Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 17, 2024, 03:26:17

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 15  (Прочетена 230120 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #105 -: март 10, 2013, 13:31:29 »

Момичета ще ви напиша не съм погледнала другите рецепти ,но то няма голяма разлика ,само малко време ми трябва.Че не са ми рецептите на този компютър
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: март 11, 2013, 09:04:57 »

Пускам ви рецепта за едни много лесни и вкусни питчици със сирене:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сирене - 1 чаша натрошено
брашно - 2 чаши
кисело мляко - 1 чаша
сода за хляб - 1 чаена лъжичка
краве масло

ПРИГОТВЯНЕ
От всички продукти, без маслото се омесва меко тесто. Оформят се малки питки, на всяга се прави дупчица и се слага парченце масло. Пекат се на 180 градуса около 20 мин до порозовяване. Много лесно и бързо стават, тестото лепне като се приготви в тези пропорции. Не слагайте допълнително брашно, за да не станат твърди. Мокрете си ръцете с вода, докато оформяте питките и няма да лепи по ръцете.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 775



« Отговор #107 -: април 03, 2013, 13:04:46 »

Може ли някой да ми даде рецептата за тирамису,но оригинална италианска.Правила съм много пъти,но от интернет намерени един сайт на Вероника и се получава супер.Но са със сметана-течна.А в момента нямам.Само с яйца и маскарпоне дали ще стане?Купила съм много хубаво и скъпо маскарпоне,но забравих за сметаната.

Аз съм голям любител на тирамису и правя моето вкъщи по рецепта на един възрстен италианец, мой познат, и съм чела също доста рецепти из нета, но в оригиналното тирамису няма сметана, има само жълтъци, маскарпоне, захар и АМАРЕТО в крема.
Амаретото се използва и за "банята" на бишкотите заедно със еспресо-то.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1667


Ангелчето на мама Изабел


« Отговор #108 -: април 03, 2013, 13:50:49 »

и аз го правя като Мрявка, но тъй като не обичам Амарето, слагам Бейлис, но не и в крема, само в банята на бишкотите..
Аз доколкото съм чела и знам, че оригиналното тирамису не може да се реже с нож. Моето си го правя в купички и гребем с лъжица

Оххх, откога не съм си правила, сигурно година има
трябва да си издиря рецептата
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 775



« Отговор #109 -: април 03, 2013, 13:52:47 »

и аз го правя като Мрявка, но тъй като не обичам Амарето, слагам Бейлис, но не и в крема, само в банята на бишкотите..
Аз доколкото съм чела и знам, че оригиналното тирамису не може да се реже с нож. Моето си го правя в купички и гребем с лъжица

Оххх, откога не съм си правила, сигурно година има
трябва да си издиря рецептата

Аз правих в уикенда за един брънч и още се облизвам, мнгоо вкусно беше станало, получих мноого комплименти и облизани чинийки!  Bravo
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1667


Ангелчето на мама Изабел


« Отговор #110 -: август 03, 2013, 16:35:50 »

момичета имам един проблем.
Правя крем за торта с маскарпоне и ми се пресече. Досега никога не е ставало така, а я правя редовно и незнам на какво се дължи....
Незнам дали да пробвам пак с маскарпонето

Май ще го направя с крема сирине Филаделфия, дано да стане този път.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: август 03, 2013, 16:45:09 »

Ако си бъркала маскарпонето с миксер е възможно да се пресече.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1667


Ангелчето на мама Изабел


« Отговор #112 -: август 03, 2013, 17:07:32 »

Ами аз винаги го бъркам с миксер и не ми се е пресичало
Иначе ми остава на бучици.
Ама има логика, защото крема не се пресече веднага, беше гладко и аз реших да го разбъркам още малко и тогава се пресече.

Маслото ми беше много по омекнало от преди, топло е доста.
Чела съм че маскарпонето е чувствително на температурни разлики, макар че го бях изкарала преждевременно от хладилника.

Обикновено направо студено го слагам
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: август 03, 2013, 18:14:01 »

Аз също го разбивам с миксер, но на най-бавната степен много внимателно и в момента в който стане гладко спирам.Гледам да не прекалявам, после действам с шпатулата.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: август 04, 2013, 21:34:52 »

Фиби ако не е късно охлади крема и разбий наново.
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1667


Ангелчето на мама Изабел


« Отговор #115 -: август 05, 2013, 09:33:23 »

аз направо го зафучих в мивката
така дали ще се оправи по принцип, като се охлади
ако ми се случи пак ще пробвам
Мерси Маги и Гери
с Филаделфията се получи също толкова вкусно, но като че ли с маскарпонето ми харесва повече, по лек е крема като че ли
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 681



« Отговор #116 -: август 07, 2013, 10:46:23 »

Здравейте, момичета! Разказаха ми приятели наскоро, че са яли сладко от праскови и банани - това било най-невероятното сладко, което някога са пробвали. Сега съм се навила да пробвам да направя, но исках да проверя дали някоя от вас не е правила, за да даде рецепта, защото ще си търся такава сама в нета.
Активен
eleni4ka
Професор
****
Публикации: 346



Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: август 25, 2013, 12:45:22 »

Здравейте, исках да споделя моя случай. Изгоряха ни котлоните и от един месец докато ги поправят ядем само печено и ми омръзна...Обикновено вечер като се приберем от работа правим набързо задушени картофи на тигана и си облизваме пръстите. Обаче сега без котлони открих нов начин за бърза картофена вечеря. Значи 1-2 големи картофа (колкото ви се ядат) се измиват без да се белят и се надупчват на няколко места с вилица. Слагат се в чиния и в микровълновата на най-високата степен за 5 минути, като на третата минута ги обръщате, за да са сготвени и от двете страни равномерно. Бях скептично настроена - как за 5 мин ще стане готов цял ненарязан картоф...ама стана се седно във фолио е печен. После си го нарязах на 4 части, поръсих го с масло, крем сирене и копър ииии е супер вкусно!
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 674



Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: декември 17, 2013, 09:46:31 »

Нещо е позамряла темичката или сте се преместили в друга и аз не знам crazy Вчера 3 годишната ми дъщеря ми заяви, че трябжа да правим коледни сладки - нейната приятелка в градината и казала  pardon Аз  2-3 години правя едни меденки, но тестото им се омесва и после разточва доста трудно, понеже е ронливо, а и пека посел много тави и не е подходящо за работа с малка помощничка. Имате ли някоя лесна рецепта да ми препоръчате? Благодаря предварително!
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #119 -: декември 17, 2013, 14:44:45 »

http://sunshineskitchen.com/christmas-biscotti/   Препоръчвам, много бързи и лесни са. Търпят промяна на 'пълнежа", слагам каквито ядки и плодове имам. Също и меломакарона може да направиш. Избягвам сладки/соленки с всякакво разточване, фигурки и т.н
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines