Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 09, 2024, 00:34:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко около кърменето - част 4
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко около кърменето - част 4 (Прочетена 214115 пъти)
djosi
Сватбен ГУРУ
Re:Всичко около кърменето - част 4
«
Отговор #450 -:
ноември 06, 2016, 18:42:01 »
Мари мерси за бързия отговор
Тя е родила, бебчето е вече на месец.. Честно казано не знам да има предпочитания, защото не може да си позволи и най- евтината ( имат страшно много странични разходи ).. Днес ми сподели, че има много кърма, че малката не изяжда всичко, защото я болят гърдите и са доста напрегнати.. Питах я защо не се изцежда и тя тогава ми каза, че не може да си позволи да си купи помпа.. А тъй като скоро и е рождения ден и реших, че мога да и помогна..
Та честно казано нито аз разбирам, нито тя дали има нужда
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #451 -:
ноември 06, 2016, 18:59:29 »
Ясно.
По принцип бих ти препоръчала Авент, електрическа. Обаче е скъпа и не знам дали е добре за теб като предвиден бюджет.
Ако нямаш възможност за нея, препоръчвам пак Авент -ръчна. Много е ефективна, недостатък е, че е изморително.
За Медела имам непреки впечатления, но само за електрическа.
По принцип електрическите си струват като инвестиция, ако се ползват често и дълго време.
В този случай не може да се прецени и вероятно ръчната (особено на Авент, защото е лесна за употреба ), ще свърши работа.
Нямам наблюдение върху по-евтини марки.
Каквото и да избереш като марка, гледай принципа на работа да е като на Авент, защото има различни. (можеш в нета да погледнеш, има и клипчета)
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #452 -:
ноември 06, 2016, 19:03:34 »
Marri
мерси за уточнението, ще разгледам и ще избера нещо, все ще е от полза
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #453 -:
ноември 06, 2016, 19:16:52 »
И от мен един глас за ръчна Авент. Ако си с по-малък бюджет, можеш да потърсиш в Продавалника- често се продават неизползвани, на добра цена.
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #454 -:
ноември 06, 2016, 19:19:11 »
Цитат на: dodo23 в ноември 06, 2016, 19:16:52
И от мен един глас за ръчна Авент. Ако си с по-малък бюджет, можеш да потърсиш в Продавалника- често се продават неизползвани, на добра цена.
Това е много добро предложение.
Ето и аз вкъщи имам електрическа Авент, която не е използвана нито веднъж.
Много момичета "се застраховат" и купуват предварително.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #455 -:
ноември 06, 2016, 19:46:51 »
Имам ръчна Авент и електрическа Медела суинг. И двете изцеждат добре, но от ръчната много ме болеше ръката, иначе върши работа, макар, че е доста дървена. Меделата беше около 100€, Авента не помня, май към 50. Знам, че има и по-евтини Медели, дори електирчески. Ако сега трябваше да купя, щях да взема Медела, макар и ръчна. Какъв бюджет си предвидила? Виж в амазон, имат много добри цени, върти ми се, чя бяхте във Франция..
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #456 -:
ноември 06, 2016, 19:53:08 »
Цитат на: dodo23 в ноември 06, 2016, 19:16:52
Ако бях в Бг има от кои на заем да взема, но тук всичко се купува..
Благодаря, че ме подсетихте, сега проверих в тукашния продавалник и утре ще звъня.. Намерих на Авент ръчна, пише, че не е ползвана..
Цитат на: Alleksia в ноември 06, 2016, 19:46:51
Какъв бюджет си предвидила? Виж в амазон, имат много добри цени, върти ми се, чя бяхте във Франция..
Да във Франция сме.. Ами бюджет не знам някъде 50 - 70 евро.. Ръчните на Авент започват от 47 евро нови, ще видя какво ще ми кажат за тази от продавалника, че е на половин цена.. Така ще мога да взема и още неща от които имат нужда..
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #457 -:
ноември 06, 2016, 20:08:04 »
Цитат на: djosi в ноември 06, 2016, 19:53:08
Да във Франция сме.. Ами бюджет не знам някъде 50 - 70 евро.. Ръчните на Авент започват от 47 евро нови, ще видя какво ще ми кажат за тази от продавалника, че е на половин цена.. Така ще мога да взема и още неща от които имат нужда..
Много правилно
При такова положение....
Активен
Alichka
«
Отговор #458 -:
ноември 07, 2016, 09:46:28 »
Като минала два пъти през хиперлактация - ръчна на Авент ще свърши страхотна работа! Щом има много кърма няма нужда от много стискане. Електрическите са по- насочени може би към жени, които стимулират за повече кърма. Там тактовете са по-отмерени. Дано го обясних разбираемо.
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #459 -:
ноември 13, 2016, 10:56:14 »
Здравейте!
Ох, признавам, че не съм чела подробно и ако има вече подобно питане, дали бихте ме насочили към дискусията по него, моля?
Питането ми е следното: ако бебето е изпразнило едната гърда (на крехката възраст от 5 дена имам предвид) и от другата позасуче само малко, как да процедирам с тази втора гърда? Да цедя ли, какво? Да не си докарам хиперлактация или нещо подобно?... Какво бихте ме посъветвали?
Ах, имаше и още нещо!
Вие как разбирате, че бебето е изсукало добре кърмата, а не само предната и по рядка? По усещането за облекчение в самата гърда ли, или по цвета и консистенцията, която виждате да излиза?
Благодаря предварително на всички опитни кърмещи мами, които могат да се включат!
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #460 -:
ноември 13, 2016, 12:12:19 »
Ако втората гърдата е много напрегната след кърменето, изцеди леко, само за облекчение. На следващото кърмене започваш с нея.
Това е идеален вариант, ако можеш да редуваш гърдите на различните хранения още толкова рано.
За млякото, лично аз разбирам от това колко време и колко интензивно, през това време, е сукало бебето. Като и това е относително. Може би донякъде чувството на облекчение в гърдите, а и също това, че са по-меки.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #461 -:
ноември 13, 2016, 14:05:47 »
Как разбирате, че е изпразнило едната гърда?Да не би да суче само предното мляко от нея?На колко често огладнява, по колко време суче?
Активен
KristinaB
Любопитен
Публикации: 27
«
Отговор #462 -:
ноември 14, 2016, 12:10:46 »
Момичета, мисля че детето е готово да се отбием вече напълно. Бях оставила само кърменето преди заспиване и нощно при поискване. Тьй като ми е първо бебче съм малко несигурна как да процедирам. Пробвала съм да му дам АМ и досега винаги е отказвал шишето. Ще се радвам тези от вас с повече опит да споделят как точно да процедирам, за да мога плавно да спра и това последно кърмене без да стресирам малчо. Благодаря ви!
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #463 -:
ноември 14, 2016, 15:56:38 »
Кристина, аз давах айрян в шише.С или без бисквита зависи как обича детето.Моника ми отказваше АМ, но искаше нещо да пие вечер.Реших, че това е най-малкото зло и тъй като тя много обича кисело мляко това ми беше варианта.
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #464 -:
ноември 14, 2016, 16:39:16 »
Мари
, благодаря за отговора! Общо взето, това са и моите действия, ако се наложи. Разбира се, давам си сметка, че тя е още мъничка и тепърва ще се нагаждат и установяват ритмите.
Маги
, имаш право! Нямам никаква представа как се разбира кога гърдата е изпразнена
Всъщност това е основният ми въпрос, а по другото не съм се изразила много ясно... По-скоро се касаеше за случай, когато гърдата беше значително по-мека и облекчена, когато малката приключи, та се чудех дали в такъв случай е нужно нещо д апредприемам с другата гърда...
Иначе, различно време е сукала бебката досега - и 15 минути, и 20, и половин час... С повече паузи, без паузи. Огладнява средно на 2 часа, на час и половина (по-рядко), и едната нощ откара до 3 часа, когато се събудих, и я събудих, защото знам, че в самото начало не бива да са много дълги интервали - правилно ли съм запомнила?
Активен
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
Нагоре