Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 07:34:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част (Прочетена 154229 пъти)
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Отг: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част
«
Отговор #75 -:
март 14, 2012, 08:31:23 »
Сега вместо да се впускам в глупави спорове с Пачоран, който очевАдно не признава еволюцията за факт ще ви разкажа за фотосесията на едни приятели в София. Фотографът ги качи на трамвай 5 заедно с техни приятели музиканти, който свиреха на акордеон, тъпан и кларинет ( младоженецът свири през свободното си време в една рок група, а те пък го изненадаха на сватбата, като свириха на въпросните инструменти) Вътре се проведе част от фото сесията, хората направо онемяха понеже решиха, че се снима филм. После започнаха да пляскат и да викат Горчиво - получи се уникално весело, снимките им са страхотни. Едни други приятели се снимаха на пейката в Софийският университет където са се запознали. Също страшно интересни снимки. Други се снимаха в метрото - булката очаква младоженеца, който слиза от една мотриса заедно с кумовете - цялото метро им пляскаше и викаше Горчиво, а малките дечица се залепяха за булката и и казваха - Како, много си хубава ...Мога да продължавам още да изброявам още такива оргинални фотосесии, но няма нужда.
Има много начини да се избегне клишето. Същото е с ресторанта - винаги може да се измислят разни закачки с гостите, кумовете и т.н. Колкото до менюто - не знам какви са тези ресторанти дето 10 години сервират едно и също - как оцеляват за мен е загадка.
Само искам да кажа последно - независимо, че ритулните зали в повечето случаи са хепи соц, независимо, че длъжностните лица на повечето места говорят едно и също като развалени грамофони, независимо, че църковният брак четат едно и също от Библията, независимо дори, че ресторанта предлага същото меню 10 години всяка сватба е уникална сама за себе си, както и любовта, която свързва двама души. За това мили ми булки ние сме
«
Последна редакция: март 14, 2012, 08:33:07 от Tsutsi
»
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #76 -:
март 14, 2012, 08:53:13 »
Аз пък до някъде се съгласна с Пачоран....в един град може фотосесията да ти на различно мясно но на дали ще си първия който се е сетил за него. Да по различно и по нетрадиционно е, но все пак и други двойки го правят. На lawyer фотосесията е много нестандартна но сигурно вече има поне 10-15 двойки с подобна! Така че всяка сватба е уникална сама по себе си но не бяга от клишетата. Преди две години беше много нестандартно номера с ключовете за ергенските квартири в ресторанта пък сега се прави на всяка сватба и си е даже клише! Така че дори да си иноватор след 2-3 години никой няма да каже я каква различна сватба са си направили тези просто защото нещата се разчуват и повтарят.
«
Последна редакция: март 14, 2012, 09:06:31 от punk_girl123
»
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #77 -:
март 14, 2012, 09:14:42 »
Tsutsi Никога споровте не са глупави, в спора с ражда истината. Но много често с впускаме в детайли и подробности ,които размиват същината на проблемите. Както е в случая - с нищо няма да помогнем на пловдивските булки, защото както всичко останали ти няма да имаш снимки от трамвай и метро. Примерът е абсолютно не коректен и не на място. За да има градивност в диалога трябва да се дават реалистични примери. Никога не си позволявам мечтите ми да си представям за реалност. Винаги правя реалност, в коята повечето ми мечти се сбъдват.
Не знам защо ,но фотосесията приемате единствено за нещо различно и се борите с нокти и зъби ,за да имате по-различни снимки. Това е нещото, което е част от една поредица фотографии, които са си обикновен репортаж. Фотосесията е малка част от фотоалбума. В бъдеще тя ще се гледа почти само от вас. Вашите роднини и гости ще разглеждат снимките от самото събитие, тези на които присъстват всички. Мисля, че това е стойностното . Комерсиализирането на сватбената фотография достигна до състояние, в което допълнително принуди младоженците като Нарцис и самовлюбени да се радват на себе си.
Основните промени, които би следвало да се направят, за да е една сватба различна са твърде скъпо удоволствие. Що се отнася за видеото - нещата са убийствено скъпи. Но всеки колега би ме подкрепил в твърдението ,че един кран и гледната точка от камерата на него придават друг различен ъгъл и кадър. Но цената каква е - много. Кадрите от пилотиран безмоторен минивертолет са обийствени ,но струват много. Две, три камери - струват много. Стедикамът е с убийствени кадри, наличието на специализирана оптика също...
http://www.helifilm.es/helifilm/
Посочвам сайт на испанска фирма специализирана в направата на различни нещица. Ето това е различно , но на определена цена. За това казвам нужни са идеи и пари.
В ресторанта разнообразието внася главно умението на ДЖ да ви държи в напрежение и в танцувален ритъм. Наличието на тацов състав или изпълнител е различно, но е скъпо. С разнообразието на игрите нещата много не се разнообразяват, а и нищо ново не е създадено, поне аз не съм се впечатлил от нещо.
Много неща могат да бъдат различни, но трябва да имате подходящия човек, за да реализира идеите ви. В противен случай идеята е само мечта.
«
Последна редакция: март 14, 2012, 11:06:14 от Pachoran
»
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #78 -:
март 14, 2012, 11:00:08 »
И аз съм съгласна с Пачоран относно видеото,защото видях как се снима един клип,който трябваше да представи за 30 секунди една цяла сватба. Това се снима от Пайнер в комплекс Приказките от 8 сутринта до 1 вечерта. Имаше 3 крана вътре в ресторанта,които се движеха на едни релси и общо камерите бяха 6. Да не говорим за останалите хора,които поставяха и местиха едни чадъри и какви ле ни други неща. Екипа беше поне от 20 човека и то само от към снимане. Да не говорим,че някой от измислените герои,които играеха ролята на булка и младоженик и останалите участници ни връщаха поне 5 пъти да се повтори една и съща сцена. Беше кошмарно. Няма да казвам,че гримьора и фризьора на всеки 20 мин. постоянно оправяха грима на "булката" или на някой друг. Повярвайте ми не е лесно и то изобщо. На мен лично ми идваше да крещя от умора и нерви накрая. Ако така се снима и филм то тогава никога не бих искала да съм актьор. Колкото до това,че нещата се повтарят също е вярно. Просто някои детайли са различни.
Но това не бива да ви притеснява,защото за вас това е вашият ден и дори да е клише вие и вашите гости ще се чувствате щастливи и доволни.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #79 -:
март 14, 2012, 11:19:26 »
Лично аз и всички останали колеги от бранша винаги се стремим по различен начин да свършим добре работата си, за да са различни нещата при няколко сватби на едно и също място. Това е нещо много трудно без бюджет или само по обективни причини. Но все ми се струва, че различното в детайлите е ненужно. Динамиката на събитието е такава, че детайлите убягват най-често.
Пловдив е голям град и предоставя много възможности по отношение организирането на сватбата като събитие. Манталитетът е специфичен обаче, както във всяко населено място.
Активен
gabriella
Новак
Публикации: 18
«
Отговор #80 -:
март 15, 2012, 23:31:11 »
ivan_tedi
, ще ти изпратя координатите на DJ Пепо на лично съобщение. Не съм съгласна с твърдението ти за "селско и нахално изпълнение". Пак казвам, така и никой не разбра, че сме постояли известно време в нишата зад пулта на DJ-я.
По въпроса за тортите - много сме доволни от Сладък рай. Тортата беше много вкусна, а и съм много благодарна на сладкарката Диди, че успя да постигне специфичния за сватбата цвят. Наскоро поръчах торта за рождения ден на мъжа ми с много нестандартна форма - и нея много я изпипаха, той беше супер изненадан и впечатлен
Активен
shorty
Ентусиаст
Публикации: 103
«
Отговор #81 -:
март 16, 2012, 21:34:21 »
Цитат на: Nina Style в март 10, 2012, 18:08:11
shorty
Зависи за кой Борислав става въпрос? Аз знам само един в Пловдив и ако говорим за него е страхотен. Аз лично съм работила с него и ми беше фаворит,но за съжаление от миналата година вече не работи като дж.
В случай, че някой се интересува, въпросният Борислав (същият е) още работи като DJ, има и нова уникална апаратура. Днес се видяхме с него и директно го ангажирахме. На всичкото отгоре се оказа, че той е правил сватбите на половината ни приятели, така че вече познава и цялата компания. Много съм доволна!
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #82 -:
март 16, 2012, 21:43:33 »
Цитат на: shorty в март 16, 2012, 21:34:21
В случай, че някой се интересува, въпросният Борислав (същият е) още работи като DJ, има и нова уникална апаратура. Днес се видяхме с него и директно го ангажирахме. На всичкото отгоре се оказа, че той е правил сватбите на половината ни приятели, така че вече познава и цялата компания. Много съм доволна!
Браво и честито! Не знаех,че работи пак като ДЖ.
Активен
shorty
Ентусиаст
Публикации: 103
«
Отговор #83 -:
март 16, 2012, 21:48:05 »
Цитат на: Nina Style в март 16, 2012, 21:43:33
Браво и честито! Не знаех,че работи пак като ДЖ.
Да, даже му споменах за вас и той се сети.
Каза, че отдавна не сте се чували и може да ви звънне. Иначе доколкото разбрах неговите телефони са непроменени от години. И благодаря за съвета и за поздравленията!
Активен
ivan_tedi
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #84 -:
март 17, 2012, 12:02:51 »
ГАБРИЕЛА, мерси много за координатите на DJ Пепо!
Момичета може ли някаква насока за видеозаснемане в Пловдив?
Харесахме си 3 фирми, които правят това:
видео "ЗАНИ" -
http://www.videozani.com/videoblog/
студио "ВИДЕОКЛИП" -
http://www.studiovideoclip.com/
и "МЕЦО ФОРТЕ ВИДЕО" -
http://www.mezzoforte-video.com/
Някоя от вас да е ползвала тяхните услуги?
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #85 -:
март 17, 2012, 12:18:09 »
Цитат на: ivan_tedi в март 17, 2012, 12:02:51
ГАБРИЕЛА, мерси много за координатите на DJ Пепо!
Момичета може ли някаква насока за видеозаснемане в Пловдив?
Харесахме си 3 фирми, които правят това:
видео "ЗАНИ" -
http://www.videozani.com/videoblog/
студио "ВИДЕОКЛИП" -
http://www.studiovideoclip.com/
и "МЕЦО ФОРТЕ ВИДЕО" -
http://www.mezzoforte-video.com/
Някоя от вас да е ползвала тяхните услуги?
Подкрепям студио Видеоклип
,ние за нашата сватба запазихме Николай Петров
,прекрасен човек и професионалист
Активен
veninceto
Сватбар
«
Отговор #86 -:
март 19, 2012, 10:04:14 »
Ivan_Tedi, ние ползвахме услугите на видео "Мецофорте" снима Тодор Стойков от Мецофорте видео. 3а него лично гарантирам, че е много добър професионалист и ще останете супер доволни ако се спреш на него!
За останалите за които се интересуваш съм чувала и чела само хубави неща също! Срещни се с всеки и сама ще прецениш
Активен
MilenaOga
Ентусиаст
Сключихме брак на 10 Септември 2011
«
Отговор #87 -:
март 19, 2012, 11:53:13 »
ivan_tedi
, освен тези три фирми на видеооператорите в Пловдив ти препоръчвам да погледнеш и неща от сватбени тържества в сайта на Студио1 -
www.studioedno.com
. Нашата сватба е снима Димитър Димитров от тази фирма и вече няколко приятелки ангажираха него да им снима сватбите през лятото. За нас той е номер 1! Ние им го препоръчахме и им дадохме дисковете да гледат. Цялата сватба е изпипана перфектно и качеството е супер. Разгледай всичките и сами си преценете на кой да се спрете.
Всичко си е въпрос на личен вкус и избор. Успех
Активен
galka88
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #88 -:
март 19, 2012, 15:56:59 »
Здравейте и от мен. Доста четох из темичката. Аз също ще съм пловдивска булка и то много скоро. Искам да ви питам вие от къде си взехте роклята? Защото мислех да отида до Асеновград, но тези дни познати ми казаха, че щяло да ми излезе по-евтино ако си я поръчам на шивач, а се опасявам, че няма време за това, а не знам достатъчно добри шивачи в Пловдив.
Извинявам се предварително, ако мястото на въпроса ми не е тук?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #89 -:
март 19, 2012, 16:29:32 »
galka88 има тема за Асеновград, както и за булчинските рокли, но все пак, според мен е много по-добре да идеш до Асеновград, има доста голям избор и цените са по-ниски отколкото в Пловдив. Там може да си вземеш готова рокля, както и да ушиеш за няколко дни буквално. Разбирам , ако беше от Варна , не си заслужава, но като с Пловдив, просто няма какво да се чудиш.
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...