Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 16:42:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 11 част
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 11 част (Прочетена 160233 пъти)
girlinblue182
Ентусиаст
Отг: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 11 част
«
Отговор #330 -:
май 25, 2012, 17:38:31 »
Момичета, да се похваля, днес си поръчах роклятааа
Надявам се да я направят такава каквато си я представям
Цветът е екрю, противно на всички мои очаквания...
Дано да стане
Активен
pipilotagm
Любопитен
«
Отговор #331 -:
май 27, 2012, 11:22:00 »
Здравейте
Нова съм във форума
, чета от доста време, но едва сега се осмелих да пиша..С годеника ми
сме решили, че искаме дневна сватба, може би септ/окт. с изнесен ритуал. Малко късно започваме с организацията, но мисля, че ще се справим.. Единственото, което сме направили е да обиколим набелязаните ресторанти и да питаме за дати- Романс, Golden Lion, Естрея, остават ни Бялата къща и Корал може би другата седмица. Гостите ще са към 80 по първоначални сметки. Иначе си направих списъци с агенции за украса, торти, покани и т.н., за да не се ровя в последствие.
Към момента мога само да кажа, че бях с големи очаквания за Романс (беше ми фоворит), но останах доста разочарована: лошо посрещане от Г. Йорданова и липса на интерес; малки, схлупени и неприветливи зали с миризма на готвено (особено по-голямата зала в ляво от входа), избелял мокет, старо обзавеждане, за сметка на това приемлив куверт (30-35 лв.) и добра локация, хубава ротонда... Близостта на басейна ми се видя рискова, ако има малки дечица...Дано момичетата, които планират голямото събитие там останат доволни от обслужването.. пък и все пак с малко повече украса и много добро настроение, тези недостатъци могат да се преодолеят...
Другите 2- нови и приятни, нищо повече. Естрея- хубава градина и топли светове, куверт 35-40 лв. Golden Lion- дори и незавършен изглежда много добре
Успех на всички с планирането и приятни емоции...
Активен
kleopatra_marin
Любопитен
Публикации: 43
«
Отговор #332 -:
май 27, 2012, 12:55:26 »
От
хотел Романс
ние не останахме разочаровани. Не знам, коя е Йорданова, но нас ни посрещна и ни обясни подробности една жена от ресторанта - не знам, дали беше гл.готвач. Беше приятна и дружелюбна.
«
Последна редакция: май 27, 2012, 15:23:27 от kleopatra_marin
»
Активен
pipilotagm
Любопитен
«
Отговор #333 -:
май 27, 2012, 17:37:54 »
kleopatra_marin, предполагам, че става дума за същата дама... след запитване по имейл за цени и условия, тя беше посочена като лице за контакт- Гергана Йорданова. Очевидно не беше управавител, по-скоро главен готвач наистина. По време на посещението ни течеше подготовка за вечерна сватба и може би е била ангажирана повече с нея..истината е, че имах чувството, че тя ще ни дава пари, а не ние на нея.. доста студено се държа. През цялото време обясняваше как ще седнем и ще говорим и на всеки въпрос отговаряше с "ще говорим като седнем"- явно й се сядаше...
Иначе относно менюто и самите й обяснения и напътствия намям забележки,малко мудна може би просто чисто човешко вътрешно усещане споделям..В крайна сметка всеки си има вкус...
Относно Естрея- управителят ми се видя приветлив и сдържан, не беше лигав или натрапив.. Може би е въпрос на търговки умения
Golden Lion още не беше завършен, но ми се стори доста приятно, нов и модерен с обособено място за дансиг и dj, осветено от прожектори. Също така хубава лятна тераса, но нямаше подходящо място за ритуала...
Активен
kleopatra_marin
Любопитен
«
Отговор #334 -:
май 27, 2012, 20:14:33 »
pipilotagm
- жалко, че се е получило така. В крайна сметка, щом са ангажирани, да ви извикат в подходящо време, за да ви обърнат необходимото внимание. Имат предполагам много записвания за сватбени тържества и затова си позволяват такова отношение, което не говори добре. Не стига, че са толкова скъпи навсякъде кувертите и сериозна сума остава в ресторанта. А Golden Lion къде е, не го знам.
Активен
pipilotagm
Любопитен
«
Отговор #335 -:
май 27, 2012, 21:03:13 »
Да, предполагам, че са били заети наистина. Както и да е явно няма да сме там
Golden Lion се намира на Златни пясъци, в момента го завършват, принципно е чисто нов и ще го откриват на 02.06.2012, доколкото разбрах. Нас едни познати ни уредиха малък тур, за да разгледаме обстановката.
Хареса ни, обаче е малко далеко. Ориентирали сме се към Дружба, но да видим.
Активен
girls88
Регистриран
«
Отговор #336 -:
май 28, 2012, 01:06:16 »
здравейте отново - извинявам се че пак се обръщам за помощ - но последно не се ориентирах много - свързах се с агенции (Наталина, Пертито, Акцент) но ми дават различни цени за изнесен ритуал - от 200 до 500 лева. От ДЖ чух за Черкезов, но не сме се виждали още. Дайде препоръка за да се ориентираме - струва ли си по-високата цена или всичко е едно и също - като театър? Ориентирали сме най-вероятно за Естрея - тъй като отзад на поляната е много добро мястото за това.
Активен
kleopatra_marin
Любопитен
«
Отговор #337 -:
май 28, 2012, 07:35:30 »
girls88
- ако цената за арка (шатра), маса, пътека и водещ варира от 200 до 500, не виждам, защо да даваш 500 лв. За да си наясно какво предлагат, поискай да ти покажат запис на протичане на ритуала. Ако обаче в по-високата сума влизат и стойки с цветя, то те доста оскъпяват.
Активен
kristinass
Ентусиаст
Отг: Отг: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 11 част
«
Отговор #338 -:
май 28, 2012, 08:55:37 »
Цитат на: iravl в май 22, 2012, 17:44:55
Здравейте,
Искам синът ми, който е на 3,5 г. да ни бъде шаферче. Имам нужда от съвет къде мога да намеря костюмче за дете на тази възраст и официални обувки. Предвид, че незнам дали ще го облече втори път, бих взела също така костюмче под наем, ако дават някъде.
Пробвай в Carnival kids по моловете.
Активен
pipilotagm
Любопитен
«
Отговор #339 -:
май 28, 2012, 10:19:06 »
girls88, вие за коя дата сте се насочили... ние като ходихме в Естрея ни казаха, че през септ. само 1 събота е свободна и по-точно 22.09.2012. После за окт. след 13.10.2012. Иначе градината наистина е много хубава
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #340 -:
май 28, 2012, 10:59:42 »
Ами вижте какво ви предлагат за тези пари като украса и ритуали.И сравнете между агенциите.Понякога за едно и също цената е различна защото надценката която си слагат е различна.
Активен
vlav82
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #341 -:
май 29, 2012, 18:39:20 »
Здравейте, момичета!
Моят сватбен ден ще бъде на 15 септември! Действително - уверих се, че е много важно, по-отрано да се запазват дати - в ритуалната зала, в църквата; както и да се капарира ЗАЛАТА! За мое успокоение, часовете на събитията в деня ми са "като по учебник"
Реших сама да се справя и с украсата и организацията на сватбения си ден! Интернет и форумите се оказаха неизчерпаем източник на полезна информация
! Не съм скъперничка, но когато знам и виждам с какви надценки ми се предлагат някои услуги и стоки, ме хваща буквално яд!
Днес, купих подаръчетата за гостите си! Бях се спряла на идеята да е стъклена фигурка, с акцен - тематиката на събитието! Бих искала да споделя!
http://www.sezam2003.com/souvenirs.php?lang=BG&cat=12
препращам ви линк-а, в който можете да видите видовете фигурки /лебедчета; слончета; рибки и др./ - има с цветно стъкло; има и белички /имитация на Swarowski/ има и порцеланови и пр. и пр.. Можете да проследите и фирмата и магазинът във Варна. Доколкото разбирам има само още един в София. Стоките са китайски, но няма да ви излъжа ако ви кажа, че някои от артикулите които видях там, ги бях гледала и в няколко много лъскави и добре парфюмирани магазинчета. Искам да дам и следните съвети /които може да ви се сторят и леко смешни, но считам че ще са ви от полза/: когато си купувате от там такива неща, оглеждайте ги на място много внимателно; второ - всеки артикул има две цени: на едро и на дребно. Ако, да речем /както аз направих/ купувате ок 100 фигурки - това за тях не е достатъчно условие да пазарувате на по-ниските цени. Искат - БУЛСТАТ/ЕИК. Продавачките не бяха особено вежливи, особено когато се досетиха, че ги взимам за такова събитие. Но това не бива да ви притеснява
за сведение: 1 цветно стъклено лебедче ми излезе - 0,68 ст; 1 цветно стъклено слонче - 1,13 лв..
P.S. само да допълня /и приключвам, по този въпрос/ няма да скрия, че си правя консултации и със сватбени агенции. Бяха ми предложили наемни цени на вази за цветята по масите на гостите в диапазоните от 6 до 8 лв на брой. От този магазин си купих и вазите, с доста приличен вид, на цена за бройка 6,50 лв.
Всички цени са с ДДС.
http://landofroses.net/Opakovki/cat/122/30/
вторият сайт е на "Земя на рози". Прецених, подаръчетата на гостите да ги сложа в червени кадифени торбички /цветът пасва и на мокета на залата, в която ще бъдем/ - там ги намерих по 13 ст./бр., като една опаковка съдържа 100 бройки /за сравнение същите в бижутерските магазини ми ги продават за по левче/;
...пазарувайки, тези "елементчета" от "цялото"
, намерих и тюлчетата за късметчетата /които ще хвърлям на излизане от ритуалната/ в същият магазин по 4 ст бройчето и си купих 3 опаковки по 50 бр., съдържание. Имат различни цветове - само бялото беше изчерпано, но го замених с екрю /почти същото е - дори май-повече ми харесва/.
И все пак не забравяйте, че това не са кой знае колко качествени стоки - затова си отваряйте очита!!!!
Активен
vlav82
Регистриран
«
Отговор #342 -:
май 29, 2012, 18:54:11 »
момичета,
имам нужда от идеи, по някои от следните въпроси, и ще съм изключително благодарна ако споделите опит:
1/ масите на гостите ми са кръгли с диаметър 180 см. и искам да сложа "рънърси" с ширина 30 см., но точно на такава не успявам да попадна. Материите може да са сатен; твърд тюл; дантела.;
2/ имате ли рационални идеи и за изработка на тейбъли за имената на гостите и номерата на масите?
3/ дайте контакт на печат във Варна с отлично качество и нормални цени;
4/ каква е традицията и какво трябва да съдържа късметчето?
предварително ви благодаря!
Активен
vlav82
Регистриран
«
Отговор #343 -:
май 29, 2012, 19:06:14 »
някоя от вас може ли да ми даде името и телефон за контакт на това момиче от Чаталдженския цветен пазар, за което и от други места чух много добри отзиви, относно изработката на булченските букети. Може и на мейл:
[email protected]
Активен
girlinblue182
Ентусиаст
«
Отговор #344 -:
май 29, 2012, 21:48:18 »
vlav82 писах на и-мейл, пълна ти е пощата тук и не можах да ти изпратя съобщението
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...