Гримът 6-та част

<< < (83/92) > >>

Деница Звездица:
Николета, а ти по принцип имаш ли някакъв по-професионален опит като гримьор? На мен този тип грим страшно ми хареса - кожата е свежа и не лъщи, няма сенки под очите, очната линия е с хубав контур, сенките преливат, червилото не лъщи и е в хубав нюанс. Още като четох, че сама си се правила за сватбата, и зачаках снимките отблизо. Браво!
Можеш ли да напишеш и как направи грима стъпка по стъпка и какви марки ползваш? Сигурно на другите ще се види аматьорско, но ето, аз се гримирам често и понеже винаги се старая да постигна тоя "естествен ефект", осъзнавам колко е трудно да се открие точния отенък на сенките, пудрата, докъде да се дръпне очната линия, колко спирала да се сложи... Дори при професионално направен грим съм виждала как правят грешки, а тук всичко изглежда много премерено. Наистина би ми била полезна последователността от този грим специално, защото все имам съмнения всичко как се прави. А пудрата с четка или тампон слагаш?

nikoletasss:
Нямам никакъв по-специален опит. Държа да отбележа, че снимката има малко ретуш :[, но не съм пипала очите и устните, а няколко пъпчици :[ които сама си докарах за повода :[ Не използвам кой знае какви марки, нищо професионално. Но все пак щом искаш ще обесня какво съм правила.
Основа за грим - essence, някаква с блестящ ефект, ето какво пише на нея illuminating make-up base.
Основа за сенки - seventeen, 104. За първи път ползвах, не съм очарована, събраха ми се сенките след няколко часа.
фондютен - Bourjois 123 PERFECT, 53 номер. По принцип ползвам фондютени Bourjois и съм много доволна от тях.
коректор - Maybelline, 2 номер, доволна съм
сенки - Manhattan MAGIC DUO,  цвят berry mauve, основно тях съм използвала...И черни сенки на Bourjois, 06 noir cobalt. С тях потъмних малко клепача, защото другите сенки са светлички. Бялото в началото на окото идея си нямам какво е, стари са сенките и няма никакъв надпис останал по кутийката.
руж - essence, но какъв номер е...вече е изтъркано :(
Гланц - Maybelline Colo Rama, май 170 номер.
Очна линия - и на нея и липсва надписа, но използвам от тези с дългата тънка четчица.
Не мога точно да обясня какво как точно съм слагала, нямам някакъв точно определен ред за нанасяне. :( Гледам да се харесам и това е. Идеята е - опушен грим и очна линия, издължаваща окото. Мога да помогна за очната линия. Ето
http://www.youtube.com/watch?v=QA4u5T1SouU

flyin:
Николета, и на мен много ми харесва гримът ти, много е нежен и съвсем подходящ за сватба  *THUMBS*

Josephine®:
Ники, много подкрепям булки, които умеят да се гримират добре и го правят и в деня на сватбата.  :)Гримът ти изглежда като професионален. Аз бих добавила лек тъмен контур на долния клепач. Понякога гримьорите не се съобразяват с личните предпочитания и естествено излъчване и състаряват булките под тоновете грим. Сигурна съм, че ти си се чувствала красива и напълно себе си! Все повече се замислям сама да си направя грима...  :huh:

nikoletasss:
Благодаря ви за комплиментите, момичета.
Действително се харесвах, чувствах се красива и себе си. Не съжалявам, че сама се гримирах. Искаше ми се професионален грим, най-вече, за да е по-издръжлив, но просто при мен не се получи. Не можах да се "позная" :[ Въпросната гримьорка гримира сестра ми и кумата, и двете бяха много доволни. Явно си зависи от човека... :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница