Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 17:49:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2  (Прочетена 88651 пъти)

Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: септември 27, 2012, 17:16:41 »

Момичета, нормално състояние ли е да не мога да дишам през носа? Вече 10 дни дишам само през устата, понеже носа ми е запушен, като нещата са най-зле през нощта понеже неволно си затварям устата и следователно дишам много тежко през носа. На няколко пъти мъжа ми ме буди защото дишам много тежко. Тази нощ пак ме събуди по тази причина и вече почвам да се тревожа дали като дишам толкова трудно само през носа, когато съм си затворила устата неволно, бебка получава нужния кислород. Не знам колко време съм дишала така. Знам че е нормално на този етап от бременността да срещам трудности с дишането тъй като матката притиска диафрагмата, но не знам до каква степен е нормално това и дали затрудненото ми дишане през носа е поради тази причина. Дори като качвам стълбите вкъщи или ако върша нещо бързо се уморявам. Като цяло постоянно си дишам само през устата в псоледните 10 дни, понеже носа е запушен.
Активен
Katence
Ентусиаст
**
Публикации: 92

« Отговор #61 -: септември 27, 2012, 17:23:42 »

Анита напълно нормално е,вземи си някакво спрейче с морска вода за овлажняване на носната лигавица good
Аз сега се прибрах от доки. Всичко ни е наред,момата наистина е 2600 blum и може да се ражда,ама не иска tease.Плацентата ми е супер,не е узряла още, а и не се очаква скоро да узрее, околоплодните води са в норма. Доки каза,че може още 2 месеца да я нося,само че мен това не ми е оферта beating. Единствено лошото е че съм с контракции и ако продължавам така ще ме пратят в болница за малко, колкото да стабилизираме положението.
Това е от мен мацки,другата седмица съм на тонове и последни измервания, за да решим окончателно какво ще е раждането give_rose
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #62 -: септември 27, 2012, 17:33:10 »

Анита, напълно нормално е да ти е запушен носа - лигавиците набъбват. Аз по принцип съм с тежки алерги и почти постоянно запушен нос (и дишам тежко)...много често дишам през устата, а откакто съм бременна нещата се обостриха, но не са ми непоносими...ще изтраем още малко така - не се притеснявай, няма да оставиш бебето без кислород smile
Катенце, браво за добрите новини  Bravo Пази се smile
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: септември 27, 2012, 17:42:27 »

мерси, милички

Тревожа се понеже носа ми не е пълен, пък не мога да дишам през него. Надявам се всичко да е наред.
Чудя се дали ако сложим увлажнител на въздуха вкъщи ще се подобрят нещата.
Катенце, браво на бебка smile Не помня кога ти беше термина, но изглежда е скоро щом бебаа е толкоз голяма. smile
Активен
Katence
Ентусиаст
**

« Отговор #64 -: септември 27, 2012, 18:00:28 »

мерси, милички

Тревожа се понеже носа ми не е пълен, пък не мога да дишам през него. Надявам се всичко да е наред.
Чудя се дали ако сложим увлажнител на въздуха вкъщи ще се подобрят нещата.
Катенце, браво на бебка smile Не помня кога ти беше термина, но изглежда е скоро щом бебаа е толкоз голяма. smile
Термина е на 26-ти октомври give_rose
Пробвай с овлажнител,важното е лигавицата да не е суха,но мисля че спрейче ще ти свърши по-добра работа
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: септември 27, 2012, 19:56:49 »

Аз се похвалих ,че съм вкъщи и вчера хайде на бегом до болницата на системи ,но поне сега си спя вкъщи.Получих остри болки,които никаква идея нямам откъде дойдоха sad
Ани в носа можеш да си капеш дозички солена вода.Така се продават .Лигавицата се успокоява,на мен поне ми действат.
Кате ти като си в деветия месец за какво ще ти слагат системи?
Активен
Katence
Ентусиаст
**

« Отговор #66 -: септември 28, 2012, 08:10:15 »

Аз се похвалих ,че съм вкъщи и вчера хайде на бегом до болницата на системи ,но поне сега си спя вкъщи.Получих остри болки,които никаква идея нямам откъде дойдоха sad
Ани в носа можеш да си капеш дозички солена вода.Така се продават .Лигавицата се успокоява,на мен поне ми действат.
Кате ти като си в деветия месец за какво ще ти слагат системи?
Ми Фийби и аз това се чудя, но след като не предизвикват разкритие, явно не са препоръчителни тези контракции huhhuh.gif
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: септември 28, 2012, 17:43:35 »

здравейте, мацки
как сте

аз да ви се оплача. Вчера както си ядяхме печени картофи зет ми и мъжа ми намериха парченца стъкло в картофите. Само да поясня че бяха печени в стъклена тава. Аз веднага спрях да ям картофи, но бях бознала поне 4-5 пъти преди да се случи това. Та видяхме че се е отчупилпо парче стъкло от единия ръб на тавата - около 5см някъде. Мъжа ми намери едно около 2см и зет ми мъничко парченце. След като приключих  с яденето разрових мойте картофи и открих стъкло около 2см и в тях. Естествено се притесних дали не съм изяла някое стъкло без да усетя, но свекърва ми ме успокоява че ако съм лапнала стъкло определено съм щяла да го усетя в устата и след като не съм, значи всичко е ок. Засега сме добре, беба рита, надявам се наистина всичко да е наред, но е тъпо как чисто нова тава (купих я преди 10 дни) ми скрои такъв номер и притеснения. Вече ме е страх и стъклени  тави да позлвам. Уж били най-безвредни, но май ще предпочета да си ползвам пак алуминиевите тави пред риска да изям някое стъкло.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #68 -: септември 28, 2012, 22:41:19 »

Анита, няма как да изядеш стъкло толкова лесно - прекалено е твърдо и остро за да не го усетиш, споко, няма страшно smile

И аз да дам отчет - ние днес бяхме на преглед и бебка е вече 2061 грама, но изостава с около 10 дни. По принцип аз знам, че вероятно изостава с около 5-6 дни поради дългия ми цикъл, но 10?! Доки каза, че за момента не е повод за притеснение и ще я проследим другата седмица дали расте с достатъчни темпове. Може пък просто да ни е дребничка и фина мадамката  pardon

Фийби, няма ли спокойствие за теб, бе, момиче?! Много палав малкия юнак. Стискам палци да се успокоите и да си почивате само вкъщи - без прибежки до болницата.

Някой чувал ли е Веси? Тя нали ни е първа по график, а не е писала скоро...... crazy
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: септември 28, 2012, 23:26:21 »

Сноу-уайт, аз за големи стъкла знам че няма как да глътна без да усетя, ама обикновено като се счупи стъкло и нали има малки стъкълца, та от такива се притеснявах, но изглежда всичко е наред щом досега не се прояви нещо Wink
Иначе мисля че няма за какво да се притесняваш щом доктора не се притеснява. Беба може да навакса а и да не навакса не е важно дали ще е с 200-300гр повече или не, после ще има много време да си навакса и да качва кг.

Иначе за Веси и аз не знам какво става, но ми е интересно. Дано всичко е наред при тях.

Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: септември 30, 2012, 14:53:19 »

Опааа, тук съм все още! Все така 2 в 1 girl_wink Вече нямам търпение, ама и признаци за раждане нямам Tc Tc Tc Ккажи-речи всичко е готово: дрешките са изпрани, изгладени, сгънати и прибрани в гардероба; леглото е постлано,  с покупките приключих, багажа за родилното е почти готов и днес вече такава апатия ме е обзела, че чак се изнервям на себе си - хем имам работа, хем нищо не ми се пипа, хем искам нещо да правя, ама не знам какво...................пффффффффффф бременна му работа star star

Сега имам една чуденка - какво трябва да донесат роднините на изписването crazy crazy Естествено букет и бонбони, ама предполагам оставя се нещо там на персонала и какво да е  според вас?
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: октомври 01, 2012, 21:29:32 »

Леле момичета, колко са ви големи бебоците, да сте всички добре smile и да изтърпите до край безпроблемно smile
  Веси два пъти съм била на изписване и то на бебоците на сестра ми, да ти кажа и двата пъти аз носих почерпката за сестрите, които ти дават бебето, която се състоеше в бонбони, сок, безалкохолно газирано и букет и за тях. Принципно някои им дават и пари, но смятам, че е по лична преценка и възможности това smile
  Да дам мнение и аз за стриите аз си купих кремче против стрии на Дева за 4.80лв и съм доволна за сега, а и при  мен е още рано да се каже...все пак съм в 14-та седмица smile
   Въпрос: Случвало ли ви се е да на ви достига въздух, два дни вече ми се случи да не ми достига въздух, правя 5-6- крачки и се изморявам жестоко, чак се задъхвам...необяснимо ми е, опитах се да се свържа с док, но нали не се познаваме още добре , та...не можех да се свържа с нея и да попитам...
   Утре сме на ЖК , надявам се да рабера вече повече неща....на вас в кой месец ви казаха пола на бебето?
   Фийби много се радвам, че сте добре, да се пазите много , отдайте се на релакс и почивка smile

« Последна редакция: октомври 01, 2012, 21:33:23 от emetoem » Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: октомври 02, 2012, 00:28:21 »

emetoem, за пръв път ни казаха вероятен пол още в 12 седмица, а по-късно беше потвърдено, че е момиченце smile Като цяло зависи от позицията на бебето, от опита на доктора и т.н. за да се види какъв е  пола.

Ще го видят скоро, а скоро ще започнеш да усещаш и леките ритничета на бебо smile

За въздуха, напълно нормално е да не ти достига въздух и да се задъхваш понякога.

Веси, радвам се че сте добре. Колко сте напреднали в подготовката. Аз след седмица и малко влизам в 9 месец а сме още доникъде - само дрешки, кошара, матрак и чаршафи и протектор за матрака, пелени, комплект за изписване и едно одеалце сме купили, а има още толкова много дреболийки, както за бебка, така и за мен за болницата. Май трябва серизоно да се организираме в покупките, че да не се наложи мъжо сам да ги купува после  Wink
« Последна редакция: октомври 02, 2012, 00:33:12 от Anita81 » Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: октомври 02, 2012, 07:09:01 »

Анита не са ви малко нещицата, които сте приготвили - не се притеснявай, има време good
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: октомври 02, 2012, 09:27:37 »

Здравейте,
 Не съм писала от две седмици и ето ме тук, бях си взела 14 дена болничен и добре ми се отразиха, наспах се, починах си, днес съм отново на работа и не се чувствам много комфортно, но какво да се прави.Освен непрестанните топли вълни и жега, която чувствам не само през нощта, но и през деня, вече съм все по-трудно подвижна, уморявам се много, чак почвам да се плаша, 100 метра не мога да мина. Имам непрестанно ускорен пулс-120, даже 130. след два дни съм на лекар и ще го питам, знам, че е нормално да е ускорен, но все пак ми се вижда много това.
Фийби радвам се че сте си в къщи, ще падне лежане, но поне си в домашна обстановка.
 Веси, то не останало , ами какво се учудвам, неслучайно се казва така темичката, вече сме Октомври и ще почнат да се появяват бебенца.
Анита според мен доста сте напреднали с покупките. Аз само обикалям и нищо не харесвам, не съм купила абсолютно нищо.Чудя се има ли смисъл от чужбина да се пазарува, дали са по-хубави стоките там?
 Да ви питам на вас какви изследвания и колко често ви правят- имам предвид по-конкретно кръвни, на мен два пъти са ми пускали досега, предишния път беше преди един месец. Притеснява ме кръвната захар, на вас правили ли са ви глюкозотолерантен тест или както се казва. на мен просто ми изследват кръвта еднократно за наличие на захар, не съм пила глюкоза и не са ми проверявали как реагира организът на това. Та мисълта ми е, на вас правили ли да ви такова изследване и кога?
От днес ще ходя на курс за бременни, то по-рано трябваше, но лятото нямаше курс. според мен вече ще мие трудно да ходя, защото има и гимнастика, но ще пробвам, два пъти седмично е, след работа, предполагам, че ще съм уморена тогава, но ще видим дали ще се справя, защото едно е да четеш книги, но на живо си мисля, че ще е по-добре.
някоя от вас ходи ли на курс/гимнастика за бременни?
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: