Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 17:37:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част (Прочетена 154454 пъти)
shorty
Ентусиаст
Публикации: 103
Отг: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част
«
Отговор #210 -:
април 25, 2012, 19:57:07 »
tonzita, веднага давам пълно инфо. Кувертът ни е на цена от 25.77 лв. (казаха ни, че трябва да не е под 25) и включва:
Пиене: 50 мл Ракия Бургас 63, 500 мл Минерална вода, 250 мл Безалкохолно
Студено предястие: Мешeна салата, млечна салата, руска салата (общо 410 г), мезета
Топло предястие: Чушка бюрек и Кашкавал пане с хрупкава панировка с мед и орехи (нова рецепта специално за нас, уникално вкусен!)
Основно ястие: Пилешка пържола от бут, запечена с моцарела и Гарнитура от запечени зеленчуци с кашкавал и сос бешамел
Следястие: плато мезета и кашкавал - внесени от нас
Ядки - внесени от нас
Багета бяла, изпечена непосредствено преди сервиране
Таксата за внасяне е 1.50 лв. на човек. Ние ще внесем отвън всичкия алкохол, безалкохолни, още минерална вода, бира, мезета, ядки и торта. Такса за рязане на мезетата и разсипване на домашното вино в техни гарафи например няма.
Такса тоалетна също няма (да, да, и такива неща съществуват, в "Марица" например
). Ресторантът също предлага торти срещу 2.80 лв. на парче.
Така оформеният за нас куверт съдържа няколко неща, които изобщо не фигурират в менюто на ресторанта. Просто отидохме на една вечеря с кумовете, управителят седна при нас и в хода на разговора доби представа за вкуса и очакванията ни. После говори с готвачите и ни предложи няколко нови и експериментални рецепти. Зеленчуците от гарнитурата например са просто фантастични! Важно е да отбележа само, че за дегустацията си платихме (някои ресторанти предлагат безплатна такава).
За управителя няколко пъти съм писала досега, че е нов и много ни харесва. Изключително коректен и голям професионалист, изпълнява всичките ни капризи и желания - последният хит е, че вероятно ще отидем няколко дни преди сватбата, а той ще ангажира хора от персонала да местят маси и столове из залата, докато останем напълно доволни.
Също така, в нашия ден друга сватба няма, така че имаме пълна свобода в залата през целия ден. Освен това всичко, което ще внасяме, може да се закара 2-3 дни предварително, понеже имат достатъчно хладилни камери да го съхранят. Така отпада необходимостта в напрегнатия последен ден преди сватбата (или пази Боже в деня на самата сватба!) да се правим на хамали. Впрочем залата е правена специално за сватби - с идеална правоъгълна форма, без чупки и колони, с добра акустика (за нас е важно, понеже ще имаме и група)
Останалите финансови моменти: Таксата за обличане на стол с плат и панделка в лилаво е 2.00 лв. Предлагат и украса по масите на цени от 0.80 до 1.00 лв на човек, но на мен не ми хареса, а и самият управител ни посъветва да си поръчаме примерно аранжировка с цветя отвън. Безплатно получаваш украса на младоженската маса, ритуал по посрещането (включително платно, менче и т. н.), апартамент за младоженците, безплатен паркинг за всички гости на хотела плюс още 5 автомобила. Цените за настаняването са 77 лв. за двойна и 59 лв. за единична стая (при положение, че когато резервирахме двойната стая вървеше на базова цена от 107 лв. и стотинки). Държа да отбележа, че видяхме всички стаи, както и един апартамент и мисля, че си заслужават парите, особено като се има предвид удобството за гостите. Нещо важно, което за малко щях да забравя - тоалетните към ресторанта са достатъчно просторни за булчинска рокля (защото моята кума, например, на сватбата си е ползвала тоялетната за хората с увреждания в Новотела, поради невъзможност да се побере в другите
)
Иначе друг удачен избор за нисък бюджет е хотел "Алианс", съвсем близо до Лайпциг. Проблемът е, че повече от 90 гости не могат да съберат, но иначе предлагат страшно много бонуси (например 5 безплатни стаи) и изключително ниски цени на кувертите. Самият хотел е много удобен, аз съм спала там, стаите са просторни и светли. Ресторантът ("Копчето") също имаше особено приятна атмосфера преди, но сега са го ремонтирали и е добре човек просто да го види на място, за да прецени дали му допада или не.
Ами май това е. Доста объркано се получи, ама така става, като бързам да кажа
Надявам се да съм ти била от полза, ако имаш още въпроси не се колебай да питаш. Мога също да ти дам на лични координати на управителя на ресторанта и управителката на хотела - така можеш да се уговориш с тях да са там, когато отидеш и да си поговорите на спокойствие за всичко. Успех от мен!
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #211 -:
април 26, 2012, 10:28:21 »
Момичета - в Пловдив къде пазарувате алкохол? На мен всъщност ми трябва за Карлово, ако кажете,нещо което е близо и е там ще е страхотно. Благодяря!
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #212 -:
април 26, 2012, 11:10:23 »
kiwi
, ние пазаруваме основно от
Кауфланд
. Освен това има и намаления понякога (както и в останалите големи вериги магазини), така че можете да спестите малко пари. Ние от уискито спестихме близо 300лв. защото в периода, в който го купихме беше намалено.
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #213 -:
април 26, 2012, 11:20:55 »
Ние пък пазаруваме от метро и от складовете на Ситекс
Активен
anjeli4ka
Любопитен
Публикации: 26
«
Отговор #214 -:
април 26, 2012, 11:34:14 »
Здравейте момичета
Много ми е готино да чета из форума, защото има наистина много информация и много от вас, които помагат.
Най-вероятно ще задам някакъв супер мега банален въпрос, но ще рискувам
Решили сме сватбата ни да е в замъка "Орфей" в Куклен и аз започвам сега вече да мисля кое как
Нямам представа колко и на каква база взимат агенциите, но ми се иска да използвам някоя за украсата.
Най-вероятно ще видя как са нещата чисто финансово, защото ми се очертава голяма сватба.
Някой да ми препоръча агенция моляяяяя ви ще съм благодарна за помощта
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #215 -:
април 26, 2012, 12:00:09 »
Замъка Орфей предлагат украса за 250лв, но не включва украса на масите за гости т.е на теб сигурно няма да ти върши работа. За агенция в Пловдив- има голям избор, почти всеки сигурно ще задоволи изискванията ти, но е важно и да си паснеш със самия човек, да разбере какво искаш ти, а не да налага своите виждания. Ако ще да го сметнат като реклама, аз ти препоръчвам Nina Style, защото откакто съм във форума,ми прави много добро впечатление като човек.
П.С Според мен Замъка Орфей няма нужда от много украса, защото е в специфичен стил интериора.
Активен
anjeli4ka
Любопитен
«
Отговор #216 -:
април 26, 2012, 12:18:03 »
Мариелка, благодаря ти за бързата реакция
Принципно и аз съм на същото мнение като теб, че Замъка Орфей няма нужда от кой знае каква украса. Той си имам специфичен интериор, който не е малко.
Аз сигурно нещо евентуално не кой знае колко по масите, цветя, арка евентуално .... нещо от сорта мисля. Но определено без да прекалявам.
Благодаря ти още веднъж
Активен
MilenaOga
Ентусиаст
Сключихме брак на 10 Септември 2011
«
Отговор #217 -:
април 26, 2012, 12:33:27 »
В Замъка Орфей предлагат собствена украса в няколко различни цветове като се заплаща за булчинската маса, зад нея и около нея с цветя и цвят по избор - 200-250 лв, а украсата на целия ресторант от тях струваше 600-650 лева. Най-добре отиди на място и разгледай тяхното албумче снимки с украса и цветовете. Ние имахме украса само на булчинската маса, защото и без това ресторанта е достатъчно красив и с още украса ще стане прекалено кич. Иначе за сватбени агенции на нас ни бяха препоръчали Нина Стил и Ваня Стил, но ние не ползвахме украса от агенция, защото в ресторанта предлагат.
Активен
anjeli4ka
Любопитен
«
Отговор #218 -:
април 26, 2012, 12:40:01 »
MilenaOga, благодаря тиииии
Определено ще разпитам първо в ресторанта да видим какво ще ми предложат
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #219 -:
април 26, 2012, 12:56:11 »
А, Милена добре ме е поправила, че може и цялостна украса, но не знам какво включва тя. Питайте собственичката- тя ще ви обясни всичко.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #220 -:
април 26, 2012, 14:44:47 »
В последно време ресторантите какво ли не предлагат. Всичко друго , но и не съвременно кухненско оборудване, климатизация и вентилация, професионално обучен персонал, хигиенни условия в тоалетни и други помещения..... Под всякаква критика е всичко в повечето ресторанти, но смело налагат един единствен ДЖ, единствен оператор, единствена агенция.... Това какво говори според вас ?
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #221 -:
април 26, 2012, 14:55:19 »
Аз пък не съм съвсем съгласна с теб. Не че си го хваля ама в нашия ресторант нищо не ти налагат...с изключение на ритуала по посрещането което си било тяхна традиция и ще видим какво ще се получи.
А относно тоалетната аз бях изумена че вътре е широко с голямо огледало и може и брейк да танцуваш. Най че очарова килимчето което даже беше и чистичко!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #222 -:
април 26, 2012, 15:05:39 »
punk_girl123 нямах в предвид по-напред дискутирания ресторант. Просто обобщих и сложих всички под един знаменател. Лично на мен състоянието на тоалетните е достатъчно условие да отхвърля или приема услугите на ресторант. Не защото съм маниак на тема чистота, а защото в резултат на един български манталитет това е мястото, на което се обръща най-малко внимание.
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #223 -:
април 26, 2012, 15:10:01 »
Цитат на: Pachoran в април 26, 2012, 14:44:47
В последно време ресторантите какво ли не предлагат. Всичко друго , но и не съвременно кухненско оборудване, климатизация и вентилация, професионално обучен персонал, хигиенни условия в тоалетни и други помещения..... Под всякаква критика е всичко в повечето ресторанти, но смело налагат един единствен ДЖ, единствен оператор, единствена агенция.... Това какво говори според вас ?
Тази тема може би е по-подходяща за РЕСТОРАНТИТЕ, но въпреки това те подкрепям изцяло. Мисля, че трябва да има професионалисти във всяка отделна сфера - фотографи, видео, украса, DJ, ресторант. Неприемливо е за мен, нещата да се объркват и да се смесват. Особено от страна на ресторантите. Там изборът като че ли е най-труден. Искам стилен ресторант, с перфектно обслужване, с прецизно подбран персонал, с квалифициран готвач, с управител професионалист, който върши професионално работата на такъв, а не на декоратор или сватбен организатор. За съжаление в Пловдив не мога да намеря такъв, с цялото ми уважение към всички пловдичани и цялата ми обич към града...
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #224 -:
април 26, 2012, 15:22:05 »
Аз също обичам този град, дълги години бях свързан с него . Като, че ли съществува някакъв тип на поведение , което пречи нещата да си дойдат на мястото. Да ме прощават от ресторантьорския бизнес в Пловдив, но има на какво да се учат. И обратното - в Пловдив има страхотни ресторанти с невероятна кухня и специалитети. Това, което може да видим и опитаме в Пловдив - в София или Бургас примерно го няма. В същност градовете се различават по много неща, имат различен ритъм на живот, обичаи, нрави.... По отношение на сватбата като събитие със сигурност има какво да се желае още.
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...