Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 05:29:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част (Прочетена 154183 пъти)
abrakadabra
Ентусиаст
Отг: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 13 -та част
«
Отговор #30 -:
март 10, 2012, 10:23:19 »
shorty на вас от ресторанта кои ви препоръчаха?
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #31 -:
март 10, 2012, 10:23:33 »
shorty
, много е важно, ако няма да имате водещ/а на сватбата, диджеят да може да води добре. Обезателно следете и за това.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #32 -:
март 10, 2012, 10:57:39 »
abrakadabra , това за работата в екип е напълно непрофесионален съвет. В 90 % от случаите се менкат едни смешни парички ,които организатора на трупата взема. Най-често ДЖ е този тарикат ,понеже първо при него идват младоженците, защото от ресторанта и те са тарикатчета и те си искат своето. Предлагането на комплексна услуга е един занаятчийски подход. А и нека незабравяме, че сватбеното тържество не е само в ресторанта. ДЖ като се пада голям разбирач и организатор защо не дойде още от младоженеца да организира и дава акъл, това е почти 5-6 часа преди тържеството в ресторанта. Най-важният и сложен момент за сватбения филм и фотографии е преди ресторанта. Тържеството в ресторанта , колкото и ритуали да има е ала-бала. Лично аз, ако монтирах сватбеният филм в настоящия момент ще сведа времетраенето на събитията в ресторанта до 30 мин. максимум.
Никога като професионалист не съм казвал аз работя само с еди кой си ! И никога комплексната услуга не е по-добра като качество и цена.
Активен
ivailogeorgiev
Ентусиаст
«
Отговор #33 -:
март 10, 2012, 11:23:00 »
Да така е -и аз подкрепям ,че при така наречената работа в екип не винаги е гаранция за 100 процента съотношение качество цена ....
В повечето случай младите двойки приемат съветите дадени им и от ресторантите за ДЖ и от ДЖ за видео+фото.
За мен това е грешка -защото както се казва по горе се менкат "парички" и прочие и прочие ...
Единият звъни на другия той му обещава но вече е приел и друг анганжимент за тази дата и почва една
въртележка и накрая праща 3 ти човек и става боза .....
Не е критерии за професионализъм -че някои си работят в екип ДЖ+ВИДЕОФОТО и само те никои друг.
Интернет е единият източник на информация -но много млади хора попадат в клопката на ресторантите и
дидж и прочие като се предоверяват на техните препоръки като специалисти от бранша...
Сватбени агенти,Сватбени агенции -при тях нещата са на друга основа -
но те предлагат по няколко екипа и все пак те организират цялото сватбено тържество -програма
сценарии екип и прочие ................
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #34 -:
март 10, 2012, 11:40:23 »
Много често ми задават въпроса " Колко ще струват видео+фото+дж,ако ги вземем от вас и трите? Ще има ли отстъпка?" Аз пък това не го разбирам. Не няма отстъпка,защото това са отделни личности и всеки сам е определил собствената си цена. Да не говорим,че никога не сме държали да се вземе всичко от нас. Дори повечето ни сватби са с хора,които не са обвързани с нашата агенция,но въпреки това ние си ги търсим,защото са добри професионалисти. За мен няма такова нещо като пакетна цена!!! Отстъпки мога да си правя само когато става въпрос за услуга,която зависи лично от мен! Професионалиста трябва да може да работи в екип с всеки един,които взима участие в сватбеното тържество. Да не говорим,че всички се познават и са работили не един път заедно. не че няма и такива,които не се съобразяват с видеото например,че в момента снима нещо важно и фотографа излиза пред камерата за да си направи неговите кадри,но това вече е въпрос на професионализъм.
«
Последна редакция: март 10, 2012, 11:42:46 от Nina Style
»
Активен
shorty
Ентусиаст
Публикации: 103
«
Отговор #35 -:
март 10, 2012, 11:56:53 »
И аз мисля, че не е необходимо различните професионалисти да са екип. На нас никой никого не ни е налагал, всичко си е отделно. Ако даден фотограф/оператор/диджей е достатъчно добър професионалист, той ще може да работи с друг такъв от различен бранш.
abrakadabra, от Лайпциг ни предложиха някакъв Николай, нищо не ми говори.
Активен
MilenaOga
Ентусиаст
Сключихме брак на 10 Септември 2011
«
Отговор #36 -:
март 10, 2012, 12:27:32 »
Shorty, ще може ли координатите на този DJ Николай??, който са ви предложили от Лайпциг, че едни наши приятели ще правят сватба там и също ни разпитваха за DJ, фото и видео и им дадохме координатите на нашите, но те вече били заети за тяхната дата и си търсят други? Shorty, вие, ако няма да имате видеооператор, както по-назад беше писала а ще сте само с фотограф, мисля, че който и DJ да наемете все ще ви свърши работа като му заявите какво харесвате и не харесвате, нали за това му се плаща е длъжен да се съобрази с всичко което искате вие. Побързай обаче, защото за 12 май всички добри DJ са заети отдавна. Най-добре вземи от някъде дискове от сватби и гледай ,или поискай такива да ти покажат ако сте си наели сватбена агенция.
Активен
ambient_girl
Новак
«
Отговор #37 -:
март 10, 2012, 12:28:16 »
Цитат на: mimi84 в март 10, 2012, 01:41:22
Шорти, видео клипове от сватби на ДЖ Ар Джи може да видиш в сайта му там има доста качени клипчета от различни сватби. Виж дали ще ти хареса.
ДЖ Дими, теб не съм те чувала, но тук все си компетентен в форума на момичетата. Интернет е свободно пространство и всеки може да си качва каквото сметне за добре в рамките на закона...
Потърсих сайт на ДЖ Ар Джи,но не намерих такъв.На ДЖ Дими има няколко сайта,но са без видео клипове.Ние първо ще наемем видео и фото и тогава ДЖ.Разбрах че много видеооператори си имат някакъв архив, ще гледаме и някой ДЖ.Разбира се личната среща си е задължителна.
Активен
abrakadabra
Ентусиаст
«
Отговор #38 -:
март 10, 2012, 12:30:57 »
Хора-моля Ви-не презюмираите казаното от мен. Разбирам, че Пачоран иска да ни предпази от вземане на глупави решения, което адмирирам, но моля те - чети и разбирай, и тогава оценяй. Аз също не съм съгласна, че хора, които рабоят в екип и се ''препоръчват'' са най-добрия избор. Казвам само, че професионалистите ако са наистина такива - то те ще Ви дадт истински ценен за вас съвет - и не защото някои им дава някакви си смешни 50-100 лв под масата. Ние първо си наехме ДЖ-я. Той не ни даде нинакъв акъл кои да наемем, не работи към фирма, а сам. След това наехме видеото. Той ни пита кои ще ни снима, аз казах че се колебая между двама души и човека изтъкна плюсове и за двамата. Никой не ни е задължавал, тези хора работят с такива хонорари, и са толкова заети, че едва ли аз съм им последния клиент. Оказа се обаче, че съм имала супер късмет, защототе са и много добър екип - там, в ресторанта, където е важно да работят като екип. За това и казах,че е добре след като се ориентирате, да видите тези хора преди събирали ли са се в 1 зала, и какви са впечатленията им за работата със другия. Така, ако това са професионалисти, а Вие с интелигентност над средната, можете да си извадите доста полезни изводи.
Активен
djdimi
Професор
dimifoto.weebly.com
«
Отговор #39 -:
март 10, 2012, 12:45:35 »
Цитат на: abrakadabra в март 10, 2012, 12:30:57
Хора-моля Ви-не презюмираите казаното от мен. Разбирам, че Пачоран иска да ни предпази от вземане на глупави решения, което адмирирам, но моля те - чети и разбирай, и тогава оценяй. Аз също не съм съгласна, че хора, които рабоят в екип и се ''препоръчват'' са най-добрия избор. Казвам само, че професионалистите ако са наистина такива - то те ще Ви дадт истински ценен за вас съвет - и не защото някои им дава някакви си смешни 50-100 лв под масата. Ние първо си наехме ДЖ-я. Той не ни даде нинакъв акъл кои да наемем, не работи към фирма, а сам. След това наехме видеото. Той ни пита кои ще ни снима, аз казах че се колебая между двама души и човека изтъкна плюсове и за двамата. Никой не ни е задължавал, тези хора работят с такива хонорари, и са толкова заети, че едва ли аз съм им последния клиент. Оказа се обаче, че съм имала супер късмет, защототе са и много добър екип - там, в ресторанта, където е важно да работят като екип. За това и казах,че е добре след като се ориентирате, да видите тези хора преди събирали ли са се в 1 зала, и какви са впечатленията им за работата със другия. Така, ако това са професионалисти, а Вие с интелигентност над средната, можете да си извадите доста полезни изводи.
Учудваме непрофесионалното отношение на този DJ ("не ни даде нинакъв акъл"), който сте наели и който "работи сам".Ако не ви е показал няколко DVD от различни тържества, значи толкова и работи.Както съм писал много пъти и пак ще повторя, DJ-ят може да бъде незаменим помощник и консултант на младоженците в организацията на сватбата.Работата с един добре сработен и доказал се екип дава несравнимо по-голяма гаранция за качество на крайният продукт.Казвам го като DJ с 25 г. стаж и над 1000 (хиляда) тържества в портфолиото си.Всяка сватба е различна и неповторима и може да се организира по желание на младоженците.Затова се прави предварителен сценарий съобразен с техните желания, мечти и естетически потребности.
Активен
shorty
Ентусиаст
«
Отговор #40 -:
март 10, 2012, 12:50:53 »
MilenaOga, нямам координати на въпросния диджей Николай. Ресторантът на Лайпциг е с нов управител, много приятен и отзивчив човек, и той звънна на Николай пред нас. Кажи на твоите хора задължително да се срещнат с новия управител, да си преговорят условията за всеки случай и да го попитат и за диджея. Иначе за видеото все пак още се колебаем.
DJDimi, въпреки проблемите с авторските права и т. н., ти можеш ли да покажеш кратко видео? Интересуват ме моментите, в които говориш ("водиш"), а не музиката. Може и на лични.
Активен
veninceto
Сватбар
«
Отговор #41 -:
март 10, 2012, 12:57:47 »
Ето сайт на DJ Ar-G
http://www.djarg.com/
Аз също съм чувала и чела добри отзиви за този човек. И от сайта излгежда супер готин. Почти всички DJ, видео и фото, които имат
хубави
сайтове, какъвто е и примерно на този DJ разполагат с видеогалерия в страниците си, така че може да добиете представа. Естествено личната среща си е задължителна, тъй като хората не могат да поберат цели сватби в галериите си по 2-3 часа..На един му харесва едно, а на друг изобщо не му харесва това са съвсем нормални неща от живота.
Наемете този, който най-много ви допадне на вас и сте убедени в качествата му. Това се вижда още от личната среща, която е задължителна.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #42 -:
март 10, 2012, 14:36:30 »
Хора, това с показването на чужди сватби в нета не е удачно. Сватбата е нещо много лично и много индивидуално. Как си мислите, че ще ви пуснат в нета чужда сватба и какво общо има тя с вашата, че да я използвате за сравнение?Всяка сватба има индивидуален дух и настроение. Колкото и да си мислите, че може да свършите работата по нета, това не е сайт за интернет търговия, Д-жя е услуга, ако искате да сте сигурни в избора си, трябва да се видите с него, да поговорите, да съберете лични впечатления.
Активен
shorty
Ентусиаст
«
Отговор #43 -:
март 10, 2012, 15:28:22 »
Цитат на: Deliysky в март 10, 2012, 14:36:30
Хора, това с показването на чужди сватби в нета не е удачно. Сватбата е нещо много лично и много индивидуално. Как си мислите, че ще ви пуснат в нета чужда сватба и какво общо има тя с вашата, че да я използвате за сравнение?Всяка сватба има индивидуален дух и настроение. Колкото и да си мислите, че може да свършите работата по нета, това не е сайт за интернет търговия, Д-жя е услуга, ако искате да сте сигурни в избора си, трябва да се видите с него, да поговорите, да съберете лични впечатления.
Г-н Делийски, хайде сега се върнете назад, прочетете внимателно последните мнения и посочете поне един потребител, който е заявил, че иска да си наеме диджей само след гледане на клипове в нета, без лична среща.
Колкото до удачното - не съм аз човекът, който ще прецени това, но е факт, че видеооператорите и фотографите намират за удачно да качват сватби (или части от тях) навсякъде в интернет пространството. Не виждам защо да няма и кратки, няколкоминутни клипчета от представяния на диджеи (дори не е необходимо да се виждат или чуват младоженците, нито пък да има музика, достатъчно е да се добие груба представа за дикцията и тембъра на диджея, както и за някакви негови основни похвати при воденето на сватбата). Както някой беше писал по-нагоре, важно е диджеят да е добър водещ, ако няма да се наема отделен такъв. Музиката така или иначе е въпрос на договорка с младоженците - аз не си представям как някой ще ми пусне чалга на сватбата, след като изрично съм го предупредила да не го прави - нали ще го изкормя с фибите от прическата, ще го удуша с жартиера, а младоженецът ще го обеси на вратовръзката си!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #44 -:
март 10, 2012, 15:47:50 »
Хайде стига с приказките от селски вечеринки ! Бесете се, бийте се колкото искате младоженците, но оставете хората да си вършат работата.
Може ли някой да ми посочи ДЖ, който е заплатил услугата да му се направи рекламен клип или промо, за да бъде показван на бъдещите младоженци ? Аз досега не съм чувал или виждал дори сред светилата в бранша. Няма как с отделни части от сватбения филм да добиете представа за работата на ДЖ, ако той конкретно не си е поръчал рекламен филм за своята дейност. Технологията на заснемане на сватбен филм няма за интерес да отрзява работата на ДЖ. Поради тази причина теле под вола не търсете. Нож с две остриета е просто преглеждането на филма и тук таме вслушване в това как се води тържеството от ДЖ. Технологично се РЕЖЕ всичко казано от ДЖ, ако няма пряка връзка с разигравана игра или официален момент на тържеството. С една дума видеомонтажа изхвърля бръщолевенията и няма как да получите представа за начин на водене. Сватбеният филм се създава за събитието на младоженците, то не акцентира начина на водене в ресторанта. Събитието не се състои само в ресторанта.....
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Нагоре