Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 17:29:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Подарък за гостите като спомен от сватбата - 9 част  (Прочетена 172737 пъти)

magi_to
Новак
*
Публикации: 11

« Отговор #45 -: януари 30, 2012, 15:41:24 »

Аз пък се чудя дали въобще да трошим пари за дреболийки, които хората после ще затрият някъде?!?! Мислима ли е сватба и без тези подаръчета или мислите, че гостите няма да го приемат добре?
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #46 -: януари 30, 2012, 15:45:10 »

Според мен подаръчетата, са един вид благодарност към гостите,че са дошли да уважат и споделят ,,Вашият,, ден. Също така си остава един спомен от сватбата. Аз на бих се лишила от тях.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #47 -: януари 30, 2012, 16:04:02 »

Аз мисля, че това дали ще има подаръчета зависи в голяма степен от това дали ще има минаване през масите за получаване на подаръци от младоженците. Когато има такова, няма как гостите да поднесат нещо, а младоженците да не го направят някак си. Но ако няма минаване през масите за друго, освен за наздравици, тогава подаръчетата за гости ми се виждат и на мен излишни, освен ако не са много оригинални. Аз мисля на тоя принцип да направя програмата, защото ако не открия нищо подходящо или няма да имаме обикаляне, не искам да отбивам номера с неща, които не ми харесват. Присъствала съм и на двата вида сватби - както с подаръчета, така и без, и честно казано подаръкът от едната беше магнитче, което няма как да си сложим на хладилника у дома, а от другите не ми е направило впечатление, че младоженците не са ни подарявали нещо. Тоест, и тук ми се струва, че важи принципът, ако е хубав подаръкът, да го има, ако не е оригинален или е отбиване на номер, по-добре да се пропусне като разход, защото така и така създава впечатление за лош вкус.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #48 -: януари 30, 2012, 16:14:15 »

Аз пък се чудя дали въобще да трошим пари за дреболийки, които хората после ще затрият някъде?!?! Мислима ли е сватба и без тези подаръчета или мислите, че гостите няма да го приемат добре?

magi_to, по принцип тези подаръчета са малко перо, така че не вярвам те да съборят бюджета. От друга страна, се наложи като практика по сватбите и аз мисля, че е хубав обичай - младоженците също да дадат нещо в знак на благодарност за уважението и парите/подаръците от гостите. Така че не бих го отписвала като някаква безнадеждна формалност. Има много идеи, които не са банални и не са свързани с прахосъбиралки. Ние например подарявахме бонбони във формата на сърца, от кафяв и бял шоколад, с нашите инициали - в хубава кутийка с цветовете на сватбата и с мъничка благодарствена картичка. Който иска го изяжда, който не яде сладко - спокойно може да го остави на масата smile и да не го трупа по рафтовете вкъщи. Това е само една идея, има още много неща, за които може да се помисли...
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: януари 30, 2012, 16:16:27 »

ние сме решили когато обикаляме гостите, за да си взимаме наздравица, тогава да ни дават подаръците и  да има две момиченца, които да ходят след нас и да раздават малки подаръчете на всеки за спомен от нашата сватба smile
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: януари 30, 2012, 19:17:58 »

моите подаръци ще излезат 15 лв за 35 човека, така че не са голям разход, разбира се, зависи какво сте си избрали да подарявате . give_rose
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #51 -: януари 31, 2012, 00:18:17 »

Ох, хора, давайте идеи за подаръци за мъжете. Вече съвсем се изчепах. Искам да е нещо полезно, т.е. да могат да го ползват или поне изядат, и да не е сладникаво (пеперудки и т.н. не става за мъже). Мислех за ключодържатели, но май е скучен вариант, за отварачки, за шоколади...Какво друго може, което и да е максимално евтино, тъй като само шоколадовите ми тейбъл картички са по около 2 лв sad и подаръчета над 2-3лв вече сериозно ще натежат на бюджета...

А иначе ми хрумна една идея, която реших да споделя с вас. Нали като се реже тортата, се викат близки двойки, за които вярваме, че ще се оженят. Напоследък обаче е модрено да се викат по няколко, а не само една, и да се прави конкурс (например кой пръв ще изяде парчето или кой ще се омаже най-много  Bravo, без вилици и такива глезотии и всеки да храни другия). При нас мислим и да викнем всички неженени двойки (7-8 са). И мислех освен "наградата" за който пръв успее, която да е бутилка украсено от мен вино, да има утешителни награди за всички участвали двойки. Това мисля да са по една свещ (най-обикновена, пак украсена от мен) на двойка, с послание да работят над романтиката  Wink Така за около 20 и няколко лева, което е нищожно на фона на цялата сватба, мисля, че всички ще са доволни и ще стане весело smile Какво мислите? сещате ли за някакви минуси на тази иде? (например да се обидят необвързаните или де да знам...)
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #52 -: януари 31, 2012, 01:23:13 »

относно подаръците аз предпочитам или да е нещо практично и полезно или да няма такива. при нас мъжете гости ще получат черна папионка преди сватбата като подарък, за жените не сме решили. на самата сватба няма да има подаръци от нас за гостите.
относно тортата само ще я разрежем без цапане и т.н. това за викането на други двойки за първи път го чувам, няма да го правим, но сигурно ще е интересно за вас...
с всичките тези подаръци за гости, кумове, родители, шаферки мисля, че малко се прекалява... това е мое мнение...
от нещата които си изброила бих се спряла на хубава отварачка за вино примерно. полезно, практично, дори да имат една ще ползват и тази, пък и всеки път като си отворят бутилка може-би ще си спомнят за твоят ден...
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #53 -: януари 31, 2012, 01:42:01 »

Въпрос на гледна точка е, разбира се, подаръците не са задължителни или необходими. Обаче аз обожавам да правя подаръци, да ги опаковам, надписвам и да радвам хората и затова не мога да се откажа точно от тази идея. Разбира се, едва ли всички ще са доволни, има хора, които не се впечатляват от дребни жестове, но други пък се радват като деца на всяка изненада и заради тях (и мен) си заслужава smile

Иначе да, и аз съм "за" смислени и практични подаръци, а не фигурки примерно. ако не измисля нищо практично и оригинално за мъжете, ще направя друго: само техните тейбъл картички ще са от шоколад и ще гледам да са красиви и вкусни Wink, а тези на жените ще са подобен стил и цветове, но от хартия- тъй като те си имат подарък-огледало.

Да се похваля- преди малко ми пристигнаха огледалата smile по-малки са, отколкото си ги представях, и май блестят леко кичозно на нощна светлина sad Но в опаковка изглеждат добре и ще бъдат по масите като част от украсата. Не съжалявам засега, въпреки че не са така стилни, както изглеждаха в сайта, пак бих се зарадвала, ако бях гост. А тези, които няма да ги харесат, се надявам поне да не се подразнят...
Активен
theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #54 -: януари 31, 2012, 02:52:58 »

сигурна съм, че гостите ти ще харесат всичко, което си направила, защото е с желание и от сърце... огледалата са хубав подарък  smile
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168

« Отговор #55 -: януари 31, 2012, 09:37:27 »

anna_karenina, според мен стига да ти се занимава е чудесна идея за подаръчета за двойките. Огледалцата и според мен са чудесен подарък.
Аз обаче малко се разграничавам от вашето мнение за подаръците. Според мен има смисъл да се дадат и няма как на всички да им се сторят оригинални. По-важно е, че си помислил за гостите. За мен даже е по-важно да има послание това, което подаряваш.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: януари 31, 2012, 10:05:57 »

Аз също искам да са практични подаръчетата и реших да са лъжички, за да си разбъркват кафето или чая и да се сещат за сватбата ни  good Ето ги и тях, като уточнявам, че те са псолведния вариант за сега, може и друго да ми хрумне  Bravo

бях харесала и тези:

ето и още предложения от мен:

Активен
Bulka88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: януари 31, 2012, 10:12:24 »

Christy твоите подаръчета са уникални...нещо което не съм виждала по сватбите в България... Oh my ... Oh my ... Oh my ...
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: януари 31, 2012, 10:21:21 »

И не са скъпи... поне на първо четене и смятане  huhhuh.gif Още не съм се запознала как стои въпросът с облагане на мита, ДДС и тем подобни, защото поръчката ще е от китайски сайт (там са най-евтини), но подробно трябва да проуча въпроса с допълнителните такси, да не излезе един подарък вместо 3 лева -30 лева  danceg Скоро ще ни водят до някакъв склад в Илиенци, от там уж пазарували доста от сватбените агенции, ако има нещо подобно на това, което показах сигурно ще вземем оттам, за да си спестя главоблъсканицата с доставката.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #59 -: януари 31, 2012, 11:32:47 »

Напоследък обаче е модрено да се викат по няколко, а не само една, и да се прави конкурс (например кой пръв ще изяде парчето или кой ще се омаже най-много  Bravo, без вилици и такива глезотии и всеки да храни другия). При нас мислим и да викнем всички неженени двойки (7-8 са). И мислех освен "наградата" за който пръв успее, която да е бутилка украсено от мен вино, да има утешителни награди за всички участвали двойки. Това мисля да са по една свещ (най-обикновена, пак украсена от мен) на двойка, с послание да работят над романтиката  Wink Така за около 20 и няколко лева, което е нищожно на фона на цялата сватба, мисля, че всички ще са доволни и ще стане весело smile Какво мислите? сещате ли за някакви минуси на тази иде? (например да се обидят необвързаните или де да знам...)

anna_karenina, ще ти кажа моето лично мнение - на мен след третата двойка ми става малко скучно, и ако има повече неженени двойки, процедурата става леко тегава smile. Цялото мазане и мляскане и облизване при повече от две - три двойки ми идва в повече. Ние дадохме парчета на три двойки и за мен това е максимумът. При сватбата на кумовете ни имаше парчета за повече двойки (може би за да не се обиди някой) и малко се проточи във времето, или поне на мен не ми беше интересно. Все пак идеята е да се видят "следващите младоженци", а не да се извървят всички гаджета. 
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: