Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 07:33:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ" (Прочетена 205889 пъти)
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
Отг: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"
«
Отговор #330 -:
април 23, 2012, 16:11:44 »
Цитат на: lina_bs в април 22, 2012, 18:32:38
Бибси, ти реши ли къде ще раждаш?
В момента посещавам д-р Драгнева в Дева Мария -Ветрен.Невероятен човек и специалист и смятам да раждам при нея или при някой от специалиститите в тази болница...ще видим това в последствие ще го решавам,защото лекарката ми тогава може да се падне в почивка или отпуска.За мен е важно всичко да мине нормално живот и здраве.
Ти мила към кой лекар си се насочила и кой ти води ЖК??
Аз туко що се връщам от зъболекар ,за жалост 2-та кариеса не ми ги направиха ,защото единият най-вероятно ще трябва да се умъртвява ,а на този етап няма как да стане (външно на зъба нямам дупка,но от вътре е с огромна хралупа).Изписаха ми Елгидиум - паста за зъби за да отстранявам излишната плака и вода за уста пак Елгидиум-заради кървящите ми венци
lina_bs
,
Barborana
надявам се тази таласемия да успеете да я увладеете в най -скоро време .
lawyer
ти как си ?Какво стана с твоя проблем и с бебо и с теб всичко наред ли е?
«
Последна редакция: април 23, 2012, 16:13:34 от Bibsi8792
»
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #331 -:
април 23, 2012, 16:33:49 »
Боже, прочетох за таласемията, много съжалявам, дано бебчетата Ви да са здрави, не пийте желязо, но и вие си го знаете. Малко преувеличават, много здрави бебчета се раждат, аз какви ли не неща не изчетох за моята миома, та се бях стресирала. Следете нормите и се пазете
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #332 -:
април 23, 2012, 16:35:31 »
Благодаря, Бибси, добре сме
Не пиша, защото само спорове се развихрят, но нещата се развиха по много добър начин и манипулацията мина леко и успешно! Макар и в късна седмица, когато почти никой лекар не прилага този "серклаж", моят лекар ми го направи, с което още веднъж доказа, че е специалист
Запознах се и с други момичета, които също минаха през тази процедура, като и при тях проблема беше слаба съединителна тъкан, така че твърденията, че скъсяването на шийката се среща само при раждали жени или такива претърпели интервенции в тази област, всъщност не са много верни- има и изключения! Затова трябва да се слуша лекарят
Успешна, лека и безпроблемна бременност и на теб
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #333 -:
април 23, 2012, 17:09:15 »
Останалите 10% от недостиг на Б12 който се приема чрез фолиевата киселина.
carlyangel Констатирана анемия поради нисък Хемоглобин, иначе анемии може да има много и да ги предизвикват различни неща.
Аз писах за ниския Хемоглобин, сега като прочетох за таласемията е друго, това е болест,не съм лекар и не съм запозната с болестта, не мога да давам съвети, а единствено да им дам подкрепа
lawyer, радвам се че си добре и операцията е минала успешно
Моята бебка хич не кротува, милата ми, сигурно и е тясничко вече вътре, някакви странни пози все чупи, точно както Принцес описва, отвсякаде се чука и рита едновременно
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #334 -:
април 24, 2012, 09:09:22 »
Здравейте, момичета! Как сте днес?
Активен
lina_bs
Сватбар
Публикации: 210
«
Отговор #335 -:
април 24, 2012, 09:35:56 »
Аз съм с алергичен ринит и от днес до края на седмицата съм в болнични. На 15-ти съм на Ж.К и доктора ще ми даде направление за хематолог и ще се прибера до Пловдив, за да отида при д-р Кирова от ВМИ.
Препоръчаха ми я бургаските майки от друг форум.
По отношение на таласемията моята е наследствена. Наследила съм я от баща ми. Досега не ми е пречила, но и аз не съм била бременна де.
Бибси , аз съм при доктор Кироваков. Работи в трета и в МБАЛ. Аз искам да раждам при него, мъжа ми иска в Сливен,майка в Пловдив. Така , че още не съм решила дето се вика.
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251
«
Отговор #336 -:
април 24, 2012, 10:06:50 »
Аз си мисля, че таласемията е само наследствена. Моята е от майка ми
Сега се надявам хлапето да не я наследи от мен.
По принцип не намирам нищо притеснително в заболяването ми, понеже моята е лека форма и никога не ми е пречила. Правихме изследване на таткото - той няма, така че всичко трябва да е ок.
Днес си правих изследвания и Hb ми е паднал леко. Аз съм на ЖК идната седмица, така че ще видя какво ще каже лекарят.
Лина
, ще ми е полезно да споделиш какво ти е казал хематолога, стига разбира се, да нямаш нищо против.
Усмихнат ден от мен, коремчета!
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #337 -:
април 24, 2012, 16:49:20 »
Аз утре съм на ЖК и на контролен доплер, дано този път всичко да е наред с кръвоотока.Ще пиша като се върна.
lina_bs, мила вързо възстановяване, то нали сега му е сезона на алергиите, много неприятно...
Дано двете с Barborana да се справите с таласемията и да не го наследят и бебчетата.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #338 -:
април 24, 2012, 23:14:00 »
Ще стискам палци и аз за бързо възстановяване и успешни прегледи на всички мами!
lina_bs
лекуваш ли по някакъв начин алергичния ринит и какви са ти точно симптомите? Аз преди няколко години също страдах от алергия и ми бяха казали, че е ринит и минах през какви ли не лечения - корестороиди, хомеопатия. Ходих и при най-известната уж лекарка във Варна, не помня точно името и тя ми предписа инжекциите, но не стигнах до тях, защото беше много сложно. Накрая се излекувах чрез един тайландски масаж на определени точки на лицето. Едно момиче в един форум го беше препоръчала. Става бавно и се иска воля, в смисъл да се прави редовно, но ефект има. Ако те интересува, ми пиши или тук или на лична, защото може би ще влезем в офф топик.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #339 -:
април 25, 2012, 11:44:40 »
Цитат на: lawyer в април 23, 2012, 16:35:31
Благодаря, Бибси, добре сме
Радвам се ,че всичко е минало както трябва и ти и бебока сте добре.И пиши в темата ,това че веднъж се развихри спор,не трябва да те отказва- нали затова е форум да си помагаме взаимно и да си споделяме нещата ,които се случват около нас
Цитат на: lina_bs в април 24, 2012, 09:35:56
Аз съм с алергичен ринит и от днес до края на седмицата съм в болнични. На 15-ти съм на Ж.К и доктора ще ми даде направление за хематолог и ще се прибера до Пловдив, за да отида при д-р Кирова от ВМИ.
Бибси , аз съм при доктор Кироваков. Работи в трета и в МБАЛ. Аз искам да раждам при него, мъжа ми иска в Сливен,майка в Пловдив. Така , че още не съм решила дето се вика.
Лина дано алергията отшуми по бързичко и да не ти създава проблеми сега ,както и занапред.
Относно раждането ,мисля че решението за това трябва да бъде изцяло ваше решение ,но вие си знаете най добре :)Важното е всичко да мине нормално и ти и бебчо да сте в отлинчо здраве.
Покрай мен нищо ново ,освен това ,че избягвам срещата с малки деца и затворени помещения с много хора ,че тук при нас върлува в момента варицела ,а аз не съм я карала и косата ми настръхва,като си помосля.Засега в градината на племеницата ми няма и се надявам да няма
Четох ,че едрата шарка е много опасна до 20-тата седмица и влизам във филма зверски
......
Хайде целувки от мен и се пазете растящи коремчета
Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297
«
Отговор #340 -:
април 25, 2012, 12:54:26 »
Цитат на: bubi_baby в април 24, 2012, 16:49:20
Аз утре съм на ЖК и на контролен доплер, дано този път всичко да е наред с кръвоотока.Ще пиша като се върна.
bubi_baby, за какъв доплер и кръвоток става въпрос - твоят или на бебчето? Аз още от началото на бременността имам много силно сърцебиене и ехтене в ушите, а в последно време е направо ужасно като съм в легнало положение. Моята докторка последния път ми каза, че може би ще ме прати на доплер, ако не ми мине, а то определено не минава
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #341 -:
април 25, 2012, 15:52:37 »
Здравейте момичета, да ви питам имате ли заглъхване в ушите до степен че да не чувате ,защото при мен се получи преди 2-3 седмици и периодично се повтаря.
Ние лека полека се ориентираме към ремонтна дейност- розовата стая трябва да стане синя
и да почнем да купуваме набелязаните неща.
Незнам дали ще е пряко сили, но така ми се иска да отидем до моренцето ( май Гърция ще ни е по-близо) май месец.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #342 -:
април 25, 2012, 16:28:12 »
ellimink
Ако можете отидете на почивчица, ще ти подейства много релаксиращо,
но те съветвам да не е по-късно от 29-та седмица, защото става все по-трудно и по-трудно с напредването. А все пак е пътуване, горещина, а и навлезеш ли в третия триместър умората се връща, краката повече оттичат заради тежината, задух, сърцебиене и т.н.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #343 -:
април 26, 2012, 10:52:57 »
Цитат на: kala в април 25, 2012, 12:54:26
bubi_baby, за какъв доплер и кръвоток става въпрос - твоят или на бебчето? Аз още от началото на бременността имам много силно сърцебиене и ехтене в ушите, а в последно време е направо ужасно като съм в легнало положение. Моята докторка последния път ми каза, че може би ще ме прати на доплер, ако не ми мине, а то определено не минава
Става въпрос за кръвоотока от плацентата към пъпната връв.
Вчера ходихме на ЖК и ФМ.Пак се завишени стойностите на доплера,трябва да продължавам да пия Нутри маг 3х1 капс. и след 3 седмици пак на контролен преглед. Иначе бебка расте и вече е 849 гр. и аз се чувствам добре.
Мамчета вие как сте?
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #344 -:
април 30, 2012, 08:39:05 »
Аз се чувствам добре, независимо, че от Великден насам сме пропътували около 2000 км. Да не забравя да ви се похваля, че и нашия татко вече усети ритането на бебето - в петък сутрин получи две ритничета
. Даже и в момента наблюдавам как коремчето ми се издува от едната страна. Да ви питам случвало ли ви се е когато кихнете да усетите рязко болка ниско долу - при мен в дясно?
Лек и успешен ден на всички! И само положителни емоции и слънчево настроение!
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...