Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 08:28:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Снежно студена седмичка 10 - 16.12.2012  (Прочетена 44345 пъти)

svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #45 -: декември 12, 2012, 10:16:15 »

m0onlight , няма я ДаБулка да каже какво ни е на нас овните в последно време crazy.
kiwi , това с мисленето за утре и аз го прилагам, то иначе не може да се заспи.  Wink Ама сутрините са гадни, защото се налага вече да мислиш smile.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #46 -: декември 12, 2012, 10:33:50 »

Свекърва, от "мъдрите" мисли, които циркулират във Фейсбук съм запомнила снимка на майка със сина и, бебе още, и заглавие: Помни, че го гледаш за друга жена! Малко е гадно и знам, че днес точно ти идва съвсем като сол в раната, обаче май наистина е така. Момичетата са просто по-емпатични и имат нужда да поддържат връзка с родителите си, от там естествено и мъжете им участват.  Не е случайна поговорката от където жената от там и родата!

Не знам конкретната причина на твоята снаха и не искам да я защитавам, но вероятно просто и е по-удобно да си е вкъщи при нейната майка. Там познава обстановката, има си нейните неща, може фактора да е чисто битов. Не си прави изводи на базата на догадки, попитай.

Ние сме си въвели правила - коледа при моите, великден при твоите или обратно, но винаги на различно място. Стараем се да разпределяме вниманието, но когато се стигне до контакти с родата - все аз съм човека. Пресен пример лелята на мъжа ми ( или както аз си я наричам зам. свекърва) има рожден ден и искаме да и отидем на гости тази седмица, защото по график се пада да сме на Коледа при моите и няма да се видим. Сутринта бях помолена да звънна на въпросната леля, за да се разберем за детайлите по гостуването. Звъннах!
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: декември 12, 2012, 10:41:46 »

Хехе, киви, моята теория е друга - не яж враговете, остави ги сами да си блъскат главите! Яж неща, които ти харесват и доставят удоволствие, за да ти помогнат да бъдеш по-силен, по-смел, по-щастлив Wink
Книгата е доста заинтригуваща, но като че ли не е мой тип - не искам да я категоризирам, но на мен ми се стори, че има много силни думи и епитети, използвани в черногледство и черна действителност. Разбирам какъв е замисъла, но просто аз лично предпочитам читателят да достига до същите изводи с положителна нагласа, без да му дотежава от фактите и грозната истина. Това си е мой прочит, не искам да влияя на вашите мнения give_rose
Свекърва, не знам дали е от зодията smile Аз знам какво предизвиква тези мои емоции, но трябва в момента да бъда сдържана и търпелива .. а ми се иска да се изкажа подобаващо, по овненски werewolf за да почнат да се случват нещата по-бързо.
На теб какво ти е?
......Казвам го, защото ми е криво, че бях запланувала тържество в тесен семеен кръг. Те ще си идват в Бг за Коледа, но по план, за който разбрах снощи, са при нейните родители до 25-ти. Там ще празнуват и Коледа и годишнината си. За Нова година няма да са тук, заминават си. Мили момичета, помнете, че и мъжете ви имат родители..... cray
Заради това ли е? Няма ли начин да го съчетаете някакси? Ние всяка година ходим и при двете семейства по Коледа - едната година сме на 24-ти при нашите, на следващата обратното. В различни градове ли сте с родителите на снаха ти?
Активен
Росита
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Бургас, морето и .....

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: декември 12, 2012, 11:00:50 »

Аз пък като една бъдеща свекърва, искам да кажа че напълно разбирам чувствата на Свекърва, защото от скоро ги усещам и аз.
Както съм казвала, моя син е с приятелката си от 3г. Да, момичето е страхотно и се разбираме много добре, но ми прави впечатление, че когато идва у нас някак си не се чувства удобно. Не се притеснява от мен, но просто моя дом не е нейна територия... Предпочита да си е у тях, така че и моят син прекарва по-голяма част от времето си там. Приемам го. Та в тази връзка думите на Киви са верни.
Аз също не се чувствам комфортно при моята свекърва, макар тя да е много добър човек и да ми е дала възможност да се разполагам в къщата ѝ все едно съм си у дома. Е, да ама не е същото... Имам си притесненията.
Свекърва, и аз като Муунчето да те попитам сватовете в друг град ли са? И дали няма начин планът поне за малко да се промени и да се видите със сина и снахата?
« Последна редакция: декември 12, 2012, 11:04:40 от Росита » Активен
svekarva

« Отговор #49 -: декември 12, 2012, 11:22:03 »

Ох, какво да ви кажа....Снаха ми не е идвала у нас от 2009 година. Най- ми тежи, че през това време се роди детето на брат ми, чакано 11 години и тя не го е и виждала. Освен това имам и болна майка на 85, която много иска да види снаха си. Те са от София и е много ясно, че при излитане и кацане им е по- удобно и на двамата да са там. Както знаете, сватбата беше запланувана /не от мен, а от тях/ да е в Пловдив, точно по причини майка ми и свекър ми /сега покойник/ да могат да видят първородния си внук как се жени. В последствие, по уважителни причини, сватбата се премести в София и от тогава двамата не са идвали в Пловдив, макар да правиха венчавка в Бачково. Минаха транзит с приятели. Синът ми не се е прибирал в Бг повече, сега ще е за първи път. Снахата си идва два пъти и ние ходихме да я видим и да гостуваме на родителите и. Аз и друг път съм казвала - момичето е платинено /моите момци са златни/, но схващанията и за род и рода са коренно различни от нашите. Нищо няма да им стане, ако дойдат на 24-ти в Пловдив, но....след 25-ти. Е, ама 26-ти не е 24-ти. Пък майната му, ще стане. Аз май се самонавивам. Голяма работа, че не е на датата.  smile.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: декември 12, 2012, 11:40:34 »

svekarva, моята свекърва също държи всичко да е точно на датата и това ме дразни, честно казано. Защото в доста от случаите нищо чак толкова няма да стане ако нещото се случи ден или два по-късно, а в същото време, ако е точно на датата, са се усложнявали ненужно нещата. Не знам какъв е случаят в момента и защо са решили така, ама предполагам, че не са забравили за годишнината!  Wink

А за втората годишнина - аз знам, че е памучна, а пък първата е хартиена. Ама едва ли има голямо значение. 35-тата е коралова според това, което аз имам за годишнините.  girl_wink
Активен
svekarva

« Отговор #51 -: декември 12, 2012, 12:35:43 »

1 година – Памучна сватба. Това е първата година от сватбата, медения месец е свършил и младите са се опознали още повече. Разменят си хавлии и кърпи
2 години – Хартиена сватба. Това е сложен период за съпрузите. Както се къса хартията с лекота така и отношенията могат да се разрушат.Подаряват се книги, албуми, календари.
35 години - Ленена сватба. Купуват се покривки, пердета.
Аз съм се водела по това, пък и миналата година им бродирах салфетки. Ще е някоя книга. Имам от едно време Мъжът и жената интимно Wink. Подарявала съм им за вдигнатия капак на тоалетната чиния, тя е много подходяща за случая. Между другото, точно на втората ни годишнина леля ми ни подари Отглеждане на бебето и детето на д-р Спок и след година и половина родих. Ама не смея......Кажете някоя книга, която става за двамата.
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: декември 12, 2012, 13:22:03 »

На прима виста ми идва на ум "Мъжете са от Марс, жените - от Венера" на Джон Грей smile
Значи догодина август да чакам и аз книги да ни подаряват blum
Активен
Миши
Професор
Публикации: 405

« Отговор #53 -: декември 12, 2012, 13:28:15 »

Свекърва много гадно се е получило това. Но пък София - Пловдив не са на голямо разстояние. Искрено се надявам да размислят и да ви уважат за поне един от празниците. Малко егоистично постъпва като че ли снахата. Напълно те разбирам, защото при нас е точно обратната - всички празници се празнуват с неговите родители. Вярно е, че моите не са в България, но дори когато си дойдат той казва " ами иди си сама та се вижте ". Пътя е много и донякъде майка му много се притеснявала как ще пътуваме нищо, че е голям мъж.
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: декември 12, 2012, 13:36:25 »

Привет сладурки и от мен  Girl_hide

Свекърва това наистина е гадничко и разбирам защо ти е мъчно...аз винаги гледам да съчетавам и при двете семейства да сме...при едните на Бъдни вечер, а при другите за Коледа при другите и така...тя може да е много добър човек снаха ти, но явно тези неща не и правят впечатление и не им обръща внимание..аз примерно никога не бих наранила по този начин нито мойте, нито неговите родители...ама аз съм си скорпионче в крайна сметка и наумя ли си нещо няма кой да ме спре..и давам пример...мъжа ми се опита да подметне, че можело и да работел и да няма как да идем при нашите..на което аз скръцнах със зъби и казах ти може и да не ходиш..аз ако трябва и с автобус самичка ще отида и да видиш как бързо решихме, че ще успеем да ги уважим...човек не трябва да прави компромиси с някои неща, а за мен тези празници са семейни и дори и някои да кажа, че съм глезла съм свикнала да съм си с мама и тати и така  give_rose

п.п. както се казва...тайната среда му е майката smile
« Последна редакция: декември 12, 2012, 13:38:49 от cveta_d86 » Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: декември 12, 2012, 13:41:53 »

Здравейте!
Аз от няколок дена съм безкомпютърна и чак сега сядам да напиша някой ред.
Първо мерси за пожелнията - да ви са връщат тъпкано.
Второ - Ерза стискам палци всичко да мине по възможно най-лесния начин за всички и най- вече за майка ти!
Трето - изберете си ввиртуална почерпка и са почерпете, че с тази антика не мога да кача снимка даже за да не забие. Днес моят мъж се е родил!/е преди 27 години де, не точно днес/
 Аз не го правя и са надявам и сина ми да си намери жена, която да следва моя пример.
Активен
svekarva

« Отговор #56 -: декември 12, 2012, 14:13:32 »

Нещата изглеждат съвсем различно, живеем през Океана  Wink. Аз не се тръшкам и не рева и всички мислят, че може и да не ми обърнат много внимание. Сега все още се чудя дали да им напомня за годишнината ни и да помоля да си променят плана за 24-ти, или да си трая и да се надявам поне да дойде снахата, па било и след Коледа. Ще го мисля утре, като ми мине лошото чувство.  smile
m0onlight , то има най- различни източници, харесай си нещо и го разпращай да знаят какво да ти подаряват. Пък за следващите годишнини може пак да ги сменяш. На мен хич не ми се нрави да ми подаряват ленена покривка, че не им излизат лекетата. Виж, корали става!
punk_girl123 , да ти е жив и здрав мъжа, компютър да му подарят и ти да го ползваш Wink. Хихихи, надявай се, ама не много, снахата да е като теб! Wink
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #57 -: декември 12, 2012, 14:15:58 »

Оф... ама всички снахи мечта се оказахме... Свекърва, направо засрамихме снаха ти smile

Сега малко да си разваля ангелския имидж - да ви кажа честно, ако живея на хиляди километри от родителите ми и ги виждам за няколко дни в годината кракът ми няма да стъпи извън вкъщи, защото времете е кратко и не искам да го губя в път. Сигурно бих постъпила точно като твоята снаха, факт е, че е помислила за вас, поканила ви е на гости, когато е била тук. Смятам, че така е показала уважение, което е важно!  Можеше изобщо и да не пожелае да ви види, а и определено е разпределила времето ползотворно, което в напето забързано ежедневеие е много важно.

Свекърва, ако много искаш да празнувате заедно аз те съветвам да вдигнеш телефона и да се разбереш директно със снахата. Тя наясно ли е защо ти е важно да се съберете на точната дата? Какви планове си имала? Ако чакаш златния момък да и преразкаже твоите съкровени чувства... няма да стане и догодина.... Пък и в крайна сметка... решенията ги взимат генералите Wink

В крайна сметка и по-лошо може да е. Аз познавам семейства, които от летището още поемат по различни маршрути и се срещат пак отново на летището. Всеки при неговите си, дори не разговарят с "чуждите" родители.

Напомнихте ми, че в България е прието от някакво безумно чувство за дълг ли, от желание за  спазване на традициите ли, че родата трябвало да се "почита" чрез посещения. И голямо обикаляне пада, хайде при едните, хайде при другите родители. Ама дали вътрешно изпитвате нужда да общувате с някакви досадни роднини, които само ви ядосват или щом излезете от стаята хиляда кусура ви намират, при това на празниците точно, никой не се интересува.... На кратко, никой не остава щастлив от посещения по задължение.

Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #58 -: декември 12, 2012, 14:20:25 »

.... Хихихи, надявай се, ама не много, снахата да е като теб! Wink

Хахах, това е много опасно smile Кой се осмелява това пожелание да му се сбъдне?
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: декември 12, 2012, 14:29:23 »

И аз бих казала честно, въпреки че нямам ангелски имидж тук като Кулето- зависи от отношенията. Аз лично никога не бих посетила свекърва си, ако идвам от чужбина и идвам за 2 дни Сама.Ако съм с мъжа си , ще ида . Но ако съм сама, ще ида да си видя приятелите и хората които не ми говорят зад гърба , било то роднини или познати.
В случая на свекърва, разбирам защо й е мъчно, тя се опитва винаги да се държи добре със снаха си, доколкото разбирам от разказите й. Но в моя случай- хич не бих се помръднала... nea
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: