Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 19, 2024, 04:53:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 10
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 10 (Прочетена 152915 пъти)
petrova1234
Новак
Публикации: 9
Re:РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 10
«
Отговор #225 -:
януари 24, 2013, 22:28:30 »
Цитат на: DjNick Mc в януари 23, 2013, 20:13:24
Според мен (не го налагам на никой) тези 1600лв. наем за зала са грешно дадени пари. При условие че в един ресторант тези пари ще се оползотворят много по функционално и изгодно.
Съгласна съм, а това е цената без маси и столове. Ако искаш и тях - още 1600. Затова и предпочетохме общия пакет за 70лв./чов, който включва и украсата и безалкохолните на корем
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #226 -:
януари 25, 2013, 02:04:46 »
Цитат на: bilyana_l в януари 24, 2013, 19:12:23
Как стои въпроса с осветлението? Винаги искайте да ви покажат максимума и после да обсъдите с екипа, който ще ви снима дали ще искате да се наеме допълнително осветление.
Това е персонален въпрос, който трябва да се съгласува с видео и фото екипа. Ресторанта няма отношение. Може да задължите ресторанта ( по молба на видеото или фотото) да поддържа осветлението на макс, защото наистина го намаляват без да питат, но има и момент в който прекалено силното осветление пречи на купона. А всеки си знае кога ще снима и кога му е нужно. Това са персонални изисквания, ние имаме собствено осветление, което е включено в цената и не се интересуваме от ресторанта ( освен факта, че трябва да ни осигурят достъп до удобни контакти )
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #227 -:
януари 25, 2013, 10:33:59 »
Ако някой се интересува, току-що ми изпратиха оферта от Берлин на е-мейла, мога да Ви я изпратя. Изпратила съм запитване преди 2-3 дена и до Вега, но още чакам...
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #228 -:
януари 25, 2013, 10:41:54 »
Цитат на: adi4ko в януари 25, 2013, 10:33:59
Ако някой се интересува, току-що ми изпратиха оферта от Берлин на е-мейла, мога да Ви я изпратя. Изпратила съм запитване преди 2-3 дена и до Вега, но още чакам...
Ще те помоля да ми я препратиш
Ще ти пиша на лс и-мейла си. И
Добре дошла!
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #229 -:
януари 25, 2013, 13:40:55 »
Ако някой иска офертата на Берлин в Бояна, а не му се чака мога да ви я дам, аз сега я получих.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #230 -:
януари 25, 2013, 14:44:14 »
Цитат на: Amelie в януари 24, 2013, 18:52:42
..........Въпросът ми беше по-скоро от такава гледна точка, която аз като непрофесионалист не мога да предвидя........
:offtopic:Да , съгласен съм. Когато споменах комичните ситуации имах предвид не да засегна някого, а факта , че ми се е случвало да присъствам на такива. Преди време бях пуснал подобни въпроси в нета относно видеозаснемането. Впоследствие се появиха няколко булки при мен, които си носеха разпечатки и питаха всичко, без да се замислят. Питаха за неща, който нямаха никакво отношение към техните сватби, даже без да обърнат внимание , че точно аз съм дал нужните съвети и въпроси.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #231 -:
януари 25, 2013, 15:07:03 »
А сега Deliysky
С "твойте камъни по твойта глава" хахахахахах.
Активен
bilyana_l
Сватбар
Стани звезда на своя празник!
«
Отговор #232 -:
януари 25, 2013, 17:03:02 »
Цитат на: Deliysky в януари 25, 2013, 02:04:46
Това е персонален въпрос, който трябва да се съгласува с видео и фото екипа. Ресторанта няма отношение. Може да задължите ресторанта ( по молба на видеото или фотото) да поддържа осветлението на макс, защото наистина го намаляват без да питат, но има и момент в който прекалено силното осветление пречи на купона. А всеки си знае кога ще снима и кога му е нужно. Това са персонални изисквания, ние имаме собствено осветление, което е включено в цената и не се интересуваме от ресторанта ( освен факта, че трябва да ни осигурят достъп до удобни контакти )
Делийски, аз никъде не съм казала, че осветлението трябва на макс, а че младоженците, ако искат ( както е в случая) могат предварително да се осведомят по въпроса, точно, за да го съгласуват със снимачния екип. Стандарт за това също няма и всеки сам преценява за себе си как да процедра - дали ще разчита на осветлението, което има, или ще се наеме допълнително. По-важно е младоженците да бъдат осведомени по въпроса и аз мисля, че Amelie разбра какво имам предвид.
Не мисля, че е удачно тук да се обсъжда кой с каква техника разполага и т.н. Вече няколко пъти забелязвам, че се опитваш да вадиш думите ми от контекста и не считам за това за колегиално, нито за учтиво!
Активен
eldjy
Ентусиаст
«
Отговор #233 -:
януари 25, 2013, 17:41:57 »
adi4ko
, бих искала да споделя своето мнение за един от ресторантите, на които си се спряла - "Стара София" в х-л Вега. Моята сватба беше там (юли, 2012). Харесах си ресторанта още първия път, когато отидохме да се срещнем с управителя. Капацитетът на ресторанта, по мое мнение, е за около 75 човека. Моите гости бяха около 60 и имаше достатъчно място за дансинг. Моите лични впечатления - управителят, който се казва Васко, е млад и с него се общуваше много лесно. Направихме 2 срещи, на втората правихме дегустация на менюто и той седя с нас, докато му задам всички въпроси, които си бях подготвила (а те бяха един лист А4
). Присъстваше през цялото време и на самата сватба, предлагаше шампанско на гостите по време на welcome drink-а, а в последствие и в качеството на сервитьор на самото празненство. Имаше и още 2 сервитьорки. Всички се държаха изключително адекватно, разменяха си шеги с гостите и в последствие не чух никакви лоши отзиви за тях. Бяха много мили, съдействаха през цялото време, дори ми качиха торта в стаята (хотелския апартамент, който получавате за една нощ), защото им беше направило впечатление, че не сме я опитали. Храната беше ок като качество, не се различаваше от онова, което бяхме опитали на пробната вечеря, макар че на самата сватба нямахме много време за ядене
. На следващия ден момичетата от ресторанта ни помогнаха да натоварим всички букети, върнаха ни неизпития алкохол (включително отворените бутилки), бяха ми събрали в един кашон и останалата декорация по масите. С две думи - напълно съм доволна от избора на място и нямам никакви забележки към персонала и обслужването. Единствено по въпроса за пушенето - във Вега няма тераса. Ресторантът е на втория етаж, така че пушачите слизаха на първия, за да пушат.
По отношение на офертата, моят съвет е да не чакаш да ти отговорят на мейла, направо се обади на телефона в ресторанта.
Моето повествование се получи малко дългично, но се надявам да ти е от полза. Ако имаш някакви допълнителни въпроси, съм на линия
.
PS. Снимката е от нашата сватба
Активен
bilyana_l
Сватбар
«
Отговор #234 -:
януари 25, 2013, 19:12:27 »
Хубаво е, ако нещата в този ресторант са се подобрили, защото като обсатновка е хубав, близо е и до парк " Мир и Дружба" на Студенстки град. Впечатленията, които аз съм споделила са с по-стара дата наистина , от май, 2009 година!
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #235 -:
януари 25, 2013, 21:14:48 »
Леле eldjy мноооого благодаря!
Всичко написано е страшно полезно, супер си. Другата седмица планирам да отидем
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #236 -:
януари 26, 2013, 03:04:09 »
Цитат на: bilyana_l в януари 25, 2013, 17:03:02
Вече няколко пъти забелязвам, че се опитваш да вадиш думите ми от контекста и не считам за това за колегиално, нито за учтиво!
:offtopic:Нищо не вадя, просто не съм съгласен, че младоженците трябва да се интересуват от този въпрос. Ние сами трябва да си го решаваме. Както виждам вие ( както и повечето колеги) добре познавате почти всички ресторанти в София. Защо в такъв случай трябва да се интересуват младоженците от осветлението? Поправи ме ако нещо не сам разбрал в поста ти. Но предлагам на ЛС, за да не пълним темата.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #237 -:
януари 26, 2013, 04:54:59 »
Аз съм на мнение, че за доброто настроение на присъстващите и при финансова възможност е хубаво да си наемете ефектно осветление. Има специализирани фирми за това и цената варира между 300 и 2 000 лева в стандартните случаи, когато ресторанта е типичен ресторант , а не зала. Обособяването на дансинг и неговото подходящо осветяване създава едно съвсем друго настроение, особено сред по-младите гости. Професионалното ефектно осветление е и една много добра у"краса" на ресторанта .
Активен
bilyana_l
Сватбар
«
Отговор #238 -:
януари 26, 2013, 12:04:54 »
Да,
Пачоран
, съществуват различни възможности- вече зависи от предпочитанинята на младоженците... например, ресторната на хотел " Родина" - каквото и мобилно осветление да имаш според мен, наоколо всичко е в толкова неприятно кафяво, че трудно може да се компенсира...Точно за това, Делийски, е добре те
(младоженците) също да обърнат внимание - дори и с непрофесионално око. Аз съм за това всичко да се обсъжда, да се дават възможности за избор! То е казано
" Колкото повече пот в тренировката, по -малко кръв в боя"
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #239 -:
януари 26, 2013, 12:08:45 »
Аз мога ли да изкажа мнение от другата страна
Аз например много мразя по-тъмни помещения и ако някой може да ме предупреди за подобно ще съм благодарна, защото ще го изключа от списъка
Хубав ден!
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18