Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 07:06:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на БЕБЕправещите - 23
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на БЕБЕправещите - 23 (Прочетена 189540 пъти)
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Re:Клуб на БЕБЕправещите - 23
«
Отговор #285 -:
май 07, 2013, 21:10:20 »
Не знам как съм го решила, но нали почнахме с ниска доза и едва ли още след първия месец ще е идеално TSH. Все пак беше над 6, ако е - няма да го върна, но ако не е - поне няма да съм много разочарована
Като искам да уточня, че TSH сигурно ще е понижено, просто не смятам че толкова бързо ще стане 1,5-2
Цитат на: магито в май 07, 2013, 17:02:24
Mrs, само ТСХ се пуска да, но по каса ти се полага и другия, та пусни ги и двата, аз пускам двата винаги, понеже са по каса.
Ако не успея да взема направление, ще пусна само TSH.
Активен
macituu
Сватбар
Публикации: 219
«
Отговор #286 -:
май 26, 2013, 17:53:16 »
Здравейте момичета, чета ви от много време и сега се реших да споделя с вас как варви нашето бебеправене. 8 месеца опити и цикъла ми взе да става нередовен и след преглед и една фоликулометрия остновихме ,че имам проблем с овулацията. Сега пия 16 дена след цикъл 2х1 дуфастон за регулиране на цикъла и 3ти ден от цикъла 2х1/2 клостилбегит за овулацията. За клостилбегита четох не много добри неща в интернет. Някоя имала ли е такива проблеми и пил?и ли сте клостилбегит?
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #287 -:
май 26, 2013, 18:02:27 »
Клостилбегит без цветна снимка за проходимост на тръбите не се изписва !!!!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #288 -:
май 26, 2013, 18:08:53 »
macituu, пуснали ли са ти полови хормони?Разбрали ли са защо нямаш овулация, ако наистина няма, защото само едномесечна фоликуметрия не е меродавна.
Преди да се приемат каквито и да е хапчета, е хубаво да се знае какви са причините за евентуални проблеми.Клостилбегит не се пие ей така, макар че АГ-та, го изписват като бонбонки.За да се стигне до него, първо се пускат полови хормони, второ проследява се овулация в няколко поредни месеца, трето прави се спермограма, четвърто проверява се проходимостта на маточните тръби.ЧАК ТОГАВА, се пристъпва към какъвто и да е вид хормонална стимулация, каквото представлява пиенето на клостил!
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
моят сватбен ден 13.07.2013
«
Отговор #289 -:
май 26, 2013, 18:22:03 »
мацито,консултирайте се и с друг лекар, да имате поне 2 мнения,момичетата,които имат деца са те посъветвали,възползвай се от съвета на меги,и дано скоро да зарадваш семейството ти с хубава новина
Активен
macituu
Сватбар
Публикации: 219
«
Отговор #290 -:
май 26, 2013, 19:45:41 »
Тове ме притесняве, че не сам правила такива иследвания. Докторкта която ми ги изписа се води за най-добрата в града ни. Чудя се сега какво да правя, имам още 4 дена да пия дуфастон и после като ми дойде клостилбегита
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #291 -:
май 26, 2013, 20:41:42 »
В кой град си?Аз не бих пила клостила без изследванията които написах по-горе.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #292 -:
май 27, 2013, 14:54:04 »
Малко отчет и от мен. Дозата на л-тироксин от 50 беше височка за мен и по самоинициатива намалих на 37,5 /един ден 25, на другия 50/
С тази доза, както и с 25 се чувствам супер. Днес ендокриноложката ми каза, че стойността ми вече е 1,6 и хубаво съм си намалила дозирането. За мен това е супер. Тя каза, че не е по учебник 1, но е много добра стойност, затова чак след 4-5 месеца може да се опитаме да е свалим до 1. На вас как ви се струва 1,6 ?
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #293 -:
май 27, 2013, 15:15:07 »
Идеална е 1.6, стойността трябва да е до 2, не повече.Аз съм с 1.5 от една година и се чувствам много добре.Не знам дали ти писах и предния път, но и според мен 50 щеше да ти е висока, добре си направила като взимаш така по 50/25.
Изследвай се пак след още едни 45 дни за всеки случай, а после след 3 месеца, за да видиш как върви хормона.Понякога има леко покачване на ТСХ след 6 месеца прием на лекарства.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323
«
Отговор #294 -:
май 27, 2013, 15:31:38 »
Маги
, благодаря !
Не, не ми беше писала, че мислиш, че 50 ще е висока. Аз съм и доста слаба и лекарката каза, че явно на 50 организма ми е реагирал "по-силно". FT3 и FT4 са добре.
Аз 37,5 приемам някъде от 6 седмици и след 4 седмици като съм в БГ пак ще пусна изследване. Иначе лекарката ми каза пак септември-октомври. Според мен, това е правилната доза за мен, супер се чувствам !
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #295 -:
май 27, 2013, 15:48:23 »
Дам - да си кажа честно - и аз сама си стигнах до дозата...1 ми беше много, половинка ми беше малко. Сега (за сега) аз пия един ден 1, един ден 3/4.
Да ви кажа - бях при един доктор - Гайдурков...Сега ям само сурово...каза, че ако спазвам режимите (там както ми ги каже) имало шанс дори да не пия повече хапчета...не знам дали ще стане, но ако стане...
Само че щяло да отнеме повече време...Сега на 19.06 съм и на ендокринолог и при Гайдурков, та ще пускам ТСХ...ще видим
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #296 -:
май 27, 2013, 19:02:47 »
Стискам палци да овладеете бързо ТСХ и скоро да се похвалите с хубави новини.Аз преди бремеността го докарах до 1.7 ТСХ и го задържах,а сега го държа 1.5-1.2 с доза от 50 мг Еутирокс.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #297 -:
май 28, 2013, 12:47:14 »
Аз миналата година опитах с хомеопатични, но явно не улучих момента и много се разочаровах от резултата. Повече не ми се пробваше с тях макар много хора да ме съветваха, че са едно добро решение за този проблем. Аз в момента съм на 100мг еутирокс и последно на 18.05 бях с 1,9 ТСХ.
Скайче, сподели повече за този режим. Стискам ти палци.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #298 -:
май 28, 2013, 13:09:06 »
Ох - режима е...14-20 дни ядеш само сурови плодове, зеленчуци, ядки и фрешове...Няма сол, няма олио, няма нищо...
После има захранване - включват се варива и варени зеленчуци (как ще е точно не мога още да кажа) - още 10 дни и най- накрая се изготвя хранителна програма която включва всичко възможно, като идеята е 50% от храната, която изяждаш да е зелена/сурова...
Като стигна към края ще кажа как е точно. За сега съм свалила 5 кг за 6 дни, и нищо за следващите 4...т.е. 5 кг за 10 дни. Чувствам се много добре, изобщо не съм гладна, само дето от време на време ми се дояжда сладолед...и други непозволени екстри...
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #299 -:
май 28, 2013, 13:31:55 »
Sky, на какъв принцип суровата храна ще помогне да се възстанови щитовидната жлеза?При болест тя се разрушава и не може да функционира правилно, възстановяването и казват е невъзможно.Много ми е любопитно наистина, дали и как ще се възстанови.Аз съм вечния скептик, но ти ме заинтригува.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...