Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 13:03:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Готвенето - част 14 (Прочетена 219233 пъти)
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1209
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #315 -:
април 04, 2012, 15:14:31 »
Здравейте, отдавна не съм се включвала в темичката, защото 5 дни карам само на водичка и не ми се искаше да се дразня, но днес влизам в темичката, за да покажа какво приготвих за моят мъж, за рожденния му ден..
Първо направих домашна салата "Снежанка" с варено -пушена шунка
Предястието беше Сирене по шорпски с печен бекон в домат..
Основното - свински жулиен с топено сирене, гъби и заквасена сметана
За десерт - Крем на Др.Йоткер шоколад, крем с маскарпоне и киви, и няколко фунийки с крем.
Това са последните неща, които приготвих, дано не съм ви досадила
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #316 -:
април 04, 2012, 16:27:00 »
InLove_Girl,въобще не си ни досадила,напротив страхотни неща си приготвила и аранжирала,да ти е жив и здрав съпруга
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #317 -:
април 04, 2012, 23:49:04 »
браво, inlovegirl :)Изглежда вкусно
предполагам, че е и така.
Ние имахме гости, снимките утре.
Rozovka, тестото е всяко, което е сладко и ти харесва, няма значение какво е, ако имаш за кифлички може и него да го ползваш. Азвзех тази рецепта, понякога даже и на око слагам нещата, много не обичам да меря. Хаха:)
половин кубче мая
малко топло прясно мляко, за да се разтвори маята
1 с.л. захар към нея също и малко брашно
Активира се маята.
2 яйца,
150гр захар разтоврена в топла вода около 6 с.л.
150мл прясно мляко
щипка сол
90мл олио
ванилия
брашно колкото поеме
Разбих яйцата и сложих захарта и олио, пак разбих за кратко. Добавих сол и ванилия.Направих кладенче в брашното , прибавих сместа и започнах да меся. Получи се тесто за пита. Като се омеси добре го сложих в стъклен съд и намазах с олио. Покрих да втаса, да удвои размера си.
Разточих го на правоъгълници , сложих шоколада, завих ги и след това ги оставих за 10 мин така. Пекох на 180 С, но не знам колко време, аз винаги проверявам или с клечка или докато се зачерви.
Дано ви харесат. Докато са топли са по-хубави.
«
Последна редакция: април 04, 2012, 23:50:37 от tweety bird
»
Активен
Деска
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 107
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #318 -:
април 05, 2012, 11:52:17 »
Цитат на: InLove_Girl в април 04, 2012, 15:14:31
Здравейте, отдавна не съм се включвала в темичката, защото 5 дни карам само на водичка и не ми се искаше да се дразня, но днес влизам в темичката, за да покажа какво приготвих за моят мъж, за рожденния му ден..
Първо направих домашна салата "Снежанка" с варено -пушена шунка
Предястието беше Сирене по шорпски с печен бекон в домат..
Основното - свински жулиен с топено сирене, гъби и заквасена сметана
За десерт - Крем на Др.Йоткер шоколад, крем с маскарпоне и киви, и няколко фунийки с крем.
Това са последните неща, които приготвих, дано не съм ви досадила
Може ли рецептата за фунииките ?
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1209
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #319 -:
април 05, 2012, 12:39:54 »
Деска, това е рецептата за фунийките..
2 яйца, които трябва да са на стайна температура
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
ванилия - 2 прахчета или половинка течна
брашно...колкото поеме, трябва да се разточи на тънка кора
Нещата за тестото се смесват последователно.. Прави се средно на твърдост тесто. Реже се на лентички по 2 см широки. Аз имам метални формички за фунийки и увивам около тях тестото, но ако нямаш - може от алуминиево фолио да направиш или мъжът ти да ти увие от старите капачки за буркани - пак става. Пекат се на 180 градуса, докато покафенеят лекичко. /Аз обикновено ги пробвам
/
За крема по принцип варианти много - като най-добре става с традиционния млечен крем.
900 мл. прясно мляко
3 яйца
6 с.л. брашно
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. краве масло
ванилия
От яйцата се взимат само жълтъците, които се разбиват със захарта. Добавя се брашното и малко вода, за да стане кашичка - гъста. Млякото се слага на котлона да се загрее, добавят се към него маслото и ванилията. Към тази течност на тънка струйка с постоянно бъркане се добавя кашичката, вари се докато леко се сгъсти крема. Маха се от котлона и докато е горещ се пълни във фунийките. Като поизстине във фунийките, крема сляга - затова примерно след около 2 часа пак се допълват.
Става и с Йоткер пудинг, но не е така вкусно, на снимките е именно с него, но просто нямах време за млечния крем.
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #320 -:
април 05, 2012, 16:06:03 »
InLove_Girl
фунийките са страхотни
и аз от доста време се каня да спретна , обаче да видим кой ще е великият ден
.
Активен
petia___88
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 82
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #321 -:
април 05, 2012, 16:14:10 »
Тези фунийки така ми влезнаха в главата , че няма как -ще ги правя , само да остане време
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #322 -:
април 05, 2012, 20:06:33 »
У нас сме на пости и едни броколи ме се мотаха из хладилника, та днес има броколи с булгур
Фунийките са от любимите ми сладки, но да са с оригиналния крем - млечно-яйчен
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Пол:
Публикации: 6458
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #323 -:
април 05, 2012, 21:22:55 »
Ние днес хапнахме супа от прясно набрана коприва от двора на баба
Аз й сложих и допълнително сиренце и стана уникално вкусна.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #324 -:
април 06, 2012, 10:29:48 »
Обичам зелени продукти
Ето снимките от гостите, основното не го снимах, но беше свинско руло с кашкавал и зеленчуци пълнено.
Предястие
Хляб
Шопска в по-модерен вариант
Торта, направих я пред гостите, че нямах време
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #325 -:
април 06, 2012, 10:35:03 »
Супер сте момичета, страхотни манджи.
А ние снощи бяхме на пастърва във фолио и за гарнитура картофи соте.
Активен
Деска
Ентусиаст
Пол:
Публикации: 107
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #326 -:
април 06, 2012, 12:06:00 »
Цитат на: InLove_Girl в април 05, 2012, 12:39:54
Деска, това е рецептата за фунийките..
2 яйца, които трябва да са на стайна температура
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
ванилия - 2 прахчета или половинка течна
брашно...колкото поеме, трябва да се разточи на тънка кора
Нещата за тестото се смесват последователно.. Прави се средно на твърдост тесто. Реже се на лентички по 2 см широки. Аз имам метални формички за фунийки и увивам около тях тестото, но ако нямаш - може от алуминиево фолио да направиш или мъжът ти да ти увие от старите капачки за буркани - пак става. Пекат се на 180 градуса, докато покафенеят лекичко. /Аз обикновено ги пробвам
/
За крема по принцип варианти много - като най-добре става с традиционния млечен крем.
900 мл. прясно мляко
3 яйца
6 с.л. брашно
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. краве масло
ванилия
От яйцата се взимат само жълтъците, които се разбиват със захарта. Добавя се брашното и малко вода, за да стане кашичка - гъста. Млякото се слага на котлона да се загрее, добавят се към него маслото и ванилията. Към тази течност на тънка струйка с постоянно бъркане се добавя кашичката, вари се докато леко се сгъсти крема. Маха се от котлона и докато е горещ се пълни във фунийките. Като поизстине във фунийките, крема сляга - затова примерно след около 2 часа пак се допълват.
Става и с Йоткер пудинг, но не е така вкусно, на снимките е именно с него, но просто нямах време за млечния крем.
благодаря за рецептата в неделя като почивам ще я пробвам и ще кажа как съм се справила
Активен
bubi_baby
Професор
Пол:
Публикации: 474
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #327 -:
април 06, 2012, 13:06:57 »
Здравейте, момичета! И аз да се присъединя към вас, много вкусни нещица сте сложили тук. Ще ви следя. А за тази вечер си нямам и на идея какво ще готвя...
Моля за идейки...
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #328 -:
април 06, 2012, 14:03:23 »
Ние тази вечер сме на зелено-зелена салата с краставица и домат,салата от лапад,супа от лапад,и кюфтета от лапад.
Снощи бяхме на таратор ,зелена салата ,и кюфтенца на скара.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 681
Отг: Готвенето - част 14
«
Отговор #329 -:
април 06, 2012, 19:28:57 »
Аз тази вечер съм на спаначена супа с ориз, грах и царевица. Както и доматена салатка. Вече започнахме да си купуваме домати, хубави са вече!
П.С. Тези пурички са ми много любими. Имам една леля, която ги прави и като бяхме малки и ходехме на гости, тя специално ни правеше такива винаги. Уникални са.
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Готвенето - част 14
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines