Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 08:34:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"  (Прочетена 205926 пъти)

fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #375 -: май 14, 2012, 13:28:24 »

ellimink, изобщо не се притеснявай да пътуваш, щом лекаря ти е дал зелена светлина.

Аз шофирах през целия път от Холандия до Германия преди 2 седмици, мисълта ми е че е повече от 400км.
Много странно ме гледаха като слизах от колата с големия корем  shok хи хи, като спирахме да почиваме, по точно за по малка нужда, като съм седнала ставам голяма пикла.

Отидохме до 2 бебешки магазина да разгледаме, купих много сладки дрешки, а моя бебешки телефон, както и да е, вечерта се върнахме т.е. пак толкова км. Но само на отиване аз карах, после вече ме наболяваше корема от ходенето та моя караше на връщане.

Така че върви смело и се радвай на вълните, незнам за слънцето и че "трябвало да се криеш" (до сега не съм виждала бременни да го правят, нито съм чувала), но знам със сигурност че трябва да ползваш защитен крем. Приятно прекарване

Цитат
При мен най-вероятно ще се наложи да раждам със секцио,заради очилата които нося и раждането ще се измести с 10тина дена напред.

извинявам се, но може ли да попитам какво общо имат очила с раждането изобщо и заради тях да се налага Цезарово?
« Последна редакция: май 14, 2012, 13:36:59 от fibi » Активен
bubi_baby
Професор
Публикации: 474

« Отговор #376 -: май 14, 2012, 13:55:23 »

ellimink, всичко зависи от това как се чувстваш, защото при всеки е индивидуално на една пътуването им действа зле на други добре.Така че ти сама ще прецениш.
А относно корема не се притеснявай все пак сме с различто телосложение и килограми едни са с по-голям други с по-малък.Аз също не съм с особено голям корем.Все пак нали знаеш че не хората не можеш да запушиш устите…така, че бъди спокойна, нали лекарите ти казват че бебето е добре и расте…
kala, аз ползвам душ-гелове на Орифлейм, досега не съм имала проблеми.
Момичета знаете ли какви антитела се изследват при бременни с Rh/-/?
Защото на мен ще ми се наложи да си ги изследвам, а пък не знам как се казват тези антитела, за да знам какви пари ще се ми нужни.
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #377 -: май 14, 2012, 14:38:10 »

Не мога да ти помогна с цени bubi_baby, нито знам дали антителата си имат наименование, но предполагам че просто си даваш кръв и казваш че си с отрицателен резус фактор, но в крайна сметка не ви ли дават бележка или нещо подобно за изследвания, та да не е нужно да се обяснявате.

Мен също са ме изследвали за антитела 2 пъти. Аз съм с положителна кръвна група, но някаква подгрупа била отрицателна (случвало се рядко), та го открили при първите изследвания и съответно със същата кръв са проверили за антитела на момента, не съм давала отделно кръв.  Когато писах че са ме изследвали за желязото мисля 28-ма седмица, тогава провериха и за антитела. За щастие не произвеждам антитела, така че резултатите бяха добри.
Късмет с изследванията

п.п  Аз преди да забременея си правих в Бг пълни кръвни изследвания (имам интернационална здравна карта - важи на всякъде) та не съм плащала нищо, но майка ми взе кръв и занесе пробите лично в лабораторията, а леля ми взе резултатите,  (и двете работят в болницата)защото ние отидохме за няколко дни на почивка, а те бяха готови на следващия ден.
Та мисълта ми е, защо вие плащате, не е ли безплатно
Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #378 -: май 14, 2012, 22:01:48 »

fibi, мила като знам какви са тези в моята ЖК едва ли ще ми пуснат антитела, та те едва миналия месец с мое настояване ми пуснаха кръвна група...Знам си аз какво ще кажат: ами няма смисъл, то не остане време.В сряда съм на контролен доплер и освен ще питам доктора и после може да мина да някоя лаборатория за си ги изследвам за мое успокоение.Та затова се интересувах, за да знам колко струват.
Лека нощ!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: май 14, 2012, 22:17:51 »

bubi_baby аз съм с положителна кръвна група, но в края на третия месец някъде ми откриха антитела. Казаха, че се случвало често. Изпратиха кръвната проба в две различни лаборатории за изследване и после ми казаха, че няма опасност за мен или бебето и че ще наблюдават нивото им. От 6-тия месец нататък ме викат през 2-3 седмици да ми вземат кръв и всъщност колкото повече ми напредва бременността те искат толкова по-често да ми изследват кръвта, за да са сигурни, че няма да има някаква промяна в нивото. Също ми казаха, че поради наличието на тези антитела, това правело кръвната ми група по-специфична и че те ще ми осигурят същата кръвна група при раждане, ако ми се налага кръвопреливане. И това всичко ми го поема здравната каса, поне при нас. Според мен ако може си изисквай тези неща през здравната каса, но пък ако не може, наистина си ги пусни на частно, поне да си спокойна. Пиши после какво е станало.
Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #380 -: май 15, 2012, 08:10:48 »

Princess_of_the_Dawn, много ти благодаря! Ще пиша като говоря с лекаря утре.
Приятен ден, въпреки лошото време на вън.
Активен
fibi
Баш Майстор
**

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #381 -: май 15, 2012, 11:53:08 »

bubi_baby ти ме хвърли в шах, не мога да повярвам че не проверяват кръвната група, а трябва да се молиш едва ли не, за да ти пуснат изследвания, отгоре на това да си с отрицателен резус фактор.
Тук при мен това е първото което проверяват кръвната група, въпреки че им показах книжката че съм изследвана. 
Късметлийка съм, че не минавам през такива перипетии като вашите, това е геройство и изисква огромно търпение (търпението при мен липсва)
Късмет, пиши как е минало
Активен
bubi_baby
Професор

« Отговор #382 -: май 15, 2012, 12:26:00 »

fibi, аз още като отидох да се регистрирам ми направи впечатление, че нищо не ми пуснаха.От други мами знам, че при регистриране в ЖК ти пускат изследване на кръвна група, Хепатит В и т.н. при мен това го нямаше. Казах им че не си знам кръвната група, но те нищо не предприеха.И вече миналият месец най-накрая я изследваха и то какво се оказа на края...Rh/-/.И те като се засилят сега да ми пуснат тези антитела, че нямам думи... beating
Значи все повече съжалявам за избора си... Знаех си аз да си ходя в Пазарджик там обръщат доста внимание.Кумата ми си води ЖК и роди там, страшно е доволна.Всеки месец и правеха изследвания та по едно време даже на всеки 2 седмици.
Но да не ви обременявам с моите грижи.
Хубав ден!
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: май 15, 2012, 14:05:01 »

bubi_baby , можеш да смениш лекаря и мястото където си водиш женската консултация. Имаш право на това, само говори първо с др лекар който искаш да те поеме и просто отиди и си вземи документите,не е нужно ти да си следиш кои изследвания трябва да ти се направят и кога да стане това, нали за това е гинеколога който ти проследява бремеността. За това му плащат!!!!!!!!!
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251

« Отговор #384 -: май 15, 2012, 14:51:18 »

и аз това щях да кажа, но ellimink  ме е изпреварила smile
Само да допълня, че промяната на ЖК става като си вземеш ново направление от ЛЛ. Нямат право да ти откажат направление, така че смело  good Това, което разказваш е леко безотогворно при условие, че тези права ти се полагат по ЗК, защото си плащаш осигуровки всеки месец!!!!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: май 15, 2012, 15:12:51 »

bubi_baby освен това трябва да ти бият една специална инжекция някъде след 30-та седмица, не помня точно коя, заради отрицателния резус фактор. Успех и дано успееш да си смениш личния лекар!  good
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
Публикации: 949

Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: май 15, 2012, 20:21:49 »

bubi_baby, в доста кофти ситуация си,но както и момичетата са казали и са те посъветвали най-добре е да си смениш лекаря и мястото на ЖК. Отностно резус фактора отрицателен,аз също съм с такъв.На мен още в самото начало ме изследваха и сега в 28ма седмица ще ми бият ваксина.След като бебето се роди ще го изследват и тогава ще приценят допълнително дали ще ми слагат втора ваксина на мен и бебето. Проучи нещата,защото и аз малко се бях притеснила като научих,че съм с отрицателен резус фактор.
Успех и ни дръж в течение как се развиват нещата!
Аз вече влязох в 25та седмица и сега в четвъртак съм на месечната ми консултация.Пия си витамините,корема ми расте,бебка е супер активна...изобщо добре са нещата.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: май 15, 2012, 22:39:58 »

съгласна съм с поста на Miravarna.
Аз съм мама с отрицателен резус фактор. В 28-ма седмица ми биха инжекцията, като ми дадоха специално документ, че е поставена. След раждането на Леа се наложи още една инжекция, защото Леа е с положителен резус фактор. Самата инжекция се поставя в дупето, като поне за мен беше неприятно усещане.  NO
Активен
carol
Сватбен ГУРУ
Публикации: 607

Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: май 17, 2012, 16:23:51 »

Здавейте мами!
Аз да дам отчет:22 седмици,5кг ,момиченце потвърдено  е,всичко е ок,гледахме органи,перфектно,468 грама,сантиметри не ми даде,достатъчно количество околоплодни води,много активна.
Предстои ми 2о изследване за деабет,тук не е по желание а е задължително.Пожлавам ви прекрасен ден и спокойна бременност.
Активен
lina_bs
Сватбар
Публикации: 210

Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: май 17, 2012, 19:08:56 »

Здравейте момичета  smile
Бях на Ж.К и ще имаме момиче  yahoo
Всичко ни е наред, отговаря си на седмиците. Във вторник съм на хематолог в Пловдив и тогава пак ще дам отчет
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: