Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 10:27:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 13част
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 13част (Прочетена 141164 пъти)
amisega
Сватбар
Публикации: 255
Re:СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 13част
«
Отговор #390 -:
февруари 08, 2013, 20:12:52 »
Запазихме дата в ритуалната - 13.09.2013 г. /петък 13ти/
Лошото е, че ще ни се наложи да е с изнесен ритуал и ще трябва да си намерим водещ за него, тъй като от ритуалната искат 560 лв + 40 лв. за транспорт
Днес обиколихме 7 хотела и май намерихме "нашия"
Не си бяхме уговаряли предварително срещи, просто се изтърсихме - беше много яко
Имаме един спор с половинката (де да беше само един...) и моля за помощ.
Според вас, кой следва да плаща нощувките на гостите? Аз не мисля, че това трябва да сме ние - за родата съм ок, но за приятели и колеги... Половинката ми вика "ще им поемем нощувките или транспорта, не можем така да си товарим гостите, не стига че ще им искаме подаръци" и аз просто бях
Някой има ли такива спорове? И по важното как ги решавате? Лошото е, че и двамата сме мноооого инати...
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #391 -:
февруари 08, 2013, 21:01:07 »
И ние ще имаме гости от други градове, но още не сме коментирали дали ще им плащаме нощувките. При нас ще зависи от родителите, защото са техни гости...
Според мен ако имате възможност е чудесен жест да го направите.
Петък 13ти е много як ден да се ожениш
Аз винаги имам късмет тогава!
На кой хотел се спряхте?
Активен
amisega
Сватбар
«
Отговор #392 -:
февруари 09, 2013, 00:39:23 »
Хотел Елена на Златните - много ми хареса, човекът знаеше за какво става въпрос
Спечели ни и двамата, а това е много важно.
Повече инфо за условията на ЛС
Активен
girlinblue182
Ентусиаст
«
Отговор #393 -:
февруари 09, 2013, 09:21:50 »
Цитат на: amisega в февруари 08, 2013, 20:12:52
Имаме един спор с половинката (де да беше само един...) и моля за помощ.
Според вас, кой следва да плаща нощувките на гостите? Аз не мисля, че това трябва да сме ние - за родата съм ок, но за приятели и колеги... Половинката ми вика "ще им поемем нощувките или транспорта, не можем така да си товарим гостите, не стига че ще им искаме подаръци" и аз просто бях
Някой има ли такива спорове? И по важното как ги решавате? Лошото е, че и двамата сме мноооого инати...
Много спорен въпрос. Аз като съм ходила на сватба, която е била на място където трябва да се нощува, не съм си плащала. Та и на нашата сватба беше така. Платихме всички нощувки, независимо дали бяха роднини или приятели, нали всички бяха гости. Спора със съпруга ми беше относно това, че брат ми и снахата искаха да спят в хотела (ние бяхме в "Белвю"), не искаха да си хващат таксита за Варна и не знам си какво. Мъжа ми го хвана яд, че наложиха мнение, не, че ще трябва да им платим нощувките. Та за това, направихме компромисен вариант, неговия брат също спа в хотела, та бяхме квит, така да се каже. А иначе хотела ни дадоха супер цена за нощувките, макар, че беше още в летния сезон.
Та, ако прецените, че може да платите още някоя нощувка, не делете гостите. Най-малкото трябва да предупредите приятелите, че те ще си плащат, да няма изненадани. На мой колега се е случвало, а не е бил предупреден и не пази добри спомени.
Обсъдете го спокойно с бъдещия младоженец, не се карайте, преценете с какво разполагате, за и против и решете.
П.П. За инатите, ние сме 2 рогати вкъщи, познато ми е, но пък знам, че той е човека
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #394 -:
февруари 09, 2013, 12:36:47 »
Цитат на: Мрявка в февруари 08, 2013, 00:37:38
А няой да има опит с парти агемция Вега?
Аз имам личен опит, но не за сватбено тържество, а за тържество, което организирахме за клиенти, тип градинско парти. Става въпрос за лятото на 2011. Всичко, което бяхме уговорили като украса, кога и как ще бъде украсено, наемахме и масички тип щъркел, имаше фоерверки, беше изпълнено точно. Бяха коректни и се получи красиво. Иначе съм била гост на сватба в Димят, където украсата беше тяхна. Изглеждаше супер, но само това мога да споделя
Активен
phantom_u
Новак
«
Отговор #395 -:
февруари 09, 2013, 20:10:32 »
amisega
, аз лично не бих очаквала да ми платят нощувката, било то и да е по-отдалечено мястото. Но аз съм на мнение, че е хубав жест ако се направи. Веднъж присъствахме на една такава сватба, и бяхме приятно изненадани, че нощувките вече са платени от младоженците и да си призная се почусвтахме малко неудобно, че приятелите ни са поели изцяло този разход.
Но според мен ако ще плащате нощучки, трябва да е за всички, а не избирателно. Другия вариант е , да поемете примерно 50% от цената, и гостите да си платят останалата част. А и имайки предвид, че Златни пясъци не е толкова отдалечено, едва ли гостите ви от Варна ще останат да преспят;) Но това си е абсолютно ваше решение и зависи дали имате финансовата възможност да го направите. Никой не би очаквал нито пък би се обидил, че не сте според мен.
И ние го имахме същия спор.Нашата сватба ще е в Калиакрия, което е доооста отдалечено. И след дъъъълго умуване, решихме ние да ги поемем, по скоро за наше спокойствие.
Активен
amisega
Сватбар
«
Отговор #396 -:
февруари 09, 2013, 21:39:13 »
Май първо трябва да направим поканите, да ги раздадем, да видим кой ще дойде и тогава да решаваме.... ох... и аз вече не знам... малко ми е хаус в момента. Може би след някоя друга седмица ще ми поулегнат мислите в главата.
Четох някъде из форумите (то един ли беше), че напоследък вместо цветя булките предпочитали нещо друго (плюшени играчки, плодове и др.), които после ги дават на някой дом за деца.
Как мислите дали е много нахално да помоля хората вместо цветя да донесат по 1 кг. плодове? И по-важния въпрос - дали това е най-подходящо за домовете?
Активен
phantom_u
Новак
«
Отговор #397 -:
февруари 09, 2013, 22:17:55 »
Хехе, преди ден се чудехме за това
Моята първа реакция беше, че букетите са нещо готино, че не бих ограничила гостите си да ни подарят цветя. Но пък от друга страна нашата сватба ще е лятото, много бързо ще увяхнат, а и ще са прекалено много. За това и ние решихме без букети. А и със сигурност ще има такива гости, които няма да ни послушат и така все пак ще има на какво да се радвам
без да има излишество.
А относно играчки, плодове и т.н съм съгласна, че идеята е добра, но според мен повечето домове имат нужда предимно от средства. На мен ми дадоха идея за каса за паричките от букетите. Първоначално ми се стори тъпо: на фона на всички изхарчени пари за сватба, само тези за букети да са за дарения. Но като се замислих, че така ще се съберат не малко средства, си мисля да я реализираме.
Активен
Seagirl
Сватбар
«
Отговор #398 -:
февруари 09, 2013, 22:22:10 »
Цитат на: amisega в февруари 09, 2013, 21:39:13
Как мислите дали е много нахално да помоля хората вместо цветя да донесат по 1 кг. плодове? И по-важния въпрос - дали това е най-подходящо за домовете?
Идеята ти е страхотна, но когато става въпрос за храна, трябва да се поинтересувате какви за законовите изисквания в случая, защото доколкото знам, детски градини, училища и домове за деца имат стрикни правила с какъв произход трябва да са хранителните продукти. За да не се окаже, че няма как да дадат плодовете на децата.
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #399 -:
февруари 09, 2013, 22:38:10 »
Цитат на: Seagirl в февруари 09, 2013, 22:22:10
Идеята ти е страхотна, но когато става въпрос за храна, трябва да се поинтересувате какви за законовите изисквания в случая, защото доколкото знам, детски градини, училища и домове за деца имат стрикни правила с какъв произход трябва да са хранителните продукти. За да не се окаже, че няма как да дадат плодовете на децата.
Да, това наистина е така
И идеята с касичка, вместо букети и добра. Не мисля, че гостите биха се обидили след като са за толкова човечно дело
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #400 -:
февруари 10, 2013, 09:19:02 »
Според мен е хубаво да се поемат нощувките ако имате възможност.Ние поехме на нашите гости нощувките.Дори и тези от Варна ще имат нужда иначе някой трабва да не пие да може да кара ,а таксито не излиза хич малко пари.
Относно цветятата смятам че по добре играчки вчесто пари че не се знае къде ще отидат парите.
Аз бях на сватба където пък вместо цветя събира парички-дариха събраните пари за лечение на детенце.
Храна не мисля че ще приемат без да има данни за произход.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #401 -:
февруари 10, 2013, 11:18:31 »
Ние ще решим въпроса с гостите от Варна специално, с микробусчета,които ще вървят 3 или 4 пъти през ноща, до сутринта, които ще водят гостите до Варна.
Активен
iskrichkavn
Ентусиаст
«
Отговор #402 -:
февруари 10, 2013, 13:10:23 »
Аз съм готова вече да обобщя свършеното!
Дата - 18.05, Църква - "Св. Атанасий", ресторант - х-л Венура, Аспарухово, Фото - наши приятели /ще сме им опитни зайчета
, но им имам пълно доверие!/, Оркестърът е избран също, торта и кетъринг - бистро Ника, ЗПЗ, с видеото сме на среща малко по-късно днес, изборът на халките вече е сведен до 2
/беше изключително трудно! /, остана да ги поръчаме, да изберем дата за гражданския, няма да е в същия ден.
Общо взето май е това, ако мога да помагам, казвайте!
Активен
skuki
Ентусиаст
Публикации: 70
«
Отговор #403 -:
февруари 10, 2013, 18:52:05 »
Здравейте момичета,
надявам се да приемате новобранки
Вчера започнахме с търсенето на ресторант. Все още нямаме конкретна дата, искаме да е през лятото юли или август, но не сме си избрали конкретен ден. Вчера бяхме в Бялата къща, на снимки ресторанта изглежда прекрасен, има страхотна градина, която със сигурност ще е много красива през лятото, когато всичко се разлисти, но залата, която ни предложиха ни е малка. Нашите гости ще бъдат към 80 човека и горе ще ни е тесничко. Пък и честно да си признаем, долната зала срещу градината ни хареса повече. Иначе управителката беше много мила дама и ни направи добро впечатление. На връщане минахме през Димят, искахме да видим, там как е. Дадоха ни няколко примерни менюта, чиито цени са сносни, като повечето във Варна май. Залата ни хареса, но доста от датите им са вече заети и се притеснявам, че докато решим за конкретната, вече ще е зает ресторанта.
Мислим другата седмица да посетим и Бриз, чувам доста добри отзиви, но се притеснявам, че ресторанта е извън Варна и гостите трябва да се придвижат по някакъв начин до там. За милото това няма значение, но аз се притеснявам
За църква, все още мислим, но май че клоним към св. Никола. Това е май засега, поста стана май дългичък, но споделяйте, кой до къде е, че се оказва, че има много подробности, за които ние въобще не сме мислили (питаха ни колко деца ще дойдат, а ние въобще не сме ги включвали в бройката
)
Замислям се за рокля от две части - да има долна част, която се откопчава и да се получава къса рокля за да ми е удобно да танцувам. Някой да е срещал нещо подобно? Ще съм ви благодана за отговор!
Активен
Seagirl
Сватбар
«
Отговор #404 -:
февруари 10, 2013, 19:06:46 »
Цитат на: skuki в февруари 10, 2013, 18:52:05
Замислям се за рокля от две части - да има долна част, която се откопчава и да се получава къса рокля за да ми е удобно да танцувам. Някой да е срещал нещо подобно? Ще съм ви благодана за отговор!
Здравей Скуки
На такава рокля бях попаднала в салон Сватбен ден, миналата година, докато търсех моята. Но предполагам във всеки един салон ще имат готовност да ушият подобна рокля
Ако имаш предвид хотел Бриз 2, не се притеснявай, не е извън града, доста лесно се стига до там, била съм гост на сватба там и нямахме никакъв проблем с придвижването, така че това да не те спира
Успех с подготовката
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29