Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 05:44:55

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Предколедна седмица 17- 23.12.2012  (Прочетена 32857 пъти)

menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: декември 18, 2012, 14:06:40 »

Ами на ФМ се гледат много неща -оглеждат се всички органи на бебето, включително и сърцето. По принцип не навсякъде имат нужната апаратура, за да правят ФМ и аз лично си запазвах предварително час за ФМ на място, където не ходя за консултации.

Освен това след това ти дават един лист с основните неща и снимка, на която са изписани също част от данните.

Ако не са ти правили това, можеш да отидеш пак - специално за това.
Активен
DG
Сватбар
Публикации: 222

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: декември 18, 2012, 14:39:25 »

Здравейте. Интересна тема сте подхванали и много хубави предложения сте дали за трапезата на Бъдни вечер.
Повечето от нещата присъстват и на нашата трапеза. Като всяка година (от 5 години насам) ще сме в свекъра и свекърва ми. Тази година мисля да приготвя северняшки пълнени чушки с боб, постни сърми и ще се пробвам с пита ( дано да успея). Чушките ги наричам северняшки, защото са от родното място на майка ми и само в северна България виреел този сорт чушки, които се сушат за зимата и се нижат на конец и когато ти трябват ги накисваш в топла вода за да омекнат, пълниш ги с боб и след това печеш.

Джоузефин ще чакаме новини. Пънк, радвам се, че всичко е наред с Бебо!
Активен
snowy
Сватбар
Публикации: 276

« Отговор #47 -: декември 18, 2012, 15:02:31 »

Мерси, Кивиgive_rose Една приятелка ме светна за 24kitchen, та видях Йоли там. Много увлекателен канал, чак си гоних кафето по плота в кухнята  blum
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: декември 18, 2012, 15:10:33 »

DG ами при теб как са нещата? Направихте ли контролни изследвания? Има ли някакъв напредък?
Активен
DG
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: декември 18, 2012, 15:39:06 »

Контролни ще правим понеделник и се надавям всичко да е отрицателно, а в петък съм на кръвен за да проверим Ову-то.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 618

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: декември 18, 2012, 16:09:44 »

Здравейте, дами!  give_rose Радвам се, че с бебоците всичко е ОК, нямам търпение и аз скоро да се похваля с две чертички blush
Днес бях малко на шопинг, взех си чанта и обувки, и се върнах вкъщи с настроение.
Но...за съжаление новината за Георги Калоянчев много ме натъжи, още от малка му се възхищавам и го обожавам като актьор cray
Нека почива в мир! Ето една негова снимка, да си припомним харизматичната му личност!
Активен
DG
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: декември 18, 2012, 16:41:36 »

Колко тъжно... cray. Лека му пръст! cray cray cray
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #52 -: декември 18, 2012, 16:53:49 »

Добър ден дами...или вечер give_rose
Подхванали сте страхотна темичка, набързо ви прочетох smile Само не разбрах защо ще се готвят 12 ястия crazy Някой беше го споменал... Май аз нещо съм в грешка, защото по мой спомен се готвят нечетен брой. Я кажете как е, че да си знам занапред smile Иначи и нашата трапеза ще е подобна smile Свекърва, я сподели за салатата с леща, че ми стана интересно smile Ние ще сме в нас, с майка ми. Свекървата не е в БГ, така че няма как да празнуваме с нея.
П.П. До сега не съм споменавала, но и на двамата бащите са ни починали sad ...ако някой се чуди защо все говоря само за майка ми и свекърва ми... sad
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #53 -: декември 18, 2012, 17:28:33 »

http://kulinaria.bg/recipes/salata-s-leshta
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2075-salata-s-leshta-maslini-i-susheni-domati#axzz2FPu2jKqk
http://towerwitch.blogspot.com/2012/07/mercimek-salatasi.html
http://www.kulinarno-joana.com/2010/06/couscous-and-black-lentil-salad/
http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?8107-21-12-2006-%D1%E0%EB%E0%F2%E0-%EE%F2-%EB%E5%F9%E0
casky, ние предпочитаме леща пред фасул. Хем нямаме проблеми със сваряването и дебелите ципи, хем и не ни се подуват стомасите. Най- често правя салата от варена леща, праз, маслини, магданоз и дресинг от зехтин и лимон. Вместо праз, през лятото слагам червен кромид. От горните рецепти любима ми е тази с кускуса, но не слагам мента.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 618

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: декември 18, 2012, 17:55:49 »

casky, аз бях споменала за 12-те ястия! Някъде го видях по форумите бг-мама, и понеже ще сме много хора, 7 или 9 няма да стигнат smile Иначе чак сега се замислям, че 12 е четно число... crazy Я по-запознатите да кажат give_rose Мерси предварително smile
Аз отивам на зумба, приятна вечер на всички!
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: декември 18, 2012, 18:20:41 »

Иве, трябва нечетен брой, като сте повече хора просто направи повече порции от ястията, но пак може да са ти 7, 9 или 11 или 13...както си го наречеш, само да са нечетен smile
Активен
Миши
Професор
Публикации: 405

« Отговор #56 -: декември 18, 2012, 18:41:53 »

7 - дните на седмицата, 9 - времетраенето на една бременност , 12 - месеците в годината.
Но ако сте по малко хора не мисля, че ще е голям проблем да се сложат и по - малко. В къщи сме се придържали най - вече към нечетните числа , когато сме малко хора на трапезата.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: декември 18, 2012, 21:09:09 »

Лелее приятни разговори водите тук, чак започнах да си представям трапезата отрупана с ядене smile И ние на нашата трапеза слага повече от упоменатите неща и единственото нещо, което взимаме "назаем" е бобено пюре от свекървата на сестра ми, прави го уникално вкусно smile
Активен
DG
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: декември 18, 2012, 22:08:58 »

emotoem какво е това бобено пюре? Не съм хапвала до сега такова пюре. blush
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: декември 18, 2012, 22:32:57 »

Ами пюре от боб, вари го някак си и след това го мачка на пюре и става божествено, но уви само свекървата на сестра ми може да го направи , трябва да я потормозя малко и да даде рецептата smile
Пънки при мен на ФМ гледаа всичко, и органи и череп и кръвопоток, даже и личицето му огледа и ни го показа smile, общо взето всичко и след това ти дава едно листче с резултатите от цялото изследване и малко снимки smile
Джозефин хайде да дадеш отзиви от прегледа дали всичко е минало както трябва smile
« Последна редакция: декември 18, 2012, 22:35:19 от emetoem » Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: