Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 05:34:51
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
33
34
[
35
]
36
37
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205796 пъти)
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #510 -:
юни 11, 2012, 21:44:19 »
Kala
, аз може да дойда с теб , да видим какво ще ни кажат.
А за утре се колебая дали да ходя на :
ПРАКТИЧЕСКИ УРОК: КЪПАНЕ И ОБЛИЧАНЕ НА БЕБЕТО.
ГРИЖА ЗА КОЖАТА ОТ 0 ДО 12 МЕСЕЦА И ОСОБЕНОСТИ НА БЕБЕШКАТА КОЖА в Мола на Стамболийски в 10 ч.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #511 -:
юни 12, 2012, 09:25:16 »
kala
, благодаря ти мила! Дано вече всичко да е наред.
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
«
Отговор #512 -:
юни 12, 2012, 13:04:36 »
ellimink - хубава информация си дала
от всичката литература, която изчитам напоследък, наистина е застъпено мнението, че бебо не е задължително да се къпе всеки ден и в повечето случай препоръчват само вода....относно защитните кремове, там съм гола вода...нищо конкретно незнам по темата, затова благодаря за инфото...
bubi_baby- чудесни новини, нека продължава да расте бебока....
Аз в неделя се прибрах от германия и да ви кажа 2 ч 15 мин в този самолет ми се видяха вечност..така ме боляха краката...вече наистина усещам, всички екстри на бременноста..
Вие как сте мами? Как са бебчовците?
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #513 -:
юни 12, 2012, 18:17:18 »
toni8301
, благодаря ти! Аз от 2-3 дни се чувствам много изморена, тези горещини направо ме убиват и краката започнаха да ми отичат.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #514 -:
юни 12, 2012, 20:46:14 »
bubi_baby
и аз забелязвам че умората ме побеждава много лесно,може би е защото се вдигнаха температурите.Прави по често студени душове на краката и нависоко. Ти в коя седмица си?
Слава богу на мен не ми се надуват, даже ми прави впечатление, че обувките са ми оширочали,много странно.
Вчера направих един поход( мъжо щеше да ме бие направо) излязох в 11 и се прибрах към 8 вечерта,ама вече накрая не можех и да ходя. Това няма да го повторя никога повече. Добре че не ми стана лошо някъде, но си имах работа ииии....
От петък излизам в 45 дневният болничен и ще трябва да се поприготвят нещата за бебчо,а да не говорим че ние даже име още не сме му измислили.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #515 -:
юни 13, 2012, 09:05:48 »
ellimink
, направо не ти завиждам на каква жега си се подложила вчера.Аз най-много до кварталният магазин да отида през деня и обратно вкъщи поне до 19-20ч. и след това може да си направим разходка с мъжа ми или 1 кафенце да си спретнем.
Аз съм в 35г.с.1 ден.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #516 -:
юни 17, 2012, 09:33:30 »
Момичета, как сте в жегата? На мен адски ми липсва моренцето и водичката и ме кара да съм с едно тъжно настроение. Иначе бебчо е добре, но снощи за първи път вдигнах по-восоко кръвно за мен ( 130 на 60) , защото аз съм с много ниско и не се е променяло от началото на бремеността и си полежах. Пък да не говорим, че са ми излязли няколко кариеса и сега ги оправям, без упойка, без снимка, но после я ми остане време ,я не.
От другата седмица съм всяка седмица на прегледи при доки, да мерим тоновете.
Какви документи се носят за да ти издадат 45 дневният болничен лекаря, само картона от детските години ли? Трябва да си взема и направление за очен лекар,защото най-вероятно ще ме насочат към секцио, заради по-високият ми диоптър.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #517 -:
юни 17, 2012, 16:13:26 »
Цитат на: ellimink в юни 17, 2012, 09:33:30
Какви документи се носят за да ти издадат 45 дневният болничен лекаря, само картона от детските години ли?
Само картона.
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #518 -:
юни 18, 2012, 06:29:09 »
Принцес, честито и от мен дъщеричка! Да ви е жива и здрава и много да ви радва!
Bubi_baby, радвам се че всичко при теб и бебчо е добре! Още малко остана, така че не се притеснявай.
Кala, аз ходих на няколко лекции на Ла Лече Лига във Варна и лично на мен ми допадна доста начина по-който подготвят лекциите си, обръщат внимание на важните неща, отговарят на въпроси. Определено и на двете лекции ми направи впечатление желанието с което подхождат. По график лекциите трябваше да са около 2 часа, а се проточиха доста повече, тъй като имаше много въпроси. Споделят и личен опит. Какви са твоите впечатления, ако на 15-ти си успяла да отидеш?
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #519 -:
юни 18, 2012, 08:11:31 »
Заради малкият шрифт ето и линка:
http://missby.files.wordpress.com/2012/02/karmenoto_bebe-copy2.jpg
«
Последна редакция: юни 18, 2012, 08:13:13 от ellimink
»
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #520 -:
юни 18, 2012, 20:04:17 »
Здравейте бъдещи мамита! Днес бях да ми издадат болничния 45 дни преди раждане, така че официално съм в майчинство. Взеха ми секрет, дадоха ми направление за кръвни изследвания и се надявам всичко да е ок. Гледаха и бебчо на ехограф и докторът ми каза, че имал големи бузки и нослето му било като моето
Попита ме дали мисля да раждам нормално и се зарадва, че това е моят избор ако всичко е наред. Мисля да започна да си подготвям чантата за болницата, може би е малко рано, но така ще ми е по-спокойно. Иначе за бебчо сме почти готови. Капарирали сме количката, в детската си имаме вече легълце, гардеробче и скринче. Всички дрешки са изпрани и изгладени. Дадоха ни помпа за изцеждане, шезлонг и кенгуру, което май няма да ползвам, предпочитам слинг. Остана ни ваничка и дребни неща като четка, термометър и бебешка аптечка. Обхванала ме е такава еуфория, че не се спирам, цял ден чистя, подреждам или се разхождам. Радвам се, че още се чувствам добре, не ми е натежал толкова коремът и съм пощадена от болките в кръста и гърба. Това е от мен засега. Как сте вие момичета?
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #521 -:
юни 18, 2012, 21:30:25 »
Здравейте момичета,
Да споделя малко инфо от лекцията на ла лече лига. Темата беше 'митове за кърменето', но като цяло си беше дискусия с много въпроси и това са основните неща, които запомних:
-не е необходима предварителна подготовка на гърдите/зърната. Обтриването с груби кърпи и материи дори вреди;
-възможно най-скоро след раждането да си искаме бебчетата и да ги слагаме на гърда. Въпреи че кърмата идва между 2 и 4 ден, коластрата, която тече първоначално е достатъчна, за да засити бебето и не е необходимо дохранване с адаптирано мляко;
-първите няколко седмици през 2 часа да се слагат на гърда и поне 8 пъти на денонощие да сучат, включително и нощно кърмене (до към 6та седмица), понеже кърмата по-бързо се усвоява от адаптираното мляко и огладняват;
-признаци че бебето е гладно - посяга с ръчички към устичката, премлясква, плези се;
-много важно е доброто засукване на гърдата от бебето, за да се храни добре. След 1та седмица ако се храни добре, трябва да има 5-6 напишкани памперса и 2-3 изхождания на денонощие;
-ако прави паузи от 4-5 часа между хранене, в които спи, най-вероятно не се храни добре и няма енергия. Трябва да се буди, за да суче;
-хубаво е да се предлагат и двете гърди на всяко кърмене, като трябва добре да е изсукало първата (т.е. 20на минути да е сукало) и след като само пусне, да се пробва и на другата. Важно е да е суче продължително от всяка гърда, понеже първо тече по-рядка кърма и накрая е по-хранителната.
-не е необходимо да се додава вода, дори и на лятно бебе;
-не е необходимо и не е препоръчително гърдите да се изцеждат след всяко хранене до край. Само при тежест се цедят, докато се облекчат;
-ако имаме малко кърма, бирена мая на таблетки спомага за стимулация на лактацията.
Ами това е май, което се сещам и съм си записала.
Не знам за вас, ама на мен много ми се ходи на моренце, добре че поне последните дни излезе ветрец ипоразхлади малко, та се трае и тук в софия.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #522 -:
юни 18, 2012, 22:58:32 »
И на мен много ми се ходи на моренце. Никога не съм посрещала юни бяла като сирене.
Много полезна информация, благодаря! Аз няма как да ходя на такива лекции.
От известно време забелязвам по сутиена си жълти точици. Дали е коластра?И ако е коластра, това гаранция ли е, че ще има кърма?
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #523 -:
юни 20, 2012, 10:21:15 »
ангелче, това е коластра, да. Но казаха че не означава че ще имаш много кърма т.е. няма еднозначна връзка. Но казаха че едва 2% от жените реално не могат да произвеждат кърма и това е понеже са имали операции на гърдата или други здравословни проблеми с тях. Всички други могат да кърмят, всичко е въпрос на упоритост и желание
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #524 -:
юни 20, 2012, 11:04:34 »
Мамчета привет от мен.Ние вчера бяхаме на консултация - всикчо е наред с бебо
Малкия ни мъж тежи цели 1082 грама и упорито вървим със седмица напред
Доки ми увеличи Нутри Мага тъй като болките ми продължават.Взеха ми и кръв за иследвания - хемоглобинът ми вече е 104 и предполагам ,че ще ми падне още ,но се чувствам добре де
И на два показатела имам завишение (от допустимото ) ,но след това ще Ви ги споделя ,че листа с резултатите не е пред мен.Качила съм, няколко килца отгоре и затова започвам да ограничавам сладките храни ,макар доки да ми каза ,че изглеждам много добре.
kala мерси за полезната инфорамция
Мамчета как сте в жегите???На мен все още не ми се отразяват кой знай колко ,ама от 2 дена взех дето се казва да пръхтя
Хайде прегръдки от мен и целувки на сладките коремчета
Активен
Страници:
1
...
33
34
[
35
]
36
37