Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 04:32:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Снежно студена седмичка 10 - 16.12.2012
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
10
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Снежно студена седмичка 10 - 16.12.2012 (Прочетена 44308 пъти)
bubi_baby
Професор
Re:Снежно студена седмичка 10 - 16.12.2012
«
Отговор #75 -:
декември 12, 2012, 23:00:40 »
punk_girl123
, да ти е жив и здрав мъжа!
menyanthe
, много благодаря за списъка.Значи през 2013г. ще трябва да си подаряваме нещо кожено.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #76 -:
декември 13, 2012, 00:08:16 »
Привет, дами!
Аз малко късничко се включвам, ама така се случи, зачетох ви седмичната тема и ми направиха впечатление нещата, които си обсъждате. Пък и се връщам от форумска среща с приятни момичета, та хептен съм в настроение за форума.
Да кажа за бележника-книга, който предложи Мишел. На мен миналата година точно такава книга ми подари бъдещата ми свекърва и аз много я харесах, само че още ни веднъж не съм писала в нея. Уникално е измислена, подробна, красива, удобна, с всички възможни неща в нея, които аз не се сещам иначе да събера на едно място. Та, препоръчвам с две ръце.
За събиранията с роднини.. дълга и напоителна, понякога мъчна тема е това. Майката на половинката е самичка и обича да ни организира за празници много дни предварително. Ако реши, може да ти скъса нервите с приготовления и спазвания на дати. Слава богу, не ни притиска вече и се съобразява с нашите календари. Баща ми е същият като нея, но и той напълно се води по нашия план, само и само за да ни е удобно и да успеем да се видим. Аз си имам навик всяка година да се събираме с нашите, да правя трапези, да украся, да приготвя, да дойдат у нас, да сме заедно, та първата обща година вкъщи канихме и двете семейства у нас, те от престараване не можаха да се отпуснат и се държаха като бастуни до подаряването на подаръците, дето измисляха един месец, след което пийнаха по една чаша вино и се скъсаха да бързат да си ходят - провал. На втората година, за да не се стресират от големите приготовления, на Бъдни вечер се събирахме с нашите, а на Коледа ходихме при майката на половинката. Получи се добре и празнувахме два пъти. Тая година предварително се разбрахме с всички да не се водим по дати, а да гледаме леко и безболезнено да се съберем. С по-малки думи казано, на празниците младите семейства постъпват основно по два начина - уважават семействата и обричат всичките си празници на пътувания, за да не се обиди някой от родителите, или отказват на всички и си правят собствени планове, а родителите се примиряват. И при двата варианта има натъжени, ама какво да е прави. Май всичко опира до това младите или "старите" доколко са егоисти, за да налагат своите желания за празниците.
От друга страна, брат ми има приятелка и тая година като реши, че ще празнува при нея, барабар с нашите, хептен ми идваше да го гръмна, защото макар и егоистично, съм свикнала да е около мен на празници и ми липсва, а така направо си се чувствам пренебрегната, което си ме превръща в една идеална, егоцентрична свекърва, ама какво да правя, винаги заедно сме били, винаги съм мислела за него... Ясно ми е, че всичко опира до компромис, ама иди си раздели това хубаво момче. Та, разбирам и нашата форумска "свекърва", ама иначе обичам да съм свободна в плановете си, когато разсъждавам като снаха. Съвети не давам съответно, само споделям, че всички сме в кюпа.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #77 -:
декември 13, 2012, 09:05:10 »
Добро утро с чисто кафе!
Ей, да не ни забравите от много форумски срещи
.
Има една приказка, човек никога да не си прави сметките без кръчмар, та и моята такава. Идването на децата се отлага по причина на нискотарифните полети. От една страна съм доволна, че в този студ и точно по празниците винаги има закъснения и пренасочвания, от друга ми е кривото в изходна позиция, че няма да си видим скоро. Обаче да е жив и здрав Интернетът, почти сме като истински на Скайпа
. Освен това не съм изпратила подаръците хем за тях, хем за малкия син. С две думи - Коледата невъзможна
. Тъкмо ще допълня пратките с мартеници, та да стигнат поне до Първи Април, както миналата година.
Тетрадката ако е по- тежка, ще остане за наше ползване. Поръчах си и книгата "Майките" на
Киви
. Ако не е много тежка и тъжна, ще я подаря на майка ми. Тя обича да чете такъв тип книги.
Много ми стана интересно, кой как си пише и планира нещата. Аз правя списъци само когато разпределям задачи. Да е ясно и разбрано кой какво трябва да върши и да няма не чух, не знаех. Опцията "забравих" винаги и въпреки всичко е най- често ползваната в домашни условия. В службата си лепя листчета да ми "вадят" очите и душата. За двамата сина имам по едно тефтерче, където им записвах мъдростите, пазя им и детските медицински картони с мерки и отметки за психическото им развитие. Имам тетрадка с рецепти, преписани от майка ми от нейната тетрадка, която пък е писана от баба ми. Аз допълвам само с изпитани и харесани рецепти. Когато тръгвам да пазарувам не правя списъци под предлог, че си тренирам мозъка да помни. Важните документи събирам в джобове в папки.
Мъжът ми редовно си записва и с голям кеф отмята /зачертава яростно/ свършеното. Пък и после си пази писанките и ми ги сочи като доказателство
.
isto.jpg
(14.98 KB, 250x200 - видяно 2437 пъти.)
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #78 -:
декември 13, 2012, 09:34:01 »
Свекърва
, книгата е доста тежка и определено не знам дали би понесла на всеки. Стилът е модерен, но така ме разплака, мен която все още тези неща не ме вълнуват особено. Мисля че ти като модерен и широкоскроен човек, ще я понесеш, но по-възрастен човек- едва ли.
Аз отивам да върша административни задачи и както обикновено в такива случаи не съм на кеф. Стискайте палци да си свърша работата.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #79 -:
декември 13, 2012, 09:43:42 »
Цитат на: emmmmmy в декември 13, 2012, 09:34:01
Свекърва
, книгата е доста тежка...
Аз я чета за разтоварване, а то....
Тежичка е, но можеш да откриеш много неща в тази книга. Аз чета за да видя друг свят, гледна точка различна от моята. Темите са много сериозни, но много лесно се чете. Авторката е дъщеря на Димитър Димов, който пък е написал любимата ми българска книга. Генът си е ген явно, дори и да става дума за писане
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #80 -:
декември 13, 2012, 09:53:12 »
Цитат на: kiwi в декември 13, 2012, 09:43:42
Аз я чета за разтоварване, а то....
Тежичка е, но можеш да откриеш много неща в тази книга. Аз чета за да видя друг свят, гледна точка различна от моята. Темите са много сериозни, но много лесно се чете. Авторката е дъщеря на Димитър Димов, който пък е написал любимата ми българска книга. Генът си е ген явно, дори и да става дума за писане
ама ти не си над 70 години, а се предполага че майката на Свекърва е по-голяма от теб.
Активен
svekarva
«
Отговор #81 -:
декември 13, 2012, 10:00:49 »
О, аз сега направих връзката... Гледала съм интервю по телевизията, много ме беше впечатлило. Димитър Димов въздейства по особен начин и якичко разтърсва. Ако и дъщеря му има подобни качества на писател, разбирам какво мога да очаквам. Димитър Димов е любим писател на майка ми, още повече, че и е водил лекции и е държала изпит при него в Агрономическия факултет. Има 5 /най- високата оценка тогава/ и е възхитена от преподавателя и човека Димов. Мисля, че и тя беше гледала интервюто и и беше станало интересно за дъщерята и творчеството и. Все пак ще внимавам и първа ще прочета книгата.
Майка ми е на 85, но май и аз съм старичка за толкова силни вълнения.
«
Последна редакция: декември 13, 2012, 10:08:04 от svekarva
»
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #82 -:
декември 13, 2012, 10:14:05 »
Привет!
пънки
, честит рожден ден на съпруга ти на патерици - не знам как и защо вчера съм пропуснала да честитя
Дати е жив и здрав, много щастлив съпруг, татко, мъж
Така и така сме на вълна книги - някой чел ли е
"Ангели в косите ми" на Лорна Бърн
?
Свекърва
, много съжалявам, че сина и снаха ти няма изобщо да успеят да дойдат за празниците
Напълно разбирам защо си тъжна, и аз на твое място бих била. Не знам какво да кажа по въпроса ... аз като снаха също се чувствам не особено комфортно, когато сме на гости при свекърва ми. Както
Роси
каза, нейният дом не е моя територия. Обратния случай не е същият - мъжът ми се чувства много добре и супер комфортно, кога сме на гости на моите родители. Те(и цялата ми рода) си го приеха като собствен син от самото начало (не казвам, че свекърва ми не ме е приела). От друга страна, разбирам родителите, които копнеят да видят децата си и на мен никога не ми е тежало да ги обикаляме всичките, особено по празници, защото знам колко им е хубаво на всички да се събираме "по семейно" въпреки, че всички живеят на различни места. Тази година пак се очертава да заформим коледна тур-обиколка, но честно казано на мен така ми става още по-празнично.
Еми
, успех с административните задачки - дано успееш да ги свършиш днес, че като знам колко "бързо" и "любезно" обслужват административните лелки ... Зареди ли се с търпение?
Тъй като днес станах много рано, ще почерпя с второ кафе за събуждане
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #83 -:
декември 13, 2012, 10:43:08 »
Здравейте момичета,
И аз нахлувам в седмичната тема
За посещенията по празниците имаме строго разпределение от години - Бъдни вечер при моите родители, на Коледа - в родителите на милото. Хубавото е, че живеем в един град и разстоянията не са проблем. Няма сърдити, няма и разногласия. Честно казано моят мъж се чувства достатъчно добре в моите родители и когато стои въпрос при кого да отидем на гости - нашите са винаги първият избор, доста често аз самата го карам да отидем до техните .
Свекърва
, много съжалявам, че така се случва със сина и снахата, ще стискам палци все пак да се видите най-скоро!
За книжките - от години не чета тежки книги. Смятам, че животът ни е толкова напрегнат, че нямам нужда от повече затормозяване. Последната книга, която си купих е "Хората, които промениха света"
на Джон А. Бърн, но не съм я чела още. За празниците съм решила да подарявам на най-близките си приятели тази книга
http://www.book.store.bg/p33215/uchenicheski-kandidatstudentski-i-disertacionni-biseri-ivan-slavov.html
. Изключително е забавна и вече съм купила една, която ще подаря на баба
Често, когато не съм в настроение чета от нея
Активен
svekarva
«
Отговор #84 -:
декември 13, 2012, 11:03:39 »
Цитат на: m0onlight в декември 13, 2012, 10:14:05
Така и така сме на вълна книги - някой чел ли е
"Ангели в косите ми" на Лорна Бърн
?
Аз нещо в последно време хич не мога да чета. Карам го само на къси разкази. Много ми се иска да намеря нещо смешно, ама плоско смешно, че наистина да се разтоваря.
Ами то точно, че синът ми се чувства добре другаде, ме натъжава, защото ме кара да се чувствам виновна. Пък това е най- отвратителното чувство за една майка и само се самообвинявам, че нещо съм "го повредила", както казва Ина в темата на Марта или че нещо греша. Уф, най- мразим да мислим......Ще ме разберете след време, когато имате собствени деца
.
InLove_Girl
, този сборник е тъкмо за мен.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #85 -:
декември 13, 2012, 11:09:11 »
Аз се опитвам да си избирам палто по интернет, ама не е като на живо...
Та ако може да помоля за мнение:
http://www.aliexpress.com/item/8370-winter-with-a-hood-cloak-trophonema-wool-coat/675679819.html
- това изглежда ок, май не е лошо
http://www.aliexpress.com/item/Quality-thickening-thermal-with-a-hood-buckle-wool-coat-b235/693421077.html
- това ми се струва, че ще е прекалено тънко май за зимата...
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #86 -:
декември 13, 2012, 11:13:43 »
Ей, menyanthe, ама и такива неща ли имало на сайта? Добре че ме открехна. Супер са палтата, чак се замислих за мен да си поръчам едно. Погледнах им състава, наистина първото е по-дебело и аз бих заложила на него. А второто освен това ми се вижда прекалено вталено - аз нали онзи ден местих копчетата на моето, а то приличаше малко на това в първоначалния си вид.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #87 -:
декември 13, 2012, 11:18:41 »
Цитат на: menyanthe в декември 13, 2012, 11:09:11
Аз се опитвам да си избирам палто по интернет, ама не е като на живо...
Та ако може да помоля за мнение:
http://www.aliexpress.com/item/8370-winter-with-a-hood-cloak-trophonema-wool-coat/675679819.html
- това изглежда ок, май не е лошо
http://www.aliexpress.com/item/Quality-thickening-thermal-with-a-hood-buckle-wool-coat-b235/693421077.html
- това ми се струва, че ще е прекалено тънко май за зимата...
Второто ми изглежда тъничко. От чужбински сайтове никога не съм поръчвала нищо. Плащането при получаването на стокато ли става или с карта?
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #88 -:
декември 13, 2012, 11:21:51 »
Цитат на: svekarva в декември 13, 2012, 11:03:39
Уф, най- мразим да мислим......
"Ние много обичаме културата! И бахура!"
Свекърва
, не съм аз човека, който да ти дава съвети, но в никакъв случай не трябва да се самообвиняваш и не си го повредила. Аз това се опитах да кажа преди малко - много често така се получава - снахата не се чувства особено комфортно при свекърва си, но пък зетко се чувства достатъчно добре при родителите на жена си. Но това не е заради свекървата! Нямам обяснение за този "феномен", но почти всичките ми приятелки, които са омъжени, споделят същото (ако не и всичките)
Иначе аз имам много голямо желание да чета книги, но в момента не успявам да го съвместя с всички останали неща. Но смятам да си понапазаря малко книжчици - ще дойде момент, когато ще имам повече време за почивка
menyanthe
, на мен лично второто повече ми харесва като модел, но според мен не е зимно, тънко е
А ти ако ще поръчваш от братята китайци, внимавай с избора на размер, че то при тях всичко е в по-умален вариант
Между другото точно заради последното и аз много пъти съм се изкушавала да си поръчвам, но някакси не мога да избирам дрехи, още по-малко обувки на картинка
И най-мразя като питам в някой магазин "имате ли размери от това" да ми отговорят "това е универсален размер", което значи, че на мен задължително ще ми е голямо... Камо ли по снимка да разбера дали ще ми стане
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #89 -:
декември 13, 2012, 11:25:16 »
С карта, предварително. И аз май клоня към първото - вчера и днес разглеждах сума ти обяви на палта (не само в този сайт и в други) и по едно време бях набелязала 10-тина различни вида, ама в крайна сметка май ще остане това... Ще си помисля още малко и ще го поръчвам, че то докато пристигне, ще свърши зимата.
Дени, всичко можеш да си намериш по китайските сайтове и на всякаква цена (включително гледах, че има палта по 1000 долара!)
svekarva, нито аз се чувствам добре при неговите родители, нито той при моите - въпреки че всички живеем в София, аз с неговите/той с моите се виждаме доста рядко. Всеки си се вижда със своите и това е...
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...