Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 11, 2024, 13:16:38

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 219242 пъти)
 
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: април 04, 2012, 15:14:31 »

Здравейте, отдавна не съм се включвала в темичката, защото 5 дни карам само на водичка и не ми се искаше да се дразня, но днес влизам в темичката, за да покажа какво приготвих за моят мъж, за рожденния му ден..
Първо направих домашна салата "Снежанка" с варено -пушена шунка

Предястието беше Сирене по шорпски с печен бекон в домат..

Основното - свински жулиен с топено сирене, гъби и заквасена сметана

За десерт - Крем на Др.Йоткер шоколад, крем с маскарпоне и киви, и няколко фунийки с крем.


Това са последните неща, които приготвих, дано не съм ви досадила  blush give_rose
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #316 -: април 04, 2012, 16:27:00 »

InLove_Girl,въобще не си ни досадила,напротив страхотни неща си приготвила и аранжирала,да ти е жив и здрав съпруга
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: април 04, 2012, 23:49:04 »

браво, inlovegirl :)Изглежда вкусно lol предполагам, че е и така. smile
Ние имахме гости, снимките утре.
Rozovka, тестото е всяко, което е сладко и ти харесва, няма значение какво е, ако имаш за кифлички може и него да го ползваш. Азвзех тази рецепта, понякога даже и на око слагам нещата, много не обичам да меря.  Хаха:)
половин кубче мая
малко топло прясно мляко, за да се разтвори маята
1 с.л. захар към нея също и малко брашно
Активира се маята.
2 яйца,
150гр захар разтоврена в топла вода около 6 с.л.
150мл прясно мляко
щипка сол
90мл олио
ванилия
брашно колкото поеме
Разбих яйцата и сложих захарта и олио, пак разбих за кратко. Добавих сол и ванилия.Направих кладенче в брашното , прибавих сместа и започнах да меся. Получи се тесто за пита. Като се омеси добре го сложих в стъклен съд и намазах с олио. Покрих да втаса, да удвои размера си.
Разточих го на правоъгълници , сложих шоколада, завих ги и след това ги оставих за 10 мин така. Пекох на 180 С, но не знам колко време, аз винаги проверявам или с клечка или докато се зачерви.
Дано ви харесат. Докато са топли са по-хубави.
« Последна редакция: април 04, 2012, 23:50:37 от tweety bird » Активен
Деска
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 107



Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: април 05, 2012, 11:52:17 »

Здравейте, отдавна не съм се включвала в темичката, защото 5 дни карам само на водичка и не ми се искаше да се дразня, но днес влизам в темичката, за да покажа какво приготвих за моят мъж, за рожденния му ден..
Първо направих домашна салата "Снежанка" с варено -пушена шунка

Предястието беше Сирене по шорпски с печен бекон в домат..

Основното - свински жулиен с топено сирене, гъби и заквасена сметана

За десерт - Крем на Др.Йоткер шоколад, крем с маскарпоне и киви, и няколко фунийки с крем.


Това са последните неща, които приготвих, дано не съм ви досадила  blush give_rose

Може ли рецептата за фунииките ?
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: април 05, 2012, 12:39:54 »

Деска, това е рецептата за фунийките..
2 яйца, които трябва да са на стайна температура
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
ванилия - 2 прахчета или половинка течна
брашно...колкото поеме, трябва да се разточи на тънка кора

Нещата за тестото се смесват последователно.. Прави се средно на твърдост тесто. Реже се на лентички по 2 см широки. Аз имам метални формички за фунийки и увивам около тях тестото, но ако нямаш - може от алуминиево фолио да направиш или мъжът ти да ти увие от старите капачки за буркани - пак става. Пекат се на 180 градуса, докато покафенеят лекичко. /Аз обикновено ги пробвам  blush /
За крема по принцип варианти много - като най-добре става с традиционния млечен крем.
900 мл. прясно мляко
3 яйца
6 с.л. брашно
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. краве масло
ванилия
От яйцата се взимат само жълтъците, които се разбиват със захарта. Добавя се брашното и малко вода, за да стане кашичка - гъста. Млякото се слага на котлона да се загрее, добавят се към него маслото и ванилията. Към тази течност на тънка струйка с постоянно бъркане се добавя кашичката, вари се докато леко се сгъсти крема. Маха се от котлона и докато е горещ се пълни във фунийките. Като поизстине във фунийките, крема сляга - затова примерно след около 2 часа пак се допълват.
Става и с Йоткер пудинг, но не е така вкусно, на снимките е именно с него, но просто нямах време за млечния крем.

Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 880



Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: април 05, 2012, 16:06:03 »

InLove_Girl фунийките са страхотни Bravo и аз от доста време се каня да спретна , обаче да видим кой ще е великият ден  blum.
Активен
petia___88
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 82



Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: април 05, 2012, 16:14:10 »

Тези фунийки така ми влезнаха в главата , че няма как -ще ги правя , само да остане време Wink
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: април 05, 2012, 20:06:33 »

У нас сме на пости и едни броколи ме се мотаха из хладилника, та днес има броколи с булгур  girl_wink
Фунийките са от любимите ми сладки, но да са с оригиналния крем - млечно-яйчен  heart
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: април 05, 2012, 21:22:55 »

Ние днес хапнахме супа от прясно набрана коприва от двора на баба smile
Аз й сложих и допълнително сиренце и стана уникално вкусна.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: април 06, 2012, 10:29:48 »

Обичам зелени продукти smile
Ето снимките от гостите, основното не го снимах, но беше свинско руло с кашкавал и зеленчуци пълнено.

Предястие

Хляб

Шопска в по-модерен вариант

Торта, направих я пред гостите, че нямах време

Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #325 -: април 06, 2012, 10:35:03 »

Супер сте момичета, страхотни манджи.

А ние снощи бяхме на пастърва във фолио и за гарнитура картофи соте.
Активен
Деска
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 107



Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: април 06, 2012, 12:06:00 »

Деска, това е рецептата за фунийките..
2 яйца, които трябва да са на стайна температура
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
ванилия - 2 прахчета или половинка течна
брашно...колкото поеме, трябва да се разточи на тънка кора

Нещата за тестото се смесват последователно.. Прави се средно на твърдост тесто. Реже се на лентички по 2 см широки. Аз имам метални формички за фунийки и увивам около тях тестото, но ако нямаш - може от алуминиево фолио да направиш или мъжът ти да ти увие от старите капачки за буркани - пак става. Пекат се на 180 градуса, докато покафенеят лекичко. /Аз обикновено ги пробвам  blush /
За крема по принцип варианти много - като най-добре става с традиционния млечен крем.
900 мл. прясно мляко
3 яйца
6 с.л. брашно
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. краве масло
ванилия
От яйцата се взимат само жълтъците, които се разбиват със захарта. Добавя се брашното и малко вода, за да стане кашичка - гъста. Млякото се слага на котлона да се загрее, добавят се към него маслото и ванилията. Към тази течност на тънка струйка с постоянно бъркане се добавя кашичката, вари се докато леко се сгъсти крема. Маха се от котлона и докато е горещ се пълни във фунийките. Като поизстине във фунийките, крема сляга - затова примерно след около 2 часа пак се допълват.
Става и с Йоткер пудинг, но не е така вкусно, на снимките е именно с него, но просто нямах време за млечния крем.



благодаря за рецептата в неделя като почивам ще я пробвам и ще кажа как съм се справила smile smile
Активен
bubi_baby
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 474



« Отговор #327 -: април 06, 2012, 13:06:57 »

Здравейте, момичета! И аз да се присъединя към вас, много вкусни нещица сте сложили тук. Ще ви следя. А за тази вечер си нямам и на идея какво ще готвя... crazy Моля за идейки...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: април 06, 2012, 14:03:23 »

Ние тази вечер сме на зелено-зелена салата с краставица и домат,салата от лапад,супа от лапад,и кюфтета от лапад.
Снощи бяхме на таратор ,зелена салата ,и кюфтенца на скара.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 681



« Отговор #329 -: април 06, 2012, 19:28:57 »

Аз тази вечер съм на спаначена супа с ориз, грах и царевица. Както и доматена салатка. Вече започнахме да си купуваме домати, хубави са вече! smile



П.С. Тези пурички са ми много любими. Имам една леля, която ги прави и като бяхме малки и ходехме на гости, тя специално ни правеше такива винаги. Уникални са.
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines