Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 10:18:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205960 пъти)
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #435 -:
май 28, 2012, 08:42:12 »
Здравейте момичета,
приемате ли нови бъдещи мами в отбора
Най-накрая реших да се запиша и аз към групата...не, че досега не съм искала, но все не намирах време, а ми с искаше като го направя да съм по редовна в писането и споделянето на преживявания
та за да не нахлувам съвсем така да се представя:
25 г.с, термин около 7-8 септември, момче...до сега сновях между БГ и Германия, но малко преди термина ще се установим за по дългосрочно в германия..та това е засега от мен, ще се радвам да обменяме опит
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #436 -:
май 28, 2012, 10:43:51 »
Добре дошла
toni8301
Лека бременност и едно здраво бебче на финала
Момичета как се справяте с киселините???? Вече е газираната вода не ми помага ...
«
Последна редакция: май 28, 2012, 11:04:00 от Bibsi8792
»
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #437 -:
май 28, 2012, 11:20:04 »
Здравейте момичета.
Завърнахме се от почивка много хубаво беше, но свърши.
Навръщане по пътя бебчо явно усещаше накъде отиват нещата -връщане при дъжда и намръщеното време и през целия път не спря да рита и да се върти. Ще кача снимка на тумби и мен в раздела коремчета и сутиенчета, да ме видите каква бухта съм. Даже и леко позагоряла,въпреки че седях през цялото време на сянка.
toni8301
добре дошла, дано всико е наред с теб и бебчо докрая.
bubi_baby
-съжалявам за това което се е случило,дано не се повтаря повече.
Момичета вече и аз започнах да ставам нощно време до тоалетната,преди ви се чудех ама сега веднъж на нощ вече е задължително.
Киселини все още нямам или поне не съм разбрала какво са. Др седмица сме на доктор и се надявам да ни каже че бебчо е попораснал малко,защото това ми е най-голямото притеснение.
Аз съм на работа и като че ли това ще е последната ми седмица, ще си взема другите дни до 15 отпуск и това ще е .
Вие ще си оставите ли някои ден за след това от отпуската или всичко ще вземете.
Да ви се оплача -на току що ремонтираната ни стая на бебчо, се появиха пукнатини от земетресението и пак ремонт ще се почне. Гадна работа.
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #438 -:
май 28, 2012, 12:33:09 »
toni8301
, добре дошла!
Ели,
аз също съм последна седмица на работа, но се разбрахме с доки д ами пусне 15 дена болничен първо и после този, който е 45 дена. Отпуската смятам да си я оставя и евентуално като изтече първата година да я ползвам преди да се върна, докато се понаредят нещата. Така или иначе сега може да се възползваме от болнични
Нямам търпение да мине тази работна седмица вече. Сгъната на стола ми е доста тежко вече, корема ми притиска органите и дори дишането ми е затруднено на моменти. Иначе от киселини аз още не мога да се оплача. Стига само да съм в изправено положение поне час-два след хранене и после на една страна лежа на двойна възглавница, да съм повдигната
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #439 -:
май 28, 2012, 12:44:02 »
toni8301, радвам се да те видя тук
От 3 дни боря пожар в стомаха си и засега само ябълка след хранене оправя положението. Опитвала съм Спрайт, мед, чай от лайка и сода бикарбонат. Пробвай ги едно по едно, може при теб да действат.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #440 -:
май 28, 2012, 13:08:52 »
Кали, аз не искам да вземам болничен, че така и така режат от майчинските, та още да ми вземат от тях.
Имам 10тина дена ще си ги взема, то така или иначе се трупа за догодина отново отпуск в рамките на 20 дена. Мен не ми е тежко на работата, но да седя по цял ден на стол и затворена -това ме напряга. Иначе вчера се мерих- рекапитулацията е 9 кг в +, в началото на 8 мия месец.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #441 -:
май 28, 2012, 13:19:39 »
Цитат на: ellimink в май 28, 2012, 13:08:52
Кали, аз не искам да вземам болничен, че така и така режат от майчинските, та още да ми вземат от тях.
Мила само да вметна ,че дори и от началото на бременноста ,да си в болничен , това не влияе на майчинството.(Дори и 9 месеца да си болничен) Пак ще си вземаш 90% от осигурителния доход през първата година и минималното майчинство през втората година или поне счетоводителката на фирмата,в която работя ми обясни така
.Така или инъче през цялото това време работодателят ти внася определена данъчна ставка.( по време на болничен и през 2-те години майчинство)
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #442 -:
май 28, 2012, 14:42:56 »
Аз също не съм наясно как стоят нещата с изчисляване на майчинството, но така или иначе 2 седмици на фона на година и половина назад, което се гледа не мисля, че ще ми се отразят много. То и без това ще вземам по-малко от заплатата си сега, но да е жив и здрав таткото, да изкарва достатъчно
Пък това стоене на стол и затворена цял ден вече много ми тегне. А и искам и да се понаспя малко, че с това ставане за работа хич не успявам, а после едва ли ще можем с големите коремчета.
Ели, и ти си много добре с тези 9кг. Аз също на последния преглед преди 2 седмици бях +9, но покрай почивчицата може да съм метнала още малко отгоре. Не ме притеснява това де. Тумбата си ми е е доста голяма и всеки ми обяснява как само на корем съм пораснала, ама той нали засенчва всичко останало...
Вие как се справяте с поддържането на добри стойности на хемоглобина? Моят леко е паднал и доки ми изписа едни хапчета за смучене, но получих запек от тях и ги спрях. Освен това калция ми е нисък и пия ампули калции, което се бие с желязото и няма много смисъл от него. Мисля да си формирам така менюто, че сутрин и вечер да наблягам на храни богати на калции, а на обяд - такива на желязо. Освен зеленийте и червеното месо/дроб, какво друго се сещате като богато на желязо? Само да допълня, че трябвало и да го съчетавам с витамин Ц, за да се усвоява.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #443 -:
май 28, 2012, 14:56:42 »
Не е точно така, то добре е 90% от дохода ти за последните 24м,но от действителния който получаваш. Т.е ако си в болничен ти го преизчисляват на база 70 процента от полагаемия дневен доход,като в най-изгодният случай се използват само 3 дни, които са за сметка на работодателя. Не съм на 100% сигурна, но работодателя в тези случай при повече от 3 дни болничен те осигурява на сумите които ти е изплатил той, без да са включени болничните които се получават от НОИ, та така се получава по малка сума вече.
Дано не съм подвела някого с тези си писания.
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #444 -:
май 28, 2012, 18:54:47 »
Добре дошла на toni8301.Лека бременност ,радвам се ,че има нови мами за да сподляме,че аз както съм за след 22ри септември,ако не ме изненада беба ,може би съм една от последните за темата.
Kala,по повод хемоглобин ,желязо,калций и т.н.
При мен задължително сутрин натуралн сок прясно изцеден от портокал,филиика черен хляб със зехтин и сирене,през деня салата,риба,ядки( не пое4е от 10 зърна сурови) кисело мляко,понякога пропускам вечерята ,не успях да пия фолиева поради това ,че имам непоносимост( витамини в синтетична форм от групата Б ми педизвикваха повръщане,стигнах до болница на системи).До тук перфектен хемоглобин,никакъв дефицит нито желязо,нито калций,всичко в норми,препоръча ми сега гинеколога за последния триместър да хапвам повече риба и телешко,домати,които аз не съм спирала да ям, оранжеви и зелени зеленчуци и плодове.
Прекрасна седмица !
За майчинството немога да коментирам осигурявам се в чужбина и е съвсем различно
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #445 -:
май 28, 2012, 21:12:02 »
Добре дошла на toni8301! Лека бременност и живо и з драво бебче на финала!
И аз чакам да видя последните си изследвания, но с тези дъждове не мога да се добера до кабинета на лекарката. От няколко дни бебчо доста ме посритва след обед или като се позастоя на стола. Грижи се за мен
и ме подсеща да се разхождам от време на време.
Пожелавам на всички лека седмица и много слънце!
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #446 -:
май 28, 2012, 22:39:17 »
ellimink e права за болничните. Ако този месец по договор си на 500лв, при изчисляване на майчински за месеца ще сметнат тази сума, ако си била в болничен то той ще ти е примерно 400-при изчисляване на майчински ще вземат тази сума. Аз също съм била в болница и съм отказвала болничен. Работодателя по време на болничния не плаща всички осигуровки, а само здравните ако не се лъжа. Много счетоводители съм питала-не знаят или се кълнат че не се влияе майчинството от болничния, но истината е че на тях не им влиза в работа и не са запознати. Само НОЙ може да ти отговори на този въпрос защото те го смятат.
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #447 -:
май 29, 2012, 02:19:54 »
Добре дошла сред нас
Тони
! Лека бременност !
Дори
, радвам се че сте добре и че се включваш в темичката!
Хубава седмица и от мен на всички останали мами!
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #448 -:
май 29, 2012, 08:58:00 »
Здравейте момичета. От доста време ви чета и най-после реших и аз да се запиша.
carol и аз съм към края на септември, но да видим как ще се развият нещата, че съм с особена бременност. Иначе според докторката и 4-дето чакаме момиче. Хубав ден от мен.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #449 -:
май 29, 2012, 09:22:16 »
Цитат на: bergeria в май 29, 2012, 08:58:00
Здравейте момичета. От доста време ви чета и най-после реших и аз да се запиша.
carol и аз съм към края на септември, но да видим как ще се развият нещата, че съм с особена бременност. Иначе според докторката и 4-дето чакаме момиче. Хубав ден от мен.
Добре дошла bergeria!!
Какво и е особеното на бременността ти ?Би ли споделила ?
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
...