Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 15:43:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 172487 пъти)

nikolaycho
Любопитен
*
Публикации: 24

« Отговор #315 -: март 22, 2012, 20:40:36 »

И аз да пусна малко инфо за местата, където сме ходили. Предупреждавам, че това са си нашите впечатления и мнения и не искаме да се налагаме на никой:) Опитъл съм се да бъда максимално обективен....
Ние търсихме ресторант в гр. София за около 80-90 човека с куверт до 35лв. Обиколихме следните ресторанти:

1. Ресторант Диана 3 - просторно е, става за голя сватба. За лятото има градина отпред, която от снимки изглежда добре. Цените са м/у 28-35лв. Управителката изглежда печена. В Дават евтини нощувки за гости на сватбата. минусът е, че все пак си е стара база леко ремонтирана, но с подходяща украса ще изглежда добре.

2. Ресторант Rich house, на черковна. Доста луксозно излгеждащ ресторант, с перфектно обслужване и меню, в леко битов стил. С управителя може да се спазарите за цената на кувертите, но мин. е около 35лв. Необходима е супер малко украса. Минусът е, че барът е посредата(но има достатъчно място за виене на хора и танцуване) и местата са на сепарета. А да и голямата цена за овъртайм - 240лв.

3. Ресторант Inter view в полиграфическия. Подходящ за големи сватби. Големият плюс е, че няма овъртайм(може цяла нощ да си седиш) и си има собствена озвучителна система, която да обхваща целият ресторант(музиката ще се чува еднакво силно навсякъде). Има и нещо, като градинка(заден двор). Управителят изглежда печен, кувертите м/у 25-32лв. Минусът, е че има доста колони из самият ресторант.

4. Ресторант Спортна среща (сектор В на националния стадион). Кувертите са 30лв. и няма други такси. Също може да се седи цяла нощ без такса, има тераса, която гледа към терена на стадиона. ресторанта е на две нива, с хубави картини по стените, зелен мокет на пода. Около 80-90 човека добре ще се съберат. Малко украса добре ще му седи. Големият минус е, че е на 3ят етаж, т.е. трябва да се катерят стълби.

5.Ресторантът на хотел Астра - хубав ресторант в сравнително нов и хубаво изглеждащ хотел. Цените на кувертите са до към 35лв., като и стаите за гоститев бяха с приемливи цени. Единственият минус, е  че се намира в нещо като индустриален квартал(около него мръсно, пусто и прашно).

6.Ресторант Св. Валентин, на Симеоновско шосе. Доста хубав ресторант. Целият е изпълнен със истински зелени растения и много алпинеуми с течаща вода. Предполагам, че за повече от 80 човека, ще е тясно. Не му трябва украса. Кувертите около 30лв. май някъде бяха. Има и хотелска част с приемливи цени.

Активен
nikolaycho
Любопитен
*

« Отговор #316 -: март 22, 2012, 20:40:51 »

7. Ресторант Ловен Парк - голяма градина, просторен ресторант добре поддържан. Става за лятна сватба на открито. Кувертите от 35лв. нагоре. Няма хотелска част. По стените на ресторанта има закачени няколко ловни трофея, които не си ги представям окичени с балони....

8. Ресторантът на хотел Брод - отново на Симеоновско шосе. Просторен ресторант с коректна управителка и голям дансинг. Кувертите около 30-35лв. Близо до ресторанта(в хотела, но се минава през фоайето) има и лятна тераса. Има шанс след 01.00ч. да бъде намалена музиката(в близост има къщи)

9. Ресторантът на хотел Аякс - кв. Витоша. "Лъскаво" място, в древно гръцки/ древно римски стил, със статуи и древни колони. Кувертът беше около 50лв.

10. Пица ресторант Фантазия, кв. Овча купел. Добре сложен ресторант, с лятна градина. Наистина има едно "тунелче", но за сватба до 80 човека, може и да не се ползва. Има хотелска част.

11. Ресторант Розалина, към хотел Лайт(близо до Лъвов мост). Изключително красив и сравнително нов ресторант, с подвижен покрив и хубава обстановка. Много малко украса му трябва, която се прави от персонала. Кувертите са около 30-35лв. Подходящо е за сватби до към 80 човека. Минусът му е, че там където ще е дансинга има стъпало.

12.Хотел ресторант Рай - кв. Гео Милев, зад Плиска. Тип семейно заведение, но направено с вкус. Има алпинеум и подвижен покрив. максимум 80-90 човека в него, кувертите са плаващи, като за 35лв.(максимум) обещават пребогато меню. Не е подходящ за вечерна сватба, зашото си е в жилищен комплекс.

13. Ресторант Помпей, кв. Хиподрума, бул.Цар Борис III. Странен (за нас) ресторант. Опитано е да се направи луксозно и лъскаво, но се е получило нещо претруфено и странно.... Кувертити до 35лв., но за не повече от 70 човека

14. Ресторант хотел  АТМ, на цариградското, на разклона за летището. През деня ресторанта е стол, т.е за сватба ще има нужда от украса и преправяне на обстановката (слагат се празнично украсени паравани). Цените на стаите и кувертите са доста добри. Има и лятна тераса.

15. Панорамата на парк - хотел Москва. Ами има си дъх на старо, макар и леко ремонтирано. Абе типичен хотелски ресторант, с червен мокет. Големият плюс е управителя, както и добрите цени на кувертите(35лв. макс с включена сватбена торта приготвена от тях) и наистина красивата гледка.

16. Ресторант св. София, на хотел Св, София, на Пиротска. Красив и стилен хотелски ресторант. Отново добри думи за управителката, както и за обстановката на самият ресторант. С малко украса ще стане супер. Местата са на сепарета и има достатъчно място за танцуване. Минустъ е, че е в "мазето" т.е. етаж -1., но поне няма да има оплаквания за силна музика

17.Рестирант Flowers, последен етаж на мебелен магазин лабиринт. Две самостоятелни просторни зали, с голяма лятна тераса. Нужна е съвсем малко украса. Стените са с фото тапети на цветя. Единственият минус, е че доста често  съвпадат да има 2 сватби едновремено, но засега няма лоши отзиви при тези случай(поне аз не съм видял из нета никъде).

18.Ресторант Панорама на бул Дондуков. Хубаво и стилно ресторантче, на леки две нива. На горното сядат гостите, другото си става дансинг. Кувертът е 35лв., като има подарък нощувка за младоженците в хотел, в гр.Мелник. Минусът е, че няма тераса или поне балконче:)

Всичките ресторанти си имат интернет страници, но без оглед на място няма да стане:)
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #317 -: март 22, 2012, 20:56:36 »

Изключително и приятно съм изненадан от цените в някои от посочените ресторанти. Според мен имаме тенденция надолу в цената на повечето. В същност цените си идват на мястото, на което трябва да бъдат. Това е много добра тенденция и индикатор. Поздравления за добрия анализ на бъдещата двойка и предоставената информация.
Активен
nikolaycho
Любопитен
*

« Отговор #318 -: март 22, 2012, 21:26:20 »

Ооо, сетих се за още 3 ресторанта.

Ресторант Бижу на хотел Силвър хаус, на симеоновско шосе. Нов, хуваб и стилен ресторант. Вярно, че е  Г - образен, но точно на свивката като се сложи младоженската маса, ще се вижда от всякъде. Но пък е малко неудобно за танцуване. И там има намаление на кувертите, от около 2 месена. най-евтиният е 38лв.

Ресторантът на хотел Акорд, близо до стадион Герена. Много хвален и препоръчван ресторант из форумите. Наистина изглежда добре, а и самият хотел е стилен и подържан. Ресторантът е просторен и в светли цветове. До куверти не стигнахме, защото всички съботи през юни и юли са заети, но не повече от 35лв. им беше офертата. Ресторантът има покрив от няква пластмаса(с каквато е покрито метрото на места) и си мисля, че лятото като напече ще е доста задух. Близо до него има доста жилищни блокове, т.е музиката късно вечер може да е проблем

Ресторантът на хотел София Плаза(близо до жп гарата). Не голямо хотелче, с доста светъл ресторант. Кувертът от 25лв нагоре, за около максимум 80 човека. Има и не голяма градина. Ок. е, но и тук обкръжаващата среда е ужасна. Боклуци, клошари и много храсти в които не се знае какво се прави (абе централна гара)
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #319 -: март 22, 2012, 21:39:54 »

Защо ли нещата около гарите в другите по-нормални държави изглеждата добре, а у нас не ? Спал съм в перфектни 3-4 звездни хотели в Мадрид, Франкфурт....до гари и автогари. У нас нещата са малко поизкривени - имаме прекрасни хотели до транспортни центрове, но лоша среда извън тях. В чужбина имаме още по-добри хотели в още по-добра среда.
Активен
Lady_sunflower
Професор
Публикации: 308

« Отговор #320 -: март 23, 2012, 04:42:04 »

Здравейте,
включвам се в темичката.
 Ние се спряхме на Принцес Дедеман - Има 3 зали, капацитет от 100, 250  до 450 човека
Кувертите са доста прилични. Започват от 32-34 лв до колкото си поиска човек. Включена е само храна (включително и торта), което смятам, че е супер (защото така куверта не се оскъпява от едни 50 гр. твърд алкохол). Има, разбира се, такса за внасяне на напитки, както и за overtime, но са стандартни и напълно нормални. Готиното е, че от тях е и обличане на столовете (включително и панделка) и  масите.
Ако  някой има скорошни наблюдения, отзиви, мнения за Принцес Дедеман, да сподели. Искам да съм наясно какво ме чака smilesmilesmilesmilesmile Girl_hide
Активен
kopretina
Любопитен
*
Публикации: 25

« Отговор #321 -: март 23, 2012, 09:12:27 »

Здравейте! Аз съм нова тук, но от няколко седмици чета форума като гост :-)
С моята половинка решихме да се оженим на 14.07., но той е чужденец, не живее в България и ще имаме само десет дни да организираме нещата заедно, през останалото време ще трябва да се справям сама. През следващата седмица ни предстои една от най-важните стъпки - избирането на ресторанта. Надявам се, че не сме закъснели и все още има някое местенце и за нас. Много ми помогнахте с коментарите за ресторантите, благодаря ви!
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #322 -: март 23, 2012, 12:12:13 »

Мен ми е интересно дали в крайна сметка в Ловен парк правят сватби на открито или не? Защото четох, че в градината можело да се направи изнесен ритуал, но останах с впечатление, че след това сватбата си е в ресторанта.

Иначе, за тези, които правят малки сватби, ние посетихме "6aTо хотел" в неделя (това е оригиналното име). Мястото има голям потенциал, раздвижена градина, интересна кръгла кула с гледка към София и прилежаваща към нея дълга тераса, на която в момента правят пулт за диджей - ще има музика на открито. Също така в градината слагат маси и в неделя всичко беше заето, което говори за това търсени ли са. Дооформят тепърва и барбекю помещението с голяма камина и място за сядане наблизо, има и две малки беседки. Ресторантът е тъмен, но интересно и добре направен, с малки маси за до двама човека и маси с дивани до едната от стените с прозорци.

Плюсовете са :
-градината на две нива
-детски кът встрани
-кула и тераса с гледка към планината и към София,
-превъзходна кухня на добри цени,
-любезен персонал,
-прилежаща (макар и малка) хотелска част,
-подарък за младоженците - стая в хотела и отстъпки от цените им за една година,
-интересно не-скъпо меню в 4 варианта, публикувани и на сайта, най-скъпият от които е 44лв.,
-възможността за сватба на открито,
-паркинг,
-хотелът е наистина "в природата" с много дървета и зеленина наоколо.

Минусите са:
-подходящ е за малка сватба - до около 40-50 човека (но за който търси такова място е напълно удачно),
-на практика хотелът и ресторантът са много по-малки от това, което човек си представя на снимките в сайта им,
-още не са приключили довършителните работи по кулата и барбекюто и на практика човек не успява да види хотела  и градината в целия им блясък, но има страхотен потенциал и според мен е особено подходящ за по-малки сватби.

На това място идеално биха се получили по-коктейлни, градински тържества, вечерни тихи сватби и като цяло по-западен тип празнуване за хора, които залагат на по-семплата и "зелена" обстановка на открито, каквато имат много малко места от всичките ми впечатления дотук, включително и от скъпите рестортанти с градини.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #323 -: март 23, 2012, 12:23:08 »

Във всички случаи не правят сватби на открито, общинските наредби важат и за тях. Точно срещу ресторанта са високи блокове на Дианабад и макар, че са през парка шума се чува, особено във високите етажи.
Активен
juliet
Любопитен
*
Публикации: 34

« Отговор #324 -: март 23, 2012, 16:47:12 »

В Ловния парк проверявахме за сватбата ни, която беше септември месец. Няма проблем сватбата да е в градината срещу скромния наем от 1200 лева, който е отделно от кувертите smile Според мен обаче градината не може да поеме повече от 60-70 човека, а и честно казано тоя наем ми дойде малко  Oh my ... Вътре самия ресторант според мен не става много за пролетна или лятна сватба поради наличието на камина в средата на дансинга, която ще изглежда адски нелогично в жегите. А и персонала е малко как да кажа...не особено представителен.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #325 -: март 23, 2012, 22:45:58 »

Благодаря ви за мненията.  give_rose Определено не ми звучи като добър вариант.
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #326 -: март 25, 2012, 12:02:24 »

николайчо, вие доста места сте обиколили. поздравления за полезната систематизация от наблюдения  smile със сигурност ще е полезна
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #327 -: март 25, 2012, 15:39:55 »

DjNick Mc  това за възможността в "Ловен парк" да се използва градината за сватба не е вярно. Високите блокове на "Дианабад" се виждат през короните на дърветата. Никога там не съм снимал сватба на вън с изключение на онези времена ,в които по недоволните се стреляше първо, а след това се питаше от какво са недоволни. Мисля, че няма случай на вечерна сватба там. В същност това няма никакво значение. Общинските наредби важат с пълна сила и там. Лицензията им със сигурност е до полунощ.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #328 -: март 25, 2012, 22:32:16 »

Ловния парк е едно от двете места в София, където няма проблем с музиката в градината. Другото място е - "На върха"
« Последна редакция: март 25, 2012, 22:39:00 от DjNick Mc » Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #329 -: март 26, 2012, 10:34:07 »

Здравейте,
включвам се в темичката.
 Ние се спряхме на Принцес Дедеман - Има 3 зали, капацитет от 100, 250  до 450 човека
Кувертите са доста прилични. Започват от 32-34 лв до колкото си поиска човек. Включена е само храна (включително и торта), което смятам, че е супер (защото така куверта не се оскъпява от едни 50 гр. твърд алкохол). Има, разбира се, такса за внасяне на напитки, както и за overtime, но са стандартни и напълно нормални. Готиното е, че от тях е и обличане на столовете (включително и панделка) и  масите.
Ако  някой има скорошни наблюдения, отзиви, мнения за Принцес Дедеман, да сподели. Искам да съм наясно какво ме чака smilesmilesmilesmilesmile Girl_hide
Аз мисля, че имам актуално мнение. Последно съм бил там септември 2011г. Няма да имаш проблеми, хората които снимах останаха доста доволни. Ангажирай ги спокойно и смело!
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: