Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 01, 2025, 06:24:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Захранване на бебетата - 5 "
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Захранване на бебетата - 5 " (Прочетена 179034 пъти)
bubi_baby
Професор
Re:" Захранване на бебетата - 5 "
«
Отговор #255 -:
ноември 29, 2012, 23:16:41 »
Цитат на: angel4e в ноември 29, 2012, 20:57:36
Първата лъжичка я поема, мръщи се леко, но го върти в уста и го преглъща. Втората-мръщи се и започва да плюе. Възможно ли е да се мръщи от това че морковът е смачкан с лъжица, а не е купено гладко пюре?
Възможно е.Бети първоначално не искаше да вкуси купено пюре от банан, а като и намачках банан в купичка си го изяде с апетит.така, че ако искаш пробвай с купено.А защо не пробваш с някакъв друг зеленчук?
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #256 -:
декември 04, 2012, 13:03:17 »
Добро утро, момичета и влизам с няколко въпроса:
От 3 дена давам на малката пюре от морков, но сместта не е хомогенна, а с малки парченца. Първият ден изяде 2 лъжички, вторият и третият по 4-5 лъжички, като тя сама си пожела толкова. Лъжичката е от малките. Също от десетина дена е и в скок на растеж и я кърмя по начесто през нощта. Въпросите са ми :
- откакто захранвам изхожданията й станаха чести - по 2-3, дори 4 пъти на ден, като понякога единия път е малко по-рядко, но не е като вода. Също намирам парченца от моркова, което предполагам е нормално, защото не може да сдъвква храната. Нормално ли е според вас? Дали пък й давам прекалено много като за начало и да я огранича ли?
- когато започна да предлагам втори зеленчук, с какво количество почвам, пак ли 1 лъжичка или ако пожелае мога и до 3-4 да стигна?
- горе долу смятам да въвеждам по 2 неща за 10тина дена, като последните дни ще смесвам въведените, но като продължа по-нататък с нови, мога ли пак да й давам от предишните или примерно да давам, давам нови неща, докато видя какво ще й хареса и после да правя комбинации от познатите й неща, които харесва.
Дано не звучат въпросите ми прекалено объркани.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #257 -:
декември 04, 2012, 13:50:11 »
Princess_of_the_Dawn, нормално е акото да се промени, променя се цвета според цвета на храната и могат да се видят частици от зеленчука. Нормално е спокойно
. Не вярвам моркова да я е разхлабил, но следи какво изаква. Относно количеството мисля, че ако забележиш, че 3-4 дена няма реакции (алергични или нещо друго) няма защо да се притесняваш за количеството. Давай си и колкото иска да хапне.
Идеята на малкото количество от новата храна е, че ако има реакция ще е по-слаба, защото количеството е по-малко. Така че прецени според мен е по-добре, когато започваш нов зеленчук да започваш с минимално количество и постепенно да увеличаваш.
Относно последния ти въпрос зависи от твоето решение, ако искаш по-бързо да захраните давай нови храни, лично аз не бързах и давах от предишните.
Дано да съм ти помогнала
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #258 -:
декември 04, 2012, 14:21:25 »
Благодаря за отговора
malinkata
.
Определено съм по-спокойна сега и ми стана по-ясно.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #259 -:
декември 04, 2012, 14:31:37 »
При всички положения ако има алергична реакция, тя ще последва в часовете след приема, а не след няколко дни.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #260 -:
декември 19, 2012, 15:53:06 »
Момичета, искам само да попитам какви двукомпонентни пюрета давахте на вашите деца? Аз засега смесено съм давала само картоф с морков и ябълка с морков и се чудех какви още комбинации мога да направя.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #261 -:
декември 19, 2012, 15:58:27 »
Ами реално за които и два зеленчука да се сетиш, все стават да се дадат заедно - броколи с картоф например, тиквичка с картоф, или тиква с картоф, тиква с ябълка, каквото и да смесиш, няма да сгрешиш. Стига да е подходящо за възрастта естествено - визирам боб примерно, че не става за малко бебе.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #262 -:
декември 19, 2012, 16:06:50 »
Благодаря за бързия отговор,
svetli
.
Просто се зачудих, защото майка ми като разбра, че съм дала миналата седмица картоф с морков каза, че съм давала буламачи на детето.
Но сега с чиста съвест ще смесвам въведените досега зеленчуци и плодове, разбира се съобразени с възрастта ни.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #263 -:
декември 19, 2012, 16:32:30 »
Нашата представа за буламачи е доста изкривена. На детето му липсва предубедеността ни към комбинации и вкусове. Например, това че за нас нещо е твърде безсолно, не значи, че за него е. По-скоро ние, възрастните прекаляваме със солта
Ели, например, обича да яде броколи на пара, ей така - като бонбони, докато гледа филмче или докато й прогитвям яденето. Е, аз не ги обичам и не мога да си представя така да ги гриза, ама - въпрос на вкус
Та, отплеснах се и аз!...
Комбинирай по твое усмотрение храните. И плодовете почти винаги може да си ги смесваш.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #264 -:
декември 19, 2012, 20:33:14 »
Princess,можеш да смесиш спанак с катоф,карфиол с картоф. Ти досега едно компонентни ли даваше на Рони? След като и даде цяло бурканче от 125 ,даваш ли кърма .
Момичета това въпрос и към вас утре ще ядем цяло бурканче ,след това да давам ли мляко. Забелязах,че след пюретата не се засища малчо толкова колкото от АМ, днес изяде почти 60 % от бурканчето и 100мл АМ и след 3 часа пищеше от глад. При вас как е било?
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #265 -:
декември 19, 2012, 21:45:17 »
sunray
права си, че нашата представа за храна е по-различна от на бебета, но ето като каза майка така и ми хвърли муха в главата. Реших, че може да има някакви стандартни комбинации, но ще правя по усмотрение.
ellimink
много благодаря за идеите, точно другата седмица ще й давам спанак, така че ще мога да й направя комбинация с картоф или пащърнак. Иначе основно давам от един компонент, но и няколко комбинации направих като морков и картоф и ябълка и морков. По моят план на захранване първият етап са само еднокомпонентни, но аз реших да смесвам, защото не бързам да влизам във втория етап. Приготвям на посоки - половин морков, един среден картоф, четвърт банан и незнам по грамаж колко точно яде. Но примерно банана, който много й се услади разбира се и от моркова изяжда цялото количество, което съм приготвила (може би около половин бурканче идва горе долу), от другите яде до 4-5 лъжички максимум. Моята цел не е да замествам ядене поне още месец, затова храната й давам или след кърмене или между две кърмения, така че тя е почти сита като я захранвам и й давам да яде колкото иска. Засега много добре върви, тя е много спокойна и щастлива като дойде време за ядене, искам да й създам положителна нагласа и да й давам да опитва, колкото се може повече разнообразни, а и полезни неща, съобразени разбира се с възрастта.
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #266 -:
декември 19, 2012, 22:37:52 »
Ели, Михаил в някои от дните изяжда бурканче от 125 и огладнява след 3 часа, в друг ден след 30 мин. почва да мрънка за мляко. Като е на кърма не мога да преценя точно колко изпива. В крайна сметка се водя по него и се надявам всичко да е ок. Иначе вече ядем картоф, морков, тиква, ябълка, круша и оризова каша. Мисля да дам елда. Някоя мама давала ли я е толкова рано на 5м. и половина? Дали е подходяща?
Принцес, как й даваш банана? С кърма и пасиран ли? Тиквите сега им е сезона и са много полезни. Отиват си и с морков и с картоф. Михаил много я харесва и действа регулиращо. Не видях дали си дала на Рони.
«
Последна редакция: декември 19, 2012, 22:42:09 от Roxanne_
»
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #267 -:
декември 19, 2012, 23:02:20 »
Бети изяжда бурканче от 130 гр., а понякога и повече, не й давам АМ след това.Огладяна след 3 1/2-4 часа.
Ели, тази комбинация на картоф и спанак и аз ще я пробвам тези дни.Благодаря за идеята.
Активен
La_Fleur
Сватбар
«
Отговор #268 -:
декември 20, 2012, 00:17:30 »
ellimink
, аз до преди седмица давах на малкия по половин буркан пюре (90 гр.) и след това задължително дохранвах с поне 120 мл АМ, за да се събере общ грамаж от 200, колкото по принцип се засища детето. Издържаше без проблем 3 часа и половина до следващото хранене. От седмица изяжда вече по цял буркан от 180 гр. на обяд и едва издържа до следобедното хранене, та и аз се чудя, а уж засищали повече пюретата
! Може би при него и възрастта е фактор и от 8-мия мес. трябва да премина на бурканчета от 220 гр.
Roxanne_
, аз давах каша от елда на Павел и все още му давам, много я харесва, но започнах към 6 месеца и половина, защото го захраних от 5-тия и първо от кашите давах оризова, а и бях чела, че трябва да изчакам за нея поне до 6-тия месец, не знам до колко е обоснована информацията, но се съобразих. Мисля, че и добре се понася от стомахчето или поне от това на Павел, но той по принцип не е имал проблеми нито преди, нито особени след захранването. Е, освен че някой път проявява претенции към храната, като например към цитираното от вас пюре от спанак с картоф, направо е потресен и отказва да го яде, и реве, а най-странното е, че аз откакто се помня ненавиждам спанак
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #269 -:
декември 20, 2012, 00:30:46 »
За елдата и аз така знам - не в началото на захранването. Иначе е много полезна и вкъщи също е на почит от Ели.
La_Fleur
, няма ли да му е много 220 г пюре на хранене, още повече пък ако после и мляко пие...? Вярно, че всяко бебе изяжда различни количества, но пак си мисля, че май е доста. Пак казвам, че така си мисля аз, не че съм права
Аз все си живея с моите, може би налудничави, страхове хем да не остава гладна, хем пък да не й разширя стомахчето...
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...