Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 05:29:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част  (Прочетена 154179 пъти)

shorty
Ентусиаст
**
Публикации: 103

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: март 10, 2012, 16:00:30 »

Технологично се РЕЖЕ всичко казано от ДЖ, ако няма пряка връзка с разигравана игра или официален момент на тържеството. С една дума видеомонтажа изхвърля бръщолевенията и няма как да получите представа за начин на водене. Сватбеният филм се създава за събитието на младоженците, то не акцентира начина на водене в ресторанта. Събитието не се състои само в ресторанта.....
И тогава как предлагаш да добия представа за работата му? Да се срещна с него и да се надявам, че той ще бъде така добър да ми каже примерно: "Да знаете, аз съм досаден човек, говоря върху най-хубавите песни и пускам каквото си искам, без оглед желанието на младоженците"? Или да тръгна да обикалям сватби неканена, за да добия информация от първа ръка? Тръпна от нетърпение да чуя твоите приказки, Гражданино!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #46 -: март 10, 2012, 16:20:33 »

Госпожо, аз ти казвам какво правя на монтажната маса при изготвянето на сватбения филм. Това го прави всеки добър професионалист. Моята цел е не да пресъздам начина на водене на тържеството, а съвсем други неща интересуващи младоженците.
 Всеки уважаващ себе си ДЖ да си наеме човек или фирма и да си създаде рекламни материали. От добър сватбен филм може да се добие представа за водене ,но само на официалните моменти. В същност това е важното според мен. Може да се получи обща представа.
 За да бъда разбран максимално давам следния пример. В определен момент ДЖ пуска 4-5 изпълнения в стил рокендрол. Едно изпълнение е 4 минути средно, т.е. реално музиката за 5 изпълнения е 25 минути. На филма евентуално бихте чули само някое встъпление преди тези изпълнения. 25 минути се редуцират в 5-6 мин. Ако вие може да изтеглите инфо за начина на водене от този микс, добре. Най.често инфо такоа каквото ще потърсите няма да има.
Активен
shorty
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: март 10, 2012, 16:26:59 »

Госпожо, аз ти казвам какво правя на монтажната маса при изготвянето на сватбения филм. Това го прави всеки добър професионалист. Моята цел е не да пресъздам начина на водене на тържеството, а съвсем други неща интересуващи младоженците.
 Всеки уважаващ себе си ДЖ да си наеме човек или фирма и да си създаде рекламни материали. От добър сватбен филм може да се добие представа за водене ,но само на официалните моменти. В същност това е важното според мен. Може да се получи обща представа.
 За да бъда разбран максимално давам следния пример. В определен момент ДЖ пуска 4-5 изпълнения в стил рокендрол. Едно изпълнение е 4 минути средно, т.е. реално музиката за 5 изпълнения е 25 минути. На филма евентуално бихте чули само някое встъпление преди тези изпълнения. 25 минути се редуцират в 5-6 мин. Ако вие може да изтеглите инфо за начина на водене от този микс, добре. Най.често инфо такоа каквото ще потърсите няма да има.

Съгласих се, още преди няколко поста впрочем. Получи се ненужен спор, в който и двете страни са на сходно мнение. Зная, че каквото и да намеря в нета, няма да е достатъчно, и на мен ми се иска да имаше повече. Но и с мен трябва да се съгласите - само срещата не дава никакви впечатления от начина на работа на даден професионалист (диджей, фотограф, оператор) - трябва да се види и самата му работа.

И за да не съм съвсем  Offtopic, някой чувал ли е нещо за DJ Борислав? Водил е сватба, на която милото е присъствал и доколкото помни не бил лош...

P. S. Моля модератор да изтрие горния спор, ако сметне за нужно - и без това едва ли сме помогнали на някого...  pardon
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: март 10, 2012, 18:08:11 »

shorty Зависи за кой Борислав става въпрос? Аз знам само един в Пловдив и ако говорим за него е страхотен. Аз лично съм работила с него и ми беше фаворит,но за съжаление от миналата година вече не работи като дж.
Активен
shorty
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: март 10, 2012, 18:21:29 »

shorty Зависи за кой Борислав става въпрос? Аз знам само един в Пловдив и ако говорим за него е страхотен. Аз лично съм работила с него и ми беше фаворит,но за съжаление от миналата година вече не работи като дж.
Не съм сигурна дали е същият. Като се свържем с него ще пиша.
Активен
gabriella
Новак
*
Публикации: 18

« Отговор #50 -: март 11, 2012, 13:06:24 »

Включвам се в темата като булка, чиято сватба беше преди няколко месеца. И ние имахме голям проблем с намирането на DJ. Беше голямо лутане, срещи с един куп хора, най-популярните Дидо, Миро и Алекси бяха заети, в един момент се бяхме отчаяли, защото според нас DJ-я е ключова фигура и от него много зависи как ще мине сватбата не само като ритуали, а и най-вече като организация, забавление и купон.
По препоръка се срещнахме с DJ Пепо и доста бързо взехме решението той да бъде нашия човек. Останахме много доволни! Има много опит и ритуалите ги водеше много добре. На предварителната среща уточнихме всичко по музиката - какво ще има, какво не трябва да има, какви стилове предпочитаме. Изцяло се съобрази с нашите желания. За ритуалите ни даде идеи за някои нестандартни неща, които много ни харесаха. Има много приятен плътен глас. Сватбата се получи много весела - дансингът постоянно беше пълен. Бяхме се оставили в неговите ръце за организацията и бяхме много спокойни, защото не се налагаше постоянно да мислим кое след кое следва, да гледаме часовника и т.н. Преди всеки ритуал ни предупреждаваше да сме готови, както и синхронизираше нещата с видеото и фотографа. В разгара на сватбата си направихме и караоке smile Има и добра техника, което също не е за подценяване.
Негови DVD-та не сме гледали, но няколко дни след първата ни среща той имаше сватба и ни покани да гледаме. Според него това е по-удачния вариант човек да придобие лични впечатления. Като отидохме на тази сватба малко се притеснявахме да не бъдем като натрапници, но нямаше никакъв проблем - шмугнахме се до пулта и постояхме известно време там, никой дори и не забеляза.
Нещата, които изброих не са някакви специални, които само DJ Пепо прави, а по-скоро всичко това, което според мен всеки DJ трябва да прави. Малко дълъг стана поста, но се надявам да бъде полезен на някой.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #51 -: март 11, 2012, 14:32:14 »

shorty, и за твоя проблем си има решение. Тука в София на доста от Дж-ите сме раздали дискове със сватбите на който сме били заедно, и те ги пускат на клиентите си когато има нужда. Навярно и много от вашите разполагат с такива дискове. Но в нета такава информация не се качва. Да, на теб ти  е по-лесно да избереш по нета, печели се време, но това не е интернет магазин, нещата са индивидуални.
Активен
Jela
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #52 -: март 12, 2012, 13:10:55 »

Здравейте на всички:)

Може ли за малко помощ относно "Музика за вземане на булка". Може ли да ми препоръчате?
Активен
D.J. Алекси
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ако искаш сърце да дадеш, сърце ти трябва да имаш

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: март 12, 2012, 14:40:36 »

Може ли за малко помощ относно "Музика за вземане на булка". Може ли да ми препоръчате?

Здравей Жела.

Ако искаш пиши ми на лични, или на емайл, за да ти изпратя координати на няколко музиканти, ако все още не си намерила. Баща ми и чичо ми са също народни музиканти, но вече само преподават и се познаваме с почти всички колеги изпълнители и народни оркестри. Можеш да провериш и колегите от танцова формация "Етноритъм", или фолкорна формация "Нашенци", те също предлагат оркестър за извеждане на булката от бащиния дом и много добри музиканти.
Активен
JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: март 12, 2012, 18:16:45 »

Жела,не мога да ти пратя лично ,понеже кутиятата ти е пълна  blush
Активен
abrakadabra
Ентусиаст
**
Публикации: 96

« Отговор #55 -: март 12, 2012, 20:05:34 »

Дими, Жанет може ли и на мен да ми пратите координати на оркестър?
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: март 13, 2012, 10:50:59 »

здравейте, искам да споделя мнение относно работата в екип на ДЖ фото и видео. Ние лично ангажирахме студио Дит за фото и видео но наши познати казаха че работили с ДЖ Дидо и Миро и работили в екип много добре. Така че от студиото се свързаха с ДЖ и го ангажирахме чрез тях..без такси и комисионни. Но те са работили заедно по доста тържества и според мен това е по добър вариант отколкото да случа на такива дето никога не са работили заедно и да ми изтървът някой момент!

Не искам да отчайвам никой но ние си ангажирахме ДЖ през ноември 2011 и май вече беше позапълнен, та се съмнявам някой да седи и свободен към днешна дата...поне от по нашумелите имена!
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #57 -: март 13, 2012, 11:19:39 »

gabriella, аз също мисля, че да присъстваш на сватба е най- добрият вариант. Пачоран е прав, всички ненужни за цялостното представяне на сватбата реплики и действия на ДЖ се трият. Личните срещи и мненията на други младоженци не дават достатъчно ясна представа, какво можем да очакваме.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 624

« Отговор #58 -: март 13, 2012, 12:57:53 »

Как точно ще присъстваш на сватба на даде ДЖ ? Ако не си гост на младоженците? Все едно някой да дойде на моята сватба и да ми каже - ние искаме да видим дали ДЖ Ви води добре? Това ми се струва вече прекалено застраховане. И неправилно. Нашият ДЖ ще състави заедно с нас програмата за сватбата заедно със сет листа. Ние имаме около 50 парчета, които искаме да чуем, ще попитаме всеки от гостите, кое е парчето, което иска да чуе и така всеки ще се почуства поздравен. Ще кажа на ДЖ кой си е избрал дадена песен. Ще има такива за родителите, кумовете също. Младоженците трябва да участват дейно в подготовката, както с ДЖ, така и с фотографа и с видеото. Гледах страхотни фото сесии като качество с нула въображение в тях. Даже се отказахме от едно студио, въпреки че качеството беше добро, поради абсолютно еднаквите филмчета. Особено за Пловдив Старият град направо е станал клише. За това смятам и да кажа на фотографа къде искам да ни снима. Ще направим и общ сценарии с видеото и така. Може един ДЖ, видео оператор, фотограф да е много добър техничар, но емоционалната плънка се прави заедно с младоженците за тяхната сватба. Не ми трябва да хода по сватби, дори 5 филмчета на 10 сватби по 20 мин да видя веднага ще ми светне дали това е човека. Начинът по който комуникирам с него също ще ми покаже колко е гъвкав спрямо сватбите, дали ще играе в моята лига. Истинският професионалист е толкова обигран от дългите години работа, че няма да му е трудно да влезе в дадена роля, това си личи дори на първата среща. Даже да те омайва със сладки приказки или да прочетеш 100 пъти, че е най-добрият.
 smile
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #59 -: март 13, 2012, 15:24:01 »

Tsutsi, не всички сме като тебе да разбираме нещата от пръв поглед  Wink. Пък и нека мине сватбата ти, да видим как ще се изпече емоционалната плънка. Естествено, че не може да се нахлуе без позволение в нечие тържество, говорим, ако е възможно. gabriella е успяла, защо да не могат и други да полват опита и.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: