Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 06, 2024, 01:12:27

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 9  (Прочетена 200345 пъти)
 
viki88
Новак
*
Публикации: 16


« Отговор #225 -: август 20, 2012, 13:44:20 »

Дразни ме задължителния тон, с който се говори за храната на обслужващия персонал. Нямам против човешкото отношение, не ме разбирайте погрешно. За една година бях на 6 сватби на какво се нагледах........ то не е за говорене!!! Аз лично ще се отнеса човешки към всички - дисководещ, фото и видеооператор, сервитьори и готвачи. Като  ще бъдем хора нека е към всички, или не ??? Pachoran извинявай не разбрах това за платата и наклепването на ресторанта без причниа , към мен ли беше?
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #226 -: август 20, 2012, 13:59:39 »

За една година бях на 6 сватби на какво се нагледах........ то не е за говорене!!!

Ми сподели де? Може би към мен се отнасяше репликата "интригант" и забележката за споделяне. Ако сте имали времето и търпението да прочетете всичките стотина страници по темите "ресторанти" , ще забележите, че аз съм един от хората цитиращи конкретни имена и за добро и за лошо. И щом сте работили в системата, знаете че съм прав. Българина е крадливо племе. Ако в съответния ресторант има строг контрол и дисциплина всичко е ОК. Ако краде управителя - крадът всички - от шофьорите снабдители до сервитьорите. И се краде безогледно от началото до края. Като се почне от продуктите и се стигне до готовата храна и алкохола, безалкохолното. Резултата е ясен - в най-добрия случай на масата на младоженците всичко е наред ( за замазване на очите), на останалите стотина гости - всичко е различно. Примери тук в темата - колкото искаш.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Мъж
Публикации: 1044


« Отговор #227 -: август 20, 2012, 17:11:46 »

 viki88 операторът, фотографът и ДЖ не са обслужващ персонал на никого, дори на младоженците. По това е писано много, но явно и на теб трябва да се разясни. Като физическо и юридическо лице всички изброени представители на тези професии сключват устен или писмен договор с младоженците, които са в същност две физически лица. Договорът е между тези две страни и никой никого не обслужва. Има две страни равноправни -поръчител и изпълнител със своите права и задължения.
 Отново искам да подчертая, че не сте задължени да осигурявате храна и напитки на фирмите или лицата, с които сте сключили определен договор . Но е мое право по всяко време да напусна събитието във всяка една фаза и да задоволя своите физиологически нужди. Последствията ще са катастрофални в някои случаи, но това е следствие на разбиранията на младоженците. Лично аз не искам да си съсипвам здравето, заради кривите сметки на някого. Не се ли осигурява храна и напитки е нормално да се набавят, има достатъчно магазини и заведения. А и самия ресторант предоставя меню, от което спокойно може да си поръча всеки.
 
Активен
viki88
Новак
*
Публикации: 16


« Отговор #228 -: август 20, 2012, 17:25:00 »

Не е нужно да ми разяснявате smile сами се нарекохте така в по горен пост. Извинете, че използвах вашите си определения.
Активен
dani_dilov
Любопитен
*
Публикации: 27


« Отговор #229 -: август 20, 2012, 18:42:13 »

Не е нужно да ми разяснявате smile сами се нарекохте така в по горен пост. Извинете, че използвах вашите си определения.
Хм вземи се самоопредели както каза Делийски  булка  ли си в действителност или не
какво се възмущавате от поведението на  т.нар."обслужващ персонал"
правили забележки дори скандали  да защото ако се припознаете като работила в ресторант тоест и вие сте в категорията  която аз пък наричам  "крадци" 
Обидно или не  това е истината 
Салатите на  гостите се стопяват като сняг и едва ли са повече от 150-180 грама
Куп други неразбории -неизнесено въобще или изнесено след забележка  -напитки безалкохолни алкохолни  и прочие
Предястия също 
Основни ястия нямащи нищо общо с демонстрирано и дегустирано  на предварителелен  избор от младоженците  и като грамаж и като  изпълнение

Предварително е уговорено  и направено  забележка на обслужващият персонал ,че  фотографа ще пие кафе едно или две за сметка на младоженците и забравено от вас служителите в ресторанта като тичайки та чак краката ще си счупите носите бележка и искате да се плати кафето
при две сватби в денят не изнесените неща на първата се изнасят на втората  или непотърсените  предястия от дневната сватба  се прехвърлят на втората и така


Имена искате ето  започваме  ШЕРАТОН ШЕРАТОН -мастодонта  само преди 2 седмици се опитаха в зала Сердика да икономисат водата ,безалкохолното салатите  и чак при направена забележка  за 30 секунди изнесоха всичко на служебната маса
Младоженците първо реагираха като цялото безалкохолно от тяхната маса дойде на нашата маса и чак тогав сконфузените ресторантьори се разтърчаха

След като сте били служителка  и ние приемаме че не сте имали тази власт или пък желание хайде разкажете вие за изобщо кражбите как стават

Не визирайте сватбите просто как дерете клиентите надписани сметки  грамажи неотговарящи на менюто и прочие и прочие 
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #230 -: август 20, 2012, 19:57:34 »

при две сватби в денят не изнесените неща на първата се изнасят на втората  или непотърсените  предястия от дневната сватба  се прехвърлят на втората......

Хаха, темата нещо загрубя. Да, на мен са ми сервирали такава "салата 2ра употреба" преди време в известен столичен ресторант. Добре, че последните години работата спадна , а и се отвориха доста нови ресторанти, вследствие на което ресторантите правещи по 2 сватби на ден ( дневна и вечерна) много намаляха. Иначе на какви случай сме се нагледали и ние, нямам думи, чак бях позабравил вече. Държа да подчертая, че не е редно всички да се слагат под общ знаменател. Но за съжаление обикновено "черните овци" така осират положението, че покрай тях го отнасят и останалите.
Активен
viki88
Новак
*
Публикации: 16


« Отговор #231 -: август 20, 2012, 20:46:33 »

Булка:) работила съм като сервитьор в младежките си години. За кражбите .... не мога да кажа, аз съм работила с възпитани хора и не съм работила по сватби. Как се  правят две сватби на ден също не знам , сигурно с много въображение?! В последните години се отвориха доста ресторанти и има места където хората са интелигентни и не биха посегнали на безалкохолните и домашната ракия:) докато обикаляхме видях доста "управители", но се срещнах и с хора, които те грабват. Във Вега например ни посрещна млад мъж, приятен и ведър, съжелявам че помещението няма да ни събере той ни каза, иначе само заради него бих празнувала там. Не съм съгласна да влиза в категорията "крадливо племе". Не може да наречете всички крадци!!!! Извинявайте , но не сте прави.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353


www.Deliysky.com


« Отговор #232 -: август 20, 2012, 21:26:52 »

... В последните години се отвориха доста ресторанти и има места където хората са интелигентни и не биха посегнали на безалкохолните и домашната ракия:) докато обикаляхме видях доста "управители", но се срещнах и с хора, които те грабват.
:offtopic:Явно едните са слушкали добре в час по математика, и са се научили да умножават. Тоест взели са предвид факта , че един доволен клиент води поне 4 нови, което прави печалба няколко Х ( умножено) по няколко хиляди. А другите, явно са останали само на ниво изваждане и събиране. Повечето от вас тук са интелигентни люде и както виждам не ви е много трудно да прецените кой управител може само да събира и кой владее и другите операции.
Активен
dani_dilov
Любопитен
*
Публикации: 27


« Отговор #233 -: август 20, 2012, 21:31:35 »

За Вега може би сте права ....Извиняваме се и ви изваждаме от групата на "крадците"както вас така и ........
След като не знаете ,че се правят   по 2 сватби в ресторант за един ден  и ,твърдите че  не сте работили на място където са се правили  сватби  то тогава е меко казано  наивно от ваша страна  да защитавате конкретно тези ресторанти и персоналът в кухнята................
Списъкът продължава  наглед супер управител Иван -ПАРК ХОТЕЛ МОСКВА  Панорама  се излага напоследък  изключително намален грамаж  на салати предястия и прочие  както и  увъртането че има по евтини куверти ама дай да сте на куверти от  ???? лева  ,леко заблуждение забравяне пак за мин.вода и безалкохолното на служ.маса  -признанието от самите младоженци докато уточнявахме детайли на служебната маса на краят на сватбеният ден -не напълно  разочаровани но  с доста забележки .......

Успех в подготовката на сватбата .....и бъдете внимателни  дори където неочаквате или се е носило име на добро място за сватби се наблюдават аномалии -де да знам може от температурните рекорди да е ????????

Преминаваме по нататък към "Ниагара" но нека  пак да се ядосам нещо и ще има право куме в очите сега се поуспокоих малко...........
« Последна редакция: август 20, 2012, 21:35:24 от dani_dilov » Активен
viki88
Новак
*
Публикации: 16


« Отговор #234 -: август 21, 2012, 10:22:15 »

Аз не защитавам тези ресторанти, които правят мизерии! Просто заради такива ресторанти всички минават под общ знаменател, не е редно. И пак по тази причина се забравя, че там работят хора. Никой дори и не помисля, че в кухнята има още хора които дават своя принос за тържеството. Всичко е фокусирано върху нуждите на дисководещ, фото и видео оператор, не ги подценявам, но не сте само вие. И не може само защото някой, някъде е крал нещо всички работещи в ресторант да се третират като престъпници!!!
Активен
viki88
Новак
*
Публикации: 16


« Отговор #235 -: август 21, 2012, 10:38:41 »

Казахте да споделя наблюдения smile ДЖ Ники Петров поема ангажимент за определена сума да стои неограничено време, но с изтичането на петия час стана ясно, че има втори ангажимент и си тръгва.... остави близо 100 гости на тишина....! На друга сватба младоженците с доста ограничен бюджет бяха осигурили салата основно и безалкохолни напитки за видео оператора. По някое време той ги викна да ги попита къде му е предястието, как е възможно за него да няма и че ще направи проблем ако не получи.... Дадоха му тяхното... името специално за вас ще науча по късно и ще го напиша. Да друга сватба майката на младоженеца остави на сервитьорите 2,45лв бакшиш. Довода не беше лошо обслужване, откраднати или забавени неща, довода беше : чували сме как крадете и лъжете клиентите........... извади всички празни бутилки от боклука да брои.........И да не продължавам мисля, че схванахте.
Активен
dani_dilov
Любопитен
*
Публикации: 27


« Отговор #236 -: август 21, 2012, 11:21:51 »

Е не пак ,Призовавам  след като не сте нито в настоящето нито в миналото работили в ресторант в които
се организират сватбени тържества  не виждам и защо сте се захванали да спорите и защитавате непознати хора

Явно Ники Петров е оферирал нещо на младоженците на някаква среща  
След това  не са се доуточнили нещата и потвърдили  и явно тои спокойно е приел втори анганжимент
след като няма потвърждение ,че  ще има оувъртайм .....
Идва денят на сватбата   и младоженците са с нагласа ,че може да се възползват от тази опция за която са имали  оферта  но не са я потвърдили  но разбират че  вече не може  да се ползва като опция -диджеят е изпълнил нормалните 5 часа анганжимент....
Защо ли при един ориентировъчен начален час за фото и видео  за които е говорено предварително  в последният момент става поне с час че и отгоре по ранен    както и един ориентировъчен час за край на сватбеното тържество  се премества за по късно  

Не може разбирате ли не може да сме си казали 13,30 ориентир начален час  за следобедно вечерна сватба и после да се каже ела в 11,30 или 12
Извинете но след като сме си казали час някъде след 13 часът аз спокойно до 11,30-12,00  мога да върша друга работа или да съм еди къде си  и имам технологично време 1-1,30 ч. да се предвижа до вашето място адрес
 
Изобщо за какво ли спориме и пишеме след като  нещата са за некоректното отношение на ресторанта или служителите .............

Знаете ли че коректните ресторанти са изключително малко като процент от всичките
Знаете ли че  проблемите с  Диджей Фото и Видео са капка в морето  в  отношение с проблемите  с ресторанта
« Последна редакция: август 21, 2012, 11:32:00 от dani_dilov » Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
***
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: август 21, 2012, 11:50:00 »

Модератор:
viki88 определено не ми звучите като препатила булка,да разбирам ли ,че по-скоро се занимавате с ходене по сватби.Моля да бъде коректен потребител,когато хвърляте обвинения със скромните си 12 поста ,повечето от тях натрупани в темата Ресторанти.
dani_dilov призовавам ви да не поддържате спора ,при положение ,че горепосоченият потребител е с неясен статут и минимален брой мнения във форума.
П.С.Въпрос на време е да заключа темата и да изтрия мненията ,а това няма да е в ничий интерес.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Мъж
Публикации: 568


Ние можем и знаем как... !!!


« Отговор #238 -: август 21, 2012, 15:08:59 »

Модератора е прав, нека да обобщим и да приключим със споровете. Защо отново да затварят тема, която е необходима най-вече на младоженците?!
Уважаеми младоженици, не сте длъжни до осигурявате куверт за професионалистите които сте наели !!! Това е така и няма спор. Някои колеги (реални и нереални, професионалисти и не толкова професионалисти) са вдигнали градуса и моля да ги извините.
Идеята в самото начало беше - Ако решите и проявите добра воля относно това да има нещо на масата на подизпълнителите (което е добре дошло) нека това се случи както трябва, а именно това което сте преценили да заявите да стигне до този закогото е предназначено. Ако не сте предвидили нищо - Живи и здрави да сте - Ваше си е решението. Това разбира се по никакъв начин не трябва да промени отношението и качеството на работа когато говорим за истински професионалисти.
Няма до сега случай в който колегите които не са получили куверт да не са си тръгнали живи и здрави от сватбеното парти (от работа). Ако срещнете такива професионалисти, които на живот и смърт искат куверт на масата, просто ги подминавате и продължавате към следващия. Кувертите са за гостите, който е на работа трябва да работи, а и кувертите струват пари, които не влизат в цената за услугата и съответно натоварват бюджета на младоженците допълнително?! Не трябва да бъдат принуждавани и изнудвани за това че не са предвидили бюджет за допълнителни куверти. Това не е коректно от наша страна.
Нямам случай в който младоженците да не са проявили добро чувство и намерение към мен, но има доста случаи, когато заведението си е спестявало моя куверт или поне по нещо от него (ако мине).
« Последна редакция: август 21, 2012, 15:18:33 от DjNick Mc » Активен
goldish
Сватбар
***
Публикации: 168



« Отговор #239 -: август 21, 2012, 18:57:08 »

Според мен няма нито един ресторант, който да не лъже. Ако има такъв, го кажете  blum
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines