Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 18:42:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2  (Прочетена 88688 пъти)

rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: септември 23, 2012, 18:20:53 »

да ви кажа аз като бях в болницата, имаше едно момиче, което чакаше за дата да й насрочат секцио - първо, защото вече преносваше и второ, защото 3 дни преди термина, нейното бебе се беше обърнало с дупето надолу ..
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: септември 24, 2012, 11:24:16 »

Anita81 честита ви кошарка smile А за бебка, щом не си притеснена от факта, че е възможно да родиш и секцио , няма от какво да се притесняваш, важното е = ще се повторя и аз- ти е бебка да сте добре. Важното е, че си настроена на тази вълна и както казваш не се страхуваш (като мен на пример). smile
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: септември 25, 2012, 04:24:41 »

мерси, момичета

Аничка, аз гледам да не чета много много за това, понеже и да чета и да не чета, няма да променя нищо, само може да се притесня повече. Четох за секциото, че  акто цяло лесна и бърза процедура, и проблема с него е че възстановяването е по-дълго- 6-8 седмици докато зарасне раната- без физическо натоварване, вдигане на тежко и т.н. а за пълно възстаняване между 6 месеца и 1 година. Другото е че след секцио пише да не се планува следваща бременност поне 18 месеца. В крайна сметка квото стане  - не съм нито първата, нито ще съм последната със секцио, тъй че квото е писано Wink
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: септември 25, 2012, 16:21:54 »

Анита,

предният ми пост искаше да ти каже, че според мен имаш още 4-5 седмици да помогнеш на бебето да се обърне. Да, може да се обърне, може и да не се обърне. 50 на 50 е.
Все още има място тя да се върти. След 37-ма седмица нещата ще се променят. Ще видиш. Тогава най-много се нараства и мястото намалява.
Ако искаш виж упражненията и методите, ако те е страх недей.

Но има и деца, които в 40 седмица се обръщат с главата нагоре, както е написала рафаела. И аз познавам такъв случай. Практиката поне при моите акушерки беше, след като видяха, че процеса на раждане е започнал, да проверят с видеозон къде е главата на бебето. Значи до последно нищо не е на 100% как ще се завърти детето.

Възстановяването от нормално и секцио е индивидуално. Понякога освен физически, трябва и психически да се възстановиш. Не се майтапя. Познавам момичета възстановили се след секцио много по-бързо от такива с нормално кошмарно раждане. Отново всичко зависи от организма и психика.

А кога организма ще ти е готов за второ бебе, това, което съм чела, че след 2.5 години след раждането, чак тогава матката е възстановила на 100% притока на кръв. Няма значение нормално или секцио. Естествено, че отново всичко е индивидуално и много хора имат второ детенце много по-скоро.

Аз отново бих искала да попитам как е fibi_bg?
Активен
malia
Ентусиаст
**
Публикации: 136

« Отговор #49 -: септември 25, 2012, 21:49:34 »

Момичета  от кога започнахте да си мажете коремчета против стрии и с какво кремче или само със зехтин.Аз сега ще влизам  в 4 месец и мисля да започна вече но се чудя с какво. Пък и напоследък нещо много ме сърби корема. smile
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: септември 25, 2012, 23:08:17 »

Аничка, мерси

Малиа, аз не съм се мазала с абсолютно нищо и поне засега нямам нито една стрия. Бях чела някъде, че и да се мажеш и да не се мажеш, ако кожата е склонна към появата на стрии, то те ще се появят, независимо дали се мажеш или не. Аз просто реших че няма да се мажа, освен ако не видя че почват да се появяват. Не знам може и да съм сгрешила в решението ми, но засега нямам никакви стрии а съм качила 16кг досега, които са си доста за мен. Щом те сърби корема, обаче, май е добре наистина да се мажеш с нещо.

Аз да попитам. Свекърва ми ми казва че вече трябвало да си права масаж на зърната на гърдите, понеже при кърменето се наранявали и боляло. Та въпросът ми е от кога трябва да се прави този масаж? Аз влизам в 33 седмица утре.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: септември 25, 2012, 23:29:13 »

Anita81,

подготвянето или т.нар загрубяване на зърната с хавлиена кърпа, дърпане и тн методи са доста остаряли виждания.
Тези действия може да предизвикат контракции.
Ако искаш попитай другите момичета в темата за кърменето и за тяхното мнение.

В началото е важна е позицията на бебето, за да не те боли при сучене и да не се получават рани. Има линолин кремове като Lansinoh, както и други бабини методи за облекчаване на рани в началото (нишесте, поръсено по гърдите, намокрени с кърма; седене на въздух на гърдите и тн).
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: септември 26, 2012, 06:24:48 »

Здравейте момичета,

Ние с бебе все още държим фронта.Изписаха ни от болница и сме си у дома.Голямо лежане ще пада ,голямо нещо.Дотук вече минахме двадесет и няколко дни в лежане и вече започват да ме болят мускулите и ставите.Не мога да спя по цяла нощ ,направо ужас.На дясната страна като лежа след 10 мин започва да ми се стяга корема и лежа само на лявата,но през нощта чак ми изтръпва цялата страна и неволно се обръщам по гръб .Като полежа по гръб пак започват пък ръцете да ми изтръпват.Абе няма угодия с две думи. smile blum.Притеснявам се ,че често се събуждам по гръб ,но не мога да го контролирам честно да ви кажа.
Иначе в болницата изкарахме 8 дена на системи с магнезий,после си направих една бъбречна криза и хайде 5 дни на антибиотик и съчетано с дните за наблюдение събрах 20 дни.Голяма радост беше като ме изписаха,но покрай адаптацията у дома /у дома,у дома ,но и тук си трябва адаптация/ направих няколко контракции и хайде пак се филмирах.Засега крепим положението.А вие стискайте палци ,не ме забравяйте smile
Ани,за загрубяването на зърната и знам,че е отживелица и не бива да се трият предварително ,защото предизвикват отделянето на хормона окситоцитонин,който предизвиква контракции,съответно раждане.Всъщност точно това е хормона ,който използват лекарите ,за да предизвикат раждане ,ако например преносваш.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #53 -: септември 26, 2012, 11:05:01 »

Много се радвам че си добре Фийби, и ти и бебчо, голям борец е

влизах постоянно да проверявам за новини и сега като видях че си писала и сърцето ми трепна.

Знам ги тези болки в гърба защото и аз спах само по гръб последните 3 месеца и си мислех че край няма

Още малко остава мила, продължавайте в същия борбен дух и много, много търпение
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: септември 26, 2012, 11:29:46 »

Фийби много се радвам за вас - че сте в къщи и че сте добре - добре дошла в отбора на тия с бъбречните кризи biggrin

за зърната - аз моите си ги третирам с гармастан - всяка вечер ги мажа /без натискане, търкане и т.н. /, изчаквам да попият повечето от крема, а след това слагам подложка за кърмачки - хем да не си цапам нощницата с лекарството, хем да има какво да попита изтичането на коластра ..

аз снощи открих няколко мънички стрийки на корема си и съм лееко скофтена - хем си знам, че е от хубаво, хем обаче пуста суета .. чак си се дразня nea
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: септември 26, 2012, 15:35:03 »

Много мерси за отговорите, момичета
И аз наскоро четох че масажирането на зърната може да предизвика контракции, но мислех че е преувеличено. Явно е верно щом отделя този хормон на раждането.

Фийби, много се радвам че сте добре. Дръжте се :)Дано нямаш повече проблеми и да си изкараш до термин или поне до 37 седмица когато се води че бременността е напълно развита.

Активен
carol
Сватбен ГУРУ
Публикации: 607

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: септември 26, 2012, 16:56:31 »

Ванче , много се радвам че вече си в къщи.Сега само почивай остават последните месеци , стискам палци , дръж се ще видиш че ризултата си заслужава.Силно те прегръщам!
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: септември 26, 2012, 17:51:02 »

Анита аз с много голяма изненада онзи ден разбрах, че и галенето по корема също предизвиквало контракции, а пък аз това го правя с повод и без повод blush таа това за зърната изобщо да не те изненадва good
Активен
Katence
Ентусиаст
**
Публикации: 92

« Отговор #58 -: септември 26, 2012, 19:06:07 »

Здравейте и от мен.Да дам и аз малко отчет преди прегледа утре smile.По последни данни бебка миналата седмица беше 2252 гр.,на ЖК в понеделник я изкараха 2600 shok,утре приемам залози колко ще я изкара моя доктор Wink.Иначе аз вчера бях супер зле вечерта.Цял ден не се спрях,работих,готвих,пак работих и вечерта като ме стегнаха едни контракции,ужас леко болезнени и през 15 минути,да ви кажа малко се стреснах.Отделно от преумора ли, но през нощта като ме схвана целия гръбнак,ребрата,изобщо всичко направо не можех да дишам. Днес сутринта бях направо парцал, цял ден лежа, добре че мъжа ми си дойде по-рано и ме накара да поспя малко, та се като нов човек.Продължава и моята одисея с фраксипарина tease,ами не се научих да си го слагам,явно кожата ми е много плътна и едва си забивам иглата и днес даже мъжа ми ме накара да отида до нашата здравна служба,да ми я постави лекар и май май така ще процедираме nea
Това е от мен,док каза да стискам кълки до 2-ри пък оттам нататък спираме хапчетата и чакаме беборана да си реши кога да излиза blum
Фийби,радвам се че при теб нещата се нормализират,лежане му е майката,аз почти цяла бременност съм на легло и се свиква,още малко ти остава и на теб.
За подготовката на зърната,нищо не правя, категорично са ми забранили, а и да не бяха пак нищо нямаше да им правя good
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #59 -: септември 26, 2012, 21:21:27 »

ей, Фийби, и тук да ти кажа добре дошла вкъщи  Bravo give_rose yahoo Да ни държиш в течение със състоянието ви и да мислиш много позитивно smile Ти имаш ли възглавница за бременни/кърмене? Ако не - препоръчвам ти да си вземеш, защото значително облекчават болките в ставите и дискомфорта в легнало положение (поне на мен ми помогна).

И аз не си третирам зърната, но са ми ужасно чувствителни, затова смятам да се запася със силиконови зърна и няккаво кремче без отмиване.

Колкото до мазането с анти стрии крем - аз се мажа активно още от момента в който разбрах, че съм бременна. Кожата ми е сухичка и по принцип се мажа редовно с лосион/крем за тяло, но сега съм удвоила мазането и има ефект - нямам нито една стрия до момента, но това си е и до кожа и гени. При всички случаи, аз реших, че съм длъжна пред себе си да направя всичко възможно, за да предотвратя появата им. Мисля, че в предишната тема сме обсъждали анти стрии кремчетата smile

Катенце, много сте големи вече  Bravo Да се пазиш много и стискай кълки smile

Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: