Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 15:43:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 11 част
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 11 част (Прочетена 160125 пъти)
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
Отг: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 11 част
«
Отговор #375 -:
юни 03, 2012, 19:01:38 »
На мен ми казаха, че късметчетата трябвало да са с едно повече от годините на булката. Само не разбрах защо
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #376 -:
юни 03, 2012, 19:29:39 »
Ако булката е примерно на 25 ( нечетно число ) няма нужда от 1 повече или по - малко. Но ако е на 24 ( четно число )е хубаво късметчетата да са 23 или 25. Дано да успях да обясня правилно
Активен
vania_20
Любопитен
[email protected]
«
Отговор #377 -:
юни 04, 2012, 09:11:54 »
Момичета вече си поръчахме и халките , сега трябва да определим менюто в ресторанта и да изберем къде да поръчаме тортата , искам да попитам някой дали знае как стои въпроса с ритуалната зала в Аксаково като цени и условия , къде ще си правите изследванията за медицинските , остава много малко време до 30 ти и се побърквам , роклята ми е почти готова , а нямам обувки , ужас
) и не мога да си избера фризьор. Ако някой може да ме посъветва ще бъда много благодарна
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #378 -:
юни 04, 2012, 12:23:46 »
vania_20
, какви халки си избрахте и от къде - имаш ли снимка?
Активен
vania_20
Любопитен
[email protected]
«
Отговор #379 -:
юни 04, 2012, 19:24:05 »
От ателието на Кожухаров нямам снимки като са готови ще кача снимки
предложения за хубави обувки , торта , грим и прическа ?
Активен
tweety87
Любопитен
«
Отговор #380 -:
юни 04, 2012, 21:12:44 »
Привет на всички! Чета ви отдавна, но до моя ден има още много време и за сега съм само на ниво теоретична подготовка.
Относно питанката vania_20 мога да изкажа мнение за грим – ползвала съм няколко пъти услугите на Криси от Mascara make-up studio, останах много доволна знам и от други форуми, че е доста търсена, при нея имаше и едно момиченце, което понякога й помага и двете са много добрина. Дано да съм била полезна. Приятна вечер!
Активен
vania_20
Любопитен
[email protected]
«
Отговор #381 -:
юни 05, 2012, 07:56:41 »
Благодаря за съвета колебая се между Кристина и Виктория по принцип на тях съм се спряла
Активен
Smily
Любопитен
«
Отговор #382 -:
юни 05, 2012, 08:59:30 »
Здравей vlav82,
можеш ли да ми кажеш къде се намира магазинчето във Варна?
Заинтригуваме:)
Цитат на: vlav82 в май 29, 2012, 18:39:20
Здравейте, момичета!
Моят сватбен ден ще бъде на 15 септември! Действително - уверих се, че е много важно, по-отрано да се запазват дати - в ритуалната зала, в църквата; както и да се капарира ЗАЛАТА! За мое успокоение, часовете на събитията в деня ми са "като по учебник"
Реших сама да се справя и с украсата и организацията на сватбения си ден! Интернет и форумите се оказаха неизчерпаем източник на полезна информация
! Не съм скъперничка, но когато знам и виждам с какви надценки ми се предлагат някои услуги и стоки, ме хваща буквално яд!
Днес, купих подаръчетата за гостите си! Бях се спряла на идеята да е стъклена фигурка, с акцен - тематиката на събитието! Бих искала да споделя!
http://www.sezam2003.com/souvenirs.php?lang=BG&cat=12
препращам ви линк-а, в който можете да видите видовете фигурки /лебедчета; слончета; рибки и др./ - има с цветно стъкло; има и белички /имитация на Swarowski/ има и порцеланови и пр. и пр.. Можете да проследите и фирмата и магазинът във Варна. Доколкото разбирам има само още един в София. Стоките са китайски, но няма да ви излъжа ако ви кажа, че някои от артикулите които видях там, ги бях гледала и в няколко много лъскави и добре парфюмирани магазинчета. Искам да дам и следните съвети /които може да ви се сторят и леко смешни, но считам че ще са ви от полза/: когато си купувате от там такива неща, оглеждайте ги на място много внимателно; второ - всеки артикул има две цени: на едро и на дребно. Ако, да речем /както аз направих/ купувате ок 100 фигурки - това за тях не е достатъчно условие да пазарувате на по-ниските цени. Искат - БУЛСТАТ/ЕИК. Продавачките не бяха особено вежливи, особено когато се досетиха, че ги взимам за такова събитие. Но това не бива да ви притеснява
за сведение: 1 цветно стъклено лебедче ми излезе - 0,68 ст; 1 цветно стъклено слонче - 1,13 лв..
P.S. само да допълня /и приключвам, по този въпрос/ няма да скрия, че си правя консултации и със сватбени агенции. Бяха ми предложили наемни цени на вази за цветята по масите на гостите в диапазоните от 6 до 8 лв на брой. От този магазин си купих и вазите, с доста приличен вид, на цена за бройка 6,50 лв.
Всички цени са с ДДС.
http://landofroses.net/Opakovki/cat/122/30/
вторият сайт е на "Земя на рози". Прецених, подаръчетата на гостите да ги сложа в червени кадифени торбички /цветът пасва и на мокета на залата, в която ще бъдем/ - там ги намерих по 13 ст./бр., като една опаковка съдържа 100 бройки /за сравнение същите в бижутерските магазини ми ги продават за по левче/;
...пазарувайки, тези "елементчета" от "цялото"
, намерих и тюлчетата за късметчетата /които ще хвърлям на излизане от ритуалната/ в същият магазин по 4 ст бройчето и си купих 3 опаковки по 50 бр., съдържание. Имат различни цветове - само бялото беше изчерпано, но го замених с екрю /почти същото е - дори май-повече ми харесва/.
И все пак не забравяйте, че това не са кой знае колко качествени стоки - затова си отваряйте очита!!!!
Активен
Smily
Любопитен
«
Отговор #383 -:
юни 05, 2012, 09:23:43 »
Цитат на: vania_20 в юни 04, 2012, 09:11:54
Момичета вече си поръчахме и халките , сега трябва да определим менюто в ресторанта и да изберем къде да поръчаме тортата , искам да попитам някой дали знае как стои въпроса с ритуалната зала в Аксаково като цени и условия , къде ще си правите изследванията за медицинските , остава много малко време до 30 ти и се побърквам , роклята ми е почти готова , а нямам обувки , ужас
) и не мога да си избера фризьор. Ако някой може да ме посъветва ще бъда много благодарна
Мога да ти препоръчам Нели от студиото на Стилист Капанов на ул.Мир.Според мен много си я бива!!!
И за обувките не се шашкай! И аз моите си ги купих две седмици преди сватбата, а резервните за танци, седмица преди това)))))))))))
Всичко ще е супер!Ще видиш!
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #384 -:
юни 05, 2012, 10:08:14 »
Здравейте момичета
И аз почвам активно да следя темичката
Нашата сватба е на 19.08 в Бриз 2 - лятната градина. Ще бъде вечерна
Вече имаме и записан час за ритуал и църква - Св. Анастасий. Току що звъннах и в Студио Х да попитам дали им е свободна датата и се разбрахме да ходя да давам капарото. Понеже сме в Бриз ни правят отстъпка малко под 300лв., което е супер
Иначе украсата и всичко около сватбата сама ще си правя. Вече си поръчах цветчетата, които ще ми трябват от братята китайци
Сега чакам да дойдат и почвам
Направих поканата т.е. листа, на който ще е написан текста и мисля, че стана оригинално
Има толкова много неща около тази сватба, надявам се нищо да не пропусна...но вие тук много помагате
Цветчетата са 15мм. нищо, че изглеждат толкова големи
cvet4eta2.jpg
(47.43 KB, 422x339 - видяно 2952 пъти.)
«
Последна редакция: юни 05, 2012, 10:09:51 от casky
»
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #385 -:
юни 05, 2012, 10:15:14 »
А това е самия лист, на който ще е текста (цветен лист - лилав), самите покани ще са тип папирус
На бялото поле, което се вижда всъщност е наша снимка изрязана във формата на сърце, под нея са ни имената и след това почва самия текст
2.jpg
(41.27 KB, 428x630 - видяно 240 пъти.)
Активен
m0onlight
Баш Майстор
Любовта е чудо– вярвай в чудесата !
«
Отговор #386 -:
юни 05, 2012, 12:33:16 »
casky
, браво, поздравления за ентусиазма и че си решила сама да си правиш с украсата, ще помагаме с каквото можем
Активен
casky
Баш Майстор
«
Отговор #387 -:
юни 05, 2012, 13:38:20 »
Цитат на: m0onlight в юни 05, 2012, 12:33:16
casky
, браво, поздравления за ентусиазма и че си решила сама да си правиш с украсата, ще помагаме с каквото можем
Ами да
По принцип обичам да се занимавам с разни подобни неща и като гледам бутониери, покани и т.н. и като знам, че и аз мога да ги направя...изобщо не ми се дават по 4лв. за покана и още толкова за бутониера
Иначе доста голяма част от украсата ни е от Бриз 2. Като отидохме бяхме решили, че ще е лилава, но се оказа че имат два нюанса - светло - органза и тъмно - сатен. И в първия момент се защудих кое от двете искам, управителя каза, че са имали тъмна сатенена сватба, но била много хард, а на мен тоя сатен така да ми хареса...и реших органзата да е по столовете, а сатена по масите и да е набран в края. За да съчетаем двата нюанса ще има разпръснати светло лилави цветчета рози (изкуствени от Китай). Така ще може и да се слагат чинии върху тях в последствие. А в двата края на масите се чудя дали да има цвете потопено във вода и плуваща свещ отгоре, или направо да взема свещници от Джъмбо. Ония ден видях много хубави, вътре със същите рози, които съм взела за поканите и т.н.
Нашата маса ще е главно от хотела, имат свещници и т.н а букета в центъра ще е тоя от колата
...така ще го изберем, че да става и за двете
Активен
girlinblue182
Ентусиаст
«
Отговор #388 -:
юни 05, 2012, 21:16:03 »
Аз пък си купих обувките първо, понеже ще са равни и така
Но ако си харесам сандали до сватбата, ще си взема.
За украсата, на нас ни искат 200лв. за цялостна украса на ресторанта и сватбената маса, като това не включва калъфите за столовете... Не знам как вървят цените по агенциите, за цялостна украса, та се чудя това много ли е или малко в сравнение с другите... Само по себе си + калъфите за столове ми идва множко... Дали да не се обърна към някоя агенция?
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #389 -:
юни 06, 2012, 08:25:00 »
И мен ме мъчи от известно време въпроса с украсата. Реших как искам да изглеждат масите и мисля да се обадя на две-три агенции, да обясня какво искам и да видим каква цена ще ми кажат. От ресторанта ми искат 4 лв за калъф, което ми се вижда страшно много и ги отказах. Сега търся други варианти. Също се чудя, ако сама си купя цветята, вази и си направя табелките за маси и т.н., дали от някоя агенция няма да се съгласят само да поемат ангажимент за подреждането на украсата и след това събирането. Някой знае ли дали се предлага тази услуга?
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...