Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 13:03:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
17
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2 (Прочетена 88533 пъти)
Anita81
Сватбен ГУРУ
Re:Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2
«
Отговор #135 -:
октомври 12, 2012, 17:38:06 »
Катенце
, мерси, надявам се все пак да докараме до 3 кг, но съм и наясно че тези мерки не са точни. Ултрасаунда не е точна наука и винаги може да има отклонения и в двете посоки. Чела съм за бебета, предвиждани да са около 4кг а се раждат 3кг, както и обратно. Другото е че не знам колко точно са измерени параметрите на бебка понеже тази лекарка свърши за няма и 20мин с всички мерки, а предния път бяхме повече от час. Факт е, че и аз съм дребна- 1.50 съм висока и в момента съм 62кг бременна в 35 седмица. Нормалното ми тегло беше 44-45кг. Както лекарката ми казва, не можем да очакваме голямо бебе след като аз съм дребна, та може би е права.
Иначе на мен вчера ми пуснаха тест за стрептококи, който бил рутинна процедура при всички бременни в 35 седмица.
А как се прави прегледа за разкритие? Това не е ли обикновен мануален преглед, при който лекарката бърка с ръката си да провери шийката на матката?
Активен
Katence
Ентусиаст
«
Отговор #136 -:
октомври 12, 2012, 19:19:43 »
Анита
,да такъв е прегледа, но обикновено след него се получава падане на тапата и разкритие, поне така съм чувала от други мами.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #137 -:
октомври 13, 2012, 06:12:46 »
Катенце
, ами на мен всеки път ми правят такъв преглед. Пък за тапата, винаги ми е било чудно как се разбира че това е тапата или пък като изтекат водите как се разбира че е именно това
Все си мисля че може да изпусна момента, ако изтекат водите пък нямам контракции или ако имам контракции пък водите не са изтекли. МОже би това е само в мойта глава и като дойде момента няма как да се изпусне, ама винаги ми е било чудно
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #138 -:
октомври 13, 2012, 08:47:50 »
вярно е, че с ръка проверяват шийката, но те определено не бъркат тоолкова дълбоко, че да се стигне до пукане на водите или падане на тапата, освен ако това не е преднамерено, разбира се ..
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #139 -:
октомври 13, 2012, 09:10:50 »
Anita
, моя добра позната роди и двете си деца 2,800 или нещо подобно ,просто по - дребни бяха , сега са си фини сладки деца. Всяко дете се ражда с различни мерки , това няма какво толкова да те притеснява. За тапата и водите няма как да ги сбъркаш освен ако не почнат да ти изтичат водите на части и само да ти се мокри бельото - тогава е кофти , защото може да е още рано , а мехура да изпуска. Трябва да се следи бельото за по - обилно воднисто течение. Тапата е слузеста пихтиеста материя от кръв и слуз , така ми го обясни акушерката ми. Пак каза , че не може да се сбърка. Иначе след мануален преглед , който ще ми правят декември ми казаха , че има риск от започване на раждане и да съм подготвена.
Аз съм се чудела как измерват точно колко е разкритието
?
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #140 -:
октомври 13, 2012, 12:03:20 »
На една лекция за родители една докторка обясни, че доносено е всяко бебе след 36 седмица, което тежи не по-малко от 2.5кг и е дълго не по-малко от 48см. Така че, може да са ни дребни бебенцата, което е нормално.....няма кой знае каква връзка между големината на бебето и майката....имам приятелка (майка и е доста едра), родена 2.5кг и сега е огромна жена. Братовчедка ми е родена над 4 кг и е "джобно гадже", пък леля ми далеч не е в графата едри. Така че, стискаме поне до 36 седмица и колкото са ни големи бебенцата - толкова.
За започването на раждането моя доктор ме увери, че няма как да го сбъркам. Водите изтичали неконтролируемо (т.е. не можеш да стиснеш както когато ти се ходи по малка нужда), независимо от количеството и на колко "порции". А т.нар. тапа или запушалка има много изображения като пуснеш сърч в гугъл - за информация. Раждане може да настъпи и без да са изтекли водите, тогава го познаваш по болезнените контракции на определен интервал. Виж, по-опасно е ако изтекат водите и не последват контракции - тогава може да се наложи секцио.
Това знам аз....дано съм ви била полезна
И аз не знам как се проверява разкритието...ще питам моя доки другата седмица
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #141 -:
октомври 13, 2012, 15:54:22 »
мерси, мацки
Аз засега съм с планувано секцио за началото на ноември, когато ще съм в 39 седмица, но все пак ако започне раждане, т.е. изтичане на водите или пък контракции през еди колко си минути, то тогава ще го направим веднага. Най-добре е да успеем да удържим до 39 седмица че бебка да може да стане поне 2.8-3кг, но в крайна сметка когато си реши тогава да излиза
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #142 -:
октомври 13, 2012, 20:52:43 »
Цитат на: red_roses в октомври 13, 2012, 09:10:50
Аз съм се чудела как измерват точно колко е разкритието
?
Скъпа проверяват с пръсти!Не е страшно спокойно ,но не е и много приятно де ,но всички вие ще се справите момичета.
Няма как да объркате едно започнало раждане,няма как да объркате контракцията...
При мен падането на тапата стана непосредствено преди раждането (има жени които седмици наред са с паднала тапа и не раждат) кафениква-кървавас слуз.
Водите няма как да се спукат при проверка на разкритието.Пукат се с специален "инструмент" (нешо като кука) и е безполезнено (поне при мен беше).Наистина както Snow_White каза ,неможеш да контролираш тяхното изпускане.Лека и лепкава течност е - поне аз успях така да ги определя.
Момичета всички Вие ще се справите ,не се страхувайте и мислете само за срещата с малкото създание и затова колко велико нещо е да бъдеш майка!!!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #143 -:
октомври 14, 2012, 01:27:05 »
Snow White много правилно го е написала. Наистина няма връзка, ако бебето се роди по-малко, че впоследствие ще е по-дребно, защото те пък наддават килограмите по-бързо и се изравняват с тези, които са се родили по-големи. Ние сме типичният пример: аз родих в 36-та седмица, при мен нямаше спукване на тази тапа, нямаше никакви симптоми, просто ми изтече водата и то по време на сън без да усетя. Като отидохме в болницата, казаха, че имам 4 см разкритие и че ще родя най-късно до другия ден. Бебка се роди 2620 г, 49 см. Казаха ми, че е с данни на напълно доносено бебче, всичко си й беше наред и ни изписаха стандартно, без специално наблюдение. Просто малката решила, че вече й е тясно.
След първият месец беше качила почти 1 кг и 200-300 г и досега се движим отлично в границите за възрастта ни и никакво значение няма, че се е родила под 3 кг. Така че с две думи исках да ви кажа спокойно само, накрая всички ще гушкате едни здрави бебчета.
«
Последна редакция: октомври 14, 2012, 01:59:54 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #144 -:
октомври 14, 2012, 20:39:39 »
Бибси
прекрасен пост, след днешния кофти ден, който имах, точно тези думи ми трябваха, за да се почувствам отново спокоен човек .. наистина много ти благодаря
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #145 -:
октомври 15, 2012, 07:57:54 »
Цитат на: lawyer в октомври 12, 2012, 10:09:22
Анита
,
Руми
, спокойно, в момента, в който ти донесат твоето бебче и ще ти дойде отвътре как да се справяш
Аз не бях ходила на никакви курсове и не бях чела нищо за периода и грижите след раждането (то и да четеш, на практика е съвсем различно), но когато ми подадоха малката веднага знаех какво да правя... даже в болницата, като ме видяха как я кърмя и ме попитаха дали не ми е второ. Майчинският ти инстинкт веднага ще се прояви
Аз преди също изпитвах страх да държа толкова малки бебета, но когато гушнах своето беше съвсем различно. Ти къде ходиш на тези курсове, в Селена ли? И къде ще раждаш, защото знам, че Ямаков освен във ВМИ, изражда и в Селена?
За педиатър видях, че си питала... ние избрахме нашата педиатърка две седмици преди да родя. Просто започнах да проучвам кои са добрите в нашия град. Истината е, че най-добрите не работят по касата. Една такава е д-р Менчева- страхотна е, но реших да ходя при нея само от време на време, когато е нещо по- специфично. Иначе, избрахме по касата д-р Еми Менчева, във ВМИ на бул.Васил Априлов се намира. Доволни сме много
Когато я избрах, просто и се обадих и си уредих среща с нея в кабинета й, която среща не е задължителна, може и само по телефона да се уточните. Ние обаче, искахме да я видим, да се запознаем и да чуем какво трябва да се прави. Нищо не се попълва като документи, просто като се роди бебчето трябва като ви изпишат да и се обадите, за да дойде на домашно посещение. След това, педиатъра си казва кога, какво и как. Единствено се купува една амбулаторна карта за бебче, в която педиатъра да пише. Това е
Ходя на курсове в Торакс, другаде не знам да има курсове, другите момичета ще раждат там, само аз не. Решила съм да раждам във ВМИ. Досега не бях говорила с Ямаков, но последния път като говорих, той ми каза, че не може да се ангажира 100% с раждането, тоест не може да ми обещае, че ще може да ме вземе. Това много ме уплаши, не знам другите лекари, какво казват и как ги правят нещата. Предложи ми и в Селена, но аз не искам там, знам, че е по-добре откъм условия и отношение, но предпочитам, ако се случи нещо с мен или с детето да сме на по-осигурено място като ВМИ.
Момичета вие с избор на лекар ли ще раждате? какво точно ви казаха вашите лекари, ако е така? Защото аз малко се спеках.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #146 -:
октомври 15, 2012, 09:56:58 »
Руми
, аз точно поради тази причина реших да се следя и раждам в Токуда - там всяка бременна си има доктор, който задължително присъства на раждането. Да, скъпо е, но съм сигурна и спокойна и за себе си и бебето.
Не знам какво да те посъветвам, ситуацията е неприятна и за жалост, често срещана в БГ действителността. Дано намерите най-добрия вариант за теб и бебенцето
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #147 -:
октомври 15, 2012, 10:32:23 »
Сноу, парите на са проблем, така или иначе имам допълнително здравно осигуряване, което покрива всичко- и избор на екип и вип стая, а и да не беше така, пак парите не биха били проблем. Искам най-доброто за себе си. Проблемът е че е много трудно да намериш лекар, който да знаеш, че е добър и все пак да те познава и малко или много да му пука за теб. Този, който съм избрала е такъв, смятам, че и изборът ми на болница също е добър, макар, че е държавана болница има интензивно отделение и неонатология и двете оборудвани с уреди. частните клиники в Пловдив нямат и ако не дай си боже се случи нещо пак се ходи в някоя от двете държавни болници. Като цяло лекарят ми каза, че ще направи всичко , което зависи от него, но когато е естествено раждането не може да ми гарантира, че ще е свободен и ще може да дойде. То като се замисля, винаги нещо може да изникне и да не може да дойде лекарят, все пак и те са хора и си имат и друг живот, но не знам какво става в тези случаи.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #148 -:
октомври 15, 2012, 11:02:23 »
Наистина е жалко, че не можеш на 100% да разчиташ на присъствието му, щом това е ТВОЯ лекар.....мисли положително и ще видиш, че нещата ще се развият по най-добрия начин за вас и то в присъствието на желания доки
Иначе, и аз се спрях на Токуда, защото имат перфектно неонатологично отделение.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #149 -:
октомври 15, 2012, 11:34:17 »
Snow в София може и да е така, но тука частните болници нямат никаква по сериозна апаратура! Закупуват минимума за да могат да работят и лежат на кълката, че ако неща стане има и държавни, а в същото време гъчат по 1000лв за избор на екип. Аз много скептична, защота в една такава за малко да направят гаф с племенницата като се роди!
Аз исках един и същи доктор да ми следи бремеността и да ме изражда, но читавите не работят с Каса, пък не ми са дават по 40 лв за преглед и още толкова за изследвания всеки месец!
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...