Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 12:59:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
17
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2 (Прочетена 88527 пъти)
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
Re:Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 2
«
Отговор #90 -:
октомври 03, 2012, 10:34:10 »
Светли
, да аз ползвам гармастан - така ме посъветваха да правя, ще запомня и за Лансиноха .. а иначе подложките, които в момента използвам не знам на коя фирма са - моя приятелка ми ги подари в найлонова вакуумна опаковка, защото тя нямала нужда от тях, а хвърлила кутията, та в общи линии не мога да кажа какви са, за да не се подвеждат другите мамчета .. имам и една кутия - някакви италиански подложки, които купих от аптеката, но все още не съм изполвала, надявам се те да са по-качествени от тези .. мислех да ползвам подложки за многократна употреба като се роди бебето
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #91 -:
октомври 03, 2012, 10:39:53 »
Ами може и моите многократни да са били калпави - не знам, но аз се отказах от тях още първия ден. Представляваха плат с мек пълнеж вътре. С предишната бременност ми течаха гърдите още от петия месец, но не мога да кажа, че е било много - капчици и понякога някое по-голямо мокро петно. Все пак при теб има малко до раждането и наистина не могат да се предприемат медицински мерки. Поне си знаеш, че имаш кърма
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #92 -:
октомври 03, 2012, 11:50:22 »
Аз също смятам, че цеденето преди раждане не е много препоръчително, според мен освен както казвате и вие , че може да предизвика контракции , е по- добре бебето да си стимулира кърмата със сукането. За Лансиноха съм за с две ръце, сестра ми го ползваше при кърменето и на двете си деца и беше много доволна.
Да дам малко инфо за нас, вчера бяхме на ЖК, всички изследвания с в норма, всички показатели от кръвната картина са добри, не ми изписаха никакви допълнителни хапчета да пия, совен фолиевата киселина, която си въврви ( А впрочем до кога трябва да се пие фолиевата киселина). Гледаха ме на ехограф, "бобчето" е добре, вече е наваксало малко, на предния ехограф изоставаше със седмица и половина сега си отговаря на 15-та седмица
. Средата на месеца ме пратиха на скрийнинг в Майчин дом, някой може ли да ми каже каква е цената и само кръв ли се взима , и много ли се чака? И записахме час за ФМ за началото на ноември във Фемина.
Вече направих и някои полезни покупки за бебето, малко рано....но, много на много изгодни оферти попаднах в английските сайтове, за 60лв си поръчах стерлилизатор на авент за микровълнова и комплект шишета за новородени с биби и четка за чистене, много съм доволна
сега с нетърпение ги чакам
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #93 -:
октомври 03, 2012, 12:40:02 »
Не знаех, че така се случва с гърдите, тт че тече коластра. на мен са ми от два месеца много сухи зърната, напукаха ми се,обелиха ми се няколко пъти, но все забравям да питам лекаря, купих от аптеката и аз грамастан, но не съм се мазала досега.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #94 -:
октомври 03, 2012, 12:44:12 »
Руми, не е задължително да тече. При някои жени се случва, на други не. На Гармастана, освен, че не видях полза от предварителното му приложение, докато кърмех не му харесах и това, че трябва да се мие преди кърмене.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #95 -:
октомври 03, 2012, 15:01:43 »
ох да,
Руми
освен теча и моите зърна също са много сухи, понапукват се, сърбят ужасно и се белят .. ако няма друга файда от гармастана, поне сутиена ми вече не е пълен с люспи нон-стоп .. като някоя змия бях станала
но иначе както казва
Светли
доста е неудобно с това измиване на кремчето ..
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #96 -:
октомври 03, 2012, 15:49:04 »
Еметоем
, браво за хубавите резултати и честито за бебешките покупки.
Аз се посъветвах с някой мами и те ми казаха да не купувам шишета, помпа за кърма, стерлизитаор за бутилки,, поне не засега, ако мисля да кърмя, както мисля да правя, понеже ако храниш бебето и от бутилка може да свикне с бутилката и после да не иска да се кърми а да си иска бутилката. Затова засега няма да купувам, ако ми потрябват тогава. Знам че повечето мами ползват и бутилки, но ще виидм как ще са нещата при нас.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #97 -:
октомври 03, 2012, 16:59:48 »
Anita81 аз ги взех просто защото са на много добра цена, а дали ще ги ползвам в началото това е отделен въпрос те са две големи шишета и две малки, така че и за по-нататък ше влязат в употреба
Ако някой се интересува от шишета и стерилизатор давам линковете от английски сайт са ив момента са много намалени
http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-SCF281-Microwave-Steriliser/dp/B003P9WSVC/ref=sr_1_40?s=baby&ie=UTF8&qid=1349276233&sr=1-40
http://www.amazon.co.uk/Philips-SCD271-00-Newborn-Starter/dp/B003MAJ5OM/ref=sr_1_47?s=baby&ie=UTF8&qid=1349276249&sr=1-47
http://www.amazon.co.uk/Philips-SCF182-33-BPA-Free-Soothers/dp/B004G8QH0O/ref=sr_1_3?s=baby&ie=UTF8&qid=1349276318&sr=1-3
Много се извинявам за офф топик-а, ако модератор прецени, че не е подходящ за темата, моля да го изтрие.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #98 -:
октомври 03, 2012, 17:48:49 »
emetoem
, браво за добрите новини. Аз мисля, че добре си направила, че си поръчала разни неща, които си преценила, че са на добра цена. Аз също мисля да кърмя и вярвам, че ще кърмя, живот и здраве, но си поръчах стерилизатор и шишета - те рано или късно ще влязат в употреба. Освен това и помпата за кърма се стерилизира, та стерилизатора ще влезе бързо в употреба.
И аз мисля, че цеденето по време на бременност е опасно. И хич не ми се нрави идеята да си третирам гърдите предварително, затова мненията по въпроса ми бяха много полезни - благодаря
Светли
. Купила съм си Лансинох, че са ми доста чувствителни зърната и вероятно ще ми потрябва още в болницата. Поръчах си и подплънки за гърди, но не мога да изкажа мнение, тъй като до момента не съм имала течове.
Нещо започнах да се притеснявам, че времето напредва, а аз още не съм приготвила всичко за бебчето...дано да не ни изненада по-рано, че никак не ми се нрави мисълта някой друг да избира и да купува докато съм в болницата.....
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #99 -:
октомври 03, 2012, 18:04:23 »
Сноу-уайт
, и аз съм се притеснила че доникъде не съм стигнала с покупките още, но се надявам да купя всичко навреме.
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #100 -:
октомври 03, 2012, 20:36:59 »
Спокойно момичета, ще наваксате с пазаруването
това да е проблема
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #101 -:
октомври 04, 2012, 08:07:33 »
Момичета, не да ви разочаровам, но шишета може и въобще да не ви потрябват. Аз купих само едно преди да родя. Ползвах го понякога за вода (само дето бебето не искаше да пие) и толкова. Повече не ми потрябваха. Докато виж стерилизатора и помпата... доста бяха употребени
За покупките не се притеснявайте - изберете основните неща, ако трябва направете списък на някого (най-често мъжа) и да работи по въпроса, дори и вас да ви няма. Дрешки в началото също няма да ви трябват много, а и тези малките толкова кратко ги ползвах (бебето наддаде почти 2кг първия месец), че просто няма смисъл да се купуват голям брой. А пък, ако забравите нещо - интернет магазини колкото искаш и ти го носят до вратата.
И аз като една бъдеща свекърва някой прекрасен ден още да се изкажа (дано не ви досаждам много) - като ми дойде кърмата в болницата имах остра нужда от подложки за кърмене. Може да си добавите към багажа за болницата известно количество.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #102 -:
октомври 07, 2012, 10:30:21 »
Мерси за полезните съвети,
Светли
!
С дрешките гледам да не прекалявам, снабдих се с подложки за гърди и силиконови зърна (за всеки случай). Сега съм на тема матраци и протектори - голяма чуденка пада....все ми се виждат не достатъчно добри....
Активен
Katence
Ентусиаст
Re:Очаквани бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМ
«
Отговор #103 -:
октомври 07, 2012, 23:01:02 »
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/65551_501423793201165_909707241_n.jpg
Здравейте, момичета!!!!!!! Включвам се,за да ви разкажа какво стана с прегледа в събота. Тоновете на малката са идеални, аз имам контракции, но не са силни и така, няма да раждам скоро
Да ви се похваля, че днес сглобихме всички мебели и бебешката стая вече е напълно готова, по късно ще кача и някоя снимка в галерията, да ви покажа
Мисля, че така ще се вижда снимката
)))))
«
Последна редакция: октомври 07, 2012, 23:18:16 от Katence
»
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #104 -:
октомври 08, 2012, 07:37:05 »
Катенце
да ви е честита детската стая, да я оглася само щастлив детски смях! прекрасна е! пу-пу-пу
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...