Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 00:10:02

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: 90 дневната диета! - 3  (Прочетена 118948 пъти)

fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #105 -: февруари 16, 2013, 16:37:31 »

Всъщност Dara не е по режим, защото не трябва да има мляко и яйца, но повечето пренебрегват този факт като хапват тортички.
То е все едно да я ядеш пицата с месо и да кажеш че постиш.
Ако се погледне реално в никой ден не е позволено да се хапва крем карамел,, аз реших че заради яйцата е по удачно в Белтъчния, но уви, била съм в грешка
Активен
Dara88
Ентусиаст
**
Публикации: 93

« Отговор #106 -: февруари 16, 2013, 19:41:01 »

Вечерята - винаги е сладка !

Абсолютно е смесена - може да смесвате каквото си искате, важното е да е с големина , горе-долу, на едно парче торта.

1 голямо парче торта
или 3 топки сладолед
или 2 парчета сладкиш
или 8 средни бисквити намазани с мармалад
овесена каша със стафиди, ядки, мед, парченца шоколад и др
ечемичена каша с мед и....., баклава, локум, толумбички и др.
печена тиква с орехи и захар

Задължително е една лентичка черен шоколад !

Не може да се разменят обяда и вечерята - т.е. обяда да е сладък, а вечерята да е солена. Не яжте сладки и солени неща на едно хранене !

Фиби, това е съвет на една съфорумничка от друг форум, която в момента е в Почивка, но дава полезни съвети на диетуващите (които аз спазвам на 80%  biggrin biggrin). Прочела е книгата и е добре запозната с правилата. Единствено вечерта на въглехидратния ден, в противоречие с всички правила на диетите, е позволено да си хапнеш от "забранените" храни, които изброих. Позволено е торта, сладолед, шоколад, все храни, които се приготвят с мляко и яйца. Обяда е солен и стриктно се спазва да няма белтъчини и варива.
« Последна редакция: февруари 16, 2013, 19:45:37 от Dara88 » Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: февруари 17, 2013, 19:37:50 »

Фиби патладжан можеш във всеки ден.Аз мога да ти препоръчам много рецепти.Но внимавай че нали знаеш че е тежка храна и гледай да е по малко,че да н дразни корема .Много добре ти изглежда пилешкото със сиренца.А как ти се чудя на сиренцата че са останали-аз съм маниак особено на миризливи и особени.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #108 -: февруари 18, 2013, 13:35:08 »

Второ включване, този път на 12-ти ден  smile
 Дотук разликата ми от началото е 2 килограма. Искрено съм разочарована от себе си  cray Наложила съм си по-строг режим - не смесвам белтъците в белтъчния ден, храня се на съвсем малки порции, в точно определени часове. Никаква пържена храна, само варена и на фурна или скара. Сладкото и захарта са изключени напълно, само по лъжица мед във въглехидратния ден. Въобще се старая да спазвам всички правила на диетата. Единствените ми прегрешения са, че в четири от дните хапнах по един плод извънредно след 20 часа. Вероятно ефектът е толкова малък, понеже нямам възможност да ходя на фитнес и/или танци, а само ходя по 2-3 часа на ден. Не знам, може би трябва да съм доволна, понеже и това е нещо  cray
Активен
Dara88
Ентусиаст
**
Публикации: 93

« Отговор #109 -: февруари 18, 2013, 13:52:12 »

Мишел, не се демотивирай, само 12 дни са минали. Продължавай да спазваш стриктно диетата и резултата ще дойде рано или късно. Някои споделят, че първия месец са сваляли много слабо, но след това са имали голям резултат. Всеки организъм е различен. Ако аз бях стриктна в спазването на диетата щях да съм свалила повече, но нямам воля явно. А ти щом имаш нужната воля, продължавай в същия дух и ще имаш резултат.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #110 -: февруари 18, 2013, 14:35:02 »

Дара, благодаря ти много за окуражаването  give_rose
 Просто ме е яд много на мен, на това, че явно имам толкова смотан метаболизъм. Според мен се старая много, а като гледам какви успешни резултати постигате, без да сте на толкова строги ограничения, се ядосвам още повече на себе си. Наистина не знам къде и с какво бъркам  cray Уж избрах строгите ограничения, защото ми е нужен по-драстичен резултат, а не се получава. С обикновен разтоварващ режим на плодово-воден ден един път седмично съм сваляла повече. По пътя на логиката трябваше при този режим да е повече. Дано поне колкото и да сваля (понеже нямам нито намерение, нито пък и избор по здравословни причини да се отказвам) да се задържат при хранене след това в същите порции, пак без сладко и вредни храни.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #111 -: февруари 18, 2013, 14:56:07 »

michelle, даже си много добре. За месец, ако върви така, 4 кг., това е класика.  good
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #112 -: февруари 18, 2013, 15:19:37 »

Ще се опитам да ви опиша накратко начина си на хранене, за да ми кажете дали е нормално да са толкова малко свалените килограми.
 В белтъчния ден се храня с до 250 гр на ден немазно месо или риба, или по едно яйце, или до 150 гр сирене. Останалото е салата със зехтин и понякога оцет.
 В деня на варивата е картофена салата или картофи на фурна със или без зеленчуци, по 200 - 250 мл купичка леща или боб.
 Във въглехидратния ден (най-трудният и неприятен за мен) макарони на фурна или спагети (пак неприятно; дори са ръжени), малко постно хлебче от 100-тина грама, най-много по една малка филийка пълнозърнест хляб. Само в този ден си позволявам хляб.
 Като за последните два дни е само един от изброените варианти.
 Плодовият е ясен, като само в един от тях хапнах 50-тина грама ядки.
 Повече от един литър и половина вода на ден не мога да изпия засега  sad

svekarva, ако с тези темпове сваля 12 кг ще е супер, но за съжаление пак няма да е толкова, колкото трябва  cray
« Последна редакция: февруари 18, 2013, 15:24:22 от michelle » Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #113 -: февруари 18, 2013, 15:31:43 »

Уф, метаболизъм......Аз затова казвам, че ще си нанижа пръстенче. angry Това за старанието ми е до болка познато  Wink и невалидно.
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #114 -: февруари 18, 2013, 16:17:27 »

Свекърва ще започна от теб, защото вече на няколко пъти споменаваш "пръстенчето" и мога да кажа че не винаги помага, така че не го взимай при сърце и като начин за помощ, за да не се разочароваш.
Имах много добър приятел Холандец навремето, много ми помагаше с данъчните и така нататък, с една дума приятел.
Та той така, пълен, сложи си пръстен на стомаха и пак не помогна.
Остана си пълен,
а ти доколкото съм чела нямаш нужда от него, не си хронично пълна, това е драстична мярка за хора които не контролират глада си, по този начин уж се чувстват сити и поемат по малко, казвам уж, както вече горе споменах, при този човек не помогна.

Мишел мила, аз не съм спец и мразя диети, но защо се затормозяваш с толкова драстична диета.
Карай го по спокойно, някой гони ли те, че трябва да отслабнеш по най бързият начин. Това не е здравословно, по добре бавно, за да не се стресираш. Аз също имам много да свалям, но съм наясно че не става с магическа пръчка особено като навърших 30-те, а и още по малко да ги сваля всички за тези 3 месеца.

Сбора след тези 3 месеца е важен, а не какво показва кантара на 10-12 дни, аз от 4-ри дни варирам по килограм, ту нагоре, ту надоло, та нищо не съм свалила, ама ми дойде вчера МЦ, та може би за това.

Не съм ревнала че последната седмица съм качила кило, вместо да сваля, има ги и тези моменти, Виж Магито и тя колко време се беше задържала на едно положение.

А и по добре се засити по време на вечерята, за да не хапваш плодче след 20:00, ти пишеш за 4-ри дни, това означава че не си ги консумирала само в плодовия, а нали не се миксират дните помежду си.
Ако толкова прегладнееш по добре си направи салатка, тя е позволена във всеки ден и е добре да слагаш олио, защото така се усвояват витамините.

За водата, щом научих Тон да пие по 2 литра (той дори чаша не лизваше преди), значи и ти можеш, а тя е важна за метаболизма.
Наливай си всяка сутрин 1,5 литрова бутилка с вода, изстискай един лимон и го сложи вътре. Лимона хем ще спомогне изгарянето на мазнините, хем колкото повече пиеш, толкова повече ще ожадняваш.
Не пий от бутилката, наливай си във възможно най малката чаша, аз ползвам чашка за водка, да не е широка. Няма да се усетиш когато бутилката приключи. След това си налей една малка от 500мл с обикновена вода и пий доколкото можеш.
оф, дано не съм много досадна
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: февруари 18, 2013, 16:39:19 »

Мишел, а аз няма да се оплаквам защото кантара не ще да мръдне и това е.Между другото наблюдавам, че хора с проблеми с щитовидната жлеза много трудно отслабват, аз съм така имам и приятелки, всички се мъчим с диети и много трудно падат килата.

Аз съм болна, някакъв чревен вирус ме нападна и два дни съм на препечени филийки, ща не ща това ми е варианта да не тичам до тоалетната през 30 мин.Вчера беше ден ужасен за мен, днес съм сравнително по-добре, надявам се утре да си влезна в релси и за плодовия да съм пушка.
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: февруари 18, 2013, 16:53:00 »

Здравейте, момичета!

Аз само ви шпионирам от известно време, иначе  *db*тайно pleasantry и аз съм на диета, като повечето от вас, от началото на годината, и сега съм известно време след първия воден ден. Втори път ми е да я пазя тази диета, първият свалих 11 кг, от 78 станах 67. Обикновено на тези килограми се чувствам  прасе, но сега, тъй като съвестно спортувам се чувствам съвсем добре. Изчаках си трите месеца, че и един отгоре, и сега пак се опитвам с доста съмнителен резултат. Може би, защото се чувствам добре в кожата си и нещо не ми се получават нещата със свалянето, но и това, че не качвам ми стига и ще си ги изкарам 90-те дни. Включвам се специално заради Мишел. Нещо ми се върти из главата, че и ти, като мен, имаш някакви щитовидни проблеми. Ако съм права, това че бързаш е най-големият ти враг. Имам предвид нервното напрежение. 2 килограма са си много добре за 12 дена, първото нещо. Освен това, като вътре в нас се вихрят всякакви объркани сигнали, само това, че не качваш си е благословия. Радвай се на това, радвай се всеки ден, когато се чувстваш добре, че лицето не е така подпухнало, позагубва се дебеличката розовинка от бузите и ръчичките, примерно. 2 кг стигат за това.
Аз само заради това, че ходя на спорт - пилатес, а от скоро и йога - се чувствам толкова полезна и добра за себе си, че може и само това да ми стига да се усмихвам цял ден.

Имам и един експертен въпрос. Тъй като имам доброто намерение да огранича пшеницата и да ви питам какво друго се яде във въглехидратния ден. Смятам да си правя хляб от нещото и се чудя дали елдата става. Има мнение, че е за варивата, но тя е предимно въглехидрати. Киноата, примерно, е с много протеини и тя отива към варивата, но елдата много ме съмнява. Но и картофите и ориза, които са въглехидрати и те са са варива, та чуденката ми е пълна.

Ако някой е стигнал до тук, поздравления за търпението pardon и ще се радвам за отговор или идеи къде да търся информация.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #117 -: февруари 18, 2013, 17:01:51 »

Момичета, извинявайте за демотивиращите постове. Не е хубаво така да се пише, защото някой може да не се реши на този режим, а той наистина е добър.
 Благодаря ви за съветите и напътствията. Ще се постарая да ги спазя.
 Да ви отговоря защо бързам. Изследвания за щитовидната жлеза си правих последно в началото на февруари (хормоналните и ехографски) и нямам показания за отклонения. С останалите хормони и цялостно здравословно състояние също. Единственият съвет беше (най-вече, защото се опитвам да забременея втора година, знам не съм писала, че е толкова) да сваля най-малко 10-12 килограма, желателно повече. Просто, ако те са ми проблема, не ми се иска заради тях да чакам повече да имам деца.
 Още веднъж ви благодаря, ще се постарая да пиша ведри и хубави постове. И моля да ме извините!

Маги, бързо оздравяване! Пожелавам ти скоро да се чувстваш съвсем добре  give_rose
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #118 -: февруари 18, 2013, 17:21:14 »

:offtopic:мила аз забременях кажи речи почти 90кг, и почти 2 години опити, аз напълнях впоследствие от тези 2 години чакане на бебе, за 2 години - 20кг
ще взема да си разтвора бумагите за да видя колко съм била

така че мила не се шашкай, бебета се правят, но ако си стресирана, това няма да ти помогне, карай си спокойно диетата, правете си любов с мъжът ти, то бебето ще си дойде като е готово

pebbles , не те подминавам просто нямам представа как да си направиш хляб по друг начин, и да изчетох поста ти от началото до край girl_wink
« Последна редакция: февруари 18, 2013, 17:23:21 от fibi » Активен
zUzinKa
Любопитен
*
Публикации: 33

« Отговор #119 -: февруари 18, 2013, 17:31:24 »

Ух...  angry За бой съм... Започнах тотално да оплесквам диетата, но не с нарушения, ами... с липса на апетит  pardon Онзи ден със сладкиша - добре, хапнах 1 парченце, не беше голямо, за обяд, и половин парченце за вечеря, знам, че е добре едното хапване да е солено, но така реших, както и да е, да тук добре, но... вчера  blush Трябваше да ям плодове, а аз с 300 зора, както се казва, закуската я пропуснах и доста късничко, да го кажем за обяд, хапнах 1 ябълка, но тооооолкова се измъчих с нея, че ... думи нямам, хич не ми се ядеше... После имах къщна работа, готвене и т.н. и едва към 8 се сетих, че трябва да ям пак, пък изядох 1 круша и това беше  blush За бой съм... А днес тотално оплескване... на белтъчини съм, вчера готвих бутчета със зеленчуци, тази сутрин реших, че не ми се ядат и си взех плодове и от тези плодове имам на лице 1 изядена ябълка и то преди малко, а и сутринта 1 сок, да го сметнем за закуска, чее бил... Та и днес го обърнах на полуплодов, полугладен biggrin Никакъв апетит, защо така... това от диетата ли да е, друг наблюдава ли такъв ефект? Иначе вчера си взех зелено чайче с лимон и  тази сутрин си пих една чашка, чувала съм, че се слабее от него. Днес се видях с приятелка, с която не сме се виждали месеци, каза ми, че много съм отслабнала... А дрехите, вече си казаха думата, започнах да си нося нещата, които съм купувала и, с които не съм се харесвала и съм зарязвала в шкафа biggrin Това е хубаво, но трябва да ям, а не да гладувам! Скарайте ми се!  shok  blum
« Последна редакция: февруари 18, 2013, 17:42:42 от zUzinKa » Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 19   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: