Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 04:56:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата на irishka - 22.09.2012  (Прочетена 43245 пъти)

petenceto0
Сватбар
Публикации: 202

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: септември 03, 2012, 20:15:54 »

irishka, миличка, къде ще е сватбата?
Активен
irishka
Професор
Публикации: 302

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: септември 03, 2012, 20:21:07 »

В Стара Загора. За града ли ме питаш?  pardon
Активен
Lady_sunflower
Професор
Публикации: 308

« Отговор #62 -: септември 03, 2012, 20:48:35 »

Миличка, на мен пак ми харесва десния вариант smilesmilesmile
Пиши какво направи с моделина? Пробва ли или още не си?
Активен
irishka
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: септември 04, 2012, 10:41:41 »

И ние мислим да са десния вариант последно.  smile Сега ще мъдрим шампанското - за него нищо не ми идва на ум, освен, че ще се опитам да го увия в червената панделка, която е около столчетата на чашите. От там нататък -  Hmmm pardon
Иначе за глината - вече и аз съм нетърпелива за нея, а още не мога да допра до нея. Най-малкото не зная размерите на съдовете на ресторанта, в които ще стоят.  girl_impossible Днес пак ще звъня и дано в почивните дни да имам време да се пробвам.
Активен
mari_m
Сватбар
Публикации: 216

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: септември 04, 2012, 10:46:19 »

с малко закъснение и от мен глас за десния вариант  good
При мен чашите и бутилката бяха с един цвят панделки, като аз добавих и живи цветя,там където се връзват самите панделки, като цветята бяха рози, същите като от букета ми и стана много красиво и нежно! Girl_hide
Активен
irishka
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: септември 09, 2012, 10:04:01 »

Благодаря за съдействието за чашите, момичета! yea Тях ги направихме и мисля, че се получиха добре. Шампанското съм го оставила изцяло в ръцете на милото и той тези дни твори  Girl_hide
Снощи изпекох  pardon и номерата на масите. На втория опит, разбира се  blush Специални  Flower на kiwi и на Lady_sunflower, че ме образоваха за полимерната глина, защото иначе нямаше да ми се получат толкова хубава форма. Сега остава да ги полепя с брокат и да измисля някакъв начин да ги направя твърди, защото като ги подпра и се огъват (уж трябваше да станат твърди като керамика  crazy, но нещо явно съм ги объркала). Твърди са, но са гъвкави, а на сватбата ще има и свещи покрай тях и съвсем ще се свлекат.
Вчера дадохме и последната покана, ще рече пътувахме извън града, за да се запознаем с един човек и да го поканим на сватбата  crazy Отделно сега е периода на потвържденията на присъствие и ми става толкова обидно, че ми вадят някакви тъпи оправдания ... или пък идеи от сорта на едва ли не мимоходом да ни нагледат какво правим - женим ли се, биваме ли ... или пък баба ми и дядо ми -  ами ние ще дойдем, защото леля ти и братовчедка ти много настояват. Ако ти държиш да имаш някой от твоя страна (?!) тогава ще дойдем (но за жалост не мога да предам тона, с който ми го съобщават). Ако не държиш толкова - ние ... мън мън ... "сме готови"  crazy И това са родителите, които не са отишли на сватбата на собствения си син, нито пък са го изпратили, когато е влизал в казармата едно време, като тогава на площадите се е събирала родата на войника едва ли не до десето коляно ...  nea
Сега най-големият ми тормоз обаче е взимането на булката. През всичките месеци винаги ме мъчеше тази мисъл, но в началото си мислех, че с баща ми (и той възнамеряваше) ще поосвежим поне едната стая, за да бъда в нея. После - знаете - заради финансови причини стана ясно, че няма да стане. Започнах да си повтарям, че това няма значение и месеци се самонавивах, но истината е, че е ужасна обстановката. Не мога да си представя свястна снимка например как булката очаква младоженеца, а фона е плачевен. Стария мокет, старата секция, продънената изпокъсана холова гарнитура - всичко, което са сложили, когато са обзавеждали през 86-та. Е каквото и да си говорим, че хората нямало да обърнат внимение и т.н. - то всичко остава по снимките - коя булка би искала такъв невероятен фон?  cray Мислех си и за хотел, но от това, което разгледах, стаите са супер тесни. Един хотел само има подходящи стаи и как не, като е 5-звезден. Но така или иначе, не зная хотел, в който въобще ще позволят силна музика и много хора.
Много ми е тъжно, че не мога да имам взимане, както би ни харесало - ако е у нас, ще има всички ритуали и веселби, но аз ще бъда потисната и няма да се отпусна, а ако сме другаде (дори и не зная къде), няма да може да дойдат всички приятели и да си ме вземат "по български"  cray
На нищо не мога да се израдвам напълно вече. Само това ми е в ума и все ме избива на рев, ужасно е.  cray
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: септември 09, 2012, 10:07:56 »

Миличка, важното е че сте двамата- материалното го махни от мисълта си. В крайна сметка, може да измислите някакво нетипично взимане, или просто да го съкратите като ритуал- да не се снима сцената как влиза и т.н., а вече да ви снимат как сте навън и така.  good
Това са бели кахъри, но ти сега е нормално да си по-емоционална. После ще ти е смешно, вярвай ми!!
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: септември 09, 2012, 10:30:02 »

irishka, не се притеснявай. Кажи на фотографа в прав текст, че обстановката не е за показ и повярвай той ще измисли нещо- най-простия вариант, за който се сещам, е снимките да ги направи черно бели или пък хората да са фокусирани, а фона да е размазан.  Той като професионалист съм убедена, че ще се сети и за други трикове.
Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 618

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: септември 09, 2012, 17:45:31 »

Мила Ири, Мариелка ти е дала много добри съвети и наистина фотографът ще измисли дори още по-добро решение! Разбирам, че ти е кофти, но това наистина са бели кахъри! Радвай се, че вие и близките са ви здрави и ще бъдете заедно на най-специалния ден за вас! give_rose
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #69 -: септември 10, 2012, 09:59:39 »

irishka, размазаният фон на снимките е много добра идея. Другият вариант е да направиш стабилна украса - балони, хартиени топки и тн, с които да поосвежиш. Помисли и за живи цветя - букети или саксии. Тъй като при родителите ми стълбището е в лошо състояние - всеки етаж е боядисван по своему и в различно време, ще връзваме доста балони на етаж и полуетаж. Върху старият мокет можеш да метнеш бяло платно, на което да стъпиш. Украси го или с бродерия, или с листенца от роза, или с камъчета... И когато отстрани подредиш една маса красиво - мезета, хапки, ядки, алкохол и безалкохолни, вярвай, че прави много  добро впечатление  good Не се лишавай от ритуала, щом държите на него!

Относно хората и потвържденията - радвай се, че поне ти дават потвърждение. Сега ще ни се наложи да звъним на 150 човека и да питаме кой идва, кой не идва  crazy beating
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455

« Отговор #70 -: септември 10, 2012, 10:18:21 »

И ние не стигнахме до стаята с ремонта. Обмислям варианта да се скрия в кухнята и да похапвам като дойдат  tease Мисля, че ще се получи весело  tease
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: септември 10, 2012, 14:52:34 »

Първо - честита темичка с малко закъснение, но ме нямаше за известно време give_rose
Чета разказите ти - много ме трогна този с предложението yahoo Разгледах нещицата - всичко е прекрасно!!! Много ми харесаха жартиера, кошничката, книгата .. абе всичко! heart
Активен
Lady_sunflower
Професор

« Отговор #72 -: септември 10, 2012, 22:18:06 »

Irishka, нали знаеш че си ми слабост smilesmilesmile - моята астрална булка близначка.
Момичетата са прави, че най- вече трябва да се радваш на факта, че вие се обичате  и това ще бъде вашият ден. Искам да ти кажа , че за приятелите ти няма да е никак важно какви са мебелите - всички ще гледат вас и ще ви се радват. Направи всички традиции, които искаш. Вземи балони (100 балона - 9,50лв), направи помпони от хартия (тишу) - аз тези дни това ще правя и ще ти покажа снимки. А момичетата , които имат повечко опит дано споделят от къде да си вземем по - евтина хартия smilesmilesmilesmile.
разгледай добре сайтовете на digi84.com  и  rakhiva.com и 100% обсъди всичко това с фотографа. Мила, сигурна съм, че домовете на повечето от нашите родители са  същите, така че няма от какво да се притесняваш. Аз утре ще потърся още идеи
Активен
Lady_sunflower
Професор

« Отговор #73 -: септември 10, 2012, 23:32:52 »

Ето, малко линкове с помпони
http://www.ladyzone.bg/srachno/story/1749340576-Da_si_napravim_tsvetni_pomponi_ot_tishu.html

http://krokotak.com/2010/04/hartieni-topki-v-kashtata/

Цените на тишуто освен в ракхива и в диги84, може да видиш и тук: http://armstrongshop.com/product/1981/tishu-hartia-folia-germany-50-h-70-sm-paket-26-lista.html
http://www.opakovki-bg.com/product/4/tishu-hartia-18gr-m2.html
Активен
irishka
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: септември 11, 2012, 10:24:45 »

Милички, мерси, че ми слушате глупостите и ми давате съвети.
Аз избягвам да пиша напоследък, защото съм в много кофти период - просто така се натрупаха нещата, че с всяко нещо удрям на камък и се скофтвам все повече и повече. Честно казано ми дотегна много. Този ентусиазъм, който ме бе обзел през последните 6 месеца и желанието, с което се занимавах дори и с най-дребните неща, сега вече са разбити. То не са родители, роднини, обстановка, а и прогнозата за 22-ри е облачно и дъждовно - тъкмо като за подписване в лятната градина... Просто стана ясно, че не само някаква част, а кажи-речи цялото събитие ще е поредица от компромиси и просто ще трябва да изчакам търпеливо да свърши всичко.
Мариелка, това с фона наистина май е единственият вариант. Просто ще трябва да събера сили и да се подготвя психически, за да не обръщам внимание на скъсаното, счупеното, захабеното, а да се усмихвам.
Аличка, точно за това говорим - ние буквално издирваме всеки гост, за да попитаме дали ще идват.  beating На ресторанта трябваше да кажем миналата седмица броя на гостите, за тортичките - вчера, а някои хора още не знаели дали ще могат да дойдат (да се чете решили са, че няма да идват, но се преструват, че правят всичко възможно да дойдат) Дала съм срок до края на деня и ако нямаме отговор, че ще дойдат, приемаме автоматично, че няма да дойдат. Не мога да мънкам повече и да отлагам.
Зайче, така ме разсмя, представих си една картина - мъжете нахлуват засилени в стаята, а булката, с пълни бузи, дъвчейки, ги поглежда изненадана, чудейки се "Тези пък от къде се взеха?!"  blum
Еми, Иве, Муунче  yea
Слънчогледче, нали знаеш, че е взаимно  give_rose Благодаря ти за хубавите идеи. Трябва да се заема да измисля украсата вече. Аз не мисля да слагам балони, но тези помпони са готини.
От Ракхива съм поръчвала други неща и съм доволна, а и мисля, че са им добри цените. Такава хартия има и в цветарските магазини, но не зная на какви цени са. Тук в Стара Загора мярнах и в магазина за художници.
Dark_ButterFly, не мога да ти изпратя съобщение, защото ти е пълна пощата.  sad
Хубавото е, че кумата си дойде вчера в България и днес ще си я видя, че много ми липсва  Bravo
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: