Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 08, 2025, 17:26:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 5 "  (Прочетена 179405 пъти)

leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: юни 28, 2012, 09:24:15 »

Никола много обича и боб (бял, зеления не го харесва ) и леща. Сега обаче не се сещам кога съм му дала за пръв път, трябва да си погледна записките.
Леща и аз от червената правя , а и  става супер бързо  good
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: юни 28, 2012, 11:07:17 »

Лещата, особено червената, е толкова полезна и вкусна. Така ме е яд, че Ели не я обича angry Пробвах и на яхнийка, и в един зеленчуков пай, и на крем супа - не я харесва. А е едно лесно решение за разнообразяване.
Поне грах и зелен фасул яде, от варивата.
Боб мисля след втората годинка да дам.
Лещата въведох може би около годинката, не помня точно.
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: юни 28, 2012, 11:29:44 »

А защо не искате да давате боб ? Заради газове или проблеми със стомаха ли ?
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: юни 28, 2012, 12:07:49 »

Благодаря ви момичета, имам червена леща, ще пробвам тези дни.
Аз не правя запръжки за нас, камо ли за малката, така че ще видим дали ще го яде, досега не е отказвала нищо освен кус кус.
лени, бобът е тежка храна за хора, пък какво остава за бебе. Представяш ли си какво ще му е на детето smile Трудно се смила, газове ... 
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #139 -: юни 28, 2012, 12:14:58 »

Боб сьм предлагала няколко пьти, но тя не го яде засега. Леща от известно време давам и обикновена и започна да я хапва по малко. Нямам наблюдения, че й влияе зле на стомаха.
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: юни 28, 2012, 12:16:43 »

tweety bird , аз също не запържвам нищо. Не само заради малкия, а и по принцип .
Сега ми стана много интересно кога съм му дала за пръв път боб на моя малчуган  tease, с нетърпение чакам да се прибера и да разбера.
Иначе, той толкова много обича , че веднъж самичък  се беше качил на стола и ядеше с черпака от тенджерата  sarcastic
Активен
rosit@
Публикации: 2042

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: юни 28, 2012, 13:17:31 »

Сега се зачетох назад в темата и разбрах,че домашното сирене се чака да зрее 40дни.Аз имах домашно козе,което бе само на една седмица и днес сложих съвсем мъничко в попарата на малкия...та...сега съм притеснена как да процедирам от тук нататък с това сирене.
Моля за вашите мнения! sad
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #142 -: юни 28, 2012, 13:27:17 »

Следи за реакция. Някой препоръчват козето мляко като най-близко до кърмата, друго не. Аз не съм давала още, не бих и дала.
Може да си го изядете вие,или да го оставиш да узрее.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: юни 28, 2012, 13:50:44 »

Да, бобът е тежка храна и затова не бих го дала все още. Нямаме, пу пу, проблеми със стомаха.
Иначе, и аз никога не запържвам, дори и за нашите манджи good Червената леща е много щадяща, защото е белена и на парченца.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: юни 28, 2012, 14:16:46 »

Червена леща за пръв път дадох още преди годинката, а обикновена леща наскоро и дадох за пръв път, не и е ставало тежко на стомаха  nea Боб още не съм, но може би защото и ние самите не готвим за нас често боб, иначе вече бих дала  good
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: юли 02, 2012, 15:11:03 »

Leni Beni, голям лакомник си имаш smile
Аз пак имам въпрос, колко хляб на ден може да яде едно 1-годишно дете? Моята кукличка може да яде постоянно хляб, но се притеснявам. Като я меря виждам, че не наддава, даже сестрата казва, че все малко качваме, но все пак искам да знам.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: юли 02, 2012, 21:54:00 »

Туити,според книгата Хранене на детето от 1 до 16г,дете на една година трябва да консумира 80гр. хляб.
Аз съвсем съзнателно ограничавам хляба,защото считам,че малката си набавя достатъчно нишесте чрез солети,сухари/бисквити,както и разните зърнени закуски.Наблягам на зеленчуците.Ако й оставя избор ще закусва,обядва и вечеря само хляб.( Offtopic Въпреки усилията ми,бабите ме посрещат с коментара,че Дара не е дебела и не трябвало да я ограничавам,като не си дават сметка,че само с хляб детския организъм не може да се развива нормално.)

В същата книга,се описва като погрешен принципа,според който във всяко ястие се дроби хляб.По този начин детето се засища с мокрия хляб,а зеленчуците и месото остават.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: юли 02, 2012, 23:06:29 »

Аз не давам много хляб. Държа да присъства в храненето на Ели ежедневно, но в разумни граници, и също не от страх за напълняване - нямаме такива изгледи в обозримо бъдеще.
Например, на обяд ако дам хляб, то ще е половин филийка, като обаче задължително се изяжда самото ястие, а хлябът е допълнение. На вечеря пък давам сухар - 1, те са тънки (от елда или киноа).
На Ели солети не съм давала и ги избягваме, а бисквитки давам 3-4 пъти седмично - овесени, по 1-2 към следобедната закуска, състояща се от плод.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: юли 02, 2012, 23:33:58 »

И аз така процедирам с хляба.
В Австрия не се консумира много хляб. Предлагат към яденето картоф, ориз и др.

Предлагам хляб само на закуска, препе4ен с масълце - намазвам с козе сирене или пуе6ка 6унка.

Моят въпрос е какво друго да предлагам за закуска: попара - отказва, ка6и (купих 4 разли4ни) - отказва?

Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: юли 02, 2012, 23:38:50 »

Аз предлагам разнообразни закуски, които редувам през седмицата:

елда с масло и сирене
овесени ядки с масло и сирене или с масло и канела
грис с масло и сирене или с масло и канела
юфка с масло и сирене