Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 10:30:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дреболийки - 15  (Прочетена 156067 пъти)

emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: април 02, 2012, 10:56:26 »

И аз за това си мислих...но не ме бива в писането...а така ми се иска да го напиша сама....има ли някъде обети,които мога да прочета...?
На англ вършат ли ти работа?
http://weddings.about.com/cs/bridesandgrooms/a/vowwording.htm

ако не , ще ти преведа един , ще се опитам да вкарам и ритъм поне, ако не рима.
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: април 02, 2012, 11:01:14 »

На англ вършат ли ти работа?
http://weddings.about.com/cs/bridesandgrooms/a/vowwording.htm

ако не , ще ти преведа един , ще се опитам да вкарам и ритъм поне, ако не рима.
Еми страхотни са,разбирам ги горе долу...помогни ми да избера...кое ти харесва най-много...?
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: април 02, 2012, 11:02:43 »

I, (name), take you, (name), to be my partner, loving what I know of you, and trusting what I do not yet know. I eagerly anticipate the chance to grow together, getting to know the (man/woman) you will become, and falling in love a little more every day. I promise to love and cherish you through whatever life may bring us.

Entreat me not to leave you, or to return from following after you, For where you go I will go, and where you stay I will stay. Your people will be my people, and your God will be my God. And where you die, I will die and there I will be buried. May the Lord do with me and more if anything but death parts you from me!
 cray cray cray

п.с все пак ще ти го преведа, да си имаш два варианта на превод- твоят и моят
« Последна редакция: април 02, 2012, 11:04:54 от emmmmmy » Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: април 02, 2012, 11:11:03 »

Това е съкратен, побългарен вариант на американските обети (ако можеш да си преведеш даденото от еми, използвай го, наистина е много трогателно good)

* обет.jpg (22.52 KB, 480x249 - видяно 2874 пъти.)
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: април 02, 2012, 11:12:40 »

Булка, предупреждавам че може да махнеш втория абзац, ако не си много религиозна, за мен лично е много силен и бих си го оставила, но това си е личен избор.
Ето какво сътворих, на някои места съм излизала от буквалния превод, за да го направя по "твое ":

Аз ( )  взимам теб ()  да бъдеш мой другар, да обичам  това което познавам  в душата ти и да вярвам на онова, което не съм разкрила още у теб. С нетърпение очаквам възможността да растем един до друг, да се приближа до мъжа /жената, в който ще се превърнеш и да се влюбвам все  повече и повече всеки ден. Обещавам да те обичам и да те ценя независимо какво ни поднесе животът.
Моли ме да не те оставям, нито да отвръщам глава от пътя с теб, и където и да идеш, аз ще дойда с теб, и където и да останеш и аз  ще остана с теб. Твоите близки ще са и мои близки, твоят Бог ще е и мой. И където и да умреш,   там ще падна и там и ще остана.  Нека Бог се разплаща с мен, ако друга промисъл освен смъртта те раздели  от мен.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: април 02, 2012, 11:25:18 »

Булка,ще  ти ги  напиша  от  моето за да  видиш  как изглежда ил  ще  ти пратя  снимка
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: април 02, 2012, 12:28:13 »

cray Много е чувствено...Благодаря Еми  give_rose Но искам нещо,без имена ,без мъж и жена,без род...което е от името на двамата...не знам дали ме разбрахте  crazy
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: април 02, 2012, 12:32:24 »

нещо не загрявам, един вид от вас послание пак към вас, или към гостите?
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: април 02, 2012, 12:39:41 »

Аз не мога да обясня... значи искам посланието да от мен към него или от него за мен...но да няма имена,родове.... crazy оле не мога да обясня...примерно обещание един към друг,но да не е уточнено аз на него или той на мен... blum
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: април 02, 2012, 12:42:22 »

Тоест, искаш нещо, което да важи с равна сила и за двете страни (мъжката и женската), нещо универсално?
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: април 02, 2012, 12:43:51 »

аха. ами просто махни от абзаците родовете и имената. good
ето преправих го :
Обещаваме си да си бъдем верни другари, да обичаме  това което познаваме  в душите си и да вярваме на онова, което не сме  разкрили още един в друг. С нетърпение очакваме възможността да растем един до друг, да се сближаваме  и опознаваме, и да се влюбваме все  повече и повече всеки ден. Обещаваме си да се обичаме и ценим  независимо какво ни поднесе животът.
« Последна редакция: април 02, 2012, 12:53:21 от emmmmmy » Активен
sea_flower
Ентусиаст
**
Публикации: 70

« Отговор #26 -: април 02, 2012, 13:00:10 »

bamce , благодаря за линковете, тези съм ги разглеждала. Явно не съм се изразила правилно, няма да използвам сатенените кръгове за късметчета за хвърляне. Тях най-вероятно също ще ги направя сама, но от тюл.
Питам за сатен, или друга материя, която не се разбримчва, за да сложа "капачета" на бурканчета ( като тези в магазина, дето се продават лютеница или сладко, но те са хартиени), който ще завържа със сатенена панделка. Дано някой ме е разбрал, и ми помогне с нещо, че от никъде нищо подходящо не намирам....а времето си минава.... sad
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: април 02, 2012, 13:04:15 »

sea_flower,Можеш д а  използваш  так а нареченото  хасе ,(разбрах  те  след  това,на  този пост),то  не  се  бтимчи.Сатена  се  бримчи  ,ако  не е поръбен.Другия  вариант  е д а ти  ги поръби  някой или  да  използваш по-твърд  плат.Може да  идеш  в  някой магазин  за  платове  и да  ти препоръчат плат
Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: април 02, 2012, 13:12:50 »

Да бе,много съм зле  funnytooth Момичета благодаря ви за помощта......
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #29 -: април 02, 2012, 13:17:00 »

Bulka88, дали ето тази притча би била подходяща :
http://prit4ite.blogspot.com/2010/01/soulmate.html
 След края на текста може да допълните, че един за друг сте сродни души. А за гостите - да им благодарите за това колко любими и близки до вашите сърца и души са  give_rose
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: