Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 19:16:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Халките - 11-част
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Халките - 11-част (Прочетена 168049 пъти)
asqpe6o
Регистриран
Публикации: 1
Отг: Халките - 11-част
«
Отговор #45 -:
юли 24, 2012, 11:59:11 »
zdraveite, tuku 6to se registrirax tuk za6toto mi predstoi svatba i iskam da vi pomolq za savet ot kade moje da si namerim bra4ni xalki na prili4ni ceni....az razglejdax mnogo no vsi4kite sa ujasno skapi
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #46 -:
юли 24, 2012, 12:03:04 »
Цитат на: asqpe6o в юли 24, 2012, 11:59:11
zdraveite, tuku 6to se registrirax tuk za6toto mi predstoi svatba i iskam da vi pomolq za savet ot kade moje da si namerim bra4ni xalki na prili4ni ceni....az razglejdax mnogo no vsi4kite sa ujasno skapi
Здравей.
Първо, моля, пиши на кирилица.
А за халките, можеш да прочетеш по темите. Кажи малко повече подробности. Какви халки търсите? Материал, модел?
Активен
Bride♥
Любопитен
Just Another Bride
«
Отговор #47 -:
юли 24, 2012, 12:05:04 »
Цените на халките варират и това се определя главно от материала, грамажа и изработката им. Предполагам трябва да отидете на място и да разгледате как вървят цените в различните магазини. Вие спряли ли сте се на нещо конкретно? Ако не държите толкова на модела, а просто искате да си намерите нещо по - евтинко, всяко такова ателие или магазин предлагат поне по няколко модела на по - скромни цени.
«
Последна редакция: юли 24, 2012, 12:08:12 от Bride♥
»
Активен
veseto_87
«
Отговор #48 -:
юли 24, 2012, 12:17:55 »
Да, именно и аз затова попитах за някакви подробности. има и сребърни, и стоманени, и разни други видове метални халки. Ние например си купихме втори - от стомана - за 8 лв. едната и при това са много хубави и здрави.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #49 -:
юли 24, 2012, 13:36:22 »
Ако имате ваше злато препоръчвам Еспер. Нашите халки са 9гр и струват 170лв.
Избрах стандартен модел понеже ще я нося с годежния пръстен, и по разчупен модел или такъв с камъни седеше грозно. Сега избирам пръстен за лявата ми ръка, понеже ми казаха че било хубаво и на левият безименен пръст да имам пръстен, за да се затвори нещо си. Малко съм анти по отношение на подобни неща, но ми го каза една баба и мисля да я послушам. А и си харесах няколко пръстена от сайт които беше пуснала Весето , така хем ще имам изчистена халка, хем като всяка сврака и халка с камъни
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #50 -:
юли 24, 2012, 13:40:22 »
я разкажи това, не съм го чувала, какво се затваряло? А не е ли малко странно 2 халки на 2та пръста?
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #51 -:
юли 24, 2012, 14:09:20 »
Цитат на: miss™ в юли 24, 2012, 13:36:22
Ако имате ваше злато препоръчвам Еспер. Нашите халки са 9гр и струват 170лв.
Избрах стандартен модел понеже ще я нося с годежния пръстен, и по разчупен модел или такъв с камъни седеше грозно. Сега избирам пръстен за лявата ми ръка, понеже ми казаха че било хубаво и на левият безименен пръст да имам пръстен, за да се затвори нещо си. Малко съм анти по отношение на подобни неща, но ми го каза една баба и мисля да я послушам. А и си харесах няколко пръстена от сайт които беше пуснала Весето , така хем ще имам изчистена халка, хем като всяка сврака и халка с камъни
браво мис, много хитро , и аз съм решила след сватбата да сложа една с камъни цялата, на лявата ръка, заедно с годежния, да го крепи
, а на другата само златната халка- нали е жълто злато, та така.
Активен
snowy
Сватбар
«
Отговор #52 -:
юли 24, 2012, 14:24:49 »
Ха а при мен просто така ще се наредят нещата, че ще си остана с годежния на лявата ръка ( а той си има халка с камъни към него
) , понеже халката ми ще е 6 или 7 мм дебела.
Обаче Мис ако може да каже защо трябва да си с пръстен и на лявата ръка няма да е зле
Активен
Mrs.™
«
Отговор #53 -:
юли 24, 2012, 15:14:55 »
Да си призная не запомних какво точно ми каза,но в общи линии ми сподели, че ако пръстена на дясната ръка ми е от любимия мъж е хубаво да нося и на лявата ръка пръстен. Като ако не нося не означава, че нещо лошо ще се случи, просто било хубаво "кръга" да е затворен. И понеже аз няма да си местя годежния пръстен както е прието реших да си взема друг пръстен. Пак ви казвам не робувам на някакви суеверия, и преди да ми го каже носех по вътрешно усещане и на др ръка пръстен, а след сватбата просто ще задоволя "свраческото" да имам и халка с камъни
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #54 -:
юли 24, 2012, 15:17:33 »
аз си търся сребърна халка с камъни , но дотук попадам на големи номера само в нета
ако някой е виждал из София, да свирка насам, не е спешно,засега само й се точа като идея
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #55 -:
юли 24, 2012, 15:22:02 »
Пробвах такава някъде... Бижутерия MARIA май беше. Обаче много ме боцкаха камъчетата и понеже халката е дебеличка пръстите ми стояха много разтворени...
Активен
Alichka
«
Отговор #56 -:
юли 24, 2012, 15:25:05 »
За заключването на "нещото си"
мога да кажа следното: традицията на годежния пръстен не е православна. Та идеята е, че годежният пръстен се носи на лявата ръка, където според римляните се намирала вена незнамси каква, която била на любовта. След сватбата там се слага халката и така заключва, затвърждава любовта на младоженците. Само че при православните християни е прието, че халката се носи на дясната - тази с която се ръкуваш, т.е. тази, с която по-често можеш да демонстрираш, че си омъжена. И оттук почва объркването кое къде да носим и да сменяме ли пръстени и халки.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
«
Отговор #57 -:
юли 24, 2012, 15:28:17 »
Годежния първо ми беше на лявата ръка, обаче ми беше хлабав и го преместих на дясната... после взехме втори по-малък, който си стои на лявата. От два дни си нося и халката на дясната
Активен
veseto_87
«
Отговор #58 -:
юли 24, 2012, 15:29:55 »
Цитат на: emmmmmy в юли 24, 2012, 15:17:33
аз си търся сребърна халка с камъни , но дотук попадам на големи номера само в нета
ако някой е виждал из София, да свирка насам, не е спешно,засега само й се точа като идея
Какъв метал искаш? Нещо подобно би ли ти свършило работа? Гледала ли си ги тези? (Предполагам, че си огледала всичко в нета, ама да предложа все пак)
http://shopix.bg/SXY-SR952-damski-prysten-ot-stomana
http://jewellery-eshop.eu/230-black-titanium-ring-with-embedded-zircons-alongside-whole-perimeter.html
http://jewellery-eshop.eu/229-titanium-ring-with-embedded-clear-zircons.html
http://jewellery-eshop.eu/232-titanium-ring-with-embedded-rectangular-zircons.html
Активен
Bride♥
Любопитен
Just Another Bride
«
Отговор #59 -:
юли 24, 2012, 15:31:52 »
Аз имах такава халка,
emmmmmy
. Просто защото съм любител на камъните. На мен също не ми беше удобна - доста ми разтваряше пръстите и ако някой случайно ме здрависаше по - силно направо умирах от болка.
Иначе,
Alichka
, и аз съм чела, че най - важните пръстени, в случая годежният и халката се носят на безименния пръст, защото от там минавала вена, която стигала до сърцето и затова се нарича "вена на любовта".
В началото и аз много се обърквах на коя ръка да нося годежния си пръстен, но като прочетох вече имам ясно становище. Нося го на дясната ръка, а след сватбата ще отиде или на лявата ръка или ще нося и двата на дясната. Другата седмица ще се разбере дали ще могат да ни направят моделите, които сме си харесали за халките и евентуално като станат да ви ги покажа.
«
Последна редакция: юли 24, 2012, 15:36:26 от Bride♥
»
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5