Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 16:43:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2  (Прочетена 88627 пъти)

rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: октомври 02, 2012, 11:29:21 »

Руми моя пулс е 114, когато току-що съм станала от леглото .. нищо му няма на пулса ти - като се освободиш от допълнителното количество кръв в тялото и като спреш да обгрижваш още едно човече освен теб, и сърцето ти ще влезе в ритъм good за изследванията - стандартните за всеки триместър /демек 3 пъти през бременността/ са ПКК с минимум 8 показателя, седимент, белтък, кр. захар и евентуално, ако си отрицателен резус фактор 2 пъти антитела .. за кръвната захар няма нужда от трикратен ОГТТ, тъй като при бременните гестационния диабет се хваща много бързо /освен това няма нищо общо с инсулиновата резистентност, която може да се е наблюдавала при теб преди забременяването/, а ако те притеснява факта, че го изследват веднъж на 3 месеца, нищо не ти пречи да ходиш да си пускаш изследването .. доколкото си спомням без направление изследването струва 2-3лв. и таксичката за взимане на материал smile
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: октомври 02, 2012, 11:29:42 »

Дами да ви попитам, някоя от вас страдала ли е от гъбички по време на бременността? На мен ми откриха при първоначалните изследвания и сега се лекувам с едни глобули и едно кремче, пък съм в 8ма седмица.
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: октомври 02, 2012, 12:15:04 »

Рафи, точно това ме притеснява, защото преди бременността имах инсулинова резистентност и сега се притеснявам, иначе ми беше 4,75 захарта последния път, което мисля, че е добре.и си мисля, че ако има основания за притеснения лекарят би ми дал да се изследвам. няма пречка да си пусна изследване, просто се чудя какво да е то,обикновенно еднократно ли?
punk_girl123 и на мен точно преди да разбера, че съм бременна ми откриха гъбички, моят лекар каза, че първите три месеца абсолютно никакви лекарства не се взимат и не се лекуват гъбичките. после като си направих повторни нищо не ми излезе, изпаднах в чуденка, но аз нямам и никакви симптоми и според лекаря също не вижда нищо притеснително. Не знам, защо лекарят ти е предписал глобули и крем?явно всеки лекар си действа по негови правила. аз моя пет пъти го питах и всеки път едно и също ми казваше.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: октомври 02, 2012, 12:28:07 »

Това, че не се лекуват гъбите през първите три месеца и на мен са ми го казвали лекари, но в крайна сметка... те би трябвало да знаят по-добре от нас.

Руми, според мен разбутай ти докторите и си направи изследване, след като си имала такъв проблем. Чувала съм, че е една от предпоставките за гестационен диабет. А и моя братовчедка имаше проблеми и честно казано съм малко наплашена по темата. Понякога се налага ние да си мислим за проблемите повече отколкото самите лекари се сещат. Пък и на тях им се случва да са претрупани и да пропуснат нещо. Според мен, дори за лично спокойствие, си направи изследването.
Активен
malia
Ентусиаст
**
Публикации: 136

« Отговор #79 -: октомври 02, 2012, 13:24:04 »

emetoem на мен в 11 седмица ми каза че ще е момче и сега другата седмица ще ходя на ЖК да видим дали ще го потвърди или ще има изненада  smile
Веси не остана мила пожелавам ти  едно безпроблемно раждане само положителна нагласа и всичко ще е наред  give_rose
« Последна редакция: октомври 02, 2012, 13:27:06 от malia » Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: октомври 02, 2012, 14:58:13 »

Пънк гърл след 13та седмица лекаря ти може да ти изпише глобули, с които да лекува инфекцията good

Руми аз също съм с ИР от много години и искам да ти кажа, че колкото по ми напредва бременността, толкова повече ми спадат стойностите на кръвната захар - при предишното изследване беше толкова ниска, че дори от вената ми не щеше да тече кръв и лаборантката ме обяви за стисната biggrin при ИР всичко зависи от съпътстващите фактори - какво я провокира, тя довела ли е до някакви усложнения, освен това и фамилната анамнеза за генетична обремененост е много важна относно това дали имаш роднини с диабет и по-точно дали той е бил отключен в зряла възраст или се е появил много рано .. освен това 4.75 кръвна захар си е направо за завиждане - идеална е и мисля, че нямаш абсолютно никакъв повод за притеснение
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: октомври 02, 2012, 15:33:24 »

Рафи, в моя род няма хора с диабет, даже аз не съм си правила и преди това много изследвания,два пъти кръвен профил,  просто съм с наднормено тегло, което само по себе си говори за метаболитен синдром, а той за инсулинова резистентност, месец преди да забременея отидах на ендокринолог, който ми каза да пия метфогама, просто за да стимулираме организма, каза, че би го изписал и на някой с 4.5 захар ( моята беше 5,7 тогава). Не знам дали това подейства, по-скоро не, а факта, че минах на диета, заех се с много ходене, отслабнах 12кг и мисля, че това помогна, но както и да е. Просто исках да зная за видовете изследвания, за да знам, какво да искам.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: октомври 02, 2012, 16:21:48 »

Руми, на мен само веднъж са ми изследвали кръвната захар с глюкоза, мисля че беше някъде около 27-28 седмица.
За пулса, нормално е да е завишен, особено ако си ходила пеш преди това и е измерен без да си успяла да починеш след ходенето. Моя също е завишен- обикновено ми е около 70-80, а откакто съм бременна ми е над 100 всеки път.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: октомври 02, 2012, 17:24:23 »

Руми съвсем ясно схващам за какво ми говориш, но понякога наднорменото тегло не определя метаболитен синдром по никакъв начин - в смисъл такъв ти пак си бъди инсулинорезистентна, но проблема може да е в яйчниците - СПКЯ/ПКЯ - освен това как по-точно те е подсилвал тоз ми ти доктор с метформин huhhuh.gif метформина изписан специално на жени, които не са диагностицирани с диабет тип 2, действа по един и същ начин - първо пука де що киста намери по яйчниците, второ сваля теглото на жената с до около 7% от общото изходно тегло и трето в случай на някакъв хормонален дисбаланс свързан с кръвната захар и ИР /най-често тук говорим за метаболитните процеси свързани с усвояването на андрогените и кортизола/ и че този дисбаланс не е много задълбочен, помага за наместването на хормоналните стойности .. като цяло по време на бременност нито едно от трите гореизброените не са активни - яйчниците са приспани от огромните дози пролактин секретиран от хипофизата, теглото е обусловено да върви нагоре, не надолу /изключваме случаите, в които говорим за гестационен диабет, но както казах, той се диагностицира много бързо, като най-простия метод за това е експанзивното повишане на килограмите/, а андрогените са подтиснати от бурната секреция на прогестрон и естроген .. та накратко исках да кажа, че щом изходната стойност на кръвната захар е 4.75, а това е в долния регистър на лабораторните реф. стойности, можеш да си спокойна, че поне за момента няма никакви предпоставки да се тревожиш поне по този параграф good
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #84 -: октомври 02, 2012, 19:28:46 »

Хайде и аз в кюпа с високия пулс, но това е нормално по време на бременност.
Колкото до изследването с глюкозно обременяване, аз знам, че се прави когато бебето изведнъж започне да расте много бързо и да изпреварва седмиците си, и когато има белтък в урината - това били индикации за гестационен диабет....Това съм чела и чувала, но не съм компетентна по въпроса, тъй като никога не съм се сблъсквала с подобен проблем.
Момичета, вие сънувате ли странни сънища? Аз напоследък направо романи мога да пиша, а принципно не сънувам  crazy
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: октомври 02, 2012, 21:05:16 »

Сноу в последно време такива чудесии сънувам, че дори и най-изтъкнатите писатели от фентъзи-жанра ще се засрамят и ще се свият в някой ъгъл biggrin аз също не съм от типа хора, които сънуват и когато им се случи обикновено са крайно недоспали след това .. според мен сегашното ни сънуване е провикирано от хормоните, просто друго обяснение не виждам huhhuh.gif
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: октомври 03, 2012, 08:51:44 »

Rafi ти си цял доктор, просто от време на време си вкарвам някакви паранои и затова.
Сноу,не бих казала че сънувам особено или поне не помня, по скоро имам всяка нощ по един час бодърстване.
 Вчера на курса за бременни се заредих положително, добре е като пообщува човек със себеподобни ( хора, които имат същите проблеми  като него) и реално виждаш, че има и по-зле от теб smile и че нещата, които изпитваш и другите ги изпитват. Докторката беше много мила, както и кинезитерапевтката. надявам се и занапред да са положителни емоциите.
Курсът ще бъде 2 месеца, 8 лекции и два пъти седмично гимнастика за бременни, всички са 6-7-8 месец, така че и аз се вписвам. ако науча нещо полезно ще го споделя с вас.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: октомври 03, 2012, 09:25:46 »

аз да ви кажа почвам да се чудя дали да не се опитвам вече да си цедя гърдите .. просто на моменти такива течове имам, че е просто не само некомфортно, но и ужасно смущаващо .. онзи ден мъжа ми ме прегръща и гледам, че на блузата му има мокро петно и понеже ще излизаме аз почвам да го хокам, при което се оказа, че всъщност аз съм го намокрила - коластрата минала през подложката, през сутиена и хоп мокро петно nea това не е постоянно така, а на моменти и едновременно с това усещам едно ужасно чувство комбинация между щипане, парене и сърбеж .. правих изследване, пролактина ми е до небето, ендокринолога е категорична, че не може да го свали щом имам намерение да кърмя .. в петък сме на доплер да видим освен лактацията, дали пролактина не е виновен и за измененията по плацентата, които АГ-то видя миналата седмица, нямаше да е лошо да се сетя да я попитам според нея в кой етап на зреене е плацентата, ама нали съм отвеяна beating ..
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: октомври 03, 2012, 09:45:53 »

rafaela в никакъв случай според мен не цеди. Ще предизвикаш контракции най-малкото. Отделно това там, което се произвежда си е за бебето, а не за изхвърляне. Колкото е възможно по-малко се занимавай с гърдите и зърната. Не си спомням ти ли беше писала за мазане с Гармастан - няма смисъл според моя опит. Мазах предварително, е не много дълго време, но не ме предпази от разраняване. След раждането ползвах Лансинох крем и бързо реших проблема. Не знам какви подложки ползваш, но еднократните на Лансинох, Чико, Авент - никога не са ми протичали и попиват доста добре. Ако са многократни наистина е възможно да протекат.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: октомври 03, 2012, 10:31:28 »

Rafaela, радвай се, че имаш мляко smile не е приятно да тече така, но пък после няма да чакаш и мислиш дали е слязло след раждането, имаш ли достатъчно и т.н. Аз съм нямала и капчица преди да родя и после докато тръгне, че беше и малко в началото, не можех да преценя дали е достатъчно за бебето... ей такива тревоги.
За подплънките, както ти е казала svetli, тези за еднократна употреба не протичат  good Аз в момента имам на Чико и съм много доволна, издържат много време. Пробвах ги на една сватба, т.е. от сутринта до през нощта и нямаше проблем!
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: