Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 14:33:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2  (Прочетена 88549 пъти)

miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
Публикации: 793

"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: октомври 08, 2012, 15:51:29 »

Katence много е хубава стаята пу пу  Girl_hide
Да си я ползвате със здраве!!!
И ние сме се спряли на същия модел кушара,която после стажа юношеско легло  good
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #106 -: октомври 08, 2012, 20:57:56 »

Много е сладурска стаята, Катенце - нека бебка да расте красива, безгрижна и послушна в нея smile

Фийби пак ми се губи sad дано да е добре...
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: октомври 09, 2012, 08:56:27 »

Katence много е хубава детската стая, браво на вас.
В тази връзка едно питане, бебето от кога ще спи там, в детската стая. То въпросът е към всички насочен и аз се чудя да правя ли детска стая, като в началото ще спи при нас бебето в подвижна кошара.чудя се да купувам ли креватче за детската, и аз ъсм харесала тези модели легълца със скрин за повиване отстрани, които после стават юношеско легло, макар, че се чудя, дали ще се ползва това легло, няма ли да му купим ново легълце?
Активен
Katence
Ентусиаст
**
Публикации: 92

« Отговор #108 -: октомври 09, 2012, 09:18:04 »

Мацки, благодаря и ние много си я харесваме danceg
 roumyana, и ние ще имаме отделно легло в нашата стая, но съм предвидила до към 5-6 месеца да сме я преместили в нейната си стая, разбира се това е страшно относително и си зависи от детето smile
Стаята сега ще ползваме, когато ние с мъжа ми сме в хола, понеже ще ни е по-близо малката, както и там ще си я приготвям за сън и ще я преобличам, понеже в нашата спалня нямам толкова място.
Отделните модули на леглото, мисля че ще са подходящи докато е по-мъничка до към училищна възраст, после и ние сигурно ще и купим нещо по-голямо, а и ще я изместим в друга стая, понеже тази е доста тясна.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #109 -: октомври 09, 2012, 11:37:48 »

Здравейте и от мен. Вчера и аз бях на ЖК. Всичко е наред , даже изпреварваме събитията с 1 седмица, а преди вървеше няколко дена напред. Сега отговаря на 29 г.с. и тежи 1200гр. Много съм доволна , пулса на бебока е 142. Правихме изследвания - урината е добре , но от предния път има занижение на всички стойности в кръвната картина и сега всичко е на долна граница. Хемоглобина е в граници - 123 , но предния път беше 139 , доста е паднал и въпреки това пак е нормален. Малко ме притесниха тромбоцитите - точно на долна граница. И те ли падат заедно с хемоглобина , някой има ли подобен проблем? Доки каза , че уж единия показател като се размърда и другите мърдат , но все пак ме е страх за тромбоцитите ако падат така при евентуална операция какво ще се прави.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: октомври 09, 2012, 22:27:16 »

здравейте, мацки smile

Надявам се всички да сте добре smile

Катенце, много хубава стая smile
Ред розес, браво за хубавия преглед Wink

Аз започнах да приготвям моя и на бебка багаж за болницата. Приключих с покупките на дрешки и днес пуснах една пералня Wink . Купих си и за мен разни тоалетни принадлежности, сутиен за кърмене, приготвих си нощница и  бельо. Чакам и няколко покупки онлайн да пристигнат smile Общо взето напреднах с покупките, останаха ми май някои дребни неща като тоалетни принадлежности и коритце за бебка. Помпа за кърма не съм купила понеже ми казаха да купувам само ако видя че ми е нужна и така мисля да направя. Как сте вие с покупките и приготвянето на багажа. Аз си мислех че ми е рано да приготвям багажа, но 3 момичета от друг форум в който пиша и  са 1-2 седмици преди мен, вече родиха, та май не се знае кога може да стане и най добре да сме подготвени, вместо после да се шашкаме, та реших малко по малко да приготвям нашия багаж пък бебка когато реши тогава да излиза smile
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: октомври 10, 2012, 10:12:31 »

Ред Роузис нормално е да са ти ниски стойностите на тромобиците - кръвта ти доста се е поразредила с напредването на бременността, не се притеснявай give_rose
Анита и аз започнах с тази подготовка - за бебчето ми останаха само биберони, шише и памперси да купя, а за мен разни дреболийки за болницата .. вчера точно минах през един магазин и си купих превръзки за родилки /които мъжа ми сбърка с памперси за бебето biggrin / и подложки за легло - както за мен, така и за дребното .. реших, че няма смисъл да купувам протектор за матрак, защото на първо време и тези нещица ще свършат работа - все пак то на детенцето стомахчето е голямо колкото черешка, та колко ли би могло да изпишка, че проблем да стане .. а помпа за кърма имам, но тя ми е подарък, обаче и да не беше, щях да купя, защото всички покрай мен ме съветват да ползвам такава още от болницата, а аз сама за себе си нямам необходимия опит, за да преценя .. та в общи линии по-добре да сме вързали попа, че да е мирно селото good
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #112 -: октомври 10, 2012, 14:11:56 »

Браво на вас, момичета...много сте напреднали с подготовката....
Аз имам вътрешното усещане, че бебка няма да бърза с появата си и не си давам много зор - имаме да купуваме доста неща още, но смятам да понаваксаме през уикенда.
Малко съм се притеснила, тъй като още не сме избрали педиатър, дано се справим скоро и с този проблем smile
Ние нямаме отделна стая за бебето, а и по принцип смятам, че поне в началото бебето трябва да бъде близо до мен smile
Активен
red_roses
Професор

« Отговор #113 -: октомври 10, 2012, 15:57:46 »

Мерси за отговора Рафаела. И твоите ст-сти ли са ниски?
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: октомври 10, 2012, 16:07:54 »

И ние още не сме намерили педиатър, но мисля да се заема с тази задача вече, че като знам колко трудно приемат нови пациенти тукашните лекари ще си е направо чудо да намеря.

За превръзките, аз мислех че обикновени нощни превръзки ще свършат работа, но сега се замислям дали не греша, та какво е мнението ви?
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: октомври 10, 2012, 18:43:38 »

Ред ами всичките ми стойности бяха на или около долната граница .. всъщност единствения ми читав резултат беше за хемоглобина и той беше 121 biggrin
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: октомври 10, 2012, 20:52:19 »

Боже колко сте напреднали, браво момичена честито на всички за покупките и стаите smile
Мисля, че за родилното нощни превръзки вършат работа, поне на сестра ми само такива и носех, другите са много малки shok

Ние да се оплачем малко , след повторно даване на урина (стерилна) се оказа, че имам бактерия- ешерихия коли и днес ми изписаха антибиотк sad, недоволна съм, че трябва да го пия, но няма как....Някой преборил ли се е с тези гадове, че ми казаха че са много упорити и трудно изчезват .sad
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: октомври 11, 2012, 08:11:20 »

emetoem то много зависи какво количество са и от кога ги имаш. Нямам опит, но дано всичко се оправи по-бързо.
Кога трябва да говорим с педиатър и какво точно се прави, трябва ли някакви документи да се полълват предварително?
red_roses нормално е да са малко извън границата някои стойности. Моят хемоглобин беше последния път 118, което лекартя каза, че е чудесно за бременна. на една колежка и е 80, така че споко. И левкоцитите ми бяха леко завишени, но пак е нормално. Послендият път след като бях на ЖК, се оплаках от изпотяването и от завишения пулс-110-120 и лекарят ми даде направление за ендокринолог, която първо каза, че вижда леки изменения, но пък излседванията ми са супер и се успокоих, че поне това го нямам.
Днес пак съм на  гиманстика за бременни и много се радвам, наистина ми се отразява много добре, чувствам се много по-добре, леки придърпвания, които имах изчезнаха. Ако има и във вашия град, ходете, много е хубаво.
аз все още не съм направила никакви покупки за бебето, нито за мен за раждането, но тъкмо ще ползвам вашия опит наготово smile
Активен
red_roses
Професор

« Отговор #118 -: октомври 11, 2012, 09:49:28 »

Мерси Раф. Ами то хубаво , че на долна граница ама нали остава още малко време ако продължат да падат какво правим? Доки не искаше нищо да ми изписва и аз сега на своя глава почнах да пия фолиевата и да ям какви ли не боклучета с желязо ама едва ли ще помогне smile.
А я ми кажете - пия витамини Пренатал и в тях пише , че има фолиева к-на 1,000 микрограма.Не мога да разбера това хиляда ли е или едно smile. Ако е едно е егати смешното к-во , а ако е хиляда означава , че това е 1 мг , което е напълно достатъчно и няма нужда от още фолиева да вземам. За това се зачудих.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: октомври 11, 2012, 09:53:00 »

Руми понеже е зор при избирането на педиатър - в повечето случаи връщат, защото имат много пациенти - избора му започва около месец преди раждането - да имаш време да избереш първо лекар и второ да видиш дали ще ви приеме, това става като идеш при него и попиташ има ли свободни места, съгласен ли е да ви приеме и да се уговорите, той да ви запише, а като се роди бебето още на същия или на следващия ден му се обажда някой да му съобщи и да се уговори кога лекаря ще дойде на посещение във вашия дом, за да огледа условията в него и да ви даде първоначални насоки .. същинското записване става едва след издаване на акта за раждане на детето /обикновено 10-14 дни след раждането/ от общината - с него отивате пак ли педиатъра или той идва при вас и попълва необходимата документация good аз съм точно сега в такъв етап на търсене на лекар и смятам другата седмица да ходя питам на 1-2 места и се надявам да не ме отрежат, че ще стане лошо nea
Ред ако продължи да пада стойността, зависи от лекаря какво ще предпочете, но съм чувала за терапия с желязо на таблетки, инжекции В12 и разни други неща .. за витамините не мога да помогна, съжалявам blush
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: