Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 16:33:39

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 11 част  (Прочетена 160219 пъти)

casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #390 -: юни 06, 2012, 09:03:07 »

girlinblue182 200лв. наистина е много. Не знам кой ви е ресторанта, но на нас в Камелия ни искаха 50лв за булчинска маса плюс 2лв на стол - 1 за бял калъф и още толкова за пандела. И да Seagirl 4лв. пак е много. Да не говорим, че Камелия поне според мен изглеждаше доста зле и не заради това се отказахме като цяло, но определено това беше една от причините да изберем Бриз 2. Голямо впечатление ни направи управителя като каза, че от една сватба се печели доста повече, че да прави цигании за 5 калъфа  Bravo
Има пандели в  ebay - органза, излизат по 2лв с доставката или тук органза на метър е 5лв, но трябва да се режи crazy, но за бял калъф нямам идея...мисля, че има агенции, които ги дават под наем. Може да направите пазарлък, който аз пробвах в Камелия blum - понеже ни искаше 2лв. на стол и казах да си задържи украсите и че аз ще си купя цял топ от Китай и ще си го нарежа и то цвят, който искам...та така де - управителката направо ни предложи да й оставим после органзата, а булчинската маса щяла да ни е безплатна в замяна blum ...мисълта ми беше, ако ви искат пари и за бял калъф може да си вземете органзата и после да им я осатвите, а те да ви дадат калъфите безплатно smile Без друго тая органза няма да ви трябва после smile
А за Камелия пак се отказахме де, не ми харесаха и пазарлъците и очаквах до деня на сватбата да има още доста такива.
Например:
http://www.ebay.co.uk/itm/Organza-Sheer-Fabric-29cm-x-5M-26-Colours-Available-FREE-UK-POSTAGE-/320789608612?pt=UK_Home_Garden_Celebrations_Occasions_ET&var=&hash=item4ab08cf8a4#ht_1733wt_1163
Но това трябва да се режи на половина...
« Последна редакция: юни 06, 2012, 09:22:06 от casky » Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #391 -: юни 06, 2012, 09:17:57 »

Seagirl табелките и аз мога да ти ги направя Wink Ще ти дам шаблон и ти само ще записваш имената smile
Нашите мисля да са със снимка. Всъщност това ще са ни и подаръците за гостите. Ще е на фото хартия сгъната на две, от едната страна снимката ни - черно бяла и панделка, от другата имената на госта. Имам принтер и такава хартия, а самата снимка ще я направя с такъв ефект, че да изглежда нарисувана smile Украсата ще я занесем предния ден и след като тръгнем от нас ще изпратя няколко приятелки да сложат всичко в ред...без друго не мисля, че умират от желание да висят в църквата blum
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: юни 06, 2012, 09:21:37 »

Seagirl повечето агенции не са съгласни да подреждат само.И на мен ми струва 4 лв много за калъф-това включва ли панделка.Относно купуването на вази и цветя понякога излиза по скъпо.Виж цените за наемане на вази ,защото после няма да ти трябват.Цветните аранжировки зависи откъде са ама понякога излиза повече пари да си ги направиш освен ако не вземеш цветята на борсови цени-защото ако купиш да кажем рози  по 2 лв да са защото ще вземеш повече от цветарски магазин или пазарчето в една аранжировка ако са 5*2=10 лв и акто сложиш и зеленина,пиафлора и други по скъпи цветя и тя ще ти стане аранжировката колкото и да си я поръчаш с тая разлика ,че няма да се занимаваш.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: юни 06, 2012, 09:34:31 »

Seagirl с малко сръчност може да си направиш номерата на масите и табелките.Трябва ти принтер и да си намериш подходящо шаблонче.С някоя панделка или украска може да станат чудни неща.Може да помагаме с идеи как се правят нещата ако си харесаш нещо.Помпоните също са много добър вариант за украса-и евтин и лесен.
Активен
zp_70
Ентусиаст
**
Публикации: 98

« Отговор #394 -: юни 06, 2012, 10:02:09 »

Агенциите определено не искат само да подреждат, дори има агенции, които и само част от декорацията не поемат, а единствено цялостната визия на нещата. Аз като цяло мисля да се доверя на една агенция, която да направи всичко. Определено някой няща ще са по-скъпи, други ще са по-евтини. Като гледам офертите на агенциите, няма как да се ориентираш какво ще ти излезе, защото са хиляди условности - цветове, материи, материали, цветя, свещници, свещи, подаръци за гостите и т.н. всички почва от някаква цена (на която почти няма варианти) и тавана е отворен, което прави много сложно за изчисляване на нещата. Ако решите да изберете агенция става така, че се хващате за хорото и го изигравате до край, като края не е много ясен. Всички агенции си знаят цените по между си и няма супер евтини агенции (и то качествени) според мен. Въпроса е колко пари имаш възможност да отделиш за декорация.
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: юни 06, 2012, 10:06:58 »

За украсата на ресторанта ...  аз все си мисля, че по-евтин вариант би трябвало да е да си наемете агенция или декораторка, отколкото да ги търсите от различни места. А и така си решавате проблема с наема на калъфи и пандели, както и кой да ви постави украсата, цветя и т.н. good А по-дребните нещица винаги можете да си ги направите сами - аз също си правих тейбълки, номерация на масите, подаръчета, покани smile
А за заплащането на услугите на агенциите - zp_70 е права, всичко е много относително. Варианта е да си определите бюджет за декорация, да си изясните горе-долу визията на украсата и да питате за тази сума такава украса могат ли да ви направят или поне нещо подобно (да кажем с малко по-евтини материали, ако излизате от бюджета с това, което сте избрали за украса) Не знам дали ме разбрахте, че както го обясних.... girl_impossible blum
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: юни 06, 2012, 11:01:12 »

Много ви благодаря, момичета  give_rose Тъй като съм на работа всеки ден (без неделя), когато естествено повечето магазини, които ми трябват не работят, а вечер докато стигна до Варна вече работното им време е свършило, нямам възможност за обикаляне и сравняване. Затова чета форума, набелязвам препоръчани места или идеи, които мога да изпълня и пращам бъдещия ми мъж да гледа и търси, защото той по има възможност. И аз подозирах, че такава услуга едва ли ще предлагат агенциите. Пък и както казва Gucci, може би всичко по-отделно може да ми излезе и по-скъпичко. Но дори и да не е така, изисква време и допълнителни ангажименти, а точно време аз нямам  sad Ще прозвъня няколко агенции и ще видя какъв бюджет ще ми съставят, после ще докладвам smile
Иначе си изработих модел за покана  danceg Мисля, че стана прилично, като за ръчен труд. Ако някой има нужда от лепило с брокат, самозалепящи се камъчета или шнур и лента от сатен, открих в Джъмбо.
Още веднъж много ви благодаря за подкрепата и съветите  smile
Активен
pipilotagm
Любопитен
*
Публикации: 24

« Отговор #397 -: юни 06, 2012, 16:12:12 »

момичета и аз да се отчета резервирани: ресторант, видео и фото, купена рокля, преговори с агенция и dj.
В голяма дилема съм за поканите и украсата (какво точно и колко да струва), много солено ми се вижда  crazy
Активен
yara
Сватбар
Публикации: 263

Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: юни 06, 2012, 16:19:54 »

Здравейте момичета,

Да се включа в темата за украсата.

За разлика от поканите и тейбъл картичките, които спокойно може да си ги направите месеци преди събитието нещата с украсите не стоят точно така.
Не, че отричам, че се спестяват пари, но си помислете добре дали часовете прекарани в търсене на правилните неща и изготвянето на цялостната концепция не ви струва даже и повече, особено калкулирано в нерви, гориво и време.

Относно калъфите - ако ресторантът позволява. т.е имат хубави столове, които нямат нужда от калъф това спокойно може да го спестите.
Вярвай те ми най-евтиния калъф с панделка, който успях да намеря в 3 града, бе на цена от 2.50лв и то само защото ми бяха познати. Цената включва доставката, поставянето, след това прибирането, пране и гладенето. Всички останали варираха между 3 и 4лв.

А иначе, не знам дали си давате сметка, че вие в деня на сватбата, няма кога да имате време да правите украсата.... ако въобще се сетите, че трябва да има украса.
Ако от ресторантът не ви предлагат подобна услуга ще се наложи да организирате най-близките си да го направят. А така ще отнемете на тях възможността да се наслаждават истински на деня

За моята сватба, която беше със супер минимална украса, агенцията беше в 2ч на място, за да може да свърши до 5.30ч, за да имат време след това ресторанта да си наредят приборите по масите.
Ако в ресторанта имат някакво мероприятие по обяд например, тогава още повече се скъсява времето за подготовка.

Само сметнете по половин минута на стол да го облечете и да му вържете панделка за 100 стола това си е цял час. Трябва също да се доставят всички неща, които сте купили, цветята и т.н..
Освен това на самия ден ще имате много други задачи сега ви се виждат малко, но баща ми направи 3 курса до ресторанта/хотела.
Освен това на деня след сватбата всички тези неща трябва да се приберат. Ако имате подаръци, останал алкохол и на всичко отгоре украса поне 1-2 курса ще минат в разнасяне и вместо да се видите с някой от гостите, които не са от града и бързат да си тръгнат, вие или родителите ви ще се занимавате и с това.
Ако някой иска на личния мога да му пратя нашите ексшън планове със съпруга ми, уж дребни но нещата отнемат време.

Лично мое мнение, аз каквото можах да прехвърля на други като отговорност на самия ден го направих и пак на мен, сестра ми и на съпруга ми останаха достатъчно неща за вършене и за мислене в самия ден.

Важното е да сте свободни от всякакви задължения и да се наслаждавате без капка грижа за каквото и да е!
« Последна редакция: юни 06, 2012, 16:32:39 от yara » Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #399 -: юни 06, 2012, 21:21:23 »

Искам да споделя, че съм доволна от отношението на жената, която работи в сватбен салон Мирена във Варна. От там си купих книгата за пожелания и поканите за кумовете и родителите. Доволна съм, че е внимателна и показва всичко търпеливо.  good
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: юни 06, 2012, 22:04:43 »

Мирена е сватбеният салон, където ушиха роклята ми - много съм доволна от тях, наистина са професионалисти good Освен това правят всякакви украси и си имат собствено цветарско ателие. За съжаление аз ги открих твърде късно - вече бях наела декораторка
Активен
girlinblue182
Ентусиаст
**
Публикации: 65

« Отговор #401 -: юни 06, 2012, 22:11:49 »

Благодаря ви за съветите, момичета! Питах в една агенция за украсата, ама не ми казаха точна цена... Сватбената маса беше около  - 100 - 120лв... Но аз искам цялостна украса на ресторанта...
За калъфите ми искат по 1,50лв. с цветна панделка, корто ме устройва, но всичко ще ни стъпи на 300лв... Ужас, как звучи  shok Колебая се все още, а май не трябва много да се мая...  huhhuh.gif
Активен
smilqnka
Новак
*
Публикации: 13

« Отговор #402 -: юни 07, 2012, 00:45:11 »

girlinblue182 коя е тази сватбена агенция ?
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: юни 07, 2012, 07:10:27 »

муун, аз също вече имам кой да ми прави украсата - капарирах в Бижу, надявам се да съм доволна  give_rose
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #404 -: юни 07, 2012, 08:32:39 »

Само сметнете по половин минута на стол да го облечете и да му вържете панделка за 100 стола това си е цял час. Трябва също да се доставят всички неща, които сте купили, цветята и т.н..

И за това също е важно кой ресторант се избира. Мисля, че те трябва да си сложат панделите по столовете ако им се занесат, при положение, че сами не са могли да ги доставят. Не знам, ако трябваше да се занимаваме и с това да ли и аз щях да се хвана сама да правя украсата crazy Но както вече съм казвала при нас те ни я доставиха и те ще се погрижат всички органзи и сатени по масите и столовете да са ОК..ние само ще направим украсата по самите маси т.е. върху тях smile
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: