Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 06:30:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205827 пъти)
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #360 -:
май 04, 2012, 09:41:23 »
Здравейте момичета,
аз имам схващания на краката и преди бремеността, така че се боря с тях от преди. Лекарското обяснение при мен е крампи. Това което ги " укротява" е пиенете на магнезии, но не единично а в период от повече дни, не носенето на съвсем равни обувки и др крайност на мн високи токчета, вдигането на краката на високо след обилен хладен душ на тях. Това са нещата които ми помогнаха много и сега ми се появяват само единични болки,защото наистина боли зверски и се случва най-вече нощно време.
А за стаята- за сега мислим да я направим изцяло готова и може би през деня бебчо да си е там,но отделно ще купим и кошарка която ще сложим в нашата стая и бебето ще спи с нас нощно време.
Кревата които сме харесали за стаята е мн голям, с място за повивалник,шкафчета към него и няма как да го сложим в стаята, а кошарата- после може да я използваме за игра и като пътуваме да спи в нея. Единственото което не сме го доизмислили още е въпроса с двата матрака,защото той наистина е важен а няма да мога да местя от единият креват в кошарата матрака всеки ден.
Напоследък забелязвам, че вечерно време коремът ми става мн твърд и незнам това на какво се дължи?
Лек и усмихнат ден от мен.....
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #361 -:
май 04, 2012, 12:34:48 »
Здравейте, момичета!
За килограмите аз изобщо не се притеснявам, защото съм си слаба по принцип и до сега съм +7кг, но не мога да си обясня къде са ми/ммм да малко на корема, много малко на бедра и гърди/.
angel4e
не се притеснявай все пак никой не ни носи килата ще ги свалим след като родим, сега най-важното е ние и бебчетата да сми добре пък после ще му мислим.
Маминки, вие каква козметика ще ползвате за бебчетата?
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #362 -:
май 08, 2012, 09:15:34 »
Здравейте мамчета и от мен! Аз го раздавах отпускарски и сума неща сме захванали смъжо, та не ми е оставало време да ви видя.
Ели, моят корем също става доста твърд вечер, но това е от натрупаната умора от деня, нормално е. Да ви се оплача днес трябваше да ходя да давам кръв и урина и имаше супер навалица понеже някаква фирма сега минават профилактични прегледи и 1 час висях. Правеха се че не ме забелязват, все млади хора (е повечето), никой не си направи устата да ме пусне напред да мина. След 1 час, когато оставаха 3-4 човека пред мен, едва тогава ми казаха 'хайде минете преди нас'.
А покрай жегите които подхванаха последните дни, взеха да ми излизат едни ситни пъпчици по корема и ме сърбят. Вие имате ли подобни проблеми? Аз другата седмица съм на консултация и ще питам доки, ама много ме тормозят, постоянно ме сърбят и се почесвам.
За килограмите- на мен ми се развали кантарчето и не се тегля, но последните 2-3 седмици не съм мръднала много. Хем не ми се яде вече много, хем не се спирам на едно място. Иначе всичко си хапвам, включително сладолед, шоколад и т.н. глезотийки
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #363 -:
май 09, 2012, 11:16:20 »
Здравейте коремчета! Аз само ви чета и реших и аз да се отчета. С бебчо сме добре. На последния преглед докторът каза, че малкият мъж вече е кило и 400 гр. Аз съм в болничен от 2 месеца, защото имах прокървяване в 18 г.с. и се наложи да полежа в болница една седмица. Казаха ми, че плацентата ми е много ниско разположена, но за щастие с напредване на бременността се вдигна и сега сме по-добре. Все пак трябва да лежа и почивам повече и ща си бъда вкъщи до края.
Вече съм +7 кг. Вие как вървите с теглото?
На някои места чета, че след 28 г.с. Ж.К. е през 2 седмици, а мен ме викат чак след месец, как е при вас?
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #364 -:
май 09, 2012, 14:06:19 »
Здравейте и от мен!
Вчера ме боля корема малко след като се развихрих с малко почистване и днес повече си почивам.
Мамчета, а вие как сте? Надявам се всичко с вас да е наред.
Roxanne_
аз последно ходих на ЖК на 25.04. и ме викат на 22.05/малко по-рано заради празниците/.Мисля, че се ходи по -често като се влезе в 9 месец.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #365 -:
май 09, 2012, 17:43:19 »
Когато се навлезе в 9тия месец се ходи всяка седмица,това е след 36 г.с.Ние бяхме днес,защото имах болки в корема, но следващото ни посещение ще е на 06.06. Бебчо е доста пораснал, около 1,260кг,за което аз се притеснявах,защото все ми се повтаря че не ми е голям корема и че се е смъкнал надолу. Е като ти го повторят 10 човека и аз вече почнах да се притеснявам, та изместихме часа при доки. Всичко е наред!Моя корем явно си ми седи по-долу,при всяка от нас е индивидуално.
Почти сме готови с ремонта и само чакам мъжо да сглоби креслото което купихме за да мога да се облягам в него. Тези дни ще съм си вкъщи,защото освен болките в корема,ме гони и пролетният грип.
Леко бременеене момичета.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #366 -:
май 10, 2012, 00:11:10 »
Здравейте момичета и от мен,
Радвам се, че всички сте добре и коремчетата растат.
Аз да ви кажа тази седмица уж трябваше да ми е последната работна, но ме помолиха да работя още няколко седмици, но с намалени часове, защото трудно ми намират заместник. Съгласих се, но с уговорката да спра, ако вече съвсем трудно взе да ми става. Аз толкова чаках този момент, когато ще съм в почивка, но от друга страна предния уикенд си мислех колко ще ми е странно да не ходя на работа и какво ли ще правя по цял ден. А след като се чувствам добре като цяло с тук таме дребни некомфорти, наистина защо да не поработя още малко, а и времето ще ми минава по-бързо.
Иначе бебчо го усещам вече почти нон-стоп, заяква с всеки изминат ден. Коремът ми е доста голям, имам чувството, че вече с дни взе да расте. И поне за момента мога да кажа със сигурност, че се е обърнало с главичката надолу, защото дупето му се очертава съвсем видимо точно около пъпа. Казват, че при всички бебчетата се обръщат по-различно време - при някои в края на 7мия месец, при други 2 седмици преди раждане. Явно е индивидуално.
А по останалите въпроси:
ellimink
в тази тема по-напред и аз бях писала за това стягане на корема, по-точно матката. Това са контракциите Бракстън Хикс. На мен ми се появиха някъде в началото на 7мия месец, обикновено вечер като се чувствам уморена или ако вървя продължително. Обикновено ме отпуска за секунди. Препоръчва се да се полегне в такъв случай. Ето тук можеш да прочетеш повече:
http://www.fema-bg.com/index.php?m=1233
И скоро оздравяване ти пожелавам.
kala
тези пъпчици са най-вероятно от жегата, а и допълнителното потене заради хормоните още повече. Чувала съм, че добре действа компрес с лед. Също джипито може да ти предпише някой безвреден мехлем.
Roxanne_
при нас също само през 9тия месец прегледите са през 1-2 седмици.
bubi_baby
гледай да не се преуморяваш много и по-често си почивай. Аз като върша домакинска работа, вече на части с почивка. Простирам пране, почивка, бърша праха, почивка, сменям чаршафи, пак почивка.
«
Последна редакция: май 10, 2012, 00:17:52 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #367 -:
май 10, 2012, 11:06:09 »
Princess_of_the_Dawn
, всички само това ми повтарят "Не се преуморявай, почивай си повече".А особено пък мъжа ми като се прибра от работа и като му казах, че ме боли корема и той ми дръпна едно конско.Съгласна съм, че вече не съм така трудоспособна както бях преди/Като тръгна с прахосмукачката минавам в хола и като стигна до коридора вече съм се изморила.../, но все ми се иска да свърша всичко на веднъж.
Приятен ден!
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #368 -:
май 10, 2012, 12:52:08 »
Princess_of_the_Dawn
, моето бебче също е много активно и постояно променя формата на корема ми и се вижда къде мърда. При мен също около пъпа ми е много изпъкнало, ама това му е главичката, защото усещам пък ниско долу ритничета, а и така си беше на последния преглед. Надявам се като дойде време да си се обърне. Иначе на йогата показваха едни пози специални, които да подпомогнат да се обърне бебето и едно момиче сега в средата на 9ти месец успя с тях
Иначе за пъпчиците бях на кожен и тя каза че е от претопляне и запушване на порите. Та сега съм спряла с мазилата простив стрии и мажа с един крем за облекчаване на сърбежа. Дано мине бързо.
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #369 -:
май 10, 2012, 19:06:58 »
Roxanne, добре дошла сред нас! Пожелавам ти лека бременност!
Да попитам дали някой ходи на йога за бременни във Варна и знаете ли след коя седмица е подходяща. Може да се каже, че съм като начинаещ, защото преди доста време се се занимавах с йога около две години. Иначе и аз учещам ритничета, като при мен са и долу и горе, явно на бебчо му е още широчко.
Надявам се, че всички сте добре и ви пожелавам лека вечер!
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #370 -:
май 10, 2012, 19:46:08 »
Благодаря dorina79!
Някой беше питал за козметиката за бебчетата. Аз мисля да му купя това-А-ДЕРМА ПРИМАЛБА НЕЖЕН ИЗМИВАЩ ГЕЛ 500 мл.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #371 -:
май 11, 2012, 09:41:11 »
Roxanne_
, аз бях тази която пита за козметика, благодаря ти.Все още не съм решила окончателно, ще по събирам още мнения и тогава, все паки имам време до юли.
Мамчета, пожелавам ви един прекрасен ден изпълнен с хубави емоции.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #372 -:
май 14, 2012, 08:37:20 »
Здравейте момичета. Да ви питам тези в по напредналите седмици пътувате ли на по дълги разстояния? При мен да чукна на дърво бремеността върви леко и ми предстой пътуване с кола от около 400км и всеки ми повтаря недей не тръгвай, а когато тръгна ще съм в 31 седмица-т.е началото на 8мия месец. Естествено ще се правят почивки и спирания, няма да седя на слънце много,т.к там е море кдето отиваме, но все пак....започнаха да ме чоплят съмненията.
«
Последна редакция: май 14, 2012, 08:43:35 от ellimink
»
Активен
kala
Сватбар
«
Отговор #373 -:
май 14, 2012, 08:49:19 »
Цитат на: ellimink в май 14, 2012, 08:37:20
Здравейте момичета. Да ви питам тези в по напредналите седмици пътувате ли на по дълги разстояния?
Здрасти Ели, аз вчера минах отново 400км и няма проблем. Спирали сме само да пишкам и веднага тръгнахме. На мен ми е кофти само ако слънцето е фронтално и ми напича корема - дори и климатика тогава не помага и бебчо много шава. Другата седмица пак ще пътуваме по 24ти. Вземи си магнезии и ношпа, ако все пак ти се постегне корема и нямаш проблеми
Иначе да ви питам с какво се къпете? Много ме сърби и опъва кожата и дерматоложката ми препоръча 'ATOlys Gel - Почистващ и овлажняващ гел', а една приятелка със същите проблеми по време на бременността 'А Дерма' (което си се ползва и за бебенца). Та се чудя, понеже не съм ги ползвала кое да си взема
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #374 -:
май 14, 2012, 09:23:53 »
Каla
, успокой малко моите страхове и ние точно за 24ти мислим да пътуваме и решихме да е до Гърция т.к е по -близо от нашето море и не е толкова разбит пътя. Знам,че не трябва да се дя на слънце ,но все пак.... Това е последната възможност да топна краче в морето
.
Иначе за къпането аз се къпя с душ гела с които и преди на Leocrema ,но без мн силни натискания по корема и съм си взела една туфа( мн нежна и лека) с която да масажирам корема с пяната. Но не мога да кажа, че толкова мн ме сърби. Моя корем не е особено голям и всеки само това повтаря и вече почвам сама да си самонавивам някакви глупости...ей хората като заговорят ,ужасна работа са.
Теб може би те сърби от пъпчиците за които беше писала по напред. Те минаха ли? Незнам дали е редно сега при бременост , но от лайката завехват много тези неща, но най-добре да се консултираш с лекар.
Kala , с теб май ни остава малко работа вече? С теб имахме май няколко дена разлика?
При мен най-вероятно ще се наложи да раждам със секцио,заради очилата които нося и раждането ще се измести с 10тина дена напред.
lawyer
как си? Беше писала, че операцията е минала успешно. Дано всичко е наред при теб.
Roxanne
добре дошла и леко бременеене.
«
Последна редакция: май 14, 2012, 09:27:25 от ellimink
»
Активен
Страници:
1
...
23
24
[