето мъже са си благословени с по-бърз метаболизъм  smile Но пък природата си знае работата и според мен е правилно жените да сме склонни да задържаме по-дълго килограми. Та нали трябва да сме по-издръжливи от мъжете във всяко отношение  Wink
 Аз вчера говорих с мъжа ми и той като дългогодишно спортуващ човек ми се поскара да не се шашкам за глупости. Каза, че си е напълно в реда на нещата, когато един организъм преминава през голяма промяна да се адаптира постепенно. Особено, ако човек е минал 30 години.
 А при мен промяната си е към добро, защото с този режим си връщам хранителните навици отпреди 4-5 години. Количеството храна, което приемам с тази диета е с не повече от 1/3 по-малко от това, което нормално приемах от 18-20 годишна насам. Изключвам последните 4-5 години, в които си "лекувах" напрежението и честите "черни" настроения с големи количества вредна храна и сладко. Така че шокът идва не от количеството храна (аз съм доста ниска и като цяло килограми над 50-52 ме карат да се задъхвам и чувствам зле физически), а по-скоро от промяната в режима на хранене. Ако си свикнал всеки ден да ядеш сладко и то немалко, като го спреш изцяло леко се депресираш  smile
 Сега наблюдавам и майка ми, която е на същия режим, ала при нея няма рязка промяна в хранителните навици. Ами, тя е на 54 и се справя много добре, по-добре от мен (не като количество на килограмите, а като реакция на организма).
 Та, оказва се, че този хранителен режим е добра тренировка и за самоконтрол и търпение  smile Освен, че е здравословен  smile
 svekarva, чак пък надежда  Wink Не съм търсила теоретична основа на диетата, но ще опитам да намеря, ако има такова нещо. Пък има момичета, които я познават добре и могат да кажат много правилни мнения.
  В живота съм заобиколена от хора (повечето спортуващи, други занимаващи се с танци), спазвали какви ли не режими - някои здравословни, други съвсем не. Всички, които съм питала, са категорични, че най-умереният и здравословен вариант за нормалните хора се оказва разделното хранене. Не натоварва организма и му дава възможност да усвои всичко, което му е нужно. А доколкото знам 90 дневната диета е точно на принципа на разделното хранене.
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: февруари 19, 2013, 11:31:51 »

Малко съм   Offtopic, но, специално за Мишел, да ти кажа, защо след 2 месеца ще си щастливо бременна Wink.
 Преди година и малко, при гинекологичен преглед, докторът ми каза, че имам поликистозни яйчници, нямам овулация, никога не съм имала, изобщо, явно съм си така, но хората са измислили хапчетата и ние започваме. Да, ама аз не започнах, погрижих се за себе си, свалих килограми, раздвижих се и есента на преглед при поредното светило чух репликата "Какви кисти, бе момиче, фоликули има в яйчниците ти, нали са яйчници, това трябва да има в тях!!!" и от тогава всички твърдят, че женските ми неща с в ред. И аз знам, че са в ред. Ако изглеждаш и се чувстваш добре няма начин да не си добре.

По моя хлебен въпрос - май ще е вариво елдата в моето меню, което значи, че ще си хапвам хлебче от елда във втория ден. Пшеницата ще се опитам да я сменя с овес или ечемик или сорго, ще докладвам, ако се получи.
 А днес съм на протеини и чакам с нетърпение да мине половин час за да дойде време за обяд, който ще е изненада, тъй като съм на работа и каквото са ни сготвили в стола, това pardon.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #143 -: февруари 19, 2013, 11:33:46 »

хаха свекърва, абе снощи си мисля че нещо ми липсва в яденето и сега ме подсети че съм забравила олио да сложа  Girl_hide
правих ги на фурна, но и без олио са вкусни дробчетата
Активен
Dara88
Ентусиаст
**

« Отговор #144 -: февруари 19, 2013, 18:50:09 »

След вчерашния въглехидратен съм -500гр. Днес ми беше плодов:
11.00ч. - грейпфрут (няма да повторя повече);
13.00ч. - 8 сушени фурми;
16.00ч. - 100гр. сурови бадеми.
След малко ще изям два портокала и приключвам за днес. И съм изпила 1,5 л. вода - трябва да запиша тази дата някъде, това е рекорд за мен.
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: февруари 19, 2013, 18:54:53 »

По възможност избягвай сушените плодове-имат доста захар в тях .
Активен
Dara88
Ентусиаст
**

« Отговор #146 -: февруари 19, 2013, 19:49:13 »

Вероятно затова ме заситиха и ако някой ми кажеше, че ще се наям с 8 фурми щях да умра от смях.
Активен
gucci
Leader

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: февруари 19, 2013, 19:51:20 »

Повечето от сушените плодове се киснат в захарен сироп по няколко пъти и това ги запазва.Много рядко има естествено сушени без да са киснати в захарен сироп.Има натурална фурма но тя е по скъпа и не е толкова сладка.
Активен
Dara88
Ентусиаст
**

« Отговор #148 -: февруари 19, 2013, 19:58:46 »

Е, като имам предвид цената на моите (5лв. килото), надали са естествено сушени. Няма да повторя повече. Хубаво в плодовия си хапвах бадемки и плодове, днес защо реших да включа и фурмите, незнам... Отказах се от портокалите, не изпитвам глад и няма защо да се насилвам да ги ям. Преди половин час сложих да си варя кисело зеле със свинско и чакам ... да дойде утре.
Активен
Dara88
Ентусиаст
**

« Отговор #149 -: февруари 20, 2013, 16:43:40 »

Къде сте бе, фиданки? Аз да се похваля, че след вчерашния плодов съм още 600гр. надолу и вече съм 77,200кг. danceg. Ех, защо нямах силна воля, щях да постигна много по-големи резултати. С нетърпение чакам да се прибера вкъщи и да си хапна свинско със зеле. На обяд ядох консерва риба тон (с дом. сок, моркови и чушки), 2 ръжени филийки и 100гр. зелева салата.
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: